QUOTE(biesas66 @ 2011 10 09, 09:48)
Man atrodo visa elegancija susigadintu jei kaina suzinotumem.. Kaip visada..
o tai kokia ju kaina kad cia visi gasdina? pvz 200-inio modelio?
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2011 10 09, 10:39)
Apie šiuos įrenginius bitės forume buvo labai susižavėjęs "Tevelis". Bandžiau ir aš čia mintį prastuminėti, kad iš rekuperatoriaus išmetamas oras yra pakankamai šiltas, šiltesnis nei lauko oras ir gerai būtų iš jo paimti šilumą šilumos siurbliu, bet "ed@"`as mane sudirbo, jog šilumos po rekuperatoriaus iš namo išmetama niekingai mažai. Tokio siurblio statymas atsipirktų jei nebūtų rekuperatoriaus, bet mano nuomone, rekuperatorius daugiau naudos duodantis įrenginys, t.y. jo teikiama nauda finansiškai turi būti labiau juntama nei tokio šilumos siurblio.
Nors iš kitos pusės, 350W galingumo vandens boileris neatrodo labai galingai. Gal tokio galingumo boileris ir leistų šį tą sutaupyti net ir iš to srauto kuris lieka po rekuperatoriaus. Mačiau panašius "ARISTON" boilerius senukuose 80 Litrų, 1,2 kW, kaina 3.400,00 Lt , 100 Litrų, 1,2 kW, kaina 3.599,00 Lt , 120 Litrų, , 1,2 kW, kaina neaiški. Visų šių boilerių kompresoriaus galingumas apie 350W. Vis tik kyla daug klausimų dėl tokių boilerių naudingumo, patikimumo ir apskritai ar verta tokį įsigyti.
Nors iš kitos pusės, 350W galingumo vandens boileris neatrodo labai galingai. Gal tokio galingumo boileris ir leistų šį tą sutaupyti net ir iš to srauto kuris lieka po rekuperatoriaus. Mačiau panašius "ARISTON" boilerius senukuose 80 Litrų, 1,2 kW, kaina 3.400,00 Lt , 100 Litrų, 1,2 kW, kaina 3.599,00 Lt , 120 Litrų, , 1,2 kW, kaina neaiški. Visų šių boilerių kompresoriaus galingumas apie 350W. Vis tik kyla daug klausimų dėl tokių boilerių naudingumo, patikimumo ir apskritai ar verta tokį įsigyti.
palaukit, bet man rodos kad sitam Nibe jokiu rekuperatoriu nereikia ir jis greiciausia ismeta ora zemesnes temperaturos nei lauko - is cia ir ta nauda. O kadangi PN-e didziaja dali energijos nuostoliu sudaro ventiliacija, tai man taip is pirmo zvilgsnio visi galai cia lyg ir sueina.