Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 9

QUOTE(biesas66 @ 2011 10 05, 18:01)
Kas cia ir kur su plevele netaip? Ka as praleidau?  g.gif

ŽŠ geotekstilė turi būti nelaidi dujoms, apsaugoti ŽŠ nuo galimai dirvoje išsiskiriančio radono. Mano geotekstilė panaudota ta pati kaip drenažui, laidi vandeniui tai bus laidi ir dujoms.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 05 spalio 2011 - 17:20
QUOTE(Vilienė @ 2011 10 05, 18:14)
ŽŠ geotekstilė turi būti nelaidi dujoms, apsaugoti ŽŠ nuo galmai dirvove išsiskiriančio radono. Mano geotekstilė panaudota ta pati kaip drenažui, laidi vandeniui tai bus laidi ir dujoms.

Tai taip iseina ta visa skalda isukti reikia i nelaidzia medziaga taip?
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2011 10 05, 18:20)
Tai taip iseina ta visa skalda isukti reikia i nelaidzia medziaga taip?

Taip, atskirti nuo grunto.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 10 05, 16:50)
Manau nebeverta vargti. Aš integralus irgi negrįžtamai pamiršęs tai gal tiek to...
Įdomu būtų pabandyti atvirkštinį uždavinį: kokia turi būti PN varža(tiksliau reiktų rašyti šiluminiai nuostoliai) kad per 24h jo temperatūra kristų  tik 1K esant deltai t 35K (-15...+20). Žinodami nuostolius varžas susidėliotume.

P.S. Dar viena PN patirtis. Pabandžiau 300L boilerį apsišiltinti purškiama PIR/PUR, gavau "ataušinančią" kainą 990+pvm doh.gif . Teks atsiprašyti vatos verysad.gif  naudosim  tankią 5cm ant folijos, dėsim 2 o gal tris sluoksnius. Kas turi geresnių minčių, boileris apvalus, kietosios medžiagos vargu ar panaudojamos.

gal sukalt ar is skardos padaryt aplink ji deze ir uzpildyt kokia biria medziaga, kad ir pakavimo "sausainiukais", kuriu trubut uz dyka galima gaut.
Atsakyti
sveiki, atejo ruoduo ir daugiau laisvo laiko tai vel uzsiiminet racionalizacijom galima smile.gif
Viliene turbut dar pamena fix idejas kaip zemes silumokaiti pasidaryti po rusio grindimis. Siai dienai kilo ideja kaip zymiai paprasciau padaryti kazka panasaus. taigi yra rusio siena kurios konstrukcija is lauko i vidu butu:
40 cm pamatas
~10 cm oro tarpas
12 cm vidine siena is keraminiu plytu.
taigi mintis butu tokia per pamata 2 metru gylyje isgreziam skyle ir isvedam lauk kaminiuka ar kazka. per ta skyle is lauko i vidine rusio sienos konstrukcija rekuperatorius siurbia ora, . Oras keliautu per vidini oro tarpa visu sienos perimetru ~ 20 metru atstumu iki rekuperatoriaus.
Kadangi vidines rusio sienos baisios tai jas taip ar taip tenktu lyginti. Tam panaudociau kokius 5 ar daugiau cm neoporo ir uztinkaves isklijuociau plytelemis.
Pagrindinis noras rekupa iskelti nuo pastoges zemyn ir pagerinti sistemos efektyvuma. oras perejes per visa sia katakomba turetu gerokai pasilti, o vidinis polistirolo sluoksnis apsaugotu rusi kuriame ir taip laikosi pakankamai auksta temperatura ko man nereikia.

ir dar visiems galiu pasigirti, kad i palepe papuole pele ar peles smile.gif
cia visai i tema prie pasyviu namu nes dauguma manau apie tai nepamasto.
nupirkta kruva nuodu ir kliju grauziku gaudymui ko pasekoje manau viska sutvarkysiu nes maisto pelems ten tikrai ne prudai.
Atsakyti
QUOTE(Vyckaju @ 2011 10 06, 09:34)
sveiki, atejo ruoduo ir daugiau laisvo laiko tai vel uzsiiminet racionalizacijom galima smile.gif
Viliene turbut dar pamena fix idejas kaip zemes silumokaiti pasidaryti po rusio grindimis. Siai dienai kilo ideja kaip zymiai paprasciau padaryti kazka panasaus. taigi yra rusio siena kurios konstrukcija is lauko i vidu butu:
40 cm pamatas
~10 cm oro tarpas
taigi mintis butu tokia per pamata 2 metru gylyje isgreziam skyle ir isvedam lauk kaminiuka ar kazka. per ta skyle is lauko i vidine rusio sienos konstrukcija rekuperatorius siurbia ora, . Oras keliautu per vidini oro tarpa visu sienos perimetru ~ 20 metru atstumu iki rekuperatoriaus.
Kadangi vidines rusio sienos baisios tai jas taip ar taip tenktu lyginti. Tam panaudociau kokius 5 ar daugiau cm neoporo ir uztinkaves isklijuociau plytelemis.
Pagrindinis noras rekupa iskelti nuo pastoges zemyn ir pagerinti sistemos efektyvuma. oras perejes per visa sia katakomba turetu gerokai pasilti, o vidinis polistirolo sluoksnis apsaugotu rusi kuriame ir taip laikosi pakankamai auksta temperatura ko man nereikia.

nupirkta kruva nuodu ir kliju grauziku gaudymui ko pasekoje manau viska sutvarkysiu nes maisto pelems ten tikrai ne prudai.

O nebijai kad siena ir pamatas persals?
o del peliu tai geriausiais ginklas kaciuka isitaisyt. Pas mane kai astikeliau budavo, bet kai parsinesem kaciuka tai nepastebimai dingo ir jau keli metai nesirodo - matyt jaucia kate namie ir neina.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2011 10 06, 10:50)
O nebijai kad siena ir pamatas persals?
o del peliu tai geriausiais ginklas kaciuka isitaisyt. Pas mane kai astikeliau budavo, bet kai parsinesem kaciuka tai nepastebimai dingo ir jau keli metai nesirodo - matyt jaucia kate namie ir neina.

minciu apie tai irgi buvo smile.gif rekuperatorius dirbtu ne visa laika todel neturetu uzsalti nes isalas gal iki puses pamato tesieks, o toliau vistiek pliusine temp. , o ir tikrai saltu dienu nera daug. vasara tokiu budu vyktu puikus vesinimas.
Vienintelis minusas, kad atsiras salcio tiltas nes pamatas taps vesesnis nei paprastai ir dali to salcio perduos per siena i kambarius. cia reiketu matematiskai paskaiciuoti, bet tai kiek perduos vistiek bus gerokai maziau nei tai kiek pliuso is to gausiu.
cia ideja tokia, o ar ja igyvendinsiu bus matyti, bet del savo paprastumo atrodo zaviai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 10 05, 19:14)
ŽŠ geotekstilė turi būti nelaidi dujoms, apsaugoti ŽŠ nuo galimai dirvoje išsiskiriančio radono. Mano geotekstilė panaudota ta pati kaip drenažui, laidi vandeniui tai bus laidi ir dujoms.

O oro paemimo ir nusiurbimo vamzdzius visus naudojote antibakterinius nuo pradzios iki galo ar kanalizoko irgi naudojot? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 06 spalio 2011 - 11:52
QUOTE(Vyckaju @ 2011 10 06, 09:34)
40 cm pamatas
~10 cm oro tarpas

Mintis tikrai labai įdomi ir mano manymu, iš principo teisinga. Niuansas, kiek ten "kvapų" bus prisikaupę per visą tą tarpo neeksploatavimo laiką ir dar vienas dalykas, kad vasarą vėsintis neišeis, nes vasarą tarpe greit kondensato prisikaups.

Tai viena iš rimčiausių priežaščių, kodėl pabijojau statytis PP ir darau gręžtinius. Kaip ne praktikas neturiu info, o ir praktikų galinčių nuramint mano abejones neatsirado.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2011 10 06, 13:42)
Mintis tikrai labai įdomi ir mano manymu, iš principo teisinga. Niuansas, kiek ten "kvapų" bus prisikaupę per visą tą tarpo neeksploatavimo laiką ir dar vienas dalykas, kad vasarą vėsintis neišeis, nes vasarą tarpe greit kondensato prisikaups. 
Tai viena iš rimčiausių priežaščių, kodėl pabijojau statytis PP ir darau gręžtinius. Kaip ne praktikas neturiu info, o ir praktikų galinčių nuramint mano abejones neatsirado.

na kvapas ir ten gyvenatys gyviai ne problema smile.gif, gali savaite kita per ten ora pumpuoti ir leisti lauk per rusio langeli. pora sietku metaliniu is abieju galu, dar grubus filtras koks nors.
gerai, bet kokios idejos jei ju yra smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 10 05, 18:50)
Pabandžiau 300L boilerį apsišiltinti purškiama PIR/PUR, gavau "ataušinančią" kainą 990+pvm doh.gif . Teks atsiprašyti vatos verysad.gif  naudosim  tankią 5cm ant folijos, dėsim 2 o gal tris sluoksnius. Kas turi geresnių minčių, boileris apvalus, kietosios medžiagos vargu ar panaudojamos.

Apvalu boileri ikiskite i satcekampe deze padaryta is pir pur o laisva turi erdviniais trikampiais ir imakruha nedidelio pletimosi uzpildykite ar biriomis granulemis uzpilkite... fantazijos tryputi.... blush2.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2011 10 06, 13:42)
...
Apie graužikus

Neesu praktiškai su tuo susidūręs, tad galiu tik teoriniame lygmenyje padiskutuoti.
Kuo skiriasi PP nuo grežtinių (polisterolio naudojimo atžvilgiu)? Praktiškai nieko. Abiejų pamatų atžvilgiu naudojamas polisterolis kad apšiltinti pamatą. Tad graužikai pasidarę ten namus, blogiausiu atveju - tam tikroje vietoje pablogins šilumos izoliavimo savybęs.

Kad graužikas galėtų pakenkti PP stabilumui, tai ten turėtų gera kolonija apsigyventi, o tam turi būti palankios maitinimosi sąlygos. Jeigu namas bus šalia grūdų aruodo, tada gal reiktų rimčiau susimąstyti, o nuosavam name, kur aplinkui tik žolė, ką tai graužikų kolonijai veikti?

Be to PP statomas ant sutankintos skaldos ar žvyro, kurio storis nuo 50 cm ir daugiau. Skalda ir žvyras nuo pamato nutolęs min 1 metras. Tad šansų graužikui prasibrauti iš apačios nedaug.
Pamato, kuris išlindęs virš žemės, apdailoje galima naudoti įvairias priemones, kurios būtų kliūtimi graužikui(pradedant armuotu tinkavimu, baigiant perimetro apklijavimo plokštėmis, pvz Cetris).

Taigi teoriškai PP yra pakankamai apsaugoti.

Grežtinų rostverkas apsaugotas tik smėliuku. Tad čia atviras klausimas, kas geriau saugo: smelis ar sutankinta skalda.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Igr540: 07 spalio 2011 - 08:52