Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 9

QUOTE(kaban @ 2011 09 26, 17:59)
STN

1. Pigesne statyba, nereikalaujanti ypatingu projektu, igudziu, pastangu bei priemoniu ypatingam sandarumui ir t.t.
2. Nera rekuperacijos poreikio - visi naturalaus vedinimo privalumai

Ech Kaban Kaban... atsisakome technikos pasiekimų, nubraukiame pažangą ir neriam atgal į balanos gadynę? Statom kiaurus namus tik tam, kad nereiktų rekuperacijos... o paskui vaikai po 6k/m ligoninėj paguli...nes statybininkai sąžiningiau nei reikėjo sienas užsandarino...
Mano žiaurus pvz su palapine ir KKK vėl labai tinkamas jūsų posto kontrargumentas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2011 09 26, 20:08)
Pilnesnė matematika būtų jeigu pridėtumėte kiekvienos minėtos sistemos įrengimo kaštus, naudingumo koeficientą, aptarnavimo išlaidas. Visa tai padalintumėte iš tarnavimo laiko ir tuomet pridėtumėte kuro kainą.  4u.gif

Buvau įdėjęs puikią anglų PN sistemos nuorodą, kur nuo židinio sušildomas akumuliacinės vanduo. Tokiu atveju papildomai kainuoja tik akumuliacinė ir vamzdžiai iki jos. Nes daugeliui lietuvių namas turi turėti židinį, todėl jos kainos neskaičiuokim. Tokiu KKK sistemą duoda į kaulus visiems.

Ir nereikia varyti, kad malkas sunku ir nepatogu kūrenti. Jei taip, tai ir šašlykus jums sunku kūrenti vasarą. Ir čia gi reikia malkas užkurti ir dar atsinešti. Bet manau, kad visi kūrenat ir vargo nematot. O PN atveju tą židinį teks pakurti kokius 2-3 kartus per savaitę: ir nauda (židinys sušildo akumuliacinės talpa) ir grožis (atsipalaidavimas prie židinio).

Atsakyti
QUOTE(Dario @ 2011 09 26, 20:44)
"...gal verta dėmesį kreipti į vėdinimo kokybę, filtrų lygį, debitus bet ne sienų konstrukcijas..." kainuoja papildomus pinigus, kuriuos nebutina imerkti, kad pasiekti ta pati rezultata. Jei svaistom medziagas, energija ju gavybai, montavimui, tai namas tampa neekologiskas ir ekonomiskai nepagrystas.

Kol jūsų čia nebuvo - jūs kolega labai pažaliavote smile.gif Deja, bet čia mano požiūris labai egoistiškai-vartotojiškas.
Man pofig kiek energijos išeikvota EPS/XPS/PIR/PUR gamybai, jei tai leis man susimažinti namo išlaikymą, jei tai aš įperku tai ir naudoju, ir kitiems patariu. Atsiprašau, bet tie kliedesiai apie CO2, apie nežmonišką teršimą, EURO5/EEV ir pan. yra labai tik viena medalio pusė, aš tuo nepasitikiu. Tiek to, čia truputi ne į temą.
Rastinį namą toleruoju tik kaimo turizme 4u.gif Kasdien - ne, tai ne man.
O dėl apdailos su jumis sutinku, iš senukų nesu pirkęs absoliučiai nieko. Labai daug apdailos medžiagų vežuosi iš PL, vien dėl superkainų ir išskirtinio dizaino - beveik viskas italų/ispanų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Igr540 @ 2011 09 26, 15:05)
mano vizijoje namas - kuriam nereikia tarnauti

Ka reishkia tarnauti namui ar netarnauti? Kokie darbai yra name? Valyti nama reikia. Maista ruosti. tualetini popieriu ir muila keisti. Zole pjauti. Darza kasti. Sviesas jungti. Sunys vedzioti. Su vaikais uzsimineti. Lemputes keisti. Kanalizacijos sifonus valyti. Kazka paremontuoti. Uzuolaidas uzdaryti. Uzuolaidas atidaryti. Filtrus pakeisti ir t.t....

dydelis sarasas ivairiausiu darbu - o kliuva visiems tik malku nesimas, skaldimas ir t.t. Bet tai tik maza dalis tu visu darbu. Tikrai ne pati bjauriausia ir sudetingiausia. Sviezas oras, fizinis kruvis - kas gali buti geriau? Jauki ugnis, namo zidinis - kas gali buti geriau? medzio kvapas, net dumu kvapas - argi blogai? Nepriklausomybe nuo duju, elektros, dyzelino ir t.t. - kas gali buti geriau?

Is esmes - nei ekonomishki nei ekologishki nei "romantishki" nei kiti argumentai nenugales vieno PN argumeno - tai madinga, "kruta" ir todel as jo noriu. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2011 09 26, 21:20)
Buvau įdėjęs puikią anglų PN sistemos nuorodą, kur nuo židinio sušildomas akumuliacinės vanduo. Tokiu atveju papildomai kainuoja tik akumuliacinė ir vamzdžiai iki jos. Nes daugeliui lietuvių namas turi turėti židinį, todėl jos kainos neskaičiuokim. Tokiu KKK sistemą duoda į kaulus visiems.

Kai aš įmečiau savo šilumos punkto schemą visi rėkė o blin kaip baisu, kaip sudėtina ir brangu... o jūs pasidomėkit kaip bus anglų atveju, ta "tik akumuliacinė" yra visai kapeikinis įrenginys?? "ir vamzdžiai" tikriausiai reikėjo rašyti "ir aprišimas" - cirkuliaciniai, trieigiai ir pan. Pabandykite primesti tokio įrenginio schemą ir palyginti su mano įdėta - neabejoju atvės euforija 4u.gif
Prie židinio dar dėkite drąsiai 3000Lt padoriam kaminui. Kai kurie lietuviai jo neturi nes jis nereikalingas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2011 09 26, 21:20)

Ir nereikia varyti, kad malkas sunku ir nepatogu kūrenti. Jei taip, tai ir šašlykus jums sunku kūrenti vasarą. Ir čia gi reikia malkas užkurti ir dar atsinešti. Bet manau, kad visi kūrenat ir vargo nematot. O PN atveju tą židinį teks pakurti kokius 2-3 kartus per savaitę: ir nauda (židinys sušildo akumuliacinės talpa) ir grožis (atsipalaidavimas prie židinio).

Matosi kad nesi kurenes zidinio normaliai ir nesupranti kiek pelenu prisikaulia intensyviai kurenant,kaip smagu juos valyti ir kiek siuksliu aplink.. Tu manai su zidiniu akumuliacine prisildysi? Ar ne peroptimistiskai? Man atrodo kol prisildysi akumuliacine namuose netik ant keptuves galesi kiausiniene kepti,bet ir ant palanges.. Nu..tipa tavo.. rolleyes.gif

P.S. kaminas PN kaip suprantu yra nedorybe.. Daug kas taip sako..

DARIO.taip ir neatsakei,kaip gyvuoja tavo vamzdis.. Nepasiteisino kad tyli? g.gif
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2011 09 26, 21:37)
Ka reishkia tarnauti namui ar netarnauti? Kokie darbai yra name? Valyti nama reikia. Maista ruosti. tualetini popieriu ir muila keisti. Zole pjauti. Darza kasti. Sviesas jungti. Sunys vedzioti. Su vaikais uzsimineti. Lemputes keisti. Kanalizacijos sifonus valyti. Kazka paremontuoti. Uzuolaidas uzdaryti. Uzuolaidas atidaryti. Filtrus pakeisti ir t.t....

Sviezas oras, fizinis kruvis - kas gali buti geriau?

Jūs ieškote kuom čia dar namie užsiimt, o aš ieškau kas tai gali už mane padaryti: robotai nupjaut žolę ir išvalyti namus, smart house uždaryti ir atidaryti užuolaidas, daržą tegul kasa kaimynas - jis 1000ha turi ir NewHolland gal 500ag, tegu kasa o aš jam sumokėsiu už bulves kad maximai už grašius neatiduotų. Lemputės bus LED beveik amžinos...kodėl nepagyvenus nuosavam viešbutyje?

Krūvis ore? Gal jums į bėgimo klubą užsirašyti? Bėgat, su šuniu - trys viename: tas pašika, jums šviežias oras ir krūvis 4u.gif O namie galima ant sofkutės laikraštį paskaityt ar TV pažiūrėt. Kam save kankinti tikintis išvaduoti šalį iš gaspromo monopolijos. Jūs tiek tikrai nepriskaldysit, palikite tai profesionalams su technika.
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2011 09 26, 21:46)
P.S. kaminas PN kaip suprantu yra nedorybe.. Daug kas taip sako..

Senuose namuose kaminui užkraudavo ventiliavimą, jei stovi reguliuojamas rekupas ir neturi KKK tai nafig nužen 4u.gif Jei vis tik labai nori židinio - teks kaminui paišlaidauti: apšiltinti iš vidaus nors iki R5, padaryti labai sandarų (nesunku) o oro padavimą atskirti nuo patalpų oro.
Čia aš retoriškai, asmeniškai Biesui netaikau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 26 rugsėjo 2011 - 20:52
QUOTE(Vilienė @ 2011 09 26, 21:13)
Ech Kaban Kaban... atsisakome technikos pasiekimų, nubraukiame pažangą ir neriam atgal į balanos gadynę? Statom kiaurus namus tik tam, kad nereiktų rekuperacijos... o paskui vaikai po 6k/m ligoninėj paguli...nes statybininkai sąžiningiau nei reikėjo sienas užsandarino...
Mano žiaurus pvz su palapine ir KKK vėl labai tinkamas jūsų posto kontrargumentas 4u.gif

spalvu tirstinimas nera kontrargumentacija, kaip tik tik parodo argumentu nebuvima.

Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2011 09 26, 21:51)
Jūs ieškote kuom čia dar namie užsiimt, o aš ieškau kas tai gali už mane padaryti: robotai nupjaut žolę ir išvalyti namus, smart house uždaryti ir atidaryti užuolaidas, daržą tegul kasa kaimynas - jis 1000ha turi ir NewHolland gal 500ag, tegu kasa o aš jam sumokėsiu už bulves kad maximai už grašius neatiduotų. Lemputės bus LED beveik amžinos...kodėl nepagyvenus nuosavam viešbutyje?

Krūvis ore? Gal jums į bėgimo klubą užsirašyti? Bėgat, su šuniu - trys viename: tas pašika, jums šviežias oras ir krūvis 4u.gif  O namie galima ant sofkutės laikraštį paskaityt ar TV pažiūrėt. Kam save kankinti tikintis išvaduoti šalį iš gaspromo monopolijos. Jūs tiek tikrai nepriskaldysit, palikite tai profesionalams su technika.
Papildyta:

Senuose namuose kaminui užkraudavo ventiliavimą, jei stovi reguliuojamas rekupas ir neturi KKK tai nafig nužen 4u.gif  Jei vis tik labai nori židinio - teks kaminui paišlaidauti: apšiltinti iš vidaus nors iki R5, padaryti labai sandarų (nesunku) o oro padavimą atskirti nuo patalpų oro.
Čia aš retoriškai, asmeniškai Biesui netaikau 4u.gif

butent apie tai ir kalba.. norie guleti ant sofkutes apsktas robotu - tai visishkai rimtas argumentas, bene vienintelis nenuginciojamas. beje, jei pasamdytumete tarna visus darbus STN atlikti - komfortas butu tas pats, o kainuotu pigiau nei PN smile.gif O jau krutumas butu net dydesnis - TARNAS!
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2011 09 26, 22:09)
spalvu tirstinimas nera kontrargumentacija, kaip tik tik parodo argumentu nebuvima.

Spalvų tirštinimas išgrynina esmę 4u.gif bet aš galvoju, kad čia eiliniai jūsų bajeriai - podjebat, sujaukt. Pats esmę senai senai žinote ir suprantate, o šitie vypiendrinimaisi kaip Rževskiui - dlia poddieržki razgovora 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(kaban @ 2011 09 26, 22:15)
O jau krutumas butu net dydesnis - TARNAS!

Ar ne miesčioniškas jūsų krūtumo supratimas? biggrin.gif
Atsakyti
Ką reiškia netarnauti pagal mane:
Namo šildymas(patalpos, vanduo) - visiškai automatizuota ir tai vyksta be mano įsikišimo.
Vejos laistymas - automatizuotas. Jei yra noro pažaisti sodininką, visada galima pastovėti su šlanga ir palaistyti, bet kai noro/laiko nėra, kad nebūtų prievolė man, žmonai ar vaikams.
Žole pjauna robotas, kuris galbūt ne iškart atsiras, tad būsiu ir žoliapjovę įsigijęs ir norui užėjus, galėsiu vietoj robotuko nupjauti. Bet kai noro/laiko nėra nei man, nei šeimos nariams tai nerūpi.
Minimum medžio namo apdailoje, tvorose. Nenoriu kas kelis metus viską perdažinėti. Kiek esu išbandęs, kitų klausinėjęs, jokia apsauga 100% neapsaugo medienos.

Namo šildymo supaprastinimas (automatizavimas) turi vieną esminį pliusą, apie kurį rimčiau pagalvoji tik susidūręs. Tarkim koks bus jūsų šeimos gyvenimas, jei jums tektų kuriam laikui išvykti. Pvz 1-2 mėnesiams žiema. Kaip galvojate kuriam vyrui žmona labiau padėkos, ar tam kuris įsirengė šildymo sistemą, nereikalaujančia priežiūros, ar tam kuris jei perleido kūriko pareigas.

Atsakyti
Ziuriu visi cia arba apie malkas arba apie elektra sneka PN'e..
O kodel pamirstate dujas?m(jei yra sansu isivesti) manau tai aukso viduriukas..
Atsakyti
QUOTE(Igr540 @ 2011 09 26, 22:21)

Namo šildymas(patalpos, vanduo) - visiškai automatizuota ir tai vyksta be mano įsikišimo.

Žole .... nei man, nei šeimos nariams tai nerūpi

Namo šildymo supaprastinimas (automatizavimas) turi vieną esminį pliusą, apie kurį rimčiau pagalvoji tik susidūręs. Tarkim koks bus jūsų šeimos gyvenimas, jei jums tektų kuriam laikui išvykti. Pvz 1-2 mėnesiams žiema. Kaip galvojate kuriam vyrui žmona labiau padėkos, ar tam kuris įsirengė šildymo sistemą, nereikalaujančia priežiūros, ar tam kuris jei perleido kūriko pareigas.

KKK + silumos akumas - visishkai automatizuota/ Isiskysimas butinas visose sistemose - vadinasi aptarnavimu

gal tada geriau asfaltas? zole reikia ne tik pjauti, ja reik tresti, aueruoti, herbicidai purksti, dasejineti, pakrascius-patvorius-aplink krumus medzius tvarkyti.. o jau robotukui peiliukus keisti irgi reikia,.. ir plauti ji ir priziureti ir remontuoti ir nuo suniuku ir vaiku saugoti

I silumos akuma idedamas tenas - jokiu bedu su isvaziavimu ir palaikymu namie minimalios temp
Atsakyti