Įkraunama...
Įkraunama...

Montessori ugdymo metodas

QUOTE(sigizmundas @ 2009 06 06, 21:56)

del idomumo aplankiau toki darzeli(nevardinsiu koki),tai sakyciau ir surmulio ten ir vaiku juoko pakankamai g.gif
Ir soka ir linksminasi ir zaidzia (gal tik zaidimai kitokie daugiau lavinantis )
Kas nustebino tai kad vaikai 4,5 metuku zadzia hahmatais,didesni vakai padeda mazesnem priprasti prie aplinkos,kazkaip nepastebejau agresivumo...ko labai daug maciau kiuose darzeliuose.
Man asmeniskai labai patiko tas metodas.Is savo patirties galiu pasakyti kad tikrai nevisiems vaikams tiktu tas metodas.

Atsakyti
QUOTE(lyra82 @ 2009 05 17, 22:05)
Studiju metais teko ne tik susipazinti su Montessori metodu, bet ir atlikti praktika Montessori ugdymo centre. Cia daug isvardinote pliusu ir minusu, kaip ir kiekvienas ugdymo ar mokymo metodas nera tobulas, taip ir sis tikrai nera toks. As savo vaiko nevesciau i darzeli, o juolab i mokykla,kurioje dirbama paga si metoda. schmoll.gif  Didziausias minusas, mano nuomone, tyla ir savidrausme, kuri priimtina tik melancholinio ir flegmatinio temperamento vaikams. Sangvinikui ir cholerikui ten mokytis be galo sunku. Reikia ramiai, tylomis kalbeti, tyliai pasiimti daiktus ir juos padeti, kad netrukdytumei kitiems vaikams. Todel man tai visai nepriiimtina  schmoll.gif  Ir siaip kiek teko susidurti su pedagogemis propoguojanciomis si metoda, tai visos pasirode ramios, tykios ir pan. Nesakau,kad tai bloga savybe, bet musu visuomeneje sunku gyventi ir prisitaikyti letam zmogui. Labiausiai ko man truko tame darzelyje ir mokykloje, tai vaikisko juoko, emociju, surmulio, netgi vaikisko triuksmo, kuris vaiku visuomeneje neatsiejama dalis  mirksiukas.gif Ta tyla netgi slegianti.  unsure.gif
Nepaisant nepatinkusiu dalyku, buvo ir begale idomiu ir naudingu, kuriuos ir as naudoju savo darbe: darbo individualizavimas, darbas su ugd.priemonemis, linija ir t.t.

O jums priimtina, kad vaikai grupeje sukautu, stumdytusi, vienas kitam trukdytu? Manau cia yra didziausias montessori pliusas, nes vaikas supranta, kad yra ne vienas, kad reikia atsizvelgti i kitus ir juos gerbti.
Atsakyti
gerai, kad ramu, vieni kitiem netrukdo, bet, netinka tai mano vaikui, nes jis toks, kaip mama smile.gif wub.gif buvau pasiutus vaikystej, sunkai valdoma smile.gif vaikas gal net ramesnis nei as buvau.
megstu tyla, ramybe, bet kai ji uzsitesia ausyse nuo jos spengia lotuliukas.gif
noriu, kad vaikas butu padykes, isdykes, tam ir yra vaikyste 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Savannaa @ 2009 06 12, 23:54)
gerai, kad ramu, vieni kitiem netrukdo, bet,  netinka tai mano vaikui, nes jis toks, kaip mama  smile.gif  wub.gif  buvau pasiutus vaikystej, sunkai valdoma  smile.gif  vaikas gal net ramesnis nei as buvau.
megstu tyla, ramybe, bet kai ji uzsitesia ausyse nuo jos spengia  lotuliukas.gif
noriu, kad vaikas butu padykes, isdykes, tam ir yra vaikyste  4u.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Krisliukas @ 2008 10 14, 15:57)
As tau pritariu drinks_cheers.gif .
Dabar viskas kitaip: labai vaikas pasidare demesingas, daug greiciau susikaupia, sutelkia demesi, visokiu zaidimuku daug moka, eilerastuku, skaiciuoti ir raideles jau pazista, labai sakyciau pareigingas, vis sako einam darbeliu daryti, einam pamokeliu ruosti. Kai sedame prie stalo visada pasko gero apetito. Daznai pradejo kartoti mama tu man brangiausia, as tave labai myliu, taip paciai ir teciui sako. ... Taip aukletoja vadina vardu, bet tai man parodo tik labai siltus tarpusavio santykius. Aukletoja ir vaikas jie yra draugai, vienas kita gerbia, sutaria, bendrauja, priima sprendimus.

man tiesiog pasidarė smalsu, kuom Montesori ar Valdorfo metodai geresni ir išskirtinesni. Skaitau skaitau ir užsikabinau už šitos nuomonės, nes man ji pasirodė visiškai tiesiai atskleidžianti būtent tėvų svarbą vaiko gyvenime. Kažkaip man atrodo, kad nei viena sistema nepadės, jei tėvai patys neužsiims su vaiku, nemokys jo, neaiškis kaip reikia elgtis teisingai ir t.t.

man atrodo normalu, kad viskas kas surašyta viršuje kaip vieno mokymo pliusai, yra tiesiog normalaus bendravimo (o ne buvimo šalia) padariniai. 4u.gif bent jau mano abu vaikai taip elgiasi,nors vienas eina į paprastą darželį, o kitas dar "naminis"...

kokie visgi yra šių metodų pliusai? ..
Atsakyti
O gal kas nors buvo sian. BABY CLUB-LT , Vilniuje ???
Kokie atsiliepimai??Nes jie irgi ten kalba apie Montessori ugdyma g.gif
Atsakyti
QUOTE(optiimiste @ 2009 09 04, 13:11)
man tiesiog pasidarė smalsu, kuom Montesori ar Valdorfo metodai geresni ir išskirtinesni. Skaitau skaitau ir užsikabinau už šitos nuomonės, nes man ji pasirodė visiškai tiesiai atskleidžianti būtent tėvų svarbą vaiko gyvenime. Kažkaip man atrodo, kad nei viena sistema nepadės, jei tėvai patys neužsiims su vaiku, nemokys jo, neaiškis kaip reikia elgtis teisingai ir t.t.

man atrodo normalu, kad viskas kas surašyta viršuje kaip vieno mokymo pliusai, yra tiesiog normalaus bendravimo (o ne buvimo šalia) padariniai.  4u.gif bent jau mano abu vaikai taip elgiasi,nors vienas eina į paprastą darželį, o kitas dar "naminis"...

kokie visgi yra šių metodų pliusai? ..

Na kiek skaitinėjau pvz. Montesori vaikai kažkaip ten iš eilės užsiimant įvairiomis užduotėlėmis daug anksčiau išmoksta pavyzdžiui batukus užsirišti. Taip pat skaičiuoti iki 100 ir t.t.

Užtat geras dėl adaptacijos problemų.. kažkaip visą laiką pergyvenu, kad mano mergytės paprastame darželį, o ne kokiam montesori, o dabar skaitau, kad gal ir geriau.. juk išmokti bendrauti svarbiau nei anksčiau sudėti ir atimti.
Atsakyti
Sveikos,
paskaiciau ka rasote, labai idomu. Gaila, kad mazuose miesteliuose nera pasirinkimo i koki darzeli vesti sad.gif
Mano vaikiukas labai sunkiai pratinasi, nors jam jau trys metukai. Adaptuotis labai sunku. Ir nezinau ar jam ten kas padeda. Nezinau nei ka daryti. I kita miesta i darzeli nevesime. Labai gaila vaikiuko. Beto pasidare piktas, musasi, kai tik kasnors ne pagal ji, iskart supyksta. Ir serga jau trecia karta nuo rugsejo pirmosios verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(mamyte 29 @ 2009 10 26, 15:30)
Sveikos,
paskaiciau ka rasote, labai idomu. Gaila, kad mazuose miesteliuose nera pasirinkimo i koki darzeli vesti sad.gif
Mano vaikiukas labai sunkiai pratinasi, nors jam jau trys metukai. Adaptuotis labai sunku. Ir nezinau ar jam ten kas padeda. Nezinau nei ka daryti. I kita miesta i darzeli nevesime. Labai gaila vaikiuko. Beto pasidare piktas, musasi, kai tik kasnors ne pagal ji, iskart supyksta. Ir serga jau trecia karta nuo rugsejo pirmosios  verysad.gif

Jeigu yra galimybe pabandykite pakeisti grupe, gal kitoje vaikutis jausis geriau. Taip pat vertetu pasikalbeti su pedagogemis apie vaikucio elgesi, emocijas, kai pasilieka darzelyje be tevu. Taip pat verta pameginti pasikalbeti su vaiku, kas jam netinka/nepatinka, galbut subare, o galbut kazkoks vaikas nedave jo norimo zaisliuko 4u.gif Sekmes ir linkiu,kad kuo greiciau praeitu adaptacijos periodas 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lyra82 @ 2009 10 27, 01:06)
Jeigu yra galimybe pabandykite pakeisti grupe, gal kitoje vaikutis jausis geriau. Taip pat vertetu pasikalbeti su pedagogemis apie vaikucio elgesi, emocijas, kai pasilieka darzelyje be tevu. Taip pat verta pameginti pasikalbeti su vaiku, kas jam netinka/nepatinka, galbut subare, o galbut kazkoks vaikas nedave jo norimo zaisliuko  4u.gif  Sekmes ir linkiu,kad kuo greiciau praeitu adaptacijos periodas  4u.gif  4u.gif

Labai aciu uz atsakyma ir patarimus smile.gif 4u.gif 4u.gif
Kalbejausi su aukletojomis, tai sako, kad cia viskas gerai, nesimusa, viska suvalgo, o jau dabar ir zaidzia. Bet vienas zaidzia, su vaikais ne. kita aukletoja buvo minejusi, kad lyg zaide su berniuku kazkokiu. Seip, kai veda dainuopti, jis tik pastovi, nes kalba dar nelabai gerai, tai ir nedainuoja. Veda i sporto sale, tai sake irgi dazniausiai sedi, nezaidzia, nelaksto su kamuoliu unsure.gif verysad.gif
Seip viena aukletoja visai nieko, bet kita, tai tokia nelabai silta, primena tarybinius laikus, beto man sako, kad per daug "cackinuosi" su savo vaikuciu, sako: "reikia oficialiau su vaiku, o tai ir zliumbia cia." doh.gif Kaip Jums tokie zodziai? Dar man sake, kad verkia, tik tol kol as iseinu. Tikejau, nes tikrai man isejus i lauka, dar paklausydavau prie langu, nustodavo verkti. Na, jis net rekdavo, ji nuo manes atplesti reikedavo doh.gif verysad.gif Bet viena mamyte man praeita savaite pasake, kad kai ji atveda savo vaikus, tai mano vaikas sedi vienas rubineje ir bando nusirengti, o aukletoja su vaikais grupeje!!!!! Na, man buvo sokas... Sake, kad atejo darkart pasake, kad nusirengtu. Matyt prie manes suvaidina, apkabina, sneka viska ka gali, o kai iseinu, jei nenusiramina, palieka ji viena nusirengti doh.gif verysad.gif . Zodziu.... o vaikas neperdaugiausiai gali pasakyti, bet sako, kad nemyli tos aukletojos ir kad nenori i darzeli. O paskutini karta, kai susirgo, tai sakop, kad nenori pasveikti, nes reikes eiti i darzeli, kai pasveiks! doh.gif
Noreciau pasikalbeti su mamytemis, kuriu vaikuciams buvo kazkas panasaus. Gal turetu patarimu?

Atsakyti
QUOTE(mamyte 29 @ 2009 11 02, 00:58)
Labai aciu uz atsakyma ir patarimus  smile.gif  4u.gif  4u.gif
Kalbejausi su aukletojomis, tai sako, kad cia viskas gerai, nesimusa, viska suvalgo, o jau dabar ir zaidzia. Bet vienas zaidzia, su vaikais ne. kita aukletoja buvo minejusi, kad lyg zaide su berniuku kazkokiu. Seip, kai veda dainuopti, jis tik pastovi, nes kalba dar nelabai gerai, tai ir nedainuoja. Veda i sporto sale, tai sake irgi dazniausiai sedi, nezaidzia, nelaksto su kamuoliu  unsure.gif  verysad.gif
Seip viena aukletoja visai nieko, bet kita, tai tokia nelabai silta, primena tarybinius laikus, beto man sako, kad per daug "cackinuosi" su savo vaikuciu, sako: "reikia oficialiau su vaiku, o tai ir zliumbia cia."  doh.gif  Kaip Jums tokie zodziai? Dar man sake, kad verkia, tik tol kol as iseinu. Tikejau, nes tikrai man isejus i lauka, dar paklausydavau prie langu, nustodavo verkti. Na, jis net rekdavo, ji nuo manes atplesti reikedavo  doh.gif  verysad.gif  Bet viena mamyte man praeita savaite pasake, kad kai ji atveda savo vaikus, tai mano vaikas sedi vienas rubineje ir bando nusirengti, o aukletoja su vaikais grupeje!!!!! Na, man buvo sokas... Sake, kad atejo darkart pasake, kad nusirengtu. Matyt prie manes suvaidina, apkabina, sneka viska ka gali, o kai iseinu, jei nenusiramina, palieka ji viena nusirengti  doh.gif  verysad.gif . Zodziu.... o vaikas neperdaugiausiai gali pasakyti, bet sako, kad nemyli tos aukletojos ir kad nenori i darzeli. O paskutini karta, kai susirgo, tai sakop, kad nenori pasveikti, nes reikes eiti i darzeli, kai pasveiks!  doh.gif
Noreciau pasikalbeti su mamytemis, kuriu vaikuciams buvo kazkas panasaus. Gal turetu patarimu?

Atsakyti
QUOTE(olega @ 2009 11 02, 11:20)

Parasiau Jums i AZ. 4u.gif
Atsakyti