Baklažanų troškinys2 nedideli jauni baklažanai (aš kadangi mėginau pirmą sykį tai ėmiau vieną ir vis tiek išėjo pilna keptuvė, na bet morkų daug dėjau)
0,5 kg šviežių morkų
svogūnas
2 skiltelės česnako
skardinė konservuotų pomidorų be odelių
šaukštas įvairių kapotų žolelių (bazilikų, petražolių, krapų)
4 šaukštai rytietiško aštraus pomidorų padažo
šaukštas tamsaus sojų padažo
150g lydyto sūrelio
pagal skonį druskos,pipirų, žiupsnelis cukraus
4 stiklinės virtų ryžių
na kiekiai pvz ryžių, morkų čia dideli, aš viską perpus dalinau.Ir įmanoma manau išsiverst be rytietiško padažo bile česnakinis kečiupas ir tiek.
Gaminimo eiga:
* baklažanus nuplaukite, nusausinkite(su pop. servetelem), supjaustykite griežinėliais, įtrinkite druska ir valandą palikite pastovėti(druska ištrauks iš baklažanų kartumą). Druską ir išsiskyrusį skystį labai gerai nuvalykite servetelem.
* Morkas nuplaukite, nuskuskite ir sutarkuokite stambesne tarka.
* Svogūna ir česnako skilteles susmulkinkite ir iki gelsvumo pakepinkite svieste. Suberkite morkas, baklažanus(gabaliukais) ir troškinkite ant mažos ugnies, kol daržovės suminkštės.
* Sukrėskite pomidorus, supilkite pomidorų ir sojų padažus. Pasūdikite, pagardinkite pipiras, prieskoniais, dar kiek pakaitinkite ir įmaišiusi lydytą sūrelį nukelkite nuo ugnies.
* Troškinį krėskite ant biriai išvirtų ryžių.
Kas smagiausia, kad man jis gavosi. Ir skaniai! Be to nedaug ką reikia pirkti papildomai, nes labai mėgstu pomidorų sriubą tai konservuotų pomidorų galima sakyt visada turiu, sojų padažu marinuojam šašlykus tai valio
O va rytoj mėginsiu baklažanų apkepą
mėgstu aš labai baklažanus, tokia super daržovė. bet pagal testa mano organizmas jo netoleruoja
ir darrrr, čia noriu atkrepiti smaližių dėmesį
savaitgalį bandžiau pyragą naują obuolių, kuris fantastiškai tinka su ledais
toks tobulas desertas, ypatingo lengvumo paruošimas kada nėra vargo su tešla ir šį savaitgalį vėl nusimato gomurio lepinimas
tuo receptu irgi galiu pasidalint
QUOTE(Babi* @ 2011 11 12, 19:26)
o kada tu pradėjai keisti mitybą?man tai jau yra atrodo tos 21 diena
ir labai patinka išbandyti kažką naujo, daugiau dabar pati gaminu, labiau domiuosi kas sveikiau.Bet taip su sveiku protu:)
QUOTE(@Deborah@ @ 2011 11 13, 15:09)
Studijuoju Kauno kolegijoj. Bet ne grynai logistiką, čia tik paskutiniais metais mano specialybei galima pasirinkti vieną iš dviejų pakraipų tai pasirinkau logistiką
ir ka galiu pasakyti...toks dalykas, kurio teoriškai visiškai perteikti neįmanoma..labai trūksta dėstytojų pas mus logistikos, bet turim vyruką, kuris dirbęs toj srity, tai tikrai ir pakomentuoja iš patirties, pažeria gyvenimiškų situacijų, pavyzdžių..ir iš tikro savotiškai prigasdines daugumą.Visi bijo tos atsakomybės kai reikia suorganizuoti pervežimą ir pan. Tu jau dirbus tai gal ką iš patirties gali pasakyti, kaip tau toks darbas? nes man nors baisu ir visai nesu nusprendus ko noriu, toks darbas atrodo visai neblogas ypač jei pavyktų per praktiką persilaužt ir išvis jei suteiktų tokią galimybę.Nes dėl praktikos man labai neaišku..
o dėl odos, tai dar mėnesis nepraėjo kaip pvz pradėjau valgyti kviečius ir kadangi daug ko neatsisakiau, ryškių ryškių pokyčių mityboje dar nėra, bet paėmus neblogai
dar galesiu pasakyti savaites begyje, nes man pries sirgima taip ismusa veida, kad sakyčiau kalti hormonai. Bet kol kas padoriai visai ir neturejau per ta laika jokio skauduminio ar giluminio spuogiuko
dar beda, kad tarkim as neturiu spuogu, bet yra likusios raudonos demeles tokios, nieko neber, o matosi ir atrodo vis tiek negraziai
reikia pasidometi del tu demeliu.tau taip nera? del odos labai reikia vandens kuo daugiau. dar migdolai girdejau labai naudingi ir tie patys kvieciu daigai, labiausiai del to juos ir pradejau valgyti
Įprotis pirkti knygų daugiau, negu gebame perskaityti, yra sielos veržimasis į begalybę, ir ši aistra vienintelis dalykas, kuriuo esame pranašesni už gyvūnus.