Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 9

QUOTE(Vilienė @ 2011 10 02, 22:38)
1.Palyginkite nors d100 skerspjūvį ir tos vent šachtos.
2. Virš stogo turėsite šiltesnį orą, todėl lengviau įtraukti šaltą nuo pažemės.
Ciongo be abejo nebus variante su šachta, o pneumo nuostoliai beveik minimalūs. Todėl šachta nėra blogas sprendimas, tik vistiek ją reikės šiltinti iš išorės.

aš ir mastau apie koki d100 2m ilgio iš palėpės apšiltinta.
Atsakyti
QUOTE(narvid @ 2011 10 02, 22:47)
aš ir mastau apie koki d100 2m ilgio iš palėpės apšiltinta.

Šalčio tiltų atžvilgiu patrauklesnis variantas iš po žemių...bt jei kokybiškai apšiltinsite - kodėl gi ne. Bet man vistiek tie kaminai ir padavimai - pain in the ass, džiaugiuosi kad to išvengiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2011 10 02, 20:24)
o tai vamzdynai privalo but kiauri ar kaip ?

o jei žemės šilumokaitis su šilumos nešėju - vandeniu, tai iš vis eliminuojama bet kokia galimybe net ir nelaimės atveju.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2011 10 03, 01:25)
o jei žemės šilumokaitis su šilumos nešėju - vandeniu, tai iš vis eliminuojama bet kokia galimybe net ir nelaimės atveju.

Vanduo turi tikimybę užšalti, todėl montuojamas glikolinis kontūras.
Atsakyti
[quote

o tai vamzdynai privalo but kiauri ar kaip ?

[/quote]

Su po žeme einančius vamzdžiu, taip vadinamu rekuperatoriaus šilumokaičiu, gali būti daugybė problemų. Dėl jo poveikio sveikatai yra labai daug prieštaringų nuomonių. Pusė mokslininkų teigia, kad kvėpuoti per tokį vamzdį negerai sveikatai, pusė - mano priešingai. Čia ne aš išsigalvojau su kiemo šaika, o pasiskaitykite mokslinę spaudą. Juk net rekomenduojama tą šilumokaičio vamzdį įrengti taip, kad kasmet būtų galima praplauti jį vandeniu nuo visokiausių bacilų. Vilienė žino daugiau, bet jis kaip visą laiką neigs.

Todėl aš ir sakau, kad į rekuperatorių paduodamą orą geriau pašildyti ne po žeme nukloti vamzdžiu (jis žiemą temperatūra pakelia vos keliais laipsniais) ar grynai elektra, o vandeniu.

O kai kad dar siūlo šalia to vamzdžio ir nuotekų vamzdį nukloti. Beje, manau, kad mūsų sanitarinė tokių fintų nepraleistų.
Atsakyti
QUOTE(Ihmantas @ 2011 10 02, 21:31)
idomu EWOY seka sita tema? smile.gif

Tai kad prapuolė kaip į vandenį sad.gif
Atsakyti
QUOTE(narvid @ 2011 10 02, 21:11)
ten gal kalba kur filmukia paroditas oro paėmimas per tapati kamina.
aš ir sukau galva ar butina po pamatu ves paėmima kur išvest virš žemės kad nebutu kaip šuniui 5 koja, svarsčiau gal iš ventiliuojamos palėpės bet abejojau ar bus gerai. bet jei per kamina ora paima tai iš palėpės trauks kaip reik per apšiltinta vamzdi. thumbup.gif

Galima spręsti, kad renkatės šildymą židiniu ar krosnele. Ar jis bus su vandens kontūru?
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2011 10 03, 12:20)
Galima spręsti, kad renkatės šildymą židiniu ar krosnele. Ar jis bus su vandens kontūru?

šildimas bus dujinis. o namo be židinio neišsivaizduoju. židinis daugiau grožiui jaukumui.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 10 02, 12:55)
Nebesvaikite, jei kalba apie geriamo vandens ruošimą tai ne apie patalpų šildymą. Taip, aš naudoju kiniškus kolektorius, ir viskas su jais bus gerai. Pas tėvus stovi 24 kiniški vamzdžiai tai 250l Dražicę užkrauna be problemų. Priminsiu, kad vienas vamzdis max 100Lt. Nebesvaikite apie 12-15.000 vandens ruošimui. Prieš 8-9 metus sumontuotas plokščiasis kolektorius tada kainavo kosminius 7000-8000, o jūs 12-15.000 doh.gif dabar.

Ir aš manau, kad vidutinišką sistemą realu įsigyti už 10 000 lt.
Čia kelių pardavėjų nuomonė tuo klausimu.
Sprendžiant iš jūsų pasisakymų savo namo statyboje nesiekiate sumušti pigumo rekordų. Greičiau priešingai neretai iškote ekskliuzyvo ir niekinate "šyrbotriebą". Viena iš nedaugelio vietų kur siūlote ne tai, kad šyrbotriebą, o visišką diešovkę kažkodėl yra saulės kolektorių sistema. Mano galva vakuminis kolektorius gana aukštos gamybos technologijos reikalaujantis gaminys. Vakumo sumažėjimas smarkiai atsilieps kolektoriaus efektyvumui, o jis turi nesumažėti bent 20 metų. Tas pats liečia patį boilerį ir valdiklį. Net nebrangūs Itališki ir čekiški gana linkę gęsti.
Kiekvieną kartą kai nusiperku kokį pigų kinietišką daiktą, prisižadu daugiau taip nedaryti. Nebent tai mašinėlė vaikui, kuri idealiai atitinka savo paskirti - greitai atsibosta, o tuo pačiu ir sulūžta.
Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2011 10 02, 19:57)
Balsių kulibinas.
Nuotraukose aiškiai matyti VW 4cilindrų benziniukas, pritaikė dujoms. Savikaina ~22ct tai pofig ta šiluma...tegul šildo aplinką vasarą, o žiemą - liuks namo bei DHW šildymui 4u.gif
Papildyta:

Jei balsiuose ~22ct tai japaškės su fabrična įranga tikrai gerą savikainą išspaudžia 4u.gif ypač savo elektros fone. Greit dirstelėjęs radau 9kW elektra vs 24kW šilumos. Tai Vaillant dar neblogai atrodo...kainos aišku yra kitas klausimas, nepamirškime apie kitos įrangos kainas prieš 5m ir dabar...kitaiskas elektrogeneratorius, benzininis naujas tik 670PLN, 2.3kW. Jau metai veikia kaimo sodyboje, taigi kogeneracinės irgi pigs.

Kiek laiko, senas VW variklis kurio kaina kartu su akumuliatoriumi 600 lt, turėtų laikyti? Aš daug mieliau su Kaban skaldysiu malkas, nei rausiuosi po savartynus ieškodamas senų variklių, kaitaliosiu salnykus ir pilstysiu tepalus. biggrin.gif
Turėtų būti neblogas garsas už sienos pasikūrus vidaus degimo variklį. Aš čia dar naivuolis pergyvenu, kad oras oras šs gali kelti per daug triukšmo. doh.gif
Siūlau palaukti kol firminis atpigs nuo 44 000 eurų iki jums priimtinos sumos. Paprastai tariant pamiršti.

Papildyta:
QUOTE(narvid @ 2011 10 03, 11:49)
šildimas bus dujinis. o namo be židinio neišsivaizduoju. židinis daugiau grožiui jaukumui.

Ar darysite ir šildomas grindis?
Atsakyti
QUOTE(narvid @ 2011 10 03, 12:49)

drinks_cheers.gif ir tegul eina peklon visi riestaraujantys tam lotuliukas.gif
Papildyta:
As cia apie zidini..
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 10 02, 21:29)
http://www.u-wert.ne...e...0&outside=0

Be folijos, ir Kauno temperatūroje. Tik drėgmę nežinau kokią imti, pamažinau nuo 80 iki 40%. Vaizdelis su kondensatu. Reiktų ko protingesnio paklausti ar didelė problema kondensatas neopore, aišku jei tai būtų vata tai šakės varžai...O su barjeru viskas atrodo čiki 4u.gif
Papildyta:

Akivaizdu, kad šiluma irgi kainoje įvertinta.
A Balsiai kaimas? Ne koks sostinės rajonas? Kiek Vilniaus tinklų kWh, nebetoli 30ct? Nes 3kW ir 5kW derinys truputi optimistinis, gal 9kW reiktų skaidyt į 2,5 ir 6,5 - čia analogiškai 9vs24. Tai 6.5 x 0.3 ~1.95Lt ir elektrai nieko nebelieka, chaliavinė biggrin.gif  Įdomu, kiek šilumos kWh įvertino savo skaičiavimuose, gal tiesiog 1.74 / 9 x 6.5 ~ 1.26Lt tai elektra (1.74-1.26) / 2.5 ~ 19ct. Bet čia liko nevertintas kogeneracijos  NVK~85%, tai 19 / 0.85 ~23ct. Panašu?

itariu ten vertinimas buvo paprastas - susumavo pagaminta elektros is silumos galia ir padalino sanaudas kurui is pagamintos energijos kiekio. o kadangi jo suskaiciuota kaina buvo 22 centai, tai panasu kad is kubo pagamino 8 o ne 9 kwh. Kas labai panasu i teisybe jei imt jusu minima 85% NVK. Taigi tesiant minti ir jei santykis elektros su silumine bus koks 2.5/5.5, tai isivaizduokit kokia but el kaina jei ta siluma vasaros metu mest lauk: 1.74/2.5=0.69Lt/kwh:)
ka ir reikejo irodyt.
Isvada: kogeneracine gerai tik tuo atveju kai abi energijos rusys pilnai suvartojamos.
Atsakyti
Čia PN fanai peikia kaminą kaip galimą šalčio tiltą.
O jeigu katilas su kaminu įrengtas nešildomoj patalpoj, pvz garaže arba sandeliuke, kuris atskirtas nuo namo pilnai gerai apšiltinta siena.
Ar tokiu atvėju nepasinaikins šalčio tiltas? ar tuomet iškyla kokios kitos bedos dėl kamino įrengimo?
Atsakyti