Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 9

QUOTE(Vilienė @ 2011 10 02, 10:53)

1. Saulės kolektoriai.
2. Kogeneracinė elektrinė - čia ir atsakymas į elektros gamybos klausimą, ir pigaus DHW ruošimas.
3. Taupyti vandenį, čia jei suma yra kritinė.
Papildyta:

Trečias punktas tinka ne tik vandeniui, bet ir viskam. Jį užskaitau.

O štai su pirmu ir antru - problemos. Antras - per daug brangus. O pirmo nauda irgi kol kas abejotina. Juk normalesnė saulės kolektorių sistema (ne tik kolektoriai, bet ir akumuliacinė apie 1000 l ir įrengimo darbai), kainuoja apie 7000-15 000 Lt.

Imkim vidurkį - 10 000 Lt. Tai reiškia, kad po 10 metų el. pašildytuvo ir saulės kolektorių įrengimo kainos susilygins. Toliau jau galimas taupymas. Bėda tik ta, kad dažna saulės kolektorių sistema tempia tik apie 10-15 metų. Žinoma, saulės kolektorių nauda šiokia tokia yra, bet visgi ganėtinai maža. Tai daugiau žalio mąstymo, madingas dalykas.

Aš manau, kad reikia saulės sistemų efektyvumo proveržio ir kainos mažėjimo.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2011 10 02, 12:52)
O štai su pirmu ir antru - problemos. Antras - per daug brangus. O pirmo nauda irgi kol kas abejotina. Juk normalesnė saulės kolektorių sistema (ne tik kolektoriai, bet ir akumuliacinė apie 1000 l ir įrengimo darbai), kainuoja apie 7000-15 000 Lt.

1000L boileriu norėjot pasakyti? Ką jūs norite akumuliuoti? Juk kalba apie DHW. Tik vandens ruošimui komplektai kainuoja nuo 5000Lt.Štai jums ir proveržis. Už 15.000 jau gausite supersistemą 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 02 spalio 2011 - 12:04
QUOTE(Vilienė @ 2011 10 02, 12:03)
1000L boileriu norėjot pasakyti? Ką jūs norite akumuliuoti? Juk kalba apie DHW. Tik vandens ruošimui komplektai kainuoja nuo 5000Lt.Štai jums ir proveržis.  Už 15.000 jau gausite supersistemą 4u.gif

Jūs mane ar save apgaudinėjate? Už 5000 Lt yra pigi, kiniška-lenkiška sistema vaikams pažaisti. Normali saulės kolektorių sistema kainuoja apie 12 000 15 000 Lt. Be to saulės kolektoriai be akumuliacinės bačkos, tas pats kas mašina be bako.

Beje, jei jūs savo name naudojate saulės kolektorių sistemas už 5000 Lt, tai labai jus užjaučiu. Nepaveš jos namo šildymo, kad ir koks jis sandarus ir šiltas būtų.

Čia bus lygiai tas pats, kas su PN. Popieriuje yra 15 kWh, bet realybėje 32 ar ne 50 kWh. Lygiai tas pats ir su pigia už 5000 Lt saulės kolektorių sistema: popieriuje gražu, bet realybėje nepaveža, nes naudingumo koeficientas ženkliai mažesnis nei giriasi gamintojai/pardavėjai.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2011 10 02, 13:15)
Jūs mane ar save apgaudinėjate? Už 5000 Lt yra pigi, kiniška-lenkiška sistema vaikams pažaisti. Normali saulės kolektorių sistema kainuoja apie 12 000  15 000 Lt. Be to  saulės kolektoriai be akumuliacinės bačkos, tas pats kas mašina be bako.

Nebesvaikite, jei kalba apie geriamo vandens ruošimą tai ne apie patalpų šildymą. Taip, aš naudoju kiniškus kolektorius, ir viskas su jais bus gerai. Pas tėvus stovi 24 kiniški vamzdžiai tai 250l Dražicę užkrauna be problemų. Priminsiu, kad vienas vamzdis max 100Lt. Nebesvaikite apie 12-15.000 vandens ruošimui. Prieš 8-9 metus sumontuotas plokščiasis kolektorius tada kainavo kosminius 7000-8000, o jūs 12-15.000 doh.gif dabar.
Atsakyti
Skaičiau forumą apie elektrodinį šildymą ir radau aktualią šiai diskusijai žinutę apie KKK.

QUOTE(ladana @ 2010 04 02, 18:25)
Prasau protingu zmoniu  patarimo , per 5 metus prakiuro jau ANTRAS  kieto kuro katilas"Kalvis'", suremontuoti jo jau nebeimanoma , o beto jau ir nusibodo tas malku rupinimasis bei tampymas po buta  bei dumu smarve. Dabar mastau apie elektrini sildyma "Galan" . Pas mane butas nedidelis iki 55 kv.m stovi 3 radiatoriai, sakykit kiek menesiui man kainuotu toks sildymas . arba kiek elektros sunaudociau per menesi   Is anksto dekoju

Nors man tas joninis katilas absoliučiai susižavėjimo nekelia - eilinis elektrinis katilas, su šiek tiek tikslesniu šildymu ir nekalkėjančiu elektrodu, bet va, net ne PN savininkai mąsto apie elktrinį šildymą smile.gif, o čia žmonės PN šildymui elektrą peikia. Elektra, tai ne tik šildymo kaina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 02 spalio 2011 - 14:04
QUOTE(Vilienė @ 2011 10 02, 12:55)
Nebesvaikite, jei kalba apie geriamo vandens ruošimą tai ne apie patalpų šildymą. Taip, aš naudoju kiniškus kolektorius, ir viskas su jais bus gerai. Pas tėvus stovi 24 kiniški vamzdžiai tai 250l Dražicę užkrauna be problemų. Priminsiu, kad vienas vamzdis max 100Lt. Nebesvaikite apie 12-15.000 vandens ruošimui. Prieš 8-9 metus sumontuotas plokščiasis kolektorius tada kainavo kosminius 7000-8000, o jūs 12-15.000 doh.gif dabar.

isitikines kad kitaiski bus gerai? nesenai berods omnio building newsgrupe skaiciau trecius metus naudojancio vakuminius kitaiskus kolektorius nuomone - tipo trecia sezona jiems visiskas pzd parejo, nieko nebesildo, rasek kad kasmet prarado po kazkur 30% galios. Dabar jis iesko pakeitimui paprastu ploksciu koloektoriu.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2011 10 02, 14:01)
isitikines kad kitaiski bus gerai? nesenai berods omnio building newsgrupe skaiciau trecius metus naudojancio vakuminius kitaiskus kolektorius nuomone - tipo trecia sezona jiems visiskas pzd parejo, nieko nebesildo, rasek kad kasmet prarado po kazkur 30% galios. Dabar jis iesko pakeitimui paprastu ploksciu koloektoriu.

Internete buvau radęs info, kad plokščius kolektorius pagrinde gamina europiečiai, o vakuminius pagrinde Kinija. Net jei vakumas ir ne Kinų firmos emblemą turi, tai vis tiek didžiausia tikimybė, kad jo tėvynė Kinijoje.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2011 10 02, 14:07)
Internete buvau radęs info, kad plokščius kolektorius pagrinde gamina europiečiai, o vakuminius pagrinde Kinija. Net jei vakumas ir ne Kinų firmos emblemą turi, tai vis tiek didžiausia tikimybė, kad jo tėvynė Kinijoje.

bet jei dar ir etikete kinietiska, tai tiketis kokybisko daikto kaip lost paulig loterijoj
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2011 10 02, 15:01)
isitikines kad kitaiski bus gerai?

Kinija yra labai didelė ir kolektorių gamintojų šimtai. Kas papuls - niekada nežinai, pasitikiu importuotoju.
Atsakyti
o kokios galimybes panaudot ismetamu karstu nuoteku energija sildymui? manau tai butina numatyt projektuojant PN. Kitu atveju koks tai PN-as jei tokie kiekiai silumos ismetami lauk. O ne sildymo sezono metu didzialja dali karsto vandens poreikio turetu patenkint paprasti saules kolektoriai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 02 spalio 2011 - 14:16
QUOTE(mintas @ 2011 10 02, 14:58)
Skaičiau forumą apie elektrodinį šildymą ir radau aktualią šiai diskusijai žinutę apie KKK.

Antras kalvis - turėjau darbe vieną, 100kW, irgi tetruko gal tris sezonus doh.gif doh.gif Kalvio konstrukcja palanki šilumokaitai, bet pavojinga: siauručiai tarpai užsineša suodžiais ir jei katilas eksploatuojamas žemesnėje nei +65...+70C temperaturoje suodžiuose susidaro kondensatas, kuris suėda sieneles kiaurai... tose vietose suvirinti neįmanoma, belieka tik keisti.
Šildymo kainos esmė vistik galutinėje sumoje. Jei tai priimtina suma niekam nerūpi kiek m2 šildoma...300Lt ar už 55m2 ar už 150m2 vistiek atrodo pigu. Čia tik męs lendame giliai, norime esmės ir skaičiuojame kWh/m2 ar Lt/m2
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 10 02, 10:53)
1. Saulės kolektoriai.
2. Kogeneracinė elektrinė - čia ir atsakymas į elektros gamybos klausimą, ir pigaus DHW ruošimas.
3. Taupyti vandenį, čia jei suma yra kritinė.

Kogeneracine? elektrine visu pirma yra elektrine - ji skirta gamint elektrai, jei sugebesi prasimust prijungima i tinklus su pertekliaus supirkimu gal ir apsimokes, jei pavyks pigiai prisijungt. Kitu atveju kur desi pertekline elektra? i nuostolius paleisi.
Atsakyti