Girdėjau kažką apie Montessori "Pitagoro lentelę", kaip supratau - ten kalba eina apie daugybą, bet kas tai per dalykas ir kokiu principu ten reikia mokytis? Gal ją galima pasidaryt?
Apšvieskit neapsišvietusį, prašau

JO/NE, 31 Kov 2007 - 20:31, parašė:
JO/NE, 31 Kov 2007 - 20:31, parašė: ![]()
Oi, AVEDA, ne ne ne. Jau ten kur jus uzejot tai tam darzely betvarke. Kai maniske pradejo lankyti darziuka, as 2men.uzeidavau jos pasiimti vis kitu laiku. Ir NIEKADA neradau aukletoju nieko nedaranciu ir vaiku be uzsiemimo slankiojanciu. Dienotvarke taip pat yra, ir net labai aiskiai apibrezta. Tik, kad pamokeliu metu vaikuciai pasirenka ko tuo metu nori mokytis. Nu kas cia nenormalaus ir ka cia reikia lyginti su mokykla? Imkim vaika kuris nelanko darzelio ir auga namuose pvz iki pirmos klases. Tai aukle ar mama neliepia kasdien tuo pat metu mokytis skaiciuoti, po to piesti ir sportuoti. Nesako vaikui: "brangusis, jau 10.00val. prasau eiti lieti akvarele." Vaikas namuose pasirenka ar tuo metu karpyti nori, ar su zaislais zaisti, ar mamai padeti grindis plauti. O ateina laikas eiti i mokykla ir pripranta jie prie tu pamoku tvarkarasciu.
Na o ta mergaite su demesio sutrikimu gal tiesiog tokia yra, ne montesori sistema ja tokia padare. Negi dabar visi 'montesoriniai' nedemesingi? Maniske 3m mergaite net labai gerai ir gan ilgam susikoncentruoja i uzduotis...
_Tabata_, 17 Gru 2008 - 17:38, parašė:
_Tabata_, 17 Gru 2008 - 17:38, parašė: ![]()
Na, mano mažasis į darželį pradės keliauti nuo kitų metų rugsėjo, jei viskas bus tvarkoje.Daug galvojome su vyru, kokią ugdymo metodiką pasirinkti.Aš labiau simpatizuoju Valdorfui, nei Montessori.Tačiau galiausiai nusprendėme, kad pasirinksime įprastą, tradicinį darželį ir įprastą ugdymo metodiką.Pagalvojome, jog vaikui juk reikės pereiti į mokyklą.Už mokslus specializuotoje mokykloje visą laiką mokėti galima ir neišgalėti, o vaikui bus didžiulė trauma, kuomet reikės adaptuotis naujoje aplinkoje.Taigi kol kas mes tradicinukai...
Cherry_, 18 Kov 2009 - 12:03, parašė:
Cherry_, 18 Kov 2009 - 12:03, parašė: ![]()
kokie geri atsiliepimai jusu... as keik eu perziurejusi vaizdajuociu Montesoriuku, praktikas tlikinejau tokiuose darzeliuose tai ka zinau... savo vaika tikrai neleisciau, vaikai ten man atrodo uzguiti
__AUTHOR__ parašė
__AUTHOR__ parašė