QUOTE(lyra82 @ 2009 10 27, 01:06)
Jeigu yra galimybe pabandykite pakeisti grupe, gal kitoje vaikutis jausis geriau. Taip pat vertetu pasikalbeti su pedagogemis apie vaikucio elgesi, emocijas, kai pasilieka darzelyje be tevu. Taip pat verta pameginti pasikalbeti su vaiku, kas jam netinka/nepatinka, galbut subare, o galbut kazkoks vaikas nedave jo norimo zaisliuko
Sekmes ir linkiu,kad kuo greiciau praeitu adaptacijos periodas
Labai aciu uz atsakyma ir patarimus
Kalbejausi su aukletojomis, tai sako, kad cia viskas gerai, nesimusa, viska suvalgo, o jau dabar ir zaidzia. Bet vienas zaidzia, su vaikais ne. kita aukletoja buvo minejusi, kad lyg zaide su berniuku kazkokiu. Seip, kai veda dainuopti, jis tik pastovi, nes kalba dar nelabai gerai, tai ir nedainuoja. Veda i sporto sale, tai sake irgi dazniausiai sedi, nezaidzia, nelaksto su kamuoliu
Seip viena aukletoja visai nieko, bet kita, tai tokia nelabai silta, primena tarybinius laikus, beto man sako, kad per daug "cackinuosi" su savo vaikuciu, sako: "reikia oficialiau su vaiku, o tai ir zliumbia cia."
Kaip Jums tokie zodziai? Dar man sake, kad verkia, tik tol kol as iseinu. Tikejau, nes tikrai man isejus i lauka, dar paklausydavau prie langu, nustodavo verkti. Na, jis net rekdavo, ji nuo manes atplesti reikedavo
Bet viena mamyte man praeita savaite pasake, kad kai ji atveda savo vaikus, tai mano vaikas sedi vienas rubineje ir bando nusirengti, o aukletoja su vaikais grupeje!!!!! Na, man buvo sokas... Sake, kad atejo darkart pasake, kad nusirengtu. Matyt prie manes suvaidina, apkabina, sneka viska ka gali, o kai iseinu, jei nenusiramina, palieka ji viena nusirengti
. Zodziu.... o vaikas neperdaugiausiai gali pasakyti, bet sako, kad nemyli tos aukletojos ir kad nenori i darzeli. O paskutini karta, kai susirgo, tai sakop, kad nenori pasveikti, nes reikes eiti i darzeli, kai pasveiks!
Noreciau pasikalbeti su mamytemis, kuriu vaikuciams buvo kazkas panasaus. Gal turetu patarimu?