Aha, aš ne taip supratau
Na, grūdu (nešvaria lėkšte) norėjau išpildyti nuotraukos temą, kad šiais laikais žmonės yra prifarširuoti chemijos, o laikrodis tiksi ir tik laiko klausimas kada pradės rodytis pasekmės. Na nekokia iš manęs aiškintoja, žodžiais man sunku nupasakot, kokia konkreti nuotraukos tema
labai sunkuuuuuus rytassssss....
na aš žinok tiesiog ta ratuką kuris uždarinėja diafragma sukdavau tol kol leisdavo,tol kol uždarydavau diafragmą.
QUOTE(pandre @ 2011 09 17, 16:51)
va butent, ten jei laikai ta sukikli ant 2(t.y.maziausios F reiksmes) tada diafragma uzdaroma, nes uzsidaro tos "zaliuzes" ir matosi kaip sumazeja skylute O va, net nustacius ant f8, ir to papildomo sukiklio raudona taskiuka atsukus irgi ant F8, tai diafragma buna lb atverta ir i objektyva priplaukia daug sviesos..nu ir ku daryt? Kaip tu tada su tuo heliosiu darydavai gal pameni?Jei nustatydavai F4, tai ir ta sukikli ant F4 atsukdavai(butent ta raudona taskiuka?)bet, panasu, kad rimtai bus nebe f4, o tikrai tada kazkas nusistatys kitaip tikrai reikia kazkur pagooglinti
na aš žinok tiesiog ta ratuką kuris uždarinėja diafragma sukdavau tol kol leisdavo,tol kol uždarydavau diafragmą.
QUOTE(vienintelė @ 2011 09 18, 12:29)
visai patiko tavo ciklamenai pašviesinta man dar geriau žiūrisi
Aciu O man pasviesinta neypac patinka, nes atsiranda isdegimai... tai dabar suku galva, kaip nufotografuoti, kad butu ir balta, ir sviesu, ir neisdege...
merginos, kas on-line, kalba Požerskis per LRT, pažiūrėkit pakartojimą, jei nespėsit
Nu va, baigėsi, per 7 Kauno dienas čia kalbėjo.
Trumpam reziumuoju - labai nustebino, kad išsilavinusių fotografų labai mažai, profesorių tik du iš žinomų (jis ir dar kažkas).
Kad profesionalus fotografas fotografuoja ne tai, ką randa, o suranda ką reikia, todėl nefotografuoja akimis, kai vaikšto be fotoaparato.
Jis fotografuoja temas dienomis - pavyzdžiui, savaitgaliais atlaidus, saviatės pradžioje aktus, dar ten kažkada senamiestį
Ir pabaigai, prisiminiau skaitytas eilutes vakar, tai pamaniau tiks čia:
"Talentas - tai ilga kantrybė" (Gi de Mopasanas)
Nu va, baigėsi, per 7 Kauno dienas čia kalbėjo.
Trumpam reziumuoju - labai nustebino, kad išsilavinusių fotografų labai mažai, profesorių tik du iš žinomų (jis ir dar kažkas).
Kad profesionalus fotografas fotografuoja ne tai, ką randa, o suranda ką reikia, todėl nefotografuoja akimis, kai vaikšto be fotoaparato.
Jis fotografuoja temas dienomis - pavyzdžiui, savaitgaliais atlaidus, saviatės pradžioje aktus, dar ten kažkada senamiestį
Ir pabaigai, prisiminiau skaitytas eilutes vakar, tai pamaniau tiks čia:
"Talentas - tai ilga kantrybė" (Gi de Mopasanas)
idomu kodel flircke spalvos kitokios nei cia? ten daug ruzavesne
QUOTE(Zirzė @ 2011 09 18, 18:20)
flickr uždeda kažkiek šarpo
QUOTE(Kikirike @ 2011 09 18, 18:22)
flickr uždeda kažkiek šarpo
ir sharpas spalva pakeicia?
QUOTE(Zirzė @ 2011 09 18, 17:20)
Kaip svelnu... Jei tas pumpuras virsuj butu maziau ryskus, butu dar graziau... o gal ir ne, gal per saldu tada butu Zodziu, nezinau del to pumpuro , bet siaip man labai
Man, tarp kitko, tokia pati spalva matosi ir cia, ir Flickre... nei kiek ne ruzavesne
as tai bandziau puse dienos daryt fokusavimo testus.. lygtais fokusuoja arciau paskui puse dienos bandziau fotike pareguliuot. ir vis tiek man viskas ne taip
QUOTE(Zirzė @ 2011 09 18, 18:26)
ir sharpas spalva pakeicia?
na suintensyvina gal kažkiek
QUOTE(Jurzole @ 2011 09 18, 18:28)
Man, tarp kitko, tokia pati spalva matosi ir cia, ir Flickre... nei kiek ne ruzavesne
o man rodo va taip
nieko nesuprantu
QUOTE(brumbrumai @ 2011 09 18, 18:32)
as tai bandziau puse dienos daryt fokusavimo testus.. lygtais fokusuoja arciau paskui puse dienos bandziau fotike pareguliuot. ir vis tiek man viskas ne taip
ta prasme, fotike kazka pareguliuoji ir fokusuoja is artimesnio tasko?
dekui komentavusioms smagu, kad nors kazkuriai kazkuri foto patiko
gote, jb verciu su gradient map, paskui jei reikia tamsinu, sviesinu, kontrastinu...modeliuka pakankinsiu, sunkiai sukalbama ji pas mane
gote, jb verciu su gradient map, paskui jei reikia tamsinu, sviesinu, kontrastinu...modeliuka pakankinsiu, sunkiai sukalbama ji pas mane