Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(brumbrumai @ 2011 09 26, 10:32)
o ka reiskia sviesus objektyvas?

as nepuolu, jei ka.

Manau toks, per kuri patenka daug sviesos, todel nuotraukos iseina sviesios smile.gif
Atsakyti
QUOTE(paluri @ 2011 09 26, 10:37)
Manau toks, per kuri patenka daug sviesos, todel nuotraukos iseina sviesios  smile.gif

na tai gal gali atsakyti dabar i savo klausima "O jei sitoj situacijoj diafragma butu atverta tarkim iki 1.8, ar ta nuotrauka butu isejusi sviesesne?" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2011 09 26, 10:34)

Fotopastele forever rules biggrin.gif

Toli grazu man iki fotopasteles. Pasitaisysiu... Net nebandau, nes ju darbai NEPAKARTOJAMI tikraja to zodzio prasme. O kad tokio tipo koliaza sulipdyt tai taip, ideja tikrai ne mano sugalvota, skolinta. Kaip ir daugelio. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(paluri @ 2011 09 26, 09:32)
Tai anga, per kuria sviesa patenka ant matricos, kuo placiau ji atidaryta, tuo daugiau sviesos, tuo sviesesnes nuotraukos ir labiau sulietas fonas smile.gif
Papildyta:
diafragma f5.6 todel, kad prie 55mm tokia yra maziausia. 18mm fotografuojant ir nustacius f3.5 - nuotraukos iseina sviesios ir grazios, bet norisi fotografuoti is arciau... Su f3.5 net leidziantis saulei, uztenka sviesos. Bandau kasdien, bet va kuo toliau, tuo labiau atrodo, kad nieko nebemoku smile.gif

tu nepergyvenk, ir mums užeina stadijų kai atrodo nieko nemokam. Žinau koki objektyva turi, norint iš arščiau kartais geriau kojytemis atitipenti bet palikti 3.5 diafragma smile.gif O šiaip tavo nuotrauka galėjo net prie 5,6 būti šviesesne jeigu trumpintum išlaikyma ir keltum iso. Tam ir sakiau išibandyk kad suprastum daugiau kaip pakeitus viena parametra keičiasi nuotrauka. Nes nuotraukos šviesumas ne vien nuo diafragmos priklauso smile.gif jeigu pvz norėtum nufotografuoti daugiau žmonių skirtingose vietose kurie yra, tai bet kokiu atveju f turėtu apie 5.6 gal net didesnė būti, o tai tikrai nereiškia kad nuotrauka bus tamsi. Tam ir yra kiti skaičiukai kurie padeda išgauti norimą rezultata, tai kad bandyk bandyk ir svarbiausia nenuleisk rankų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 09 26, 10:45)
na tai gal gali atsakyti dabar i savo klausima  "O jei sitoj situacijoj diafragma butu atverta tarkim iki 1.8, ar ta nuotrauka butu isejusi sviesesne?" smile.gif

Taip blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vienintelė @ 2011 09 26, 10:59)
tu nepergyvenk, ir mums užeina stadijų kai atrodo nieko nemokam. Žinau koki objektyva turi, norint iš arščiau kartais geriau kojytemis atitipenti bet palikti 3.5 diafragma smile.gif

Aciu uz palaikyma! smile.gif
f3.5 buna prie 18mm, reiskia objektyvas placiakampis, tai is arti fotografuojant labai iskreipia vaizda sad.gif
Su siuo objektyvu fotografuojant diena iseina grazios nuotraukos, bet va, pavesyje, po dideliu medziu ir neisejo sad.gif Bandysiu vel ir vel, vis tiek ismoksiu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(paluri @ 2011 09 26, 11:24)
Aciu uz palaikyma! smile.gif
f3.5 buna prie 18mm, reiskia objektyvas placiakampis, tai is arti fotografuojant labai iskreipia vaizda sad.gif
Su siuo objektyvu fotografuojant diena iseina grazios nuotraukos, bet va, pavesyje, po dideliu medziu ir neisejo sad.gif Bandysiu vel ir vel, vis tiek ismoksiu wink.gif

aj, kad jau visi cia groja ant taves tai ir as pagrosiu, kuo as prastesnis biggrin.gif.
Ka reiskia "neisejo" ir ka reiskia "mokysiuosi ir ismoksiu"? smile.gif Kokie nustatymai buvo po tuo medziu? Nes neaisku, ar tave nustatymai riboja ar ziniu trukumas - nuo mokymosi diafragma placiau neatsivers smile.gif
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2011 09 26, 12:01)
aj, kad jau visi cia groja ant taves tai ir as pagrosiu, kuo as prastesnis biggrin.gif.
Ka reiskia "neisejo" ir ka reiskia "mokysiuosi ir ismoksiu"? smile.gif Kokie nustatymai buvo po tuo medziu? Nes neaisku, ar tave nustatymai riboja ar ziniu trukumas - nuo mokymosi diafragma placiau neatsivers smile.gif

Kai visos aplinkybes palankios tai ir nemokant galima geru nuotrauku padaryti smile.gif Diafragma riboja, bet siuo metu turiu tai ka turiu, todel turiu ismokti daryti geras nuotraukas esant blogom aplinkybem. Gal tai ir gerai, daugiau ismoksiu wink.gif
Atsakyti
Sveikos, gal kuri žinote gerą drabužių nuomą? Vilniuje? Kur kokybiški gražūs senoviški drabužėliai būtų, ypač vaikams visokių suknyčių, skrybėlaičių...
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Gal esate bandę iš savo nuotraukų daryti atvirlaiškius? g.gif
Atsakyti
QUOTE(jlclove @ 2011 09 25, 23:51)
ui kokia nugaryte biggrin.gif man patiko. toks lengvas nude. ir abejoniu del vyro nekilo smile.gif
cia tai bent issukis bigsmile.gif vistik nemazai pamastymu turejo buti apie tai, kaip viska sudelioti. patiko 4u.gif
man daug labiau patiko nei pries tai
aciukas 4u.gif pas mane diafragma minimali didesne, bet va siandien vel bandziau, tai sikart klausiausi o la la la patarimu ir diafragma sumazinau ne iki minimumo, nes viskas tuomet plauke, bet per pus maziau, nei vakar fotografavau ir stai kas gavos smile.gif

p.s. be action'u napseita blush2.gif

As tradiciskai prisikabinsiu prie fono- antroj blasko ta juoda tiesioji, o trecioje ta tvora fone tai man labai nelebai unsure.gif

Papildyta:
kristukass
Patinka, tik keisciau vietom pirmoj eilei nuo kaires virsutine su apatine. Bet cia tik imho. Siaip grazu 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(vienintelė @ 2011 09 25, 10:52)

gal kada ir pabandyčiau, man sunku išgauti vyriška vyra smile.gif)) bet visai įdomu būtu pabandyti mirksiukas.gif

O as nesigedinciau savo moteriska puse parodyti tongue.gif Bet moterisku apatiniu nesidesiu kategoriskai lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo levap85: 26 rugsėjo 2011 - 11:59
QUOTE(jlclove @ 2011 09 25, 23:51)

man pirmoji wink.gif ir su spalvos viskas labai neblogai..

QUOTE(kristukass @ 2011 09 25, 18:09)
As koliaza rudenini bandziau lipdyt...

tiks vasariskas ruduo smile.gif jei nebutum parasius, kad apie rudeni, tai turbut nesuprasciau.. blush2.gif bet siaip man tai patinka (iskaitant ta labai pazystama koliazu stiliuka) o del tos foto su sakele, tai ji krenta i akis, kaip tokia minimaliausia..

QUOTE(Ka @ 2011 09 25, 15:42)

su visais siurpuliais smile.gif as tokio stiliaus foto "neikertu", tai ir nepasisaskysiu dol foto.. Bet va nuotrauku serija su visom dalim, tai noreciau pamatyt smile.gif teskite, teskite ax.gif

QUOTE(Laukine25 @ 2011 09 26, 12:22)

keistuoliu teatro nuoma aplankyk...
Atsakyti