Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 9

QUOTE(cibulis @ 2011 09 30, 09:05)
Iš kitų ištraukti informacijos yra noras, o pačiam šiukštu bent žodį pasakyti kiek kainavo statybos.

Beje, manau, kad jei ponas sakote, kad kitą namą galbūt statytumėte karkasinį, tai tikriausiai ne visai esate patenkintas EPS blokeliais.

O ir kainą neatskleidžiate todėl, kad greičiausiai ruošiatės po kelių metų šitą namą prastumti ir statytis naują. Manau, kad yra klaidų, kurių nenorite garsiai pripažinti.

Šiaip esu tik šios temos skaitovė, tačiau kilo nenumaldomas noras paaiškinti kaip čia viskas vyksta, taigi..

Jūs atvykstate į prekybos centrą „Senukai“ į statybų skyrelį ir perkate prekę, matote kainą – ji yra vieša ir visiems vienoda.
Tačiau siekiant ir ieškant optimaliausio prekės kainos/kokybės santykio galima ieškoti kitų tiekėjų/pardavėjų. Tokią organizaciją ir tiekėją radus toliau vyksta SANDORIS ir pasirašoma sutartis, vadovaujantis LR Civiniame kodekse yra įtvirtinta SUTARČIŲ TEISE. O tai yra, kad pirkėjas ir pardavėjas sudarinėja susitarimą – įvykdoma, tarkim dvišalė sutartis, kuriai galioja sutarčių galia (sutartis šalims turi ĮSTATYMO galią) ir tokiu būdu įsigalioja konfidencialumo pareiga (spec. Jums LR CK 6.164str) t.y. pardavėjas įpareigoja pirkėją neatskleisti kitoms šalims ir neviešinti sandorio vertės, kainų ar kitų dalykų susijusių su parduodamu daiktu/paslauga, nes NES derybos yra menas - kiek gali nusidėrėt ir dėl kokių priežasčių suderėsi tokią kainą yra tik šalių reikalas.

Jums dar neteko taip tvarkyti reikalų? Niekis, Jums viskas prieš akis - sėkmės 4u.gif

Tikroji Vilienė
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 09 30, 14:37)
Šiaip esu tik šios temos skaitovė, tačiau  kilo nenumaldomas noras paaiškinti kaip čia viskas vyksta, taigi..

Jūs atvykstate į prekybos centrą „Senukai“ į statybų skyrelį ir perkate prekę, matote kainą – ji yra vieša ir visiems vienoda.
Tačiau siekiant ir ieškant optimaliausio prekės kainos/kokybės santykio galima ieškoti kitų tiekėjų/pardavėjų. Tokią organizaciją ir tiekėją  radus toliau vyksta SANDORIS ir pasirašoma sutartis, vadovaujantis  LR Civiniame kodekse yra įtvirtinta  SUTARČIŲ TEISE. O tai yra, kad pirkėjas ir pardavėjas sudarinėja susitarimą – įvykdoma, tarkim dvišalė sutartis, kuriai galioja sutarčių galia (sutartis šalims turi ĮSTATYMO galią) ir tokiu būdu įsigalioja konfidencialumo pareiga (spec. Jums LR CK 6.164str) t.y. pardavėjas įpareigoja pirkėją neatskleisti kitoms šalims ir neviešinti sandorio vertės, kainų ar kitų dalykų susijusių su parduodamu daiktu/paslauga, nes NES derybos yra menas  - kiek gali nusidėrėt ir dėl kokių priežasčių suderėsi tokią kainą yra tik šalių reikalas.

Jums dar neteko taip tvarkyti reikalų? Niekis, Jums viskas prieš akis  - sėkmės  4u.gif
Tikroji Vilienė

na manau jus cia perlenket, cibulis gi neprase detalios samatos, kur butu matyt atskiru medziagu ar darbu kainos. Jis, as irgi tarp kitko, tik norejo suzinot apsiltintos dezes su langais ir stogu apytiksle kaina, kad butu galima palygint su panasios kvadraturos SN-u. Tokia info niekaip negali pazeist tarkim stogo dangos pirkimo sutarties salygu, nes jos dalis visoj kainoj lieka nezinoma.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 30 rugsėjo 2011 - 16:00
QUOTE(Vilienė @ 2011 09 30, 14:37)
Šiaip esu tik šios temos skaitovė, tačiau  kilo nenumaldomas noras paaiškinti kaip čia viskas vyksta, taigi..

Jums dar neteko taip tvarkyti reikalų? Niekis, Jums viskas prieš akis  - sėkmės  4u.gif
Tikroji Vilienė

Aš gi neprašau sąmatos:

1. Už langus 15 789 Lt - PVM nemokėjom. Sutaupėm - 3267 Lt;
2. Už EPS blokelius - 32 456 Lt. Teko lenkams sumokėti PVM.
3. Stogo skardą suorganizavom per pažįstamus ir t.t.

Aš tokių dalykų neprašiau. O tik bendros galutinės kainos ar kainos už kvadratą. Ir kur gi čia kažkas konfidencialaus. Nei vienos pusės jokios teisės nebus pažeistos dėl tokios informacijos.

Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2011 09 30, 13:46)
1. Kas čia per atradimas? "brangus ir sudėtingas" - čia gal kokie anoduoti aliuminio profiliai panaudoti?

2. Nepamirškite pažiūrėti į veidrodį - pats irgi ne prastai elektrą vartojat.

3. Rekupui galima ieškoti alternatyvų, pvz rekupas su vidaus degimo varikliu biggrin.gif  išmetam taupius EC ir te dvitakčius, benzininius. O gal dzidus?
Be apšvietimo bet kuriame name yra N prietaisų, naudojančių elektrą, TV, muzika, skalbiankė, etc, ką siūlot su šiais daryti, kokios alternatyvos?

Kažkokia liga apėmė, elektrofobija?

Čia tikroji ar netikroji Vilienė rašė?

Dar keliais pasisakymais aukščiau buvo pasakyta mintis, kad Vilienei labai keistas pasirodė tas medinis vatos tvirtino karkasas. Dabar gi jau viskas priešingai.

Taip, bet kuriam name yra N prietaisų, kurie naudoja elektrą, todėl visiškai nėra būtina ant elektros dar "pasodinti" ir rekūpo, vandens šildymo ir namo šildymo. Štai apie ką aš.

Todėl man labai keista, kad to nesupranta ir nenori pripažinti kauniečiai-machinatoriai (iš esmės visi kauniečiai - machinatoriai), kurie neatskleidžia, kiek kainavo statybos, kurie važiavo į Lenkiją, taupė ir kitur derėjosi, tačiau vat brangiai elektrai visiškai nėra linkę taupyti.

P.S. Aš pats esu Kaune gimęs ir augęs.
Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2011 09 30, 10:43)

Vienas tik pastebėjimas - lauko atitvaros detalė pasirodė tikras hemarojus: plytos, brusai vata, vėl brusai vėl vata, ventiliacija doh.gif  nėr tinkamų žodžių aprašyt (gaučiau nuo moderatorių) biggrin.gif 

Čia apie tas Veikmės medines konstrukcijas ir lauko sienas. Jei ką...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 30 rugsėjo 2011 - 16:36
QUOTE(cibulis @ 2011 09 30, 17:38)
Dar keliais pasisakymais aukščiau buvo pasakyta mintis, kad Vilienei labai keistas pasirodė tas medinis vatos tvirtino karkasas. Dabar gi jau viskas priešingai.

Oi cibuli cibulėli, kaip su jumis sunku...Kad medinis veikmės karkasas man nepatiko tai nereiškia kad dėl kainos. Nieko ten brangaus nėra, paprasti bruseliai sukalti ir tiek, kame brangumas? Yra aibė kitų priežasčių kodėl ta konstrukcija yra nepatraukli, ne būtinai kaina 4u.gif ar bent užsiminiau apie tai?
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2011 09 30, 17:38)
P.S. Aš pats esu Kaune gimęs ir augęs.

O dabar gyvenate Vilniuje...o kas yra vilniečiai - tai niekam tikę kauniečiai biggrin.gif + ....
Čia tik linksmas posakis tiko, neįsižeiskite sostinės gyventojai 4u.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 30 rugsėjo 2011 - 16:48
QUOTE(Vilienė @ 2011 09 30, 16:44)
Oi cibuli cibulėli, kaip su jumis sunku...Kad medinis veikmės karkasas man nepatiko tai nereiškia kad dėl kainos. Nieko ten brangaus nėra, paprasti bruseliai sukalti ir tiek, kame brangumas? Yra aibė kitų priežasčių kodėl ta konstrukcija yra nepatraukli, ne būtinai kaina 4u.gif

Ar aš kur nors akcentavau, kad dėl kainos? O kad buvote pagautas keičiat parodymus, tai faktas...
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2011 09 30, 17:48)
Ar aš kur nors akcentavau, kad dėl kainos? O kad buvote pagautas keičiat parodymus, tai faktas...

Jūs parašėt kad brangus - aš su tuo nesutikau nes tai visiška nesamonė. Viskas, basta tai basta 4u.gif
Atsakyti
Gal ką sudomins. Malkinė austrų krosnelė specialiai pasyviam namui, nes galia itin maža. Veikia išpučiamo į patalpas oro principu:

http://www.rika.at/en/vitrapassiv/

O čia prancūzo didelis pasyvus namas, kuris naudoja šitą krosnelę. Tiesa, eina ir šilumos siurblys.

http://www.passivhau...php?detail=1199

Bendrai peržiūrėjau daugybės šalių šiame psl. (http://www.passivhausprojekte.de)
pasyvių namų šildymo sistemas. Išvada tokia:

1. dominuoja šilumos siurbliai. Ypač oras-oras.
2. Antroje vietoje - granulinės krosnelės/židiniai.
3. Dažniausiai šias sistemas jungia akumuliacinės talpos (800-950 litrų) ir 4-6 m2 saulės kolektoriai.
4. Šilumos atidavimo sistemos maišytos: per orą, grindinį šildymą ir radiatorius.
5. Visos šios sistemos drauge ruošia ir karštą vandenį.

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2011 09 30, 19:07)
Gal ką sudomins. Malkinė austrų krosnelė specialiai pasyviam namui, nes galia itin maža. Veikia išpučiamo į patalpas oro principu:

http://www.rika.at/en/vitrapassiv/

O čia prancūzo didelis pasyvus namas, kuris naudoja šitą krosnelę. Tiesa, eina ir šilumos siurblys.

http://www.passivhau...php?detail=1199

Bendrai peržiūrėjau daugybės šalių šiame psl. (http://www.passivhausprojekte.de)
pasyvių namų šildymo sistemas. Išvada tokia:

1. dominuoja šilumos siurbliai. Ypač oras-oras.
2. Antroje vietoje - granulinės krosnelės/židiniai.
3. Dažniausiai šias sistemas jungia akumuliacinės talpos (800-950 litrų) ir 4-6 m2 saulės kolektoriai.
4. Šilumos atidavimo sistemos maišytos: per orą, grindinį šildymą ir radiatorius.
5. Visos šios sistemos drauge ruošia ir karštą vandenį.

cibuli, toks jausmas kad esi tu krosneliu pardavejas - jau kelinta karta nuoroda i tas pacias dedi, siaip tai as uz krosneles, nes bent visokius popierius ir kitokias degias atliekas gali sukurent, ypac po statybu ir remontu visokiu medienos atraizu pilna, negi ismest .
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2011 09 30, 12:20)
Aš veikmės plotą paėmiau iš http://www.veikme.lt...ybos_namas/1187 , oficialaus šaltinio.

Atleiskit visažini ponuli. Iš Jūsų šiame forume sulaukėme tiek šlamšto, nepagarbos, kultūros trųkumo, o naudos šiam forumui juntamos tikrai nesijaučia. Nuo šiol bendravimą su Jumis laikau savęs negerbimu, todėl, jei nesulauksit iš manęs jokios reakcijos, nemanykit, kad esat teisus, kad Jūsų pateikta info, kokia nors nenuginčijama ar pan., aš paprasčiausiai Jus ignoruoju.

Vat čia broliai baltarusiai rašo apie Veikmės namą. Visa informacija kaip ant delno:

http://ais.by/story/12320

Čia beje yra ir šildomo ploto duomenys - 194,4 м2. Aš rašiau, kad šildomas plotas pagal mane - 195 m2. Vadinasi neklydau, o Veikmė specialiai suapvalina link 200 m2, kad gražesni duomenys būtų.

Atsakyti
Čia puiki rusų surinkta informacija apie vokiškus pasyvius namus.

http://pro-passivhau...ojekte_2011.pdf
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2011 09 30, 09:41)
Labai ilgai skaičiavot, bet rezultatas kažkaip prasilenkia su tikrove.
1 kWh elektra kaina apie 0,4 Lt
1 kWh iš dujų kaina apie 0,2 Lt
dujomis šiai dienai šildomasi dvigubai pigiau, o kiek tas "dvigubai" gaunasi Lt priklauso nuo poreikio. Jei per menesį šildymui eina 4000 kWh tai skirtumas bus 800 Lt, na o jei užtenka 400 kWh, tai viso 80 Lt skirtumas. 
tai visas "apsimoka ar ne" susiveda į tai, kaip sugebėsit savo PN viziją realizuoti. Jei padarysit stebuklą ir savo 100 m2 name išgausit teorinius "15kWh/m2 šildymui per metus", tai skirtumas tarp elektros ir dujų metams bus 300 Lt ir aišku, kad jokių dujų vesti neapsimoka tokiu atveju. O jeigu gausis kaip Veikmei ir vietoje norimų 15 kWh/m2 pavyks pritemti viso labo iki 50 kWh/m2, tada jau skirtumas bus  1000 Lt per metus. Ar prie tokio skirtumo verta dėti pinigus į pigesnį šildymą jau jums spręsti.

Nereikėtų pamiršti pačios šildymo sistemos įrengimo kainos.
Sutarkim, kad vidutinio PN šildymo ir vandens ruošimo išlaidos bus apie 10 000 kWh per metus (iš jų vandens ruošimui 4000). Vandenį be jokių problemų galima šildytis naktiniu tarifu. PN dėl labai gero šilumos išlaikymo be problemų ir šildytis galima vien naktiniu tarifu. Vis tik imkim kad vidutiniškai viena elektros kWh kainuos 36 cnt. Šildantis dujomis viena kWh kainuoja apie 26 cnt. (Lietuvos gyventojams tiekiamų dujų kaloringumas turi būti nemažesnis nei 7,6 kWh/kub. beto kokia 15 procentų iškeliauja per kaminą) Šildantis dujomis sutaupome 10 cnt arba 1000 lt per metus arba 20 000 lt per 20 metų.
Jei prisiminsime banko palūkanas investicijos į šildymo sistemą sumą turime sumažinti iki 13 000 lt, nes likusius 7000 lt per 20 metų suvalgys banko palūkanos.
Statydami PN dujinei šildymo sistemai galime išleisti nedaugiau 13 000 lt. Tokiu atveju šildymosi kaina bus panaši kaip šildantis elektra.
Ar realu už 13 000 lt atsivesti dujas, įrengti kaminą, nusipirkti katilą, įrengti grindininį šildymą, aprišti katilinę bei įrengti kažkokį sistemos reguliavimą? Gal būt prie labai palankių aplinkybių ir taip. Bet ar pavyks tai padaryti ženkliai pigiau labai abejoju.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2011 09 30, 19:47)
cibuli, toks jausmas kad esi tu krosneliu pardavejas - jau kelinta karta nuoroda i tas pacias dedi, siaip tai as uz krosneles, nes bent visokius popierius ir kitokias degias atliekas gali sukurent,  ypac po statybu ir remontu visokiu medienos atraizu pilna, negi ismest .

Tikrai daug naudingiau dėti nuorodas ir daryti konkrečius pasiūlymus, nei kabinėtis prie netikslumų ar komentuoti dalyvių charakterio sąvybes ir išsilavinimo lygį.
Man atrodo mums visiems reikėtų kiek sumažinti reikalavimus kities forumo dalyviams. Nes per diskusijas dėl ne vietoj padėto kablelio ar suapvalinto skaičiaus dažnai prirašomi keli visiškai beprasmiai lapai.
Reikėtų būti dėkingiems tiems dalyviams kurie pasidalina savo sukaupta informacija, bet taip pat gerbti jų sprendimą jei dėl vienokių ar kitokių priežasčių kažkokia informacija dalintis nenori.
Niekas čia ateidamas neįsipareigojo pateikti visos turimos informacijos, todėl ir jos reikalauti, o juo labiau smerkti yra neteisinga. 4u.gif
Atsakyti