Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Degutė @ 2011 09 22, 15:19)
atsiprašau, kad kišuosi, bet manau, kad Camera RAW  neteisingai nustatytas spalvų profilis.

user posted image

o kaip jį nustatyti teisingai? ir kas yra teisingai? g.gif

Pas mane toj vietoj rašo "Adobe RGB"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Plumerija: 22 rugsėjo 2011 - 14:28
QUOTE(Plumerija @ 2011 09 22, 15:27)
o kaip jį nustatyti teisingai? ir kas yra teisingai? g.gif

Pas mane toj vietoj rašo "Adobe RGB"

tai vat ant jo paspausk ir Space pasirink sRGB..

Atsakyti
QUOTE(Plumerija @ 2011 09 22, 14:08)
aš irgi jau ne pirmą kartą klausiu...

antra foto su IrfanView. Draugė atsidarė dar su kažkokia programa ir jai rodo pilką veidą  verysad.gif

Merginos kas dėl skirtingų spalvų RAW ir JPG, tai kažkas anksčiau yra dėjęs youtubo filmuką, kaip iš rawo save'inti nuotrauką jpg kad spalvos liktų tos pačios. Jei nesunku, tas kažkas, gerasis žmogau, nepamenu kas per nikas, įmesk dar kartą, naujokams praktiškai visiems visada tas kls iškyla, dar geriau būtų tą info įdėt į pirmą lapą temos.. Aš susireguliavau PS pagal tą filmuką, bet neturiu to linko savo kompe, nes visi favouritai liko senąjame ir negaliu pažiūrėt. Bet spalvos skiriasi dėl saugojimo, tesiog reikia kai kur sudėt varneles ir problemos nebeliks.
Atsakyti
QUOTE(Degutė @ 2011 09 22, 15:31)
tai vat ant jo paspausk ir Space pasirink sRGB..

Ačiū 4u.gif

QUOTE(Laukine25 @ 2011 09 22, 15:36)
Merginos kas dėl skirtingų spalvų RAW ir JPG, tai kažkas anksčiau yra dėjęs youtubo filmuką, kaip iš rawo save'inti nuotrauką jpg kad spalvos liktų tos pačios. Jei nesunku, tas kažkas, gerasis žmogau, nepamenu kas per nikas, įmesk dar kartą, naujokams praktiškai visiems visada tas kls iškyla, dar geriau būtų tą info įdėt į pirmą lapą temos.. Aš susireguliavau PS pagal tą filmuką, bet neturiu to linko savo kompe, nes visi favouritai liko senąjame ir negaliu pažiūrėt.  Bet spalvos skiriasi dėl saugojimo, tesiog reikia kai kur sudėt varneles ir problemos nebeliks.

Tu Dievas, kad prisiminei bigsmile.gif

Jei kas įdės linką, būsiu labai dėkinga 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 09 21, 17:40)
jezau maryyyyja, tai kad viskas čia labai gerai, kame prooooblemos aš nesuprantu? 

Ciu uz tokia reakcija- ji man laai pakele entuziazma eiti toliau su juosta 4u.gif na, o problemos tame, kad tik 300 ppi, kai reikia pakirpti, padidinti ir pns is karto randasi kvadrateliai, bet tai bus istaisyta, kai pati nuscanuosiu mirksiukas.gif

QUOTE(Ka @ 2011 09 21, 17:46)
Pandre, veji dievą į medį kaip sakant.  biggrin.gif Gražios nuotraukos. Labai patinka antra ir šešta.

Zinokit, kaip gera girdeti tokius zodzius...kad nors kiek pavyko 4u.gif ale sunku negalint perziureti is karto, kazka daryti...noris is karto permesti akimis kaip kas doh.gif kantrubes pamokos, ta juosta biggrin.gif
QUOTE(brumbrumai @ 2011 09 21, 17:57)
QUOTE(pandre @ 2011 09 21, 17:30)

tvarkytinos tos foto, nes nemazai siaip bardako ir kadravimai kai kur man nepatinka, bet ka esu tavo macius, tai cia geriausios

tvarkytinos tikrai doh.gif tai pakirpti, tai patiesinti, tai dar ka patvarkyti reikia, ir patvarkysiu kai nusiskanuosiu geresnes kokybes! Aciu uz medu sirdziai mano 4u.gif esu kaip slyyyyva lotuliukas.gif
QUOTE(gotte @ 2011 09 21, 19:23)
Hello iš Londono, kuriame esu nuo vakar...

O ateinu pas jus su paskutine FS daryta Šiauliuose dar būnant, lauksiu kritikos 

user posted image

Gotte, geru ikurtuviu, lengvos adaptacijos mirksiukas.gif Gaila, esu ne Londone ax.gif
Fotosesija patiko..baisiai rysku..o man idomu kaip isgavai tokius melynus marskinius ir dzinsus, ir tokius siltus zolynu atspalvius, spalvas? Beje, ir kaip jus toki ryskuma isspaudziat?Niakaip nesuprantu? Ka daryt reikia, kad taip rysku butu?! blink.gif

QUOTE(Maggie @ 2011 09 22, 10:05)
del kokybes - nezinau. bet foto - super. pirmo bandymai geri. be reikalo cia zyzi wink.gif

o koki juostinuka turi?

Aciu, Maggie 4u.gif
Juostinukas tai pats paprasciausias Zenit....Uosvis dave naudoti kiek tik sirdis geidzia, tik sake, kai nebenoresiu juo naudotis, grazinti, nes tai buvo dovana jam nuo uosvienes, jaunystes laikais! Tai sake, jam labai brangus prisiminimas..ir noretu ji issaugoti... wub.gif tai va ir bandausi rolleyes.gif
turiu pripazinti, kad fotografe ismanes menka...daugeliui is jusu kazi kokiu jausmu ir aikciojimu jos niekada nesukeldavo...o ir pati zinau, kad ne stebuklus kepu...bet man patiko vienas vienintelis dalykas laaaabiausiai is juostinio folderio..kad ji atsidarius nebuvo simtai nuotrauku, ir kad nereikejo rinktis vienos is milijonu vienodu doh.gif neapkenciu sito iprocio, fotkinti iki nezinau ko, ta pati kadra milijonus kartu....nu kazi koks tai nepasitikejimo sindromas buvo, kad nepagausiu toooo vieno vienintelio...tai ir saudydavau, o po to gyvendavau ps, kol atrinkdavau ir pratrindavau...t.y. taip darau iki siol,ti su juosta kitaip..gi nepapyskinsi vieno ir to paties..nada padumat lotuliukas.gif tai maziau licno darbo po to blush2.gif
Atsakyti
pandre - man tavo kadrai irgi visai patiko 4u.gif juolabiau kad tai pirmi bandymai,tai tikrai super,o dar su zenitu ir kaip suprantu su rankiniu fokusu,tai išvis super thumbup.gif Dėl pliusų,dėl kadrų kiekio, tai va pastovėdama ir pagalvodama lavinasi ir tavo matymas, va čia didžiausias pliusas thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 09 22, 11:40)
senoka. bet nesulaukiau jokio komentaro flickr. taigi turiu klausima. ar sia foto nepatrauklia daro tai, kad joje neisciustyti zmones ir ju namai, ar kad kakzas kitkas su ja negerai?

Jei taip neklaustum "kas čia, dėl ko", tai ir neatkreipčiau dėmesio į šią foto blush2.gif Mamos ir vaikiuko bučinys, kas gali būt nuostabiau... Matyt ta emocija 'pasiklysta' toj didelėj erdvėj. Akys bėginėja nuo daiktų prie daiktų, nuo taburetės prie žmogaus ir t.t. Nu man taip atrodo. Jei būtų iš arčiau fotkinta- tai gal būtų emociškai stipresnė 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamagute @ 2011 09 22, 16:55)
Jei taip neklaustum "kas čia, dėl ko", tai ir neatkreipčiau dėmesio į šią foto blush2.gif Mamos ir vaikiuko bučinys, kas gali būt nuostabiau... Matyt ta emocija 'pasiklysta' toj didelėj erdvėj. Akys bėginėja nuo daiktų prie daiktų, nuo taburetės prie žmogaus ir t.t.  Nu man taip atrodo. Jei būtų iš arčiau fotkinta- tai gal būtų emociškai stipresnė 4u.gif

iš dalies pritariu, burmbrumai, man rodos kažkaip kažko čia perdaug, ir tikrai nedėlto kad namų aplinka,o gal tą foto pakontrastinti ir kitaip kadruoti? g.gif

gotte- na fotosesija švari ir tvarkinga 4u.gif džiaugiuosi,kad jau dėl actionų pas tave viskas suireguliavo 4u.gif gerų įkurtuvių 4u.gif pavydėčiau jei pati savaitgalį nelėkčiau iš LT blush2.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kikirike: 22 rugsėjo 2011 - 15:58
Nu klausykit, kas čia pasidarė, visos ant nuogumo pasinešėt? Brumas žiūriu ieško modeliuko, Ievukis čia seriją neblogą pavarė...ir Kikė lyg ir ieško... kas dar? biggrin.gif dabar pasipils temoj nude biggrin.gif

QUOTE(brumbrumai @ 2011 09 22, 10:40)
senoka. bet nesulaukiau jokio komentaro flickr.

Mačiau aš ją flickr, man irgi nesukėlė jokių emocijų, net negaliu išmąstyt, kuo jin galėtų būti įdomi ar kabinanti. Ir apranga bei aplinka čia ne prie ko.

QUOTE(neiste @ 2011 09 22, 11:43)
gote, sekmes tau ir tavo seimynai 4u.gif

paskutiniosios fs patiko nuotrauku spalvos, vienoje uzkliuvo krepsys, matomas uz nugaros..ir merginos tato nepatiko, bet cia jau nieko nepadarysi..

dėkui 4u.gif

Hm, koks dar krepšys? g.gif

QUOTE(pandre @ 2011 09 22, 15:15)
Gotte, geru ikurtuviu, lengvos adaptacijos mirksiukas.gif Gaila, esu ne Londone  ax.gif 

Fotosesija patiko..baisiai rysku..o man idomu kaip isgavai tokius melynus marskinius ir dzinsus, ir tokius siltus zolynu atspalvius, spalvas? Beje, ir kaip jus toki ryskuma isspaudziat?Niakaip nesuprantu? Ka daryt reikia, kad taip rysku butu?! blink.gif

dėkui 4u.gif

o tu pati pabandyk pafotografuoti languotai apsirengusį modeliuką ir pamatysi, kad ryšku bigsmile.gif esu pastebėjusi, kad su tokiais drabužiais įmamnoma itin kontrastingą vaizdą išgauti. Visas spalvas koregavau RAW'e, tik atsidariusi... stumdai ir žiūri, kaip tau vaizdas labiau patinka. O žolynai jau ir realybėje gelsvi, tada čia kažkokio dviračio išradinėti nereikai, jie savaime "šilti". Net nežinau, ką tau patarti. O tu RAW fotografuoji?
Papildyta:
QUOTE(Kikirike @ 2011 09 22, 15:58)
iš dalies pritariu, burmbrumai, man rodos kažkaip kažko čia perdaug, ir tikrai nedėlto kad namų aplinka,o gal tą foto pakontrastinti ir kitaip kadruoti?  g.gif
gotte- na fotosesija švari ir tvarkinga  4u.gif džiaugiuosi,kad jau dėl actionų pas tave viskas suireguliavo  4u.gif gerų įkurtuvių  4u.gif pavydėčiau jei pati savaitgalį nelėkčiau iš LT  blush2.gif  lotuliukas.gif

Paskutinėj fs jokių actionų nėr...o su anom foto jau nieko nekoregavau tuose actionuose, palikau irgi be.

kur jau leki iš LT? bigsmile.gif
Atsakyti
Salut 4u.gif

Pandre, man irgi patiko tavo juostiniai bandymai. Žiūrėjau bent kelis kartus, tsakant norėjau atrastį tą blogį, kurį tu matei ir mums nupasakojai wink.gif, nieko blogo nemačiau.
Atsakyti
ateinu pasigirti. Ką tik skype atsidariau ir radau Ievukio žinutę. Aš pas ją fotosesiją laimėjau biggrin.gif Pavydit? Dar fainiau, kad fotografė pati atkeliauja iki manęs, nereik sėdimosios judinti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2011 09 22, 17:53)
ateinu pasigirti. Ką tik skype atsidariau ir radau Ievukio žinutę. Aš pas ją fotosesiją laimėjau  biggrin.gif  Pavydit? Dar fainiau, kad fotografė pati atkeliauja iki manęs, nereik sėdimosios judinti  smile.gif

ne per gerai čia tau bigsmile.gif

o jei rimtai, tai sveikinu laimėjus bigsmile.gif labai lauksim rezultato, tikiuosi, leisiesi rodoma? ax.gif
Atsakyti