Įkraunama...
Įkraunama...

Čia plepa šauniosios pradinukės... 15 tema

Sveikutės. Kiek jūs čia prikalbėjote, kiek daug įdomaus praleidau. Vis dar neturiu kada prisėsti, laukiam tos akreditacijos, iki vakaro kankina mus mokykloje. Noriu paklausti ketvirtokių, ar dirba su riešutu? Gal žinote kaip su knygomis ir mokytojų knygomis, kada jos pasirodys knygynuose?
Atsakyti
QUOTE(smilga1972 @ 2011 09 24, 15:09)
Pašte įdėta labai įdomi nuoroda su pateiktimis, bet man tai ten visai neaišku, kaip nuimti apsaugas nuo jų  schmoll.gif .

QUOTE(auglina @ 2011 09 24, 15:38)
Kai iššoka lentelė,  aš paspaudžiu OK  ir viskas.

Nu ir aš taip darau... maniau, kad gal dar kur ką nors reik padaryt...

QUOTE(kad ji kur galas @ 2011 09 24, 20:06)
Į pastą nusiunčiau įdejų pavyzdzių rudens/ziemos darbelių pamokoms, gal kam pravers.Galima ir su vaikais daryti ir klasę pasipuosti.

Jau pasirinkau įdomių darbelių...

Penktadienį su vaikais darėm paukščius klasei pasipuošt. Išlydėsim išskrendančius...
Iškarpėm iš dėžių kartono paukščio siluetus ir juos dažėm įvairiom spalvom guašu. Pakabinom klasėj ant lempų.
Vakar bandžiau nufotografuot, bet nuotraukoj neefktinga. O klasėj labai gražiai žiūrisi...

QUOTE(kad ji kur galas @ 2011 09 24, 21:02)
As uzklasinio nezymiu niekaip, bet per metus du tris kartus (nuo vaiku priklauso) pasirinkę visi kartu skaitome vieną knygą, perskaitytą puslapių skaičių zymime diagrama, kai baigiame skaityti darome aptarimą-sventę ziiūrime ekranizaciją( jei yra), pildome skaitymo lapą, sprendziame kryziažodį Lyginame knygą ir filmą ir kas džiugu daugumai labiau patinka visada knyga nei filmas. Jei ką domins ir bus įdomu galėsiu pasidalinti konkreciu pvz.
Pries Kaledas visada vedu kaledinius skaitymus, vaikai be galo laukia ir mėgsta.

Va šita mintis man itin patiko.
Aš nemėgstu to privalomo užklasinio skaitymo, kai vaikai privalo perskaityt tiek ir tiek puslapių. Man tai nemotyvuotas skaitymas.
Siekiu, kad mokiniai panorėtų ką nors paskaityt, kad būtų motyvacija, kad pajustų, kad jiems reikia skaityti... gal čia aš tokia bjauri... niekada nemėgau prievartos. Pati negalėjau vaikystėj bile skaityt... O dominančią knygą tai ryte prarydavau...

Pirmoj klasės su vaikais žiūrėjom filmą "Sneigo karalienė" ir po to pasiūliau paskaityt knygą ir palygint. Skaitė. Paskui vis pasakodavo, kas buvo kitaip literatūroj ir ekranizacijoj. Prašė dar filmą parodyt... Jau visai kitaip filmą žiūrėjo, perskaitę knygelę.
Šiemet jau klausė, kokį filmą žiūrėsim... nori būt pirmesni knygą paskaitę. Va tai mane jau džiugina.
Atsakyti
Aš Riešuto IV kl. mokytojo knyga domėjausi taip pat. Knygų klubo tinklapyje radau, kad galima pirmą dalį užsisakyti mirksiukas.gif Bet kol dar į mokyklą neparsiuntė šių knygų, tai kažkaip nesinorėjo dar savo pinigėlių leisti šiai knygai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurute @ 2011 09 25, 10:39)
Va šita mintis man itin patiko.
Aš nemėgstu to privalomo užklasinio skaitymo, kai vaikai privalo perskaityt tiek ir tiek puslapių. Man tai nemotyvuotas skaitymas.
Siekiu, kad mokiniai panorėtų ką nors paskaityt, kad būtų motyvacija, kad pajustų, kad jiems reikia skaityti... gal čia aš tokia bjauri... niekada nemėgau prievartos. Pati negalėjau vaikystėj bile skaityt... O dominančią knygą tai ryte prarydavau...

Pirmoj klasės su vaikais žiūrėjom filmą "Sneigo karalienė" ir po to pasiūliau paskaityt knygą ir palygint. Skaitė. Paskui vis pasakodavo, kas buvo kitaip literatūroj ir ekranizacijoj. Prašė dar filmą parodyt... Jau visai kitaip filmą žiūrėjo, perskaitę knygelę.
Šiemet jau klausė, kokį filmą žiūrėsim... nori būt pirmesni knygą paskaitę. Va tai mane jau džiugina.

Smagu sutikti bendraminčių, sniego karalienę mes taip pat skaiteme, ziūrėjome filmą ir dar muzikiniam teatre spektaklį, tai lyginom knygą ir dvi interpretacijas.
skaitem taip pat ir "padaužų kaimo vaikus" ir po to ziūrejom filmą, knyga vaikams labiau patiko, nei filmas.
Atsakyti
Laba ryta, smile.gif
idomi mintis butu visiems kartu skaityt, tik vienas klausimukas -kada jus skaitote visi kartu??? per oertraukas, ar i savaite kelis psl? 1- 2 kl sunku su ta motyvacija, ale 4 - jau jiems idomu. bent maniskiai skaito tikrai nemazai, paskui patys per per uzkl skaityma pristato knygas, pataria draugams.. smile.gif

Gaminu skaidres 4 kl ar daug pasaulyje religiju .. doh.gif ikelsiu paskui pastan.. jei tiks gal da panaudosit .. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rollick: 25 rugsėjo 2011 - 11:38
QUOTE(rollick @ 2011 09 25, 11:17)
Laba ryta, smile.gif
idomi mintis butu visiems kartu skaityt, tik vienas klausimukas -kada jus skaitote visi kartu??? per oertraukas, ar i savaite kelis psl? 1- 2 kl sunku su ta motyvacija, ale 4 - jau jiems idomu. bent maniskiai skaito tikrai nemazai, paskui patys per per uzkl skaityma pristato knygas, pataria draugams..  smile.gif

Pasirinktą knygą vaikai skaito namuose, bet vieną visa klasė (pvz. visi skaito susiradę susiskolinę "Padauzų kaimo vaikus) ryte ateje i klasę pazymi iki kokio puslapio perskaite, (spalvina diagramą) taip savotiskai lenktiniauja, susirinkę diskutuoja, ka perskaitė, dalinasi yspūdziais. taip per susitartą laiką-terminą perskaitoma knyga. po to vyksta pamoka - aptarimas(pildome skaitymo lapą, sprendziame kryziazodi, kas parodo kaip atidziai vaikai skaitė knygą, po to seka filmo ziūrejimas, ar spektaklio, ir skatinimai apdovanojimai)
Po kurio laiko, vel renkames knygą, sprendziame visi ir vel viskas is naujo.
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2011 09 25, 12:40)

Labai patiko ši idėja, pabandysime ir mes ax.gif o iš kur gaunate filmų? siunčiatės? perkate? g.gif
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2011 09 24, 22:02)
As uzklasinio nezymiu niekaip, bet per metus du tris kartus (nuo vaiku priklauso) pasirinkę visi kartu skaitome vieną knygą, perskaitytą puslapių skaičių zymime diagrama, kai baigiame skaityti darome aptarimą-sventę ziiūrime ekranizaciją( jei yra), pildome skaitymo lapą, sprendziame kryziažodį Lyginame knygą ir filmą ir kas džiugu daugumai labiau patinka visada knyga nei filmas. J

O ką daro tie vaikai, kurių skaitymo gebėjimai žymiai prastesni, kurie tikrai niekaip nespėja perskaityti net pusės tos knygos per duotą terminą?
Atsakyti
QUOTE(LeTa-BeTa @ 2011 09 25, 11:51)
QUOTE(kad ji kur galas @ 2011 09 25, 12:40)

Labai patiko ši idėja, pabandysime ir mes ax.gif o iš kur gaunate filmų? siunčiatės? perkate? g.gif

Kai ką siunciuosi, kai ką randu nuomos punktuose, kai ką pasigiria, kad patys vaikai namuose turi, tai atsinesa į klasę.
Papildyta:
QUOTE(Šarkka @ 2011 09 25, 11:58)
O ką daro tie vaikai, kurių skaitymo gebėjimai žymiai prastesni, kurie tikrai niekaip nespėja perskaityti net pusės tos knygos per duotą terminą?

Kazkaip su tuo neteko susidurti, jei ir nespedavo tai tik koks vienas ir tik gal kokio skyriaus ar dviejų. Turejau vieną adaptuotą mokinuką, tai jis sunkiai skaitydavo, bet turejo labai aktyvią mociutę, kuri knygą jam prieš miegą skaitydavo ir taip kartu įveikdavo.
Atsakyti
Gaminu skaidres 4 kl ar daug pasaulyje religiju .. doh.gif ikelsiu paskui pastan.. jei tiks gal da panaudosit .. mirksiukas.gif

Labutis 4u.gif Portale vaikams mokinukai.lt yra mokomasis filmukas apie religijas. Gal patiktų mirksiukas.gif smile.gif
Atsakyti
[quote=kad ji kur galas,2011 09 25, 11:33]
[/quote]
Na dar prieš miegą užlėkiau pas jus. Parašyk savo epaštą, kelis išsiųsiu. Labanakt bye1.gif
[/quote]

Labai lauksiu blush2.gif AČIŪ 4u.gif
arunesj@gmail.com
[/quote]
Labukas, matau jau pagelbėjo calkusl, ačiū jai. Geria, kad pažiūrėjau, nes buvau pradėjusi krauti į laišką. mirksiukas.gif
Atsakyti
Labukas, matau jau pagelbėjo calkusl, ačiū jai. Geria, kad pažiūrėjau, nes buvau pradėjusi krauti į laišką. mirksiukas.gif
[/quote]

labukas, pagelbejo, gavau riesuto testukus aciū calkusl, bet PUPOS ne verysad.gif
Labai laukiu jusu laiskucio ax.gif
Atsakyti