Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 9

QUOTE(cibulis @ 2011 09 29, 15:44)
Ar bent vienas normaliai perskaitėte KTU ir Veikmės ataskaitą apie pirmąjį PN Lietuvoje. Aš jums išversiu į žmonių ir pinigų kalbą.
...

Viliene jau rašė, galiu pakartoti. Jūs remiatės ataskaita, kuri buvo daroma remiantis "pirmuoju blynu".
Patirtis minimali
Pamatai tradiciniai(su šalčio tiltais)
Nėra žemės šilumokaičio(rekupui papildomai šildomas oras tenu)
Rėmėjų peršami sprendimai(galbūt ne idealiausia tinkantys)

Be to monitoringas darytas pirmais metais, kai daugelis namų turi padidintas energijos sąnaudas, nes nebūna dar išdžiūvę.

Šį namą vertinu kaip bandymą, kuris parodo, kad PN tai nėra storos sienos ir rekupas, o
daug didesnė visuma ir protingas planavimas.

Be to Lietuvos įmonės statytas namas, man asmeniškai, niekaip ne asocijuojasi su sąžiningu darbų atlikimu. Jie deklaruoja sienų, stogo, grindų varžas, bet stipriai abejoju ar ištikrųjų taip yra.

Siūlau diskusija elektra vs kitoks šildymas PN name atidėti pavasariui, kai Viliene asmeniškai įsitikins tiek savo name, tiek tėvų. Vat tada diskusijos turės rimtesnį pagrindą, nes dabar pasigauname kažkokius skaičius ir bandome jais remiantis konstruoti teorijas.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 09 29, 20:21)
Būtų gerai, jei tai būtų "dujos vs elektra", cibulis mums perša KKK doh.gif , kaip vienintelę realią galimybę.
Papildyta:

Oi biesai, vis biesini lotuliukas.gif  su "kaikuriais niuansais"... a sunku drėbt tiesiai kas per niuansai? Juk esi ranką dėjęs, turi patirties - pasidalink.

Tvirtai pasiryžęs sezoną gyventi cibuliškai "ant elektros", su saulės kolektorių pagalba, pasidaryti sistemos monitoringą (tiek supleškinta per teną šildymui, tiek vandeliui, šitiek gavau iš kolektoriaus) ir padaryti išvadas, po realių bandymų, kiek kainuoja elekra, ar yra galimybė didinti kolektoriaus plotą, ar verta galvoti apie ŠS. Šiluma paduodama per šildomas grindis, todėl tinka bet kas išskyrus oras-oras.
Vieno nesuprantu, jei iš to paties oro gaunama šiluma ir oras-oras, ir oras-vanduo sistemose, kodėl vandens COP stipriai mažesnis nei oro blink.gif  ar čia tik pyzdioš? Tas pats b tik kitoj rankoj?

Pagal mano patirti,skyda sunkiau sumontuoti tiksliai ir sandariai,negu normalu karkasinuka. Karkasinuka statydamas Tu apeisi jiekviema plyseli,kiekviena kampeli gali islaizuti,sujungimus uzsandarinti,o su skydiniame vietiek liks kokia nedadielka.. Mano nuomone kuria jau esu reiskes-karkasinis PN-briedas.. koki desimt -penkiolika metu jis gal ir bus PN,o poto... Gaudyk veja laukuose.. Vaiksto,oi kaip vaiksto medis.. O tas kas priklijuojama betkada gali atkinti,ypatingai gaudamas apkrovas Man karkasas PN statyboj paskutinej vietoj is galimu..
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2011 09 29, 19:08)
Visa tai suprantama, bet gal kokį konkretų variantą esate nusižiūrėjęs.

Dėl oras - oras nėra taip jau blogai. Temos pradžioje buvau įdėjęs nuorodą kur pateikti berods 10 geriausių modelių testavimo rezultatai. Prie -25 dar sugeba apie 2 COP palaikyti. Vidutiniškai per sezoną COP  3 - 4 manau tikrai turėsite. O jei kelias dienas ir pasišildysite elektra tikrai ne tragedija. Praėjusią žiemą Kaune buvo berods tik 140 valandų kai temperatūra nukrito žemiau -18 C.

Vat štai daniška sistema Nilan.

http://www.nilan.dk/...-hot-water.aspx

Tinka bet kuri serija iš VP 18. Tokią sistemą, kuri yra kartu ir rekuperatorius, ir šildo karštą buities vandenį ir įeinantį orą patalpų šildymui viena lietuviška firma su viskuo šiomis dienomis sakė padarytų už 30 000 Lt. Pačio įrenginio kaina apie 23 000 Lt. Dar apie 7000 Lt kainuotų ortakiai.
Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2011 09 29, 19:10)

Čia aišku tektų investuoti į mechaninę, žinau kaip bijot oro iš vamzdžio, bet kitos išeities nėra, čia 15-20.000 tektų atiduoti už kokybišką sistemą.

Visai neseniai ponas gyrėtės, kad jums Paul visą rekuperaciją žadėjo padaryti už 7000 Lt, o dabar matot kokybiška kainuoja "tik" 15-20 000 Lt.

Po kiek makaronai liaudžiai?
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2011 09 29, 20:38)
Pagal mano patirti,skyda sunkiau sumontuoti tiksliai ir sandariai,negu normalu karkasinuka. Karkasinuka statydamas  Tu apeisi jiekviema plyseli,kiekviena kampeli gali islaizuti,sujungimus uzsandarinti,o su skydiniame vietiek liks kokia nedadielka..  Mano nuomone  kuria jau esu reiskes-karkasinis PN-briedas.. koki desimt -penkiolika metu jis gal ir bus PN,o poto... Gaudyk veja laukuose..  Vaiksto,oi kaip vaiksto medis.. O tas kas priklijuojama betkada gali atkinti,ypatingai gaudamas apkrovas Man karkasas PN statyboj paskutinej vietoj is galimu..

Dėl kokybės be abejo karkasas galva aukščiau, bent jau mūsų pasaulio užkampyje. Nusipirksi gamyklinius skydus ir velniai žino kas ten viduje. Sandūros - kita tema, nesu labai informuotas kaip tai atliekama kokybiškai.
Dėl vaikščiojimo. Ir mano ir tavo stogas bus gegnės... ir kuo ši medžio karkaso konstrukcija skiriasi nuo sienos? Kodėl vaikščiojimas čia nepridaro tiek bėdos? Man atrodo, kad tai truputi karkaso "baubas", nelabai realus. Na pavaikšto truputi, ir kas? Sandarumui užtikrinti plėvelės yra žymiai tampresnės, tikrai neplyš, šiltinimas net jei kietasis - deformacijas pats perims + sandarinimo putos. Juk nevaikšto po 50cm?
Reiktų tave suvesti į akistatą su Dario smile.gif sužinotume tikras karkaso problemas ir jų sprendimo būdus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 09 29, 19:21)

Tvirtai pasiryžęs sezoną gyventi cibuliškai "ant elektros", su saulės kolektorių pagalba, pasidaryti sistemos monitoringą (tiek supleškinta per teną šildymui, tiek vandeliui, šitiek gavau iš kolektoriaus) ir padaryti išvadas, po realių bandymų, kiek kainuoja elekra, ar yra galimybė didinti kolektoriaus plotą, ar verta galvoti apie ŠS.

Aš jau dabar garantuoju, kad be papildomo šilumos šaltinio neišsiversite, t.y. teks atsiprašyti ŠS ir jį įsidėti. Aišku jūs manimi netikite, tačiau palaukime bent iki Naujų metų ir pamatysite, kas buvo teisus.

Tik neslėpkit informacijos kaip su Baltijos Polistireno blokeliais ar namo 1 m2 kaina. Nes esate didelis mėgėjas pagražinti informacija. Keliuose vietose jus pagavus meluojant, bus sunku patikėti ir ateityje.

P.S. Aš neperšu KKK. Man tik įdomu ar daug atsiras kvailių, kurie savo namo šildymą patikės tik elektrai.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2011 09 29, 20:53)
Visai neseniai ponas gyrėtės, kad jums Paul visą rekuperaciją žadėjo padaryti už 7000 Lt, o dabar matot kokybiška kainuoja "tik" 15-20 000 Lt.

Liaudis ne tik skaityti, bet ir suprasti moka, o cibuliui reikia viską paraidžiui išdėstyti. Pau "rekuperacinės" negamina, jie - ventiliacijos įrenginių, liaudiškai rekuperatorių gamintojai. Todėl man siūlė vieną savo modelį už ~7000+pvm. Ar dabar viskas aišku?
15-20t Lt yra visos sistemos kaina, medžiagos, montavimas, derinimas. Tai labai reali suma, už kurią sėdėdamas supamam fotely ir pirštu baksnodamas kur ir kaip daryti finale gausi ventiliacinę sistemą su pajungtu sureguliuotu įrenginiu.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 09 29, 20:10)
Liaudis ne tik skaityti, bet ir suprasti moka, o cibuliui reikia viską paraidžiui išdėstyti. Pau "rekuperacinės" negamina, jie - ventiliacijos įrenginių, liaudiškai rekuperatorių gamintojai. Todėl man siūlė vieną savo modelį už ~7000+pvm. Ar dabar viskas aišku?
15-20t Lt yra visos sistemos kaina, medžiagos, montavimas, derinimas. Tai labai reali suma, už kurią sėdėdamas supamam fotely ir pirštu baksnodamas kur ir kaip daryti finale gausi ventiliacinę sistemą su pajungtu sureguliuotu įrenginiu.

Gal ponas balandžio 1-ąjąj gimęs, nes iš prigimties melagis esate. Aš jau tuomet rašiau, kad rekūpas kaip sistema kainuoja apie 20 000 Lt.

Dabar gi jūs pagražinate, kad tik pati dėžė 7000 plius PVM. Neva suprask, kad dar apie 8-13 000 Lt kainuos vamzdeliai ir darbelis. Tipo nutylėjau ir kas čia tokio.

Negražu meluoti ir kalbėti tik taip, kaip tuo metu geriau. Toks Makiaveliškas reikaliukas išeina.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2011 09 29, 21:03)
Aš jau dabar garantuoju, kad be papildomo šilumos šaltinio neišsiversite, t.y. teks atsiprašyti ŠS ir jį įsidėti. Aišku jūs manimi netikite, tačiau palaukime bent iki Naujų metų ir pamatysite, kas buvo teisus.

Tik neslėpkit informacijos kaip su Baltijos Polistireno blokeliais ar namo 1 m2 kaina. Nes esate didelis mėgėjas pagražinti informacija. Keliuose vietose jus pagavus meluojant, bus sunku patikėti ir ateityje.

P.S. Aš neperšu KKK. Man tik įdomu ar daug atsiras kvailių, kurie savo namo šildymą patikės tik elektrai.

A, tai fiškę su Lt/m2 pagavote. Liuks 4u.gif . Nereikės prie šio klausimo grįžti niekada. Su BP blokeliais aš kaip tik pasakiau daugiau ir nevyniodamas į vatą nei reikėjo, todėl savo gaudymus meluojant susikiškit į... Atsirado blin tardytojas-seklys morka biggrin.gif

Blaškotės kaip lapas vėjyje, tai KKK, tai dėmesio verti (tik brangūs, bet pažangūs) vėdinimo-šildymo įrenginiai...pats nežinote kur šokt kaip nuogas į dilgėles...

Atsiprašinėti nesiruošiu, ŠS neįžeidinėju biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 09 29, 19:10)

Kodėl 50.000? Pvz mano alphaline 30m2 16000Lt kas 500 su biškiu už kv.m. kiek kainavo jūsų langai, primeskit skirtumą.

Jei Sumeda, kuri pagamino jums plastikinius langus, būtų gaminusi tokius pačius tik medinius, jų kaina būtų apie 45- 50 000 Lt.

Argi netiesą sakau? A?....
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2011 09 29, 21:17)
Aš jau tuomet rašiau, kad rekūpas kaip sistema kainuoja apie 20 000 Lt.

Cituoju (copy/paste): "Toliau rekūpas. Jis Paul firmos. Toks su viskuo kainuos apie 25-30 000 Lt."
Kur matote "sistema"?
Jūs su savo detektyvais teršiat temą, aš vis teisinuosi...tai buvo paskutinis kartas. Nenukrypstam nuo temos - PN o ne "ką kas sakė, ir ko nesakė", basta. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2011 09 29, 21:23)
Jei Sumeda, kuri pagamino jums plastikinius langus, būtų gaminusi tokius pačius tik medinius, jų kaina būtų apie 45- 50 000 Lt.

Argi netiesą sakau? A?....

Sumedos nepažįstu biggrin.gif langų jie man negamino.
Jei mano plastikinius rėmus būtų paauksavę - jų kaina būtų buvusi 100.000Lt. biggrin.gif
Esmė ne medžiagoje, ne gamintojuose o parametruose: U paketo ir U stiklo. Mediniai nėra išskirtinai geresni, jei jums patinka medis kaip medžiaga - mokėkite kad ir 60-70.000. Jei norite kokybiškų langų nesvarbu iš ko - galima prasisukti ir už 16.000 4u.gif arba dar pigiau - nenaudojant rėmų visiškai.

Kadangi sumedos nepažįstu tai nežinau, ar tokius pačius jie būtų gaminę už 45-50 000, tai gal ir tiesą sakote - tikriausiai sumedą pažįstate...
Atsakyti
[quote=cibulis,2011 09 29, 14:44]
Ar bent vienas normaliai perskaitėte KTU ir Veikmės ataskaitą apie pirmąjį PN Lietuvoje. Aš jums išversiu į žmonių ir pinigų kalbą.

Ten lentelėje pateikti duomenys nuo 2010 12 10 iki 2011 03 28. Iš viso išeina 116 dienų. Per tas 116 dienų suvartota net 9788,5 kWh energijos. Tai reiškia, kad per dieną suvartojama 84,38 kWh energijos.

Šią sumą padauginam iš 1 kWh elektros vidurkio - 0,39 Lt. Išeina 32,90 Lt per dieną. Mėnuo turi 30 dienų, todėl išeitų labai apvali suma - 987 Lt. Čia be elektros apšvietimui. Tokiu atveju iš viso turėtumėme apie 1100 Lt per mėnesį.
Dabar jūs man, broliai elektrikai, paaiškinti ar vis dar apsimoka PN viską patikėti tik elektrai.

Atsakau - tai visiškas absurdas.

Labas visiems
Man bendrai iskilo klausimas del ek. naudos turint PN. Jeigu tai tiesa tie skaiciai virsuje, tai grabe as maciau toki nama.
Mano namas tikrai ne PN. Jis statytas 2006m. vieno auksto, sienos Ytong klijuotas , storis 40cm. papildomai nesiltintos.Strukturinis tinkas is isores, rotbandas is vidaus ,tapetai. Lubos 30- 40cm. birios akmens vatos. Langai plastikiniai 1 paketo 30kv.m. Lubu aukstis puseje namo - 2,7m. , kitoje puseje - 3,2m. Grindys 10cm.putplascio, paklotas , laminatas. Pamatai 10cm.putplascio is vidines puses.Namo plotas 127kv.m. + 80kv.m nesildomas plotas sandeliukai, pavesine auto - viskas po vienu stogu.
Sildymas SS oras oras apie 95kv.m (temperatura nakti 19-20- diena 21-22), grindinis sildymas apie 15kv.m. ir karstas vanduo dujomis (greitaeigis 170litr.7kw dujinis boileris). Katiline 6kv.m. nesildoma temperatura joje laikosi apie 18 - 20c. 1 kambarys 11kv.m.nesildomas ( temperatura jame visa ziema nebuvo maziau kaip 16C.
Sanaudos uz vasari SS oras oras 230lt., dujos 202lt, likusi el.TV,apsvietimas, ir t.t 154lt. Viso 586tl.
Uz kova S.S sunaudojo el.en. uz 138Lt. Duju 173Lt (110 kub.m.) viso 311LT. El. buiciai 115Lt. Viso 426lt.
Noriu pridurti ,kambaryje tikras zidinys be jokios kapsules ventiliacija puiki(labai super smagus daiktas ,matai gyva ugni, o ne TV kapsule)
Klausimas kodel as tureciau statytis PN, nematau prasmes. Mano namo 1kv.m kainavo 1950lt (pats nieko nedariau, samdziau darbu vykdytoja), pilnai irengtas ,aplink nama 250kv.m trinkeliu.
Primetu, kad jei mano namukas butu PN, tai butu + 70000 lt. Tarkim per sezona sutaupau 1000-1500 lt. tai atsipirkimas 50 -70m. ir kam man to reikia.
g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 09 29, 21:00)
Dėl kokybės be abejo karkasas galva aukščiau, bent jau mūsų pasaulio užkampyje. Nusipirksi gamyklinius skydus ir velniai žino kas ten viduje. Sandūros - kita tema, nesu labai informuotas kaip tai atliekama kokybiškai.
Dėl vaikščiojimo. Ir mano ir tavo stogas bus gegnės... ir kuo ši medžio karkaso konstrukcija skiriasi nuo sienos? Kodėl vaikščiojimas čia nepridaro tiek bėdos? Man atrodo, kad tai truputi karkaso "baubas", nelabai realus. Na pavaikšto truputi, ir kas? Sandarumui užtikrinti plėvelės yra žymiai tampresnės, tikrai neplyš, šiltinimas net jei kietasis - deformacijas pats perims + sandarinimo putos. Juk nevaikšto po 50cm?
Reiktų tave suvesti į akistatą su Dario smile.gif  sužinotume tikras karkaso problemas ir jų sprendimo būdus biggrin.gif

Viliau,as netik darau,bet turiu durna yproti ir pasidometi savo darbais po keliu metu kad jei iskyla niansu veliau. Beto visada domiuosi kitu patirtimi ir t.t Matau senus namus,renovuoju,matau problemas.. Nieko as nenoriu bauginti,bet sakau-uztikrinti reikiama sandaruma atitinkanti PN-velniskai sunku ir neaisku kiek laikys nes yra didelis skirtumas klijuoti sandarinimo juostas ant betono ir medzio..Kiek name stogo ura o kiek sienu? Matai,as savo stoga taippat dengsiu is vidaus PIR plokstem,tam kad butu kuo maziau sujungimu . Aisku galima karkasinuka visa isvaryti irgi tokiom plokste,bet dar tokio cirko nesu mates lotuliukas.gif . Pleveles gal ir tamprios,bet sujungimai pleveliu vistiek klijuojasi.. Kiek laikys klijei? vat ties ta vieta ir bus beda.. Vienu zodziu daug nesigincykim,pasiliekam su savo nuomonem. 4u.gif
Atsakyti