...Ir po viso to, kas parašyta puikių pedagogių ir patyrusių mamyčių, vis tiek dar pasitaiko viena-kita mamytė, kuri sako, kad vaikui daroma "meškos paslauga" vedant jį į montesori metodo ugdymo įstaigą...
Pamėginsiu paaiškinti, kaip aš tai matau.
Toks teiginys būtų teisingas tik tuomet, jeigu Jūs manote, kad bet koks papildomas užsiėmimas su Jūsų vaiku - muzikinis lavinimas, mokymas skaityti ar skaičiuoti, mokymas užsienio kalbų, fizinis lavinimas ar tiesiog kasdienių buitinių dalykų aiškinimas - yra nereikalingas: juk atėjęs į vidutiniokų mokyklą Jūsų vaikas žinos ir gebės daugiau. Jeigu taip - vadinasi degraduos. Jeigu degraduos - tai papildomas ugdymas nieko vertas ir tėra meškos paslauga
Be to, tai man primena argumentaciją, kad vaiko ugdyti kitais, nei mušimo ir baudimo metodais negalima - juk pasaulis toks žiaurus - vaikas liks jam nepasirengęs!
Taigi, prietaringosioms mamytėms linkiu per savo filosofijas tikrai nepadaryti savo vaikams meškos paslaugos. Jeigu galite sau leisti ugdyti vaiką daugiau, nei standartinškai leidžia šykšti valstybė - tai ir leiskite
Kuo grindžiu savo samprotavimus? Tikrai ne nuogirdomis. Mano abi dukros baigė montesori darželį ir pradinę. Jaunėlė tebesimoko, o vyresnioji jau "Aušros gimnazijoje". Problemų su "adaptacija" neturėjome
Ir, beje, Kaune yra net kelios mokyklos, taikančios montesori metodo elementus. O visą metodą (dėl galiojančių įstatymų) gali taikyti tik privačios mokyklos. Tokios Kaune yra dvi. Žinau jas abi, bet labiau mėgstame, žinoma, saviškę - www.buksavimi.lt - juk ją sukūrėme, galima sakyti, patys - tėvelių aktyvas paskatino Mokytoją Vidą ryžtis įgyvendinti savo 14 metų puoselėtą svajonę ir nedvejodami sudėjo "pradinį steigiamąjį kapitalą" - nuostabus pedagogių ir tėvelių kolektyvas
Na, bet Vilnius lai tiki, kad jie pirmi ir vieninteliai ;-)
QUOTE(sweetpie @ 2010 11 05, 13:33)
O kategoriskai sakau as todel kad zmones nezinodami sneka ir gaunasi viena bobute sake ir apie tikrai fantastiska ugdyma kazkokiu nesamoniu priraso. Piktina mane zmones kurie tiesiog numano kaip yra is tikruju. Juk gydytis nepradedi numanydamas.
Fantastiškas ugdymas jūsų nuomone, o kiek žmonių tiek ir nuomonių. Ir pykit į sveikatą Bet pirmiausia reikia gerbti ir priimti kito nuomonę, kokia ji bebūtų. Jūsų teigimu, visos,kurios įžvelgia trūkumų M.Montessori metode, kalba nesąmones, kodėl jūsų nuomonė sąmonė??? Pasitikslinkite temos pavadinimą.
Sveikos nuo balandzio men mano maze turetu pradeti lankyti kaune Montesori darzeli gal kas lanko si darzeli, kokie jusu atsiliepimai, gal yra aukletojos kurios nekokios arba labai geros?ar ten tikrai vaikai yra uzguiti?
QUOTE(indrute87 @ 2011 02 27, 12:16)
Sveikos nuo balandzio men mano maze turetu pradeti lankyti kaune Montesori darzeli gal kas lanko si darzeli, kokie jusu atsiliepimai, gal yra aukletojos kurios nekokios arba labai geros?ar ten tikrai vaikai yra uzguiti?
Einate į Montessori darželį, o tik dabar klausiate ar ten tikrai vaikai užguiti. Jei aš manyčiau, kad tame darželyje vaikai gujami, tai net klausimo nekiltų. O dėl auklėtojų, tai neaišku į kokį darželį Jūs vesite...
Pirmas ispudis- kazkas su tais vaikais daroma nenormalaus.Po gilesniu sios ugdymo sistemo studiju, nuomone pasikeite i priesinga puse. Vesciau savo vaika, jei butu tokios galimybes musu mieste.
QUOTE(kiskis @ 2011 02 27, 12:45)
Einate į Montessori darželį, o tik dabar klausiate ar ten tikrai vaikai užguiti. Jei aš manyčiau, kad tame darželyje vaikai gujami, tai net klausimo nekiltų. O dėl auklėtojų, tai neaišku į kokį darželį Jūs vesite...
As tik rasau kad pradesim lankyti ta darzeli nes as i du darzelius esu uzrasiusi, tai uztat ir klausiu kaip ten elgiamasi su vaikais, nes cia skaiciau ir geru atsiliepimu ir blogu
QUOTE(indrute87 @ 2011 03 03, 15:02)
As tik rasau kad pradesim lankyti ta darzeli nes as i du darzelius esu uzrasiusi, tai uztat ir klausiu kaip ten elgiamasi su vaikais, nes cia skaiciau ir geru atsiliepimu ir blogu
Sveiki, tai jus apie zibureli galvojate?
Mes lankeme, tai buvome labai patenkinti.
QUOTE(kiskis @ 2011 03 06, 10:54)
Sveiki, tai jus apie zibureli galvojate?
Taip taip apie zibureli, gal galit papasakoti kaip ten su vaikuciais elgiamasi, ka jei veikia, ar tikrai jiems neleidziama zaisti su zaislai.Aciu
QUOTE(indrute87 @ 2011 03 08, 15:48)
Taip taip apie zibureli, gal galit papasakoti kaip ten su vaikuciais elgiamasi, ka jei veikia, ar tikrai jiems neleidziama zaisti su zaislai.Aciu
Truputį nusijuokiau, bet ne iš piktos valios.
Na jie turi ir tų įprastų mums žaislų, tačiau yra pagrindas montesori priemones su kuriomis jie dažniausiai dirba tikrai noriau. Net lopšelio grupės vaikučiai su jomis noriai dirba, moka jas padėti į vietas. Siūlau Jums pačiai nueiti į grupes ir pasižiūrėti.
QUOTE(kiskis @ 2011 03 10, 19:00)
Truputį nusijuokiau, bet ne iš piktos valios.
Na jie turi ir tų įprastų mums žaislų, tačiau yra pagrindas montesori priemones su kuriomis jie dažniausiai dirba tikrai noriau. Net lopšelio grupės vaikučiai su jomis noriai dirba, moka jas padėti į vietas. Siūlau Jums pačiai nueiti į grupes ir pasižiūrėti.
Va pries kelias dienas buvome nuejusios abi su mazyle i darzeli ta, siaip man patiko kad nera daug leliu yra daugiau lavinanciu zaislu, patiko kad jau lopselio grupeje vaikus mokina atskirti spalvas,atskirti rankytes kur desine kur kaire, formas ir t.t nes mano mazylei dar nera 2metuku o ji jau moka puse abeceles manau jai tiks montesoris metodas :)tik man nepatiko auletojos
QUOTE(indrute87 @ 2011 03 10, 21:00)
Va pries kelias dienas buvome nuejusios abi su mazyle i darzeli ta, siaip man patiko kad nera daug leliu yra daugiau lavinanciu zaislu, patiko kad jau lopselio grupeje vaikus mokina atskirti spalvas,atskirti rankytes kur desine kur kaire, formas ir t.t nes mano mazylei dar nera 2metuku o ji jau moka puse abeceles manau jai tiks montesoris metodas :)tik man nepatiko auletojos
Jei nepaslaptis kokioje grupeje buvote?
QUOTE(kiskis @ 2011 03 10, 20:53)
Jei nepaslaptis kokioje grupeje buvote?
Lygtais Liutuku jei neklystu, o jus i si darzeli vedete vaikuti?kurios ten auklytes geros?nes toje grupeje auklyte pasirode taip nekaip, nes sako ai neradau niekur darbo tai teko cia issidarbinti as pakraupau net ir is veido tokia uztinusi atrodo lyg megeja butu isgerti mano mazei ji nepatiko, nesileido kad net liestusi prie jos, nors ji nebijo svetimu zmoniu, o ji kaip supratau pagrindine auklyte kuri kiekviena diena bus