Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(kristukass @ 2011 09 25, 21:24)
Kaip tai neinformatyvi?  biggrin.gif  Atejo ruduo, lapai nukrito ir liko tik plika sakele.  smile.gif

na labai mažytė ta šakelė biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(paluri @ 2011 09 25, 21:04)
Maniau, kad nuo diafragmos dydzio priklauso objektyvo sviesumas  blush2.gif

o tu zinai kas yra diafragma?
Atsakyti
pandre, o la la la, vienintelė, jlclove, Zirzė, dėkinga už komentarus mano nuotraukom "Love story" serijai blush2.gif ale šiandien jau žiūriu, man tos spalvos, rodo irgi pilkas, prie kito prisėdi kompo, normaliai, nebežinau kur dėtis, o ir buvo mano sumanymas, kad būtų, kaip su actionu kokiu g.gif gal ir negerai... bet dbr nenoriu natūralių... Tikiuosi, toks mąstymas greitai praeis man, kol kas eksperimentai.

pandre -> tavo boksininkas tikrai fainas, tik man trūksta alkūnės kairės nukirptos ir tas jo šypsnis keistas, nežinau ar tinka čia, norėtųsi visos kriaušės, bet rankos nutaikytos ir žvilgsnis į mus, tai kažkaip nežinau.

jlclove -> patiko tas kiap kaštonas, tik trūksta kiek erdvės man jam, nukirpta apačia, jei būtų tilpus apačia, tada fainiau būtų mirksiukas.gif žolytes su lašiukais gražiai rodo mano monitorius, spalvos patinka. Labai fainai pagavai bitutę skrendančią - liuks. Leliukų nuotraukos: pirmoji čiužia, ten kalnas, ar kas? Labai krenta į akis nelygus horizontas, dbr į tai labai dėmesį kreipiu ir pagalvojau važiuodama šiandien - jei fotografuočiau ant stataus kalno, turėjau įdėją fotosesijai vienai, bet jaučiu - visi galvotų, kad čiuožia fonas...Man patiko paskutinės nuotraukos spalvingumas thumbup.gif "tai jei sauleta diena, vadinasi geriausi yra tokie nustatymai fotografuojant vaikus: ISO 100, F kuo maziausias , islaikymas min 1/250, ir ekspozicijos kokiu +2, ane" Na kad aš šaindien fotografavau merginą vakarėjant, tai man buvo taip: ISO100, F2.8, oišlaikymą dariau 1/1600s ir tai dar buvo šviesu doh.gif kažką aš ne taip minkau, ar kame reikalas? Nu toks trumpas išlaikymas, vienur iki 1/2000s ėjo...

Laukine25 -> Labai faina tavo nuotrauka, pritariu nuomonei dėl rudens, aš irgi jo nelaukiu, vasara labai žavi ir mane tuom, kad "nuogi vaikai, lengvi rūbai"...

Ka -> Nugaro... vėlgi - vyras/moteris? Plaukuota sėdinė, bet visgi verčia pagalvoti - ar ten mot, ar vyr? Patinka, kaip stuburkauliai išeina smile.gif

kristukass -> Patiko tavo koliažas rudeninis smile.gif ir spalvos geros, man amžina ir opi problema, tai kitų bent pasigrožiu.

paluri -> tavo nuotraukoms jau išsakė ir pagelbėju, galiu tik pastumėti eiti į priekį, bandyk, bandyk ir išmok PS naudotis, tikrai geras ir vertingas dalykas mirksiukas.gif

Šianien fotografavau mergina, na, tikiuosi su rūbais šį kartą pataikia, che che, likau patenkinta antra fotosesijos dalim be proto, kai rasiu laiko, prisėsiu, permesiu, prifotkinau 6gb RAW režimu, nes fokusas vis nušoknėjo, tai kiekvienos pozos po 4foto kažkur. Nesuvokiu, kas blogai, ar objektyve, ar fotike? Tai teko pyškint.. Nu tikrai biesas ima, turėjau du fotikus - canon 400d ir 550d.
Atsakyti
QUOTE(mamagute @ 2011 09 25, 21:41)
na labai mažytė ta šakelė biggrin.gif

Negalima sprest pagal isvaizda. biggrin.gif Gal ir nedidele, bet labai stipri. biggrin.gif
QUOTE(noisy-B @ 2011 09 25, 21:54)

kristukass -> Patiko tavo koliažas rudeninis smile.gif ir spalvos geros, man amžina ir opi problema, tai kitų bent pasigrožiu.

Zinok ir man opi si problema del spalvu. Nes daznai abejoju ka ir kiek redaguot. wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Plumerija @ 2011 09 25, 16:14)
Pasirinkau, tas pats. Kažką dar reikia susireguliuot g.gif Laukinė sakė PS susireguliavo pagal tą filmuką ir dabar viskas čiki. Tik va kur gauti tą filmuką? g.gif

jei pačiam PS, tai va, čia. ten ir daugiau filmukų ta tema yra.
Atsakyti
QUOTE(Ka @ 2011 09 25, 14:42)
Maga man tą kadrą čia atnešti.  blush2.gif

ui kokia nugaryte biggrin.gif man patiko. toks lengvas nude. ir abejoniu del vyro nekilo smile.gif

QUOTE(kristukass @ 2011 09 25, 17:09)
As koliaza rudenini bandziau lipdyt... Suds...?  laugh.gif

cia tai bent issukis bigsmile.gif vistik nemazai pamastymu turejo buti apie tai, kaip viska sudelioti. patiko 4u.gif

QUOTE(paluri @ 2011 09 25, 18:50)
Pabandziau sviesinti, mergaite graziau atrodo, bet fonas tada per sviesus man atrodo (nors, aisku, jis nera tinkamas...)

man daug labiau patiko nei pries tai

QUOTE(noisy-B @ 2011 09 25, 20:54)
jlclove -> patiko tas kiap kaštonas, tik trūksta kiek erdvės man jam, nukirpta apačia, jei būtų tilpus apačia, tada fainiau būtų  mirksiukas.gif žolytes su lašiukais gražiai rodo mano monitorius, spalvos patinka. Labai fainai pagavai bitutę skrendančią - liuks. Leliukų nuotraukos: pirmoji čiužia, ten kalnas, ar kas? Labai krenta į akis nelygus horizontas, dbr į tai labai dėmesį kreipiu ir pagalvojau važiuodama šiandien - jei fotografuočiau ant stataus kalno, turėjau įdėją fotosesijai vienai, bet jaučiu - visi galvotų, kad čiuožia fonas...Man patiko paskutinės nuotraukos spalvingumas  thumbup.gif "tai jei sauleta diena, vadinasi geriausi yra tokie nustatymai fotografuojant vaikus: ISO 100, F kuo maziausias , islaikymas min 1/250, ir ekspozicijos kokiu +2, ane" Na kad aš šaindien fotografavau merginą vakarėjant, tai man buvo taip: ISO100, F2.8, oišlaikymą dariau 1/1600s ir tai dar buvo šviesu  doh.gif kažką aš ne taip minkau, ar kame reikalas? Nu toks trumpas išlaikymas, vienur iki 1/2000s ėjo...

aciukas 4u.gif pas mane diafragma minimali didesne, bet va siandien vel bandziau, tai sikart klausiausi o la la la patarimu ir diafragma sumazinau ne iki minimumo, nes viskas tuomet plauke, bet per pus maziau, nei vakar fotografavau ir stai kas gavos smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

daugiau cia:

http://www.flickr.co...s/65683242@N06/

na kaip man siandien sekesi palyginti su vakarykstem nuotraukom blush2.gif ?

p.s. be action'u napseita blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jlclove: 25 rugsėjo 2011 - 22:52
QUOTE(paluri @ 2011 09 25, 16:44)
Pvz sita, man atrodo tamsi: (cia ne FS, tik mokausi fotkinti) (cia su partial metering mode, F5.6, 1/200, ISO 100)

pakaitaliok nustaytmus, pažaisk kad suprastum kaip kuris ka įtakoj, nes dabar matau kad dar nesupranti.Tuo pačiu klausiu kodėl tokie nustatymai nuotraukos, kodėl tokius pasirinkai? padaryk tos pačios vietos nuotraukas tarkim su f5.6 (nor mažinčiau kiek pamenu gali iki 3,5 tikrai smile.gif ) 1/200 ISO 200/ paskui ISO 300 , 400 ir pana6iai keis po veina ir manau akyse prašviesės.

As koliaza rudenini bandziau lipdyt... Suds...?  laugh.gif

pradžioj užmečiau akį pasirodė nieko, bet pažiūrėjus ilgiau nepatiko nuotrauku išdėstymas, mergaičių portretukai kur vienas netoli kito lyg per sunku, apačioj atsvaros nėr. kaikurios spalviškai gal nelabai žiūrisi. Manau tvarkytinas reikalas smile.gif

QUOTE(paluri @ 2011 09 25, 19:41)

Dar iskilo klausimas. O jei sitoj situacijoj diafragma butu atverta tarkim iki 1.8, ar ta nuotrauka butu isejusi sviesesne? Vis dar fotografuoju su kitiniu obj, tai ji irgi riboja.

turint net ir patį šviesiausia objektyva gali gauti tamsias nuotraukas, lygiai taip kaip su tamsiu šviesias tik reikia suprasti kaip sąveikauja ISO, F ir išlaikymas tarpusavy, jau prieš tai žinutėj tau rašiau pažais su jais kad suprastum

QUOTE(jlclove @ 2011 09 25, 22:51)

p.s. be action'u napseita blush2.gif

pasistengsiu ryt peržiūrėt jau pavargus šiandien smile.gif
Atsakyti
labas rytas, seniai čia beužsukus buvau.. Labai norėjau jūsų paklausti, gal galėtumėt padėti, kaip dokumentines nuotraukas atspausdinti? Kaip padaryti kad jos būtų 4 ant vienos nuotraukos, turime fotopopieriaus, tik nesumąstau kaip jas atspausdinti.. Atsiprašau jei ne visai į temą, bet labai reik pagalbos.. ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Cabernet Sauvignon @ 2011 09 26, 10:14)
labas rytas, seniai čia beužsukus buvau.. Labai norėjau jūsų paklausti, gal galėtumėt padėti, kaip dokumentines nuotraukas atspausdinti? Kaip padaryti kad jos būtų 4 ant vienos nuotraukos, turime fotopopieriaus, tik nesumąstau kaip jas atspausdinti.. Atsiprašau jei ne visai į temą, bet labai reik pagalbos..  ax.gif  4u.gif

PS sudelioji i viena kaip koliaza ir atsispausdini mirksiukas.gif Jei naminis nuotrauku spausdintvas, pasiziuri kokie foto ismatavimai ir tokius PS nustatai.

Ka, man vel piesianti sviesa patinka, isryslinanti stuburkaulius, plaklelius, oda, na bet poza tokia drieziska biggrin.gif

paluri, tik dabar atkreipiau demesi, kad Indijoje esi. Egzotiska taip.
O man antrojoje visai nesimato blykstes ir sviesumas kaip tik normalus.
O kodel Av rezimo nenaudoji? Blykste automatiskai neturetu isokti, gali reguliuoti ISO, diafragma, ekspozicija. Is nuotraukas apdorojanciu programu dar galiu pasiulyti Lightroom.

kristukass
, kodel suds? Man netgi labai patiko smile.gif

Rico
, linksmai tu cia i vyru nuogumo tema biggrin.gif

jlclove, grazus vaiku portretukai, tik as spalviniu actionu aklai nenaudociau nes gaunasi zali, pilki, melyni veidai. Kartais juos reikia pakoreguoti nes skirtingom foto, skirtingai prisitaiko...
JB dar paieskociau kitokiu vertimu budu, siuose kiek per balta oda.
Daugiau Flickr mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo o la la la: 26 rugsėjo 2011 - 08:40
QUOTE(brumbrumai @ 2011 09 25, 21:48)
o tu zinai kas yra diafragma?

Tai anga, per kuria sviesa patenka ant matricos, kuo placiau ji atidaryta, tuo daugiau sviesos, tuo sviesesnes nuotraukos ir labiau sulietas fonas smile.gif
Papildyta:
QUOTE(vienintelė @ 2011 09 26, 00:37)
pakaitaliok nustaytmus, pažaisk kad suprastum kaip kuris ka įtakoj, nes dabar matau kad dar nesupranti.Tuo pačiu klausiu kodėl tokie nustatymai nuotraukos, kodėl tokius pasirinkai?  padaryk tos pačios vietos nuotraukas tarkim su f5.6 (nor mažinčiau kiek pamenu gali iki 3,5 tikrai smile.gif ) 1/200 ISO 200/ paskui ISO 300 , 400 ir pana6iai keis po veina ir manau akyse prašviesės.

turint net ir patį šviesiausia objektyva gali gauti tamsias nuotraukas, lygiai taip kaip su tamsiu šviesias tik reikia suprasti kaip sąveikauja ISO, F ir išlaikymas tarpusavy, jau prieš tai žinutėj tau rašiau pažais su jais kad suprastum
pasistengsiu ryt peržiūrėt jau pavargus šiandien smile.gif

diafragma f5.6 todel, kad prie 55mm tokia yra maziausia. 18mm fotografuojant ir nustacius f3.5 - nuotraukos iseina sviesios ir grazios, bet norisi fotografuoti is arciau... Su f3.5 net leidziantis saulei, uztenka sviesos. Bandau kasdien, bet va kuo toliau, tuo labiau atrodo, kad nieko nebemoku smile.gif
Atsakyti
QUOTE(paluri @ 2011 09 26, 10:32)
Tai anga, per kuria sviesa patenka ant matricos, kuo placiau ji atidaryta, tuo daugiau sviesos, tuo sviesesnes nuotraukos ir labiau sulietas fonas smile.gif
Papildyta:
diafragma f5.6 todel, kad prie 55mm tokia yra maziausia. 18mm fotografuojant ir nustacius f3.5 - nuotraukos iseina sviesios ir grazios, bet norisi fotografuoti is arciau... Su f3.5 net leidziantis saulei, uztenka sviesos. Bandau kasdien, bet va kuo toliau, tuo labiau atrodo, kad nieko nebemoku smile.gif

o ka reiskia sviesus objektyvas?

as nepuolu, jei ka.
Atsakyti
QUOTE(Ka @ 2011 09 25, 14:42)

Patikti. smile.gif

As koliaza rudenini

Fotopastele forever rules biggrin.gif

QUOTE(jlclove @ 2011 09 25, 22:51)

Paskutine:smile.gif

Pirmoje ir trecioje trukdo mergytes plaukai ant veido.Fonas.Visos nuotraukos labai suspaustos.Antra butu nieko, bet blasko juoda linija.
Atsakyti