Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(kristukass @ 2011 09 21, 17:34)

Svajone musu, ieskojau pamokeliu kaip padaryt pastelines spalvas. Spek ar radau. Ats- ne.  cool.gif

bandyk daryt su fill new layer, dėk atspalvį, paeksperimentuok su perdengimais ir opacity.. ir viskas..
Atsakyti
QUOTE(vienintelė @ 2011 09 21, 20:03)
o kas tau čia nesuprantama? curves ne tik šviesuma reguliuoja bet ir kiekviena spalva atskirai
monitoriu susikalibruok ir tad matysi gerai mirksiukas.gif
kaip faina
gerų įkurtuvių

neklausiau ka curves reguliuoja.

Gal ne man susikalibruot reikia. cool.gif

Vis dar zaidziu. smile.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristukass: 21 rugsėjo 2011 - 19:25
QUOTE(kristukass @ 2011 09 21, 17:34)
Varge, jeigu tau grazu originalas tai as tada jau visai nuo proto nuciuozusi. Man jame grazu tik modelis.  biggrin.gif Pato foto pleksta, blanki, neidomi.  cool.gif Pilna tokiu. As siekiu tikrai ne to.  smile.gif

Man grazu, nes naturalu. Galima paredaguoti, bet tikrai nereikia tokio drastisko redagavimo. O del blankumo tai man atrodo, kad cia tiesiog mados reikalas - mes jau tiek priprate prie tu ryskiu su PS isgaunamu spalvu, kad jei neduokdie kas nors ides neredaguota nuotrauka, tai tuoj pasipils komentarai - blanku, nerysku, spalvu truksta... Aisku, geriausias variantas - ismokti fotografuoti taip, kad nereiketu PS pagalba spalvas i nuotrauka sugrazinti, bet as kartais galvoju, kad truputi pasiilgstu naturalaus blankumo visam tam superryskiu, supergraziu, superisdailintu nuotrauku sraute... cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 09 21, 20:24)
Man grazu, nes naturalu. Galima paredaguoti, bet tikrai nereikia tokio drastisko redagavimo. O del blankumo tai man atrodo, kad cia tiesiog mados reikalas - mes jau tiek priprate prie tu ryskiu su PS isgaunamu spalvu, kad jei neduokdie kas nors ides neredaguota nuotrauka, tai tuoj pasipils komentarai - blanku, nerysku, spalvu truksta... Aisku, geriausias variantas - ismokti fotografuoti taip, kad nereiketu PS pagalba spalvas i nuotrauka sugrazinti, bet as kartais galvoju, kad truputi pasiilgstu naturalaus blankumo visam tam superryskiu, supergraziu, superisdailintu nuotrauku sraute... cool.gif

Cia ir issiskiria kiekvieno poziuriai ir reikalavimai sau. As blankiu, nuobodziu foto ne kiek nepasiilgstu. biggrin.gif Be to reikia ar nereikia, ir kiekvienas renkasi asmeniskai. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristukass: 21 rugsėjo 2011 - 19:31
jei nieko prieš, kaip pvz , čia šviesiai violetinį layerį užmečiau, jei neklystu overlay pasirinkau, opacity pareguliavau, ir levelius pastumdžiau.. taip galima rožinį, melsvą ar gelsvą mesti layerį, bet tokią šviesią visai spalvą, arčiau baltos, tada nugesina tas ryškias spalvas..

user posted image
Atsakyti
QUOTE(kristukass @ 2011 09 21, 19:27)
Cia ir issiskiria kiekvieno poziuriai ir reikalavimai sau. As blankiu, nuobodziu foto ne kiek nepasiilgstu.  biggrin.gif

Na taip, gal ir skirtingi tie reikalavimai. As pvz noriu ismokti fotografuoti taip, kad PS reiketu tik minimaliai ir kad mano nuotraukos is tolo nesauktu "cia pasidarbavo PS" cool.gif Kol dar neismokau, naudoju PS, nes kitaip niekas i mano nuotraukas demesio nekreipia biggrin.gif
Atsakyti
Svajone, labai foto mazyte. lens.gif Ikelk didesne. 4u.gif Radau! 4u.gif

Jurzole, po teisybei man atsibosta, jeigu reikia daug su ps foto tvarkyt, bet idomu suzinot kazka nauja, kas jo pagalba foto padaro idomesne. Zinau dabar sakysit jog svarbiausia jausmas, mintis. Ir su tuo sutinku, bet geras foto paredagavimas gali ta jausma dar labiau paastrint. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristukass: 21 rugsėjo 2011 - 19:45
Panagrinekim sia foto. ax.gif http://www.flickr.co.../in/photostream

Mano manymu cia naudotas red chanel irankis, sviesiai melsvas layeris ir bluras zinoma. smile.gif Gal dar kas?
Atsakyti
QUOTE(kristukass @ 2011 09 21, 19:14)
neklausiau ka curves reguliuoja.

Gal ne man susikalibruot reikia.  cool.gif

Vis dar zaidziu.  smile.gif

na šiaip tada aiškiau rašyk nes tavo parašyme ryškiai buvo aišku kad kažko nesupratai. Actionas tai seka veiksų kurie atliekami su nuotrauka ar ranka tu juos darai pati ar paspaudi kažkieno sukurta seka, nėra skirtumo tai vistiek nuotraukos keitimas. O dėl savo monitoriaus aš tikra 100 % tu pirma atsispausdink nuotrauka ir pažiūrėk ka matysi, nes jeigu tau nerodo oranžiniai tai tikrai tavo monitorius rodo blogai. Ir nereikia čia pykti už išsakyta nuomone.
Atsakyti
QUOTE(vienintelė @ 2011 09 21, 21:38)
na šiaip tada aiškiau rašyk nes tavo parašyme ryškiai buvo aišku kad kažko nesupratai. Actionas tai seka veiksų kurie atliekami su nuotrauka ar ranka tu juos darai pati ar paspaudi kažkieno sukurta seka, nėra skirtumo tai vistiek nuotraukos keitimas. O dėl savo monitoriaus aš tikra 100 % tu pirma atsispausdink nuotrauka ir pažiūrėk ka matysi, nes jeigu tau nerodo oranžiniai tai tikrai tavo monitorius rodo blogai. Ir nereikia čia pykti už išsakyta nuomone.

Jeigu kazkas pyksta tai tikrai ne as. biggrin.gif Neturiu nei ant ko nei del ko pykti! biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vienintelė @ 2011 09 21, 20:38)
Actionas tai seka veiksų kurie atliekami su nuotrauka ar ranka tu juos darai pati ar paspaudi kažkieno sukurta seka, nėra skirtumo tai vistiek nuotraukos keitimas.

o aš galvojau, kad actionas, tai kaip efektas, kažkieno kito pagamintas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 09 21, 20:49)
o aš galvojau, kad actionas, tai kaip efektas, kažkieno kito pagamintas  biggrin.gif

kaip jau rašiau tai tiesiog seka veiksmų, aš pvz savų turiu susikūrusiu net mažinti foto, ar išsaugoti, paspaudi viena mygtuka ir jis padaro viska už tave smile.gif kai tvarkai nemažai nuotrauku sutaupai laiko elementariems veiksmas kuriuos visada atlieki su nuotraukomis.
kristukass tai gerai nes jau pagalvojau kad gal mėnulis visus veikia kad tokie pikti smile.gif
Atsakyti