Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Alabama @ 2011 09 27, 09:40)
Na ir man nesitiki.Pvz neduosiu, nes geda ir rodyt, nes baisu ten.800 jau buna siaube-siaube.Bet gal kazkas pasiregulioja jame?Gal as kazko nezinau?

koks gali būt gėda biggrin.gif

pvz pas mane kaip kada, kartais prie kokio iso 800 puikiai viskas atrodo, o kartais i prie iso 200 baisu žiūrėt.. pastebėjau, jei išlaikymas nors kiek per trumpas, tai prie didesnių iso reikšmių labai išlenda triukšmai..
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2011 09 27, 09:40)
Na ir man nesitiki.Pvz neduosiu, nes geda ir rodyt, nes baisu ten.800 jau buna siaube-siaube.Bet gal kazkas pasiregulioja jame?Gal as kazko nezinau?

vistiek keista, bet faktas tas kad nuo situacijos priklauso, turiu kadrų kur prie 1000 baisiniai triukšmai ir tokių kur dar gyventi galima. Tai kad skirtingomis sąlygomis skirtingai ir susitvarko su jais, bet gal atsiras kas daugiau išmano ir parašys. Pas mane niekas nesireguliuoja kas įtakoja ISO, tai nesitiki kad ir pas tave būtu. Nenori tų kadrų rodyt tai kitus padaryk, nes pamačius vistiek manau daugiau galima ka pasakyti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(paluri @ 2011 09 27, 10:49)
Tik veidrodinuku savininkai fotografuoja klupedami, guledami ar uzsilipe ant kopeciu smile.gif O su muilinem tiesiog fotografuoja vaika is virsaus, stovedami... Po to sako "gera fotika turi, gal ir man toki reikia nusipirkti" smile.gif

taip BET....kol neisigyji jau to vadinamo "geresnio" aparato, tol nesidomi savo nuotrauku kokybe,grazumu ir patrauklumu. Mazai kas fotografuodamas kompaktiniu fotiku zino kas yra ISO, islaikymas, o girdedami zodi diafragma galvoja, kad cia zmogaus kuno organas rolleyes.gif Kol nepasidomi, nezinai, kad vaikus reikia fotorafuoti ju akiu lygyje, o ka jau kalbeti apie visokias taisykles ir kompozicija smile.gif todel ir fotografuoja atsiklaupe ar atsigule rolleyes.gif

as ilga laika fotkinau su kitiniu objektyvu rolleyes.gif cia galima paskaiciuoti, apie 9men rolleyes.gif tikrai nemazai ismokau rolleyes.gif ir manes neribojo didelis F, ar tamsumas jo rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzė: 27 rugsėjo 2011 - 10:03
QUOTE(Zirzė @ 2011 09 27, 10:58)
taip BET....kol neisigyji jau to vadinamo "geresnio" aparato, tol nesidomi savo nuotrauku kokybe,grazumu ir patrauklumu. Mazai kas fotografuodamas kompaktiniu fotiku zino kas yra ISO, islaikymas, o girdedami zodi diafragma galvoja, kad cia zmogaus kuno organas rolleyes.gif Kol nepasidomi, nezinai, kad vaikus reikia fotorafuoti ju akiu lygyje, o ka jau kalbeti apie visokias taisykles ir kompozicija smile.gif todel ir fotografuoja atsiklaupe ar atsigule rolleyes.gif

as ilga laika fotkinau su kitiniu objektyvu rolleyes.gif cia galima paskaiciuoti, apie 9men rolleyes.gif tikrai nemazai ismokau rolleyes.gif ir manes neribojo didelis F, ar tamsumas jo rolleyes.gif

As vaikystej fotkinau rankiniu rezimu smile.gif net pati nuotraukas ryskinau wink.gif bet po to atejo "protingesniu" fotoaparatu era...ir viskas uzsimirso. Dabar vel reikia mokytis is naujo.
Tiesa del aplinkybiu, as bandau fotografuoti tada kai yra laiko ir pasitaiko proga, tik retai ka nors suorganizuoju... Reikia daugiau derintis prie aplinkybiu, tada ir diafragmos uzteks wink.gif (kol kas)
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2011 09 27, 09:58)
ga laika fotkinau su kitiniu objektyvu rolleyes.gif cia galima paskaiciuoti, apie 9men rolleyes.gif tikrai nemazai ismokau rolleyes.gif ir manes neribojo didelis F, ar tamsumas jo rolleyes.gif

Kitinis kitiniui nelygus, aš tokį pat turiu ir ypač lauke jis mane labai pradžiugina smile.gif bet kitų vardų kitiniai būna blogesni...
Papildyta:
O dėl ISO, pas mane šudeliauskas. Negaliu kelti, maksimum 400.
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 09 27, 10:25)
Kitinis kitiniui nelygus, aš tokį pat turiu ir ypač lauke jis mane labai pradžiugina  smile.gif  bet kitų vardų kitiniai būna blogesni...
Papildyta:

O koks Pentax?Kx?
Atsakyti
QUOTE(je t'aime @ 2011 09 26, 17:51)
laaaabas visoms. smile.gif
linkėjimai. smile.gif

Labas, į tavąsias nuotraukas visada gera akis paganyti smile.gif Patiko labiausiai 3 ir paskutinė, wa ten tai būten ir sužavėjo šviesa, spalvos, saulės zuikučiai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 09 27, 11:25)
Kitinis kitiniui nelygus, aš tokį pat turiu ir ypač lauke jis mane labai pradžiugina  smile.gif  bet kitų vardų kitiniai būna blogesni...
Papildyta:

sakai pentaxo kitinis yra geresnis uz nikono arba canono? rolleyes.gif naujiena

as esu kelis kartus 600 uzkelus ISO, na padidinus matesi matesi, kad jau triuksmauja, bet ne tragiskai rolleyes.gif
Atsakyti
Laba
QUOTE(Alabama @ 2011 09 27, 09:12)
Ar gali buti, kad Canon 550  maximalus darbinis ISO 400?Ir tai jau triuksmai baisus.Ant 800 jau neimanoma.kazkaip man nesitiki.

pas mane senesnis, 450D, bet man max yra 400, prie 800 jau triuksmauja...aisku, va dabar i vakara, miske fotogravavau su 800, dar soso...bet darzelyje, saleje, kur pilna medienos, man prie 800 jau triuksmai lenda nerealiai...
Atsakyti
pas mane ir 550 d daugiau nei 200 kelt negaliu, nes baisios foto nuo triuksmu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(juratike13 @ 2011 09 27, 11:02)
Laba

pas mane senesnis, 450D, bet man max yra 400, prie 800 jau triuksmauja...aisku, va dabar i vakara, miske fotogravavau su 800, dar soso...bet darzelyje, saleje, kur pilna medienos, man prie 800 jau triuksmai lenda nerealiai...

Va-va, as ta ir sakau.Jei kur lauke, tai dar puse velnio, bet patalpoj, baznycioj kokioj 400 yra lubos.

QUOTE(kristukass @ 2011 09 27, 11:18)
pas mane ir 550 d daugiau nei 200 kelt negaliu, nes baisios foto nuo triuksmu  doh.gif

Aisku.Tada turbut vis tik fotiko kalte, o ne mano zioplumo.Aciu, kad nuraminot.
Atsakyti
QUOTE(kristukass @ 2011 09 27, 12:18)
pas mane ir 550 d daugiau nei 200 kelt negaliu, nes baisios foto nuo triuksmu  doh.gif

O as vakar ISO 3200 isbandziau ir tai visai nieko (o gal tik man taip atrodo...) smile.gif
Atsakyti