QUOTE(kaban @ 2011 09 25, 11:38)
na nereikia nervintis
Anot manes (velgi pasikartosiu) reikia arba daryti nama, kur isvis nereikia sildymu, kur pritekejimai pilnai kompensuoja nuostolius, arba silta nama su KKK + dydele akumuliacine.. tai jei vertinti is ekonomines puses
Jei pasirodė nervingas postas - atsiprašau. To omeny neturėjau. Kadangi cento prie cento nedėliojau, ir bankai ant kaklo nesėdi stengiuosi statytis pagal sugebėjimus ir finansines galimybes. Kol kas brangių ar labai brangių padarytų sprendimų nematau, gal tik garažui kiek persūdžiau - skarbonkės būtų išgyvenę ir paprastesniam.
Kaip galvojate, kiek papildomai kainuotų namas kur nuostoliai lygūs pritekėjimui? Gal kaip tik to aš siekiu? Tada kodėl kritiškai vertinate mano investicijas?
Jau bandėme diskutuoti dėl KKK, lyg buvome priėję išvados, kad jei pasiekiam 15kWh/m2a kas finale 160m2 x 15 x 32ct(?) = ~770Lt metams KKK niekuomet neatsipirks dėl bedarbystės. Ką jūs vadinate šiltu namu - R5 (StN), R7 ar R10 ar dar kokį kitą R? Temoje lyg buvo vidutinė šildymo sezono temperatūra -0,8C (pataisykite jei klystu - atmintis senstant tikrai ne gerėja) pabandykime paskaičiuoti jūsų šilto namo nuostolius ir įvertinti litais sezono šildymo kaštus, palyginti su investicija ir pažiūrėti kada jums atsipirks šilto namo KKK. Paskaičiuoti bus labai nesunku, atsikasam Narvid skaičiuoklę ir suvedam duomenis
Papildyta:
QUOTE(kaban @ 2011 09 25, 11:38)
skacioti savo "darbo jega" yra kvailyste - as namie nedirbu, netgi jei nereiketu malku skaldyti nepratrurteciau is to ne centu, uzsimineciau kazko kitu.. grindis plauciau, zole pjausciau, saslykus kepciau ar bulves kasciau ar ka nors.. asmenishkai sia vasara suskladziau 24 kubus malku - nieko blogo negaliu apie tai pasakyti, viskas faina, paprasta ir nesunku.
apie kuriko malonuma - jei bus KKK su akumuliacine dydele - tai kurimas karta per 2-3-7 dienas (priklausomai nuo salcio) nera joks valrgas, bet pereita ziema man ir kas 3-4 val atneshti 3-4 malkutes i zidini nebuvo sudetinga, arbatos gert dazniau einu
velgi ne tokie baisus tie vargai kaip norima atrodyti.. aishq jei jus namie norite tiesiog atsigulti ir nieko neveikti o aplink protingi namai ir super valdykliai regulioja oro tem, dregnuma, pasildo pasaldo, grindis isvala ir maista atnesha - tai geriausias pasirinkimas yra viesbutis.. nu arba karstas
Jei ekonomiškai neskaičiuojam jūsų medkirčio darbo (kas ekonomiškai yra nesąmonė) primeskime grynai iš komforto pusės: kol jūs skaldot, štabeliuojat, kišat pakuron aš bendrauju su vaikais ir žmona, žvejoju, medžioju ar galų gale SM postinu...man tai labai apčiuopiamas skirtumas. Nepatinka - galiu nežvejoti, nemedžioti, ne postinti, bet jei noriu nesušalti - PRIVALAU kapoti ir štabeliuoti. Jaučiat skirtumą?
Jei jums patinka kūrenti - už jūsų darbštumą lenkiu galvą. Bet ar tai jūsų darbas??? JTM, su jūsų išsilavinimu! Kaip gyventume dabar, jei Einšteinas ar Edisonas vietoj savo veiklos būtų kūrikais buvę? Jums ne abidna? Neabejoju, kad iš savo pagrindinės veiklos uždirbate šimteriopai daugiau nei iš skaldymo... na bet jei tai hobis ala žvejoti/medžioti tada viskas sustoja į vietas, linkiu jums kuo šiltesnio namo, kad liktų laiko kur kas prasmingesniems užsiėmimams
Jūsų ironija apie viešbutį man nesuprantama, neteko pagyventi ilgėliau padoriam kambary? Čia blogai, kad viską už tave kažkas padaro? Būtent panašių sąlygų siekiu - kad namai būtų gyvenimo ir poilsio zona.
Nuliūdinsiu, į karstą jums, deja, nieko nebeatneš. Džiaukitės kol ten nepatekote (tfu tfu tfu pabelskim medį).
Dėl bankų - manau man labai pasisekė, kad nesusidėjau su įteisintais "rabotniki noža i topora", krizė davė nedidelių pamokyčių iš kurių padariau labai svarbių išvadų. Todėl visiškai nedomu palūkanos, įmokos ir pan. bankinis briedas.