QUOTE(DEU @ 2011 10 10, 21:00)
Be to neretai šildymo ir vėdinimo poreikis gali skirtis. Tarkim vonioje norėsis, kad būtų šilčiau, tačiau čia labiau reikėtų ištraukimo, o ne padavimo. Miegamajame priešingai norėsis mažiau šilumos ir daugiau gryno oro, tačiau paduodami gryno oro paduosite ir šilumos.
Čia primečiau tokią šildymo sistemą
Vonioje vidinio bloko aišku niekas nedės. Ten jau sakyk ką nori, bet reikės nepagailėt elektros. Tarp kitko, infraraudonasis į vonią mano manymu pats tas. Įjungei šviesą eidamas į vonią, iškart ir šildymas įsijungė, sušyla labai greitai, išeini išjungi šviesa išsijungia ir šildymas.
Miegamajame norėsis šiek tiek vėsiau, tad užteks šilumos pateikiamos per rekupo kanalus, plius minimaliai infraraudonasis pakoreguot didesniems nukrypimams.
Salone galima ir paprastą sieninį šilumos siurblį. Dėka šiltesnės patalpos oro, išmetamo lauk per rekuperatorių, labiau pašildomas į visas patalpas paduodamas oras.
Beje dėl kanalinio. Vis tik nepamiršk, kad PN`e 3 kilovatai reikalingi prie -30 kada oras-*** siurblys jau nedirba, paprastai reikalingi 1-2 kilovatai kada jau ir oras-*** gali pagelbėt. Kadangi nereikia oro temperatūros labai užkelti nemanau kad reikalingi ir tokie oro srautai.
Dėl kanalinio tai jo. Aš irgi kai domejausi užtikau mažiausio galingumo - 7 kilovatų. Tai aiškiai per daug. PN`ui reikėtų maks 1-2 kilovatų, nes esant didesniam poreikiui jie vis tiek nedirbs. Todėl mano nuomone pats tas - mažo galingumo kanalinis (samodelka iš mažo galingumo sieninio, įkišto į vamzdyną).
Papildyta:
QUOTE(narvid @ 2011 10 10, 21:15)
jei gerai primečiau tai tiekiant 10c aukštesni ora pernešti 2kw/h reikia 555m3 oro.
Atitinkamai kanalinis, dėl oro srauto suderinamumo su rekupu turi būti ribojamas iki 1 kilovato galingumo. Didesnio galingumo pjausis su rekupo oro srautais. Didesnį galingumą galimą išgauti statant jau vidinius blokus konkrečiose patalpose. Atitinkamai, kanale esantis šilumos siurblys užtikrins pakankamą temperatūrą miegamajame, o kituose kambariuose reiks tiktai pripliusuoti šildymo galingumą prie jau veikiančio kanalinio.