QUOTE(Vilienė @ 2011 10 02, 12:55)
Nebesvaikite, jei kalba apie geriamo vandens ruošimą tai ne apie patalpų šildymą. Taip, aš naudoju kiniškus kolektorius, ir viskas su jais bus gerai. Pas tėvus stovi 24 kiniški vamzdžiai tai 250l Dražicę užkrauna be problemų. Priminsiu, kad vienas vamzdis max 100Lt. Nebesvaikite apie 12-15.000 vandens ruošimui. Prieš 8-9 metus sumontuotas plokščiasis kolektorius tada kainavo kosminius 7000-8000, o jūs 12-15.000
dabar.
Ir aš manau, kad vidutinišką sistemą realu įsigyti už 10 000 lt.
Čia kelių pardavėjų nuomonė tuo klausimu.
Sprendžiant iš jūsų pasisakymų savo namo statyboje nesiekiate sumušti pigumo rekordų. Greičiau priešingai neretai iškote ekskliuzyvo ir niekinate "šyrbotriebą". Viena iš nedaugelio vietų kur siūlote ne tai, kad šyrbotriebą, o visišką diešovkę kažkodėl yra saulės kolektorių sistema. Mano galva vakuminis kolektorius gana aukštos gamybos technologijos reikalaujantis gaminys. Vakumo sumažėjimas smarkiai atsilieps kolektoriaus efektyvumui, o jis turi nesumažėti bent 20 metų. Tas pats liečia patį boilerį ir valdiklį. Net nebrangūs Itališki ir čekiški gana linkę gęsti.
Kiekvieną kartą kai nusiperku kokį pigų kinietišką daiktą, prisižadu daugiau taip nedaryti. Nebent tai mašinėlė vaikui, kuri idealiai atitinka savo paskirti - greitai atsibosta, o tuo pačiu ir sulūžta.
Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2011 10 02, 19:57)
Balsių kulibinas.
Nuotraukose aiškiai matyti VW 4cilindrų benziniukas, pritaikė dujoms. Savikaina ~22ct tai pofig ta šiluma...tegul šildo aplinką vasarą, o žiemą - liuks namo bei DHW šildymui
Papildyta:
Jei balsiuose ~22ct tai japaškės su fabrična įranga tikrai gerą savikainą išspaudžia
ypač savo elektros fone. Greit dirstelėjęs
radau 9kW elektra vs 24kW šilumos. Tai Vaillant dar neblogai atrodo...kainos aišku yra kitas klausimas, nepamirškime apie kitos įrangos kainas prieš 5m ir dabar...kitaiskas elektrogeneratorius, benzininis naujas tik 670PLN, 2.3kW. Jau metai veikia kaimo sodyboje, taigi kogeneracinės irgi pigs.
Kiek laiko, senas VW variklis kurio kaina kartu su akumuliatoriumi 600 lt, turėtų laikyti? Aš daug mieliau su Kaban skaldysiu malkas, nei rausiuosi po savartynus ieškodamas senų variklių, kaitaliosiu salnykus ir pilstysiu tepalus.
Turėtų būti neblogas garsas už sienos pasikūrus vidaus degimo variklį. Aš čia dar naivuolis pergyvenu, kad oras oras šs gali kelti per daug triukšmo.
Siūlau palaukti kol firminis atpigs nuo 44 000 eurų iki jums priimtinos sumos. Paprastai tariant pamiršti.
Papildyta:
QUOTE(narvid @ 2011 10 03, 11:49)
šildimas bus dujinis. o namo be židinio neišsivaizduoju. židinis daugiau grožiui jaukumui.
Ar darysite ir šildomas grindis?