Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 9

QUOTE(biesas66 @ 2011 10 09, 09:48)
Man atrodo visa elegancija susigadintu jei kaina suzinotumem.. Kaip visada..

o tai kokia ju kaina kad cia visi gasdina? pvz 200-inio modelio?
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2011 10 09, 10:39)
Apie šiuos įrenginius bitės forume buvo labai susižavėjęs "Tevelis".  Bandžiau ir aš čia  mintį prastuminėti, kad iš rekuperatoriaus išmetamas oras yra pakankamai šiltas, šiltesnis nei lauko oras ir gerai būtų iš jo paimti šilumą šilumos siurbliu, bet "ed@"`as mane sudirbo, jog šilumos po rekuperatoriaus iš namo išmetama niekingai mažai. Tokio siurblio statymas atsipirktų jei nebūtų rekuperatoriaus, bet mano nuomone, rekuperatorius daugiau naudos duodantis įrenginys, t.y. jo teikiama nauda finansiškai turi būti labiau juntama nei tokio šilumos siurblio.

Nors iš kitos pusės, 350W galingumo vandens boileris neatrodo labai galingai. Gal tokio galingumo boileris ir leistų šį tą sutaupyti net ir iš to srauto kuris lieka po rekuperatoriaus. Mačiau panašius "ARISTON"  boilerius senukuose 80 Litrų, 1,2 kW, kaina 3.400,00 Lt , 100 Litrų, 1,2 kW, kaina 3.599,00 Lt , 120 Litrų, , 1,2 kW, kaina neaiški. Visų šių boilerių kompresoriaus galingumas apie 350W. Vis tik kyla daug klausimų dėl tokių boilerių naudingumo, patikimumo ir apskritai ar verta tokį įsigyti.

palaukit, bet man rodos kad sitam Nibe jokiu rekuperatoriu nereikia ir jis greiciausia ismeta ora zemesnes temperaturos nei lauko - is cia ir ta nauda. O kadangi PN-e didziaja dali energijos nuostoliu sudaro ventiliacija, tai man taip is pirmo zvilgsnio visi galai cia lyg ir sueina.
Atsakyti
Gan patrauklus kaina ir ne tik ja daikciukai mazo energetinio poreikio namukui( MEP pavadinsiu taip ,nes man tie ,,pasyvus -aktyvus'' tai asocijuojasi ... ) ,kas nori sildomu grindu http://www.intergam...._siurbliai.html
vasara ir pasivesinti galima,idomu kaip realybeje?
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2011 10 09, 13:35)
Gan patrauklus kaina ir ne tik ja  daikciukai mazo energetinio poreikio namukui( MEP pavadinsiu taip ,nes man tie ,,pasyvus -aktyvus'' tai asocijuojasi  ... ) ,kas nori sildomu grindu http://www.intergam...._siurbliai.html
vasara ir pasivesinti galima,idomu kaip realybeje?

Ten pat yra labai simpatiškas boileris su šilumos siurbliu. Manau derinyje su oras oras ŠS idealiai patenkintų visus PN poreikius. Be jokių sudėtingų instaliacijų, už labai patrauklią kainą ir dar plius su oro kondicionavimu.
Oras oras tik dėl galimo triukšmo mane kiek baugina.
Prieš kelias dienas grįžau iš šiltų kraštų. Turėjome apartamentuose kondicionierių. Ir vienaip klausiau ir kitaip, kai veikia mažiausiu pajėgumu tikrai beveik nepastebi. Vienintelis dalykas tai nesinorėtų tokio daikto miegamajame ir ypač jei jis veiktų ne pastoviai o su pertraukom. Na, bet miegant galima ir be šildymo išsiversti, ypač PN.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2011 10 09, 13:53)
o tai kokia ju kaina kad cia visi gasdina? pvz 200-inio modelio?

Nepavyko rasti būtent 200 modelio kainos, bet nibe tikrai kaina nenustebins. Čia pagrinde geo kainos, prie jų dar 9500+pvm horizontalus kolektorius.
Pletkuose tarp montuotojų teko girdėti, kad yra kiniškų analogų veikiančių efektyviau nei nibe ar išgyrti mitsai...ir dar už pusę kainos. Taigi stebuklų nėra - norime brendo, mokame už etiketę.
Papildyta:
QUOTE(DEU @ 2011 10 09, 14:53)
Ten pat yra labai simpatiškas boileris su šilumos siurbliu.

Jei boilerio ŠS energiją ima iš už šildomo tūrio - gal ir vertas dėmesio. Bet jei dalį patalpos energijos sukiša į DHW tai ar laimime ką nors? Vėsuma patalpoje liuks tik vasarą, o žiemą?
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 10 09, 15:08)
Nepavyko rasti būtent 200 modelio kainos, bet nibe tikrai kaina nenustebins. Čia pagrinde geo kainos, prie jų dar 9500+pvm horizontalus kolektorius.
Pletkuose tarp montuotojų teko girdėti, kad yra kiniškų analogų veikiančių efektyviau nei nibe ar išgyrti mitsai...ir dar už pusę kainos. Taigi stebuklų nėra - norime brendo, mokame už etiketę.

tiesingai pastebeta - stebuklu nebuna, todel netikiu kinietiskais stebuklais. Tegul parodo kas bent kelis metus veikianti kitaica ir ne siaip veikianti o taip pat ar net geriau uz brenda, tada gal ir galima but rizikuot tokiais pinigais, bet ir tai ner garantiju kad veliau pagaminti bus tokie patys, kaip ir tas pvz egzempliorius.
Atsakyti
Didžiausias pasaulyje (statytojai kuklumu nepasižymi) žemės šilumokaitis. Įrengiamas Tesco prekybos centro vėdinimui.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 10 09, 15:08)
Papildyta:

Jei boilerio ŠS energiją ima iš už šildomo tūrio - gal ir vertas dėmesio. Bet jei dalį patalpos energijos sukiša į DHW tai ar laimime ką nors? Vėsuma patalpoje liuks tik vasarą, o žiemą?

Viską paima iš išorės. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DEU: 10 spalio 2011 - 07:17
QUOTE(DEU @ 2011 10 09, 13:53)
Oras oras tik dėl galimo triukšmo mane kiek baugina.

Jei oras-oras, tai geriausia rinktis kanalinį ir negirdėsi didesnio triukšmo nei ir taip paduodamo oro iš rekuperatoriaus kanalų.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2011 10 10, 16:10)
Jei oras-oras, tai geriausia rinktis kanalinį ir negirdėsi didesnio triukšmo nei ir taip paduodamo oro iš rekuperatoriaus kanalų.

Mane pvz baugina tu oras oras ar oras vanduo triuksmas bet tai kad prie didesnio salcio sildysies gryna rlektra nes coop'as kris kaip reikiant arba isvis jo neliks..
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2011 10 10, 15:10)

Kanalinis, mano manymu, turi keletą trūkumų.
Pirmiausia orą jis paima vienoje patalpoje. Jei tą orą išpūsite kitose turėsite numatyti kelius jam sugrįžti.
Antra efektyviausia veikia mažiausio galingumo ŠS. Jei naudosite vieną galingesnį kanalinį ŠS kelioms patalpoms jo COP bus ženkliai mažesnis.
Neteksite galimybės turėti skirtingą temperatūrą skirtingose patalpose.
Triukšmas toje patalpoje kur bus vidinis blokas bus greičiausia didesnis, nes vaikščios gana didelis oro srautas.
Kanalinio varianto privalumai - vienas išorinis blokas ir kiek daugiau ramybės miegamajame.
Kita vertus veikdamas mažiausiu greičiu oras - oras ŠS kelia nedidesnį triukšmą nei rekuperatorius.
Kanalinį paleisti per rekuperacinę sistemą manau perdaug komplikuota dėl skirtingų oro srautų dydžių. Labai abejoju, kad toks hibridas veiktų bent kiek patikimiau.

Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2011 10 10, 16:20)
Mane pvz baugina tu oras oras ar oras vanduo triuksmas bet tai kad prie didesnio salcio sildysies gryna rlektra nes coop'as kris kaip reikiant arba isvis jo neliks..

Buvau įdėjęs testavimo rezultatus, kur geriausi modeliai prie -25 išlaiko COP 2. Sakyčiau tai labai neblogai. Visai realu tikėtis vidutiniškai COP 3,5 - 4 per šildymo sezoną. Tai dvigubai pigiau už dujas ir prilygsta malkų kainai. Pabrėžiu tai galioje tik mažiausio galingumo oras - oras ŠS. Taip greičiausia yra todėl, kad gana didelio galingumo išorinis blokas, aptarnauja nedidelio galingumo vidinį. Teisybės dėlei reikia pasakyti, kad ir santykinė 1 kW galingumo kaina, mažiausio galingumo ŠS yra ženkliai didesnė, nei galingesnių modelių.
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2011 10 10, 19:40)
Kanalinį paleisti per rekuperacinę sistemą manau perdaug komplikuota dėl skirtingų oro srautų dydžių. 

Oro srautas priklauso nuo reikiamo energijos kiekio. Energijos kiekis priklauso nuo delta t ir oro srauto. Reiktų paskaičiuoti, ar įmanoma pvz su 200m3/h pernešti reikiamą energijos kiekį ir koks delta t bus tuo atveju. Jei nepavyks su 200m3/h gal realu su 250? Be tikslesnių skaičiavimų sunku pasakyti kiek tie oro srautai bus skirtingi. PN srautus gali pavykti suderinti dėl nedidelių nuostolių.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 10 10, 20:29)
Oro srautas priklauso nuo reikiamo energijos kiekio. Energijos kiekis priklauso nuo delta t ir oro srauto. Reiktų paskaičiuoti, ar įmanoma pvz su 200m3/h pernešti reikiamą energijos kiekį ir koks delta t bus tuo atveju. Jei nepavyks su 200m3/h gal realu su 250? Be tikslesnių skaičiavimų sunku pasakyti kiek tie oro srautai bus skirtingi. PN srautus gali pavykti suderinti dėl nedidelių nuostolių.

Bėda ta, kad šildymo poreikis svyruoja atitinkamai svyruoja ir oro srautas. Net pačių silpniausių sieninių oras oras ŠS oro srautas yra nuo 200 iki 500 m3/h, kanalinio nuo 400 m3/h.
Be to neretai šildymo ir vėdinimo poreikis gali skirtis. Tarkim vonioje norėsis, kad būtų šilčiau, tačiau čia labiau reikėtų ištraukimo, o ne padavimo. Miegamajame priešingai norėsis mažiau šilumos ir daugiau gryno oro, tačiau paduodami gryno oro paduosite ir šilumos.
Atsakyti