QUOTE(werte @ 2011 10 08, 14:08)
Sveikui, priimkit ir mane i savo tarpa. Esu neseniai iskepta pametinukiu mamyte Kyla begales klausimu. Viena is ju, kaip 1.5 metu mazylei padeti susitvarkyti su emocijom, zinom ane su paciom geriausiom, susijusiom su pries menesiuka atsiradusia sesyte. Man vaikas nakti kriogdamas keliasi ir reikalauja imti ant ranku, jei eina prie lovyes tetis tai uzisterikuoja iki pamelinavimo ir drebejimo, kol neateinu as. Tada uzmiega. Taip gaila vaiko. Manau kad isaugsim visa tai su laiku, bet gal jus is savo patirties ka galit man papasakoti ar patarti? Siuo metu mano veiksmai tai apsisarvavus kantrybe nakti (buna kad kas 15 minuciu) begti iki "dickes"l loveles ir ja raminti.
Maniau kad maziuke gimusi trugdys vyresnei miegoti, o gavosi atvirksciai, maze miega kaip uzmusta naktimis, o vyresne savo kaukimu ja zadina. Suprantu, kad cia nesaugumo jausmas kazkoks pas vaika atsiardo, ypac po to kai savaite manes namie nebuvo, nes gulejau potologiniame, o po gimdymo dar ir teko su maziuke paguleti nes infekcija buvo jai Liudna kad taip, bet dabar is paskutiniuju stengiuosi, kad tik vaikas griztu i normalias vezias
Maniau kad maziuke gimusi trugdys vyresnei miegoti, o gavosi atvirksciai, maze miega kaip uzmusta naktimis, o vyresne savo kaukimu ja zadina. Suprantu, kad cia nesaugumo jausmas kazkoks pas vaika atsiardo, ypac po to kai savaite manes namie nebuvo, nes gulejau potologiniame, o po gimdymo dar ir teko su maziuke paguleti nes infekcija buvo jai Liudna kad taip, bet dabar is paskutiniuju stengiuosi, kad tik vaikas griztu i normalias vezias
pas mus panašiai buvo.Atsiradus mažiukui,vyresnėlis tada buvo 1m.3 mėn. irgi išgyveno didžiulį pavydą.Kai maitindavau mažąjį krūtimi būtinai ant kito kelio turėdavau laikyti ir didesnį,nes jei tėtis tuo metu bandydavo jį kuom nors sudominti kildavo dar didesnės isterijos.taigi nutariau,kad ir maitindama laikysiu abu ir migdysiu vieną prie krūties,kitą irgi šalia savęs.Ir kurį laiką taip ir elgėmės,matyt vaikui to reikėjo,paskui palaipsniui kažkaip turbūt pamatė,kad mama niekur nedings,pamaitins broliuką ir vėl bus kaip buvę,tai jau ir nebesiropšdavo ant kelių,o mieliau nueidavo žaisti su vyresnėmis sesėmis ar broliu arba tėčiu.Na su miegu dar ilgai miegojom keturiese,man būdavo patogu naktį mažių įsimest pas mus į lovą,maitinau iki 1,5m.tai ir vyresnysis nors iš vakaro užmigęs būdavo pernešamas į savo lovą,bet jei prabusdavo tai ateidavo vėl pas mus.dar iki dabar vakarais visi 5 į mūsų lovą susirango,mėgstam kartu tv pažiūrėt,o mažiukai kartais paryčiais vis dar ateina pas mus.Na ką padarysi,reikia matyt vaikam to.Kai pagalvoji kaip greit jie užaugs ir paskui jau neprisiprašysi,kad ateitų pagulėt šalia