Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 9

QUOTE(DEU @ 2011 10 03, 12:33)
Ir aš manau, kad vidutinišką sistemą realu įsigyti už 10 000 lt.
Čia kelių pardavėjų nuomonė tuo klausimu.
Sprendžiant iš jūsų pasisakymų savo namo statyboje nesiekiate sumušti pigumo rekordų. Greičiau priešingai neretai iškote ekskliuzyvo ir niekinate "šyrbotriebą". Viena iš nedaugelio vietų kur siūlote ne tai, kad šyrbotriebą, o visišką diešovkę kažkodėl yra saulės kolektorių sistema. Mano galva vakuminis kolektorius gana aukštos gamybos technologijos reikalaujantis gaminys. Vakumo sumažėjimas smarkiai atsilieps kolektoriaus efektyvumui, o jis turi nesumažėti bent 20 metų. Tas pats liečia patį boilerį ir valdiklį. Net nebrangūs Itališki ir čekiški gana linkę gęsti.
Kiekvieną kartą kai nusiperku kokį pigų kinietišką daiktą, prisižadu daugiau taip nedaryti. Nebent tai mašinėlė vaikui, kuri idealiai atitinka savo paskirti - greitai atsibosta, o tuo pačiu ir sulūžta.
Papildyta:
Kiek laiko, senas VW variklis kurio kaina kartu su akumuliatoriumi 600 lt, turėtų laikyti? Aš daug mieliau su Kaban skaldysiu malkas, nei rausiuosi po savartynus ieškodamas senų variklių, kaitaliosiu salnykus ir pilstysiu tepalus.  biggrin.gif
Turėtų būti neblogas garsas už sienos pasikūrus vidaus degimo variklį. Aš čia dar naivuolis pergyvenu, kad oras oras šs gali kelti per daug triukšmo.  doh.gif
Siūlau palaukti kol firminis atpigs nuo 44 000 eurų iki jums priimtinos sumos. Paprastai tariant pamiršti.

Papildyta:

Ar darysite ir šildomas grindis?

ir as prisiekineju del kitaisku prekiu, kad daugiau nepirksiu. o del 44000 euru jus neteisus, maciau vokiskas vaillant chp dabar kainuoja 16000euru be instaliacijos. bet tai irgi ziauriai brangu.
Atsakyti
QUOTE(gudas @ 2011 10 03, 13:44)
Čia PN fanai peikia kaminą kaip galimą šalčio tiltą.
O jeigu katilas su kaminu įrengtas nešildomoj patalpoj, pvz garaže arba sandeliuke, kuris atskirtas nuo namo pilnai gerai apšiltinta siena.
Ar tokiu atvėju nepasinaikins šalčio tiltas? ar tuomet iškyla kokios kitos bedos dėl kamino įrengimo?

Tokiu atveju turėsite tą garažą šildyti iki +5, kad neušaltų vanduo, kas greičiausia bus gerokai didesnis nuostoliai.
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2011 10 03, 13:33)
Papildyta:

Ar darysite ir šildomas grindis?

taip nes jas laikau komfortiškiausiu ir taupiausiu šildimo budu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo narvid: 03 spalio 2011 - 14:17
QUOTE(cibulis @ 2011 10 03, 09:13)
Čia ne aš išsigalvojau su kiemo šaika, o pasiskaitykite mokslinę spaudą.
Vilienė žino daugiau, bet jis kaip visą laiką neigs.

Cibuli, jūs temos pajacas, be jūsų būtų laaabai liūdna biggrin.gif
Gal turite bent menkiausią nuorodą į tą mokslinę spaudą? o AŠ TURIU originalų dokumentą - pridėtą prie ŽŠ projekto, pasirašytą ir atspauduotą. Jei jus labai domina šis dokumentas, mano bloge ŽŠ poste yra taniaklima.pl komentaras, jie sudėję keletą link'ų į jūsų minėtą mokslinę spaudą. Nieko neneigsiu biggrin.gif kam įdomu patys pasiskaitys. O jums liga. Užrūdijo nuomonės ašis g.gif . Nes jokie argumentai neveikia.
P.S. pastudijuokite mudviejų ginčus - ne visada "kaip visą laiką" neigiu, kartais jūs pataikote ir parašote ne tik juokingo, bet ir racionalaus ir aktualaus 4u.gif
Papildyta:
Čia kelių pardavėjų nuomonė tuo klausimu.
Sprendžiant iš jūsų pasisakymų savo namo statyboje nesiekiate sumušti pigumo rekordų. Greičiau priešingai neretai iškote ekskliuzyvo ir niekinate "šyrbotriebą". Viena iš nedaugelio vietų kur siūlote ne tai, kad šyrbotriebą, o visišką diešovkę kažkodėl yra saulės kolektorių sistema. Mano galva vakuminis kolektorius gana aukštos gamybos technologijos reikalaujantis gaminys. Vakumo sumažėjimas smarkiai atsilieps kolektoriaus efektyvumui, o jis turi nesumažėti bent 20 metų. Tas pats liečia patį boilerį ir valdiklį. Net nebrangūs Itališki ir čekiški gana linkę gęsti.

Kaip kažkas jau temoje minėjo - nors ir brendinis produktas, bet pagamintas Kinijoj...pasidomėkite, kas iš brendų dar neturi gamybos pajėgumų perkeltų į pigios darbo jėgos šalį... Kol kas turiu tik kolektorių ir vakuuminius vamzdžius pagamintus ten, visa kitą komplektuojuosi savaip: 300L NERŪDIJANČIO maistinio plieno boileris su 2m2 variniu gyvatuku pagamintas Kaune, energetikos institute. Reikia jį pavežėti iki švykų ir apšiltinti PIR/PUR putomis. Daiktas lietuviškas, tik el. tenas gali būti čekiškas. Užskaitote? biggrin.gif Toliau. Valdiklį žada elsis, kaip dalį SH, "made in LT". Siurblys greičiausiai bus Wilo Stratos ar Pico, DE produktas, bet neduočiau nukirsti, kad negamintas CN biggrin.gif Vamzdžiai variniai, greičiausiai lenkiški - žinote, kad jie turi savo vario kasyklų ir patys gamina? Ar pakilau jūsų akyse dėl medžiagų kilmės? biggrin.gif
Papildyta:
Kiek laiko, senas VW variklis kurio kaina kartu su akumuliatoriumi 600 lt, turėtų laikyti? Aš daug mieliau su Kaban skaldysiu malkas, nei rausiuosi po savartynus ieškodamas senų variklių, kaitaliosiu salnykus ir pilstysiu tepalus.  biggrin.gif
Turėtų būti neblogas garsas už sienos pasikūrus vidaus degimo variklį. Aš čia dar naivuolis pergyvenu, kad oras oras šs gali kelti per daug triukšmo.  doh.gif
Siūlau palaukti kol firminis atpigs nuo 44 000 eurų iki jums priimtinos sumos. Paprastai tariant pamiršti.

Pirma. Niekas jums neperša seno VW su kiaurais salnykais smile.gif Antra. Gerbkime žmogų už jo žinias ir užsispyrimą - jums slabo tokį pasigaminti? Trečia. Vertinkime šį pvz kaip labai puikią galimybių iliustraciją, kaip pradinį eksperimentinį modelį. Kas gali garantuoti, kad kulibino neįdarbins rimtesnė firma - suteiks dideles galimybes jam tobulinti savo produktą iki komerciškai patrauklaus lygio?
Dar parelelės apie kogeneraciją: pažvelkim į ŠS plačiai, viską apimančiai. Buitinis šaldytuvas, buitinis kondicionierius - jų kainų lygis. Toliau oras-oras, jų lygis. Dar toliau geo ir kiti skysčiu aušinami. Kainos min-max skiriasi drąsiai 10kartų. Dabar analogiškai į kogeneraciją: 2,3kW kiniškas benzininis generatorius - 670PLN; madwifi pvz yra sistema už 5600GBP; Garliaviškiai stumdo už 44000eur. Abiem atvejais beveik tas pats b tik kitoj rankoj 4u.gif Todėl verta šios technologijos nepamiršti ir laukti realių kainų. Kad tokios įmanomos - pvz jau turime. Tik laiko klausimas, kada kogeneratoriai iš "didelę pridėtinę vertę kuriančios įrangos" virs rinkoje lengvai prieinamu produktu 4u.gif Ir greičiausiai už tai dėkosime kinams, sukūrusiems konkurenciją įrangai už 44000eur doh.gif
Papildyta:
[url=http://www.ekspertai.lt/saules_kolektoriai/patarimai/saules_kolektoriu_kaina]

Gaila, prie pateiktų kainų nėra datų, kada jos tokios buvo...sistemos montavimas 3500Lt doh.gif siaubas. Nors pažiūrėjus kas tai daro - viskas sustoja į savo vietas. Kolektorių tema SM seniai mirus, jei neištrinta, Dario yra pateikęs realias kainas, bijau sumeluot, bet montažas buvo ar ne 1500-2000.
Nors ir nesiekiu pigumo rekordų savose statybose, bet kai kurios sveiku protu nesuvokiamos kainos neduoda ramiai gyventi. Todėl ir ieškau alternatyvų, ne kiek taupydamas bet neleisdamas lėšų kvailai, tik už etiketę ar brendą.
Iš kitos pusės labai mėgstate skaičiuoti atsipirkimus, palūkanas ir pan. tai suprantate, kad kuo sistema pigesnė tuo skaičiavimai gražesni. Ar DIY mūsų temoj visiškai netoleruotinas reiškinys? Kodėl už ŽŠ šnorkelį Rehau turėčiau mokėti virš 1500 jei nė kiek prastesnį pasigaminsiu už gal 400-500?
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 10 03, 17:20)

Cibuli, jūs temos pajacas, be jūsų būtų laaabai liūdna biggrin.gif
Gal turite bent menkiausią nuorodą į tą mokslinę spaudą? o AŠ TURIU  originalų dokumentą - pridėtą prie ŽŠ projekto, pasirašytą ir atspauduotą. Jei jus labai domina šis dokumentas, mano bloge ŽŠ poste yra taniaklima.pl komentaras, jie sudėję keletą link'ų į jūsų minėtą mokslinę spaudą. Nieko neneigsiu biggrin.gif  kam įdomu patys pasiskaitys. O jums liga. Užrūdijo nuomonės ašis g.gif . Nes jokie argumentai neveikia.
P.S. pastudijuokite mudviejų ginčus - ne visada "kaip visą laiką" neigiu, kartais jūs pataikote ir parašote ne tik juokingo, bet ir racionalaus ir aktualaus 4u.gif
Papildyta:

Jei aš pajacas, tai jūs - chamelionas. Štai keletas pavyzdžių.

Man aiškindamas apie EPS blokelius ponas varot, kad vidinę sieną užtenka tik tinkuoti, o pats gipskartonio plokštėm išklijuoja.

Prisiperka bandomųjų, ne kondicinių Baltijos polistireno blokelių (apie tai gamintojas įspėja), o visiems trimituoja koks blogas gaminys. Išgirdęs gamintojo paaiškinis iš EPS blokelių temos dingsta keliems mėnesiams.

Aiškina, kad savo namą šildys vien elektrą, bet jau ieško alternatyvių šildymo sistemų.

Pavyzdžių aibės.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2011 10 03, 13:57)
drinks_cheers.gif ir tegul eina peklon visi  riestaraujantys tam  lotuliukas.gif

"Riestarauti" gali kas tik nori ir kaip nori - juk jūs statote namą SAU! Kas svarbiau: "ką apie mane pasakys aplinkiniai" ar "labai noriu židinio"? Jau rašiau apie tai, kas muziką užsako? biggrin.gif
Aš tik išsakiau man žinomas technines problemas, iškylančias su kaminais, savo patirtimi kūrenant ir valant. Jūs paskaitėt ir pasidarėt savo išvadas, meilė židiniui didesnė - darot, problemos gąsdina - apseinat. Elementarno!

Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2011 10 03, 18:31)
Jei aš pajacas, tai jūs - chamelionas. Štai keletas pavyzdžių.

Man aiškindamas apie EPS blokelius  ponas varot, kad vidinę sieną užtenka tik tinkuoti, o pats gipskartonio plokštėm išklijuoja.

Prisiperka bandomųjų, ne kondicinių Baltijos polistireno blokelių (apie tai gamintojas įspėja), o visiems trimituoja koks blogas gaminys. Išgirdęs gamintojo paaiškinis iš EPS blokelių temos dingsta keliems mėnesiams.

Aiškina, kad savo namą šildys vien elektrą, bet jau ieško alternatyvių šildymo sistemų.

Cibuli, ar palengvėjo? biggrin.gif Pažadėjau basta tai basta. Pribriedinot ir tiek.
Papildyta:
QUOTE(madwifi @ 2011 10 03, 14:39)
Isvada: kogeneracine gerai tik tuo atveju kai abi energijos rusys pilnai suvartojamos.

Mūsų salygomis - panašu kad taip. Įdomu, kodėl japaškės taip plačiai naudoja?
Papildyta:
QUOTE(gudas @ 2011 10 03, 14:44)
O jeigu katilas su kaminu įrengtas nešildomoj patalpoj, pvz garaže arba sandeliuke, kuris atskirtas nuo namo pilnai gerai apšiltinta siena.
Ar tokiu atvėju nepasinaikins šalčio tiltas? ar tuomet iškyla kokios kitos bedos dėl kamino įrengimo?

Bėdų nekyla jokių 4u.gif
Iškeldamas katilą už šildomo kontūro daugiau prarasite nei per nešiltintą kaminą. Netikiu, kad katilas bus taip idealiai izoliuotas, kad nešildys katilinės. Todėl geriau katilinę daryti šildomame tūryje, katilo nuostoliai tikrai bus didesni nei kamino.
O židinys? Jo juk neiškelsite į sandėliuką?
Jei pasistatysite PN - jam KKK nereikalingas. Čia dauguma bando PN ir židinį suženyti.
Papildyta:
QUOTE(DEU @ 2011 10 03, 15:06)
Tokiu atveju turėsite tą garažą šildyti iki +5, kad neušaltų vanduo, kas greičiausia bus gerokai didesnis nuostoliai.

Ne, šildyti garažo nereikės - tuo pasirūpins pats KKK. Bet pati idėja niekam tikusi - PN ir KKK, kad ir garaže 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(narvid @ 2011 10 03, 15:15)
taip nes jas laikau komfortiškiausiu ir taupiausiu šildimo budu.

Visokeriopai pritariu drinks_cheers.gif thumbup.gif
Jei paaiškės, kad įmanoma pastatyti tikrai labai mažų nuostolių pastatą, nežinau ką daryčiau su šildymo sistema. Nei orinė, nei diešovi elektriniai radiatoriai visai neimponuoja, nebent elektros kabeliai po grindim arba dar nebandytas spindulinis šildymas. Spindulinio turiu keletą prastų pavyzdžių: UK labai populiaru san mazguose įrengti teną, kuris įkaista iki raudonumo ir spinduliuoja šilumą, gal dėl perdėtinės galios komforto nejutau, labai stipriai ir koncentruotai.
Atsakyti
itariu kad japonams kaip ir daugumaj normaliu saliu pilieciu yra nesudetinga ta kogeneracine pajungt i el.tinkla, ta prasme parduot tinklams pertekline elektra. Pvz UK saituose maciau mini vejo jegaines su kontroleriu leidzianciu pasijungt tiesiai i bendro tinklo rozete ir salia paaiskinta kad jei jus vartosite maziau nei tuo momentu gamins generatorius, jusu namu skaitliukas suksis atgal, na ta prasme pertekline elektra kompensuoja jusu priestai sunaudota elektra. ir tai yra legalus sprendimas !!!
Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2011 10 03, 17:51)
. Nei orinė, nei diešovi elektriniai radiatoriai visai neimponuoja, nebent elektros kabeliai po grindim arba dar nebandytas spindulinis šildymas. Spindulinio turiu keletą prastų pavyzdžių: UK labai populiaru san mazguose įrengti teną, kuris įkaista iki raudonumo ir spinduliuoja šilumą, gal dėl perdėtinės galios komforto nejutau, labai stipriai ir koncentruotai.

che che cia gi atgyvena visiska , rusu laikais tokius bendrabuty naudodavom - spirale tokia ant keraminio patrono isukta i toki ale bliuda-reflektoriu. Ikaista iki raudonumo, cigarete priksikurt galedavai ir degtuku nereik ieskot.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2011 10 03, 19:07)
ir tai yra legalus sprendimas !!!

UK būnu bent 3-4 kartus per metus, prisižiūriu jų keistenybių. Ideali vieta vėjo parkams yra Penine kalvos prie Manchesterio. Labai keista ir įdomi gamta, nuvažiuoji gal 10km o aukštis pakinta 600-650m, temperatūra nukrenta 4-6C, oficialiai pripažinta, kad ten yra aukščiausias Anglijos motorvėjus (M62). Uolos, skurdi žolė, avys ir durpės, beveik mėnulio peizažas. Vietiniai piestu stoja prieš vėjo jėgaines, tipo darko kraštovaizdį doh.gif . O vėjo - į valias, aukščiausia atvira vieta. Po šiai dienai yra pastatų su viengubu stiklinimu, ne paketas, bet vienas 4mm stiklas.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 10 03, 18:51)
"Riestarauti" gali kas tik nori ir kaip nori - juk jūs statote namą SAU! Kas svarbiau: "ką apie mane pasakys aplinkiniai" ar "labai noriu židinio"? Jau rašiau apie tai, kas muziką užsako? biggrin.gif
Aš tik išsakiau man žinomas technines problemas, iškylančias su kaminais, savo patirtimi kūrenant ir valant. Jūs paskaitėt ir pasidarėt savo išvadas, meilė židiniui didesnė - darot, problemos gąsdina - apseinat. Elementarno!

Papildyta:

Cibuli, ar palengvėjo? biggrin.gif  Pažadėjau basta tai basta.  Pribriedinot ir tiek.
Papildyta:

Mūsų salygomis - panašu kad taip. Įdomu, kodėl japaškės taip plačiai naudoja?
Papildyta:

Bėdų nekyla jokių 4u.gif
Iškeldamas katilą už šildomo kontūro daugiau prarasite nei per nešiltintą kaminą. Netikiu, kad katilas bus taip idealiai izoliuotas, kad nešildys katilinės. Todėl geriau katilinę daryti šildomame tūryje, katilo nuostoliai tikrai bus didesni nei kamino.
O židinys? Jo juk neiškelsite į sandėliuką?
Jei pasistatysite PN - jam KKK nereikalingas. Čia dauguma bando PN ir židinį suženyti.
Papildyta:

Ne, šildyti garažo nereikės - tuo pasirūpins pats KKK. Bet pati idėja niekam tikusi - PN ir KKK, kad ir garaže 4u.gif
Papildyta:

Visokeriopai pritariu drinks_cheers.gif  thumbup.gif
Jei paaiškės, kad įmanoma pastatyti tikrai labai mažų nuostolių pastatą, nežinau ką daryčiau su šildymo sistema. Nei orinė, nei diešovi elektriniai radiatoriai visai neimponuoja, nebent elektros kabeliai po grindim arba dar nebandytas spindulinis šildymas. Spindulinio turiu keletą prastų pavyzdžių: UK labai populiaru san mazguose įrengti teną, kuris įkaista iki raudonumo ir spinduliuoja šilumą, gal dėl perdėtinės galios komforto nejutau, labai stipriai ir koncentruotai.

Oi,sorry,beskubedamas viena raide praleidau. 4u.gif man aplinkiniu nuomone dzin,namo be zidinio neisivaizduoju,taippat kaip neisivaizduoju siuolaikiniame minimalizme saves gyvenancio. Tiesiog nereiktu taip ggrieztai teigti kad zidinys name-blogis,o tai pradesiu tave laikyti vienasalisku... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2011 10 03, 19:46)
Oi,sorry,beskubedamas viena raide praleidau.  4u.gif    man aplinkiniu nuomone dzin,namo be zidinio neisivaizduoju,taippat kaip neisivaizduoju siuolaikiniame minimalizme saves gyvenancio.    Tiesiog nereiktu taip ggrieztai teigti kad zidinys name-blogis,o tai pradesiu tave laikyti vienasalisku... ax.gif

Aš manau, kad židinys PN'e yra blogis, bet ar alkoholis yra geris? O sotus riebus maistas? vistiek ir valgau, ir kompanijoj pasėdžiu drinks_cheers.gif ...tas pats ir su židiniu - jei patinka, kodėl turėtum atsisakyti? 4u.gif
Apie šiuolaikinį minimalizmą gal plačiau? Su kuo valgomas?
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 10 03, 19:55)
Aš manau, kad židinys PN'e yra blogis, bet ar alkoholis yra geris? O sotus riebus maistas? vistiek ir valgau, ir kompanijoj pasėdžiu drinks_cheers.gif ...tas pats ir su židiniu - jei patinka, kodėl turėtum atsisakyti? 4u.gif
Apie šiuolaikinį minimalizmą gal plačiau? Su kuo valgomas?

Tipo nezinai kas yra minimalizmas. lotuliukas.gif Vel bandymai?
As po truputi pradedu linkti prie oras-oras sildymo sistemos,bet.. Blyn kazkaip baugu.. Kazin gal iseitu su rekupu sukergti?
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2011 10 03, 20:33)
Tipo nezinai kas yra minimalizmas.  lotuliukas.gif  Vel bandymai? 
As po truputi pradedu linkti prie oras-oras sildymo sistemos,bet.. Blyn kazkaip baugu.. Kazin gal iseitu su rekupu sukergti?

Buvau nuorodą įdėjęs - rekupas ir oras-oras viename, tik kaina ten buvo nesveika...Manau realu konstruoti, kanalinį aušintuvą pamaitinus išoriniu moduliu, statant už rekupo. O gal ir standartinių gaminių yra. O kaip gi dujos??? Ką ragai gaspromui? biggrin.gif

Mūsų valstybės nėra labai dideli draugai. Scenarijus, kaip nutiko chacholams ir didelei daliai europos, yra visai įmanomas ir mums. Primeskit atvejį "rusai užpyko" - dujos yra pavojingas kuras 4u.gif

P.S. Be židinio reiškia minimalizmas? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 03 spalio 2011 - 19:56