nemanau kad kartotis verta kazka, nebent kaip tart ten vietiniu istaigu ezeru ar pan dalyku pavadinimus.
QUOTE(Nebraska20 @ 2011 12 18, 17:58)
o kaip su anglu kalbos ziniom? kokio lygio reikia, norint neprapult? moketes ar kartojotes kazka pries isvaziuojant?
na man tai su kalbejimu tragiskai, rasyti irgi be klaidu sakinio nelabai parasyciau bet problemu tame nematau, nuvaziuosi ir ismoksi yra nevienas isvaziaves isvis beveik nemokedamas kalbos aisku jeigu ten koks darbas kur pagrindas yra bendrauti su klientais , gal ir problema tada
QUOTE(Baroozia @ 2011 12 18, 17:26)
Aš galiu pasakyt, kad man regis pati nežinai ko nori. Jei nori išvažiuot, tai suk galvas kaip pasiankstint sesijas ir išvažiuosi, jei ne, tai net nedrįsčiau svajot apie USA. Juk darbdaviui jau nuo gegužės mėnesio galo reikia darbuotojų, tai ne jau jis priims darbuotoją birželio mėnesiui, o paskui jį atleis nes tu liepai atvažiuoji..Ko čia bijot vienai važiuot? Klausinėji kiek laiko žmonės skiria kelionėm, jei net neįsivaizduoji kokiu būdu išvažiuot liepai..man regis pigiau tau būtų tiesiog nusipirkt kelionę į Ameriką.
na as labai noreciau, bet studijuoju visgi ne kokia vadyba , kur pasiankstinti nebutu problemos, o medicina, suzinojau, jog neleidzia pasianksstinti ir ipila skola, o antra kursa baigti su skola tai tas pats, kas prarasti nemokama krepseli, taigi ir siemet USA man atkrenta, gal kitamet pavyks, desiu visas pastangas
QUOTE(nemnemnem @ 2011 12 18, 21:32)
na man tai su kalbejimu tragiskai, rasyti irgi be klaidu sakinio nelabai parasyciau bet problemu tame nematau, nuvaziuosi ir ismoksi yra nevienas isvaziaves isvis beveik nemokedamas kalbos aisku jeigu ten koks darbas kur pagrindas yra bendrauti su klientais , gal ir problema tada
As su siuo teiginiu nesutinku siaip. Manau, kad gera anglu kalba ten yra svarbi. Buvau JAV du kartus ir abu kartus reikejo geros anglu kalbos. Zymiau lengviau bendrauti su amerikieciais ir dirbti. Kazkiek ten bunant pageres anglu kalba, bet tikrai labai minimaliai.
QUOTE(Paranoia @ 2011 12 19, 13:28)
As su siuo teiginiu nesutinku siaip. Manau, kad gera anglu kalba ten yra svarbi. Buvau JAV du kartus ir abu kartus reikejo geros anglu kalbos. Zymiau lengviau bendrauti su amerikieciais ir dirbti. Kazkiek ten bunant pageres anglu kalba, bet tikrai labai minimaliai.
O as visai sutinku Musu viesbutyje dirbo daugelis studentu ir meksikieciu, kurie vos pralemendavo angliskai. Svarbiau kuo daugiau suprasti nei laisvai paaiskinti. Buvo ir tokiu kurie pavienius zodzius sakydami ir gestikuliuodami visai neblogai viska isaiskindavo. Aisku kalbos mokejimas - didelis pliusas supaprastinantis gyvenimas USA. Mano anglu kalbos zinios bunant ten pagerejo stipriai. Pirmosiom dienom vis galvodavai kaip ir ka pasakyti, neretai sumaisydamas zodzius, bet vasaros gale galiu pasakyti, kad drasiai snekejau angliskai ir darydamas minimalias klaidas. Turbut tai kiek ismoksi priklausys nuo darbo. Kadangi dirbau naktimis ir bendraudavau su daugybe sveciu, bendradarbiu, retai susitikdavau su savo kompanjonais lietuviais. Todel po savaites intensyvaus anglu kalbos naudojimo, jau net pradedi skaiciuot mintyse angliskai, ar net nebegalvoji kaip atsakyt viskas ateina i galva savaime. Kad ir kokios tos anglu kalbos zinios, del to tikrai neverta atsisakyt amerikos. Ambasadoje teko matyto vos pralemenanciu, kurie gavo vizas, o ismokti ten per vasara galima daugiau nei mokykloj/universitete per kelis metus.
QUOTE(Paranoia @ 2011 12 19, 14:28)
Nu matai gal tau ir minimaliai pagerejo anglu kalba, kitiems pagerejo net labai.
jei neturiu 21 metu galima tikėtis prasmukt su alkoholiu ar ten laba griežta?
QUOTE(Jinnnai @ 2011 12 19, 14:14)
Nu matai gal tau ir minimaliai pagerejo anglu kalba, kitiems pagerejo net labai.
Manau, kad tai, ar pagerėja anglų kalbos žinios, priklauso nuo to, kokio jos lygio buvo prieš išvažiuojant. Jei žmogus sunkiai šnekėjo prieš išvažiuojant, tuomet jam laisvai pasakyti kelis taisyklingus sakinius nesukant galvos ar šiaip laisviau pradėti bendrauti anglų kalba ir išmokti kokį šimtą naujų žodžių yra lb didelis pasiekimas ir patobulėjimas.
Bet jei prieš išvažiuojant anglų kalba gerai moki, tai ten būnant tik šiek tiek pagerėja klausymo įgūdžiai, prisimeni, ką seniau mokeisi, išmoksti kasdienės kalbos, gal daugiau išsireiškimų... O kad daugiau išmoksti nei mokykloj per kelis metus, tai čia tikrai netiesa. Nebent mokykloj ten durnių volioji ir nieko nesimokai...
Tiesiog susidariau tokią nuomonę po dviejų vasarų Amerikoj - kad anglų kalbos žinios per tuos kelis mėnesius tikrai nepagerėja labai ypatingai.
kam ten smalsu del to tikrinimo del alkoholio, klubu ir t.t.
buvom VA valstijoj vasara, be pazymejimo - net neapsimoka vargintis kazka pirkti. praktiskai visur praso. stipriuju gerimu parduotuvej net nusiraso kazkokius duomenis. daugumoj uztenka vairuotojo pazymejimo, bet va snapsinej kazkada uzsiciklino kad reikia paso. i diskusijas ilgai nesileido, teko kitam zmogeliui buvusiam kartu su manim ieskoti paso (jis kazkaip ten tadien buvo ji pasiemes i darba). i klubus daugiausiai ziuri i amziu, tai galima kieno nors panasaus zmogaus id pasiimti (mes taip ir praktikuodavom).
nezinau kaip kitose valstijose, gal tik musiskej tai griezta viskas buvo.
p.s. prisiminiau dar viena prikola su alkoholiu. kazkoki vakara ejom i degaline alaus. as ir dar 3 zmones. 21 turejom tik as ir dar vienas zmogus (kiek pamenu jis takart neplanavo nieko pirkti tai nebuvo id pasiemes). pasisukiojom aplink alaus saldytuvus, kiti pasake ka jiems nupirkti (kad uzbegti komentarams uz akiu is kart pasakau pinigais viduj nesidalinom, susitarem kad viska nupirksiu ir atsiskaitysim namie). prienu prie kasos - neparduote. kame reikalas? sako jus visi aplink alkoholi sukiojotes ir turim itarimu kad jie neturi 21. uzvele tipo jei nori alaus - rodykit visi pazymejimus kad jums visiems 21, kitaip neparduosim taip ir likom be alaus ta pavakare....
buvom VA valstijoj vasara, be pazymejimo - net neapsimoka vargintis kazka pirkti. praktiskai visur praso. stipriuju gerimu parduotuvej net nusiraso kazkokius duomenis. daugumoj uztenka vairuotojo pazymejimo, bet va snapsinej kazkada uzsiciklino kad reikia paso. i diskusijas ilgai nesileido, teko kitam zmogeliui buvusiam kartu su manim ieskoti paso (jis kazkaip ten tadien buvo ji pasiemes i darba). i klubus daugiausiai ziuri i amziu, tai galima kieno nors panasaus zmogaus id pasiimti (mes taip ir praktikuodavom).
nezinau kaip kitose valstijose, gal tik musiskej tai griezta viskas buvo.
p.s. prisiminiau dar viena prikola su alkoholiu. kazkoki vakara ejom i degaline alaus. as ir dar 3 zmones. 21 turejom tik as ir dar vienas zmogus (kiek pamenu jis takart neplanavo nieko pirkti tai nebuvo id pasiemes). pasisukiojom aplink alaus saldytuvus, kiti pasake ka jiems nupirkti (kad uzbegti komentarams uz akiu is kart pasakau pinigais viduj nesidalinom, susitarem kad viska nupirksiu ir atsiskaitysim namie). prienu prie kasos - neparduote. kame reikalas? sako jus visi aplink alkoholi sukiojotes ir turim itarimu kad jie neturi 21. uzvele tipo jei nori alaus - rodykit visi pazymejimus kad jums visiems 21, kitaip neparduosim taip ir likom be alaus ta pavakare....
Aga, cia tiesa. As irgi patyriau tai, kad net jei tam zmogui, kuris perka alkoholi, yra 21 metai, jei salia yra nepilnametis, jie neparduoda. )
P.S. As alkoholio neturedama 21 nebuciau rizikavus veztis i JAV.
P.S. As alkoholio neturedama 21 nebuciau rizikavus veztis i JAV.