Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 9

QUOTE(kaban @ 2011 09 25, 10:38)
...skola bankui sio metu man kainuoja apie 5% metiniu palukanu, per 20 metu bus 100% paskolos...

Vat nuo to ir reikia pradėti. Taigi, tavo darbas namuose vyksta todėl, kad jau matai, kad visiems tavo įgeidžiams pinigėlių neužtenka, todėl dirbi namie, taip "taupydamas" pinigėlius. Taigi, tu dirbi namie, ne taupydamas pinigėlius, o todėl, kad tavo pajamos netenkina tavo poreikių, jos per mažos, ir siekdamas gyventi taip, kaip nori, tu dar privalai dirbti dar ir namie. Tik darbas namie šiuo atveju skaičiuojamas ne gautom pajamom, o sutaupytom lėšom.

Iš esmės pakankamai neblogas sprendimas dirbti dar ir namie - sau, jei pajamų samdomam darbe neužtenka. Bet, noriu atkreipti dėmesį, jog taupyti gali tik maksimum iki tos sumos, kurią išleidi. Tai yra, nesutaupysi daugiau lėšų nei išleidi. Jei sutaupytos lėšos yra didesnės nei tavo darbo laiką vertina kiti, t.y. tavo darbdaviai, tai ok, darbas namie sau, tikrai tau yra pelningas. Bet, jei taupant, tu turi jau nubrėžtą maksimalaus sutaupymo ribą, tai ieškant naujo ar papildomo darbo, tos ribos nėra. Gali surasti naują ar papildomą darbą su ženkliai didesniu atlyginimu. Tik bėda ta, kad jei dirbsi dar ir namie sau, tai tau neliks laiko papildomam darbui.

Beje,noriu dar kartą pabrėžti, kad net ir namie tiktai darbas sau skirtas sutaupymui, net ir namie galima dirbti kitiems, taip uždirbant, o ne sutaupant pinigines lėšas.

Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2011 09 25, 11:33)
Dėl bankų - manau man labai pasisekė, kad nesusidėjau su įteisintais "rabotniki noža i topora", krizė davė nedidelių pamokyčių iš kurių padariau labai svarbių išvadų. Todėl visiškai nedomu palūkanos, įmokos ir pan. bankinis briedas.

Ne visi gali statytis be bankų paskolų, bet jei paimta banko paskola leidžia sutaupyti (bankui mokama suma mažesnė už dabar mokamą gyvenamų patalpų nuomos kainą), tai kodėl gi jos neimti. Problema tik viena, pablogėjus finansinei situacijai, nuomos atveju gali ieškoti finansiškai priimtinesnio varianto, o su banku jau nepaieškosi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 25 rugsėjo 2011 - 12:29
QUOTE(Vilienė @ 2011 09 25, 12:33)
Kaip galvojate, kiek papildomai kainuotų namas kur nuostoliai lygūs pritekėjimui?

Tada kodėl kritiškai vertinate mano investicijas?

Jau bandėme diskutuoti dėl KKK, lyg buvome priėję išvados, kad jei pasiekiam 15kWh/m2a kas finale 160m2 x 15 x 32ct(?) = ~770Lt metams KKK niekuomet neatsipirks dėl bedarbystės.

Ką jūs vadinate šiltu namu

PRIVALAU kapoti ir štabeliuoti. Jaučiat skirtumą?

Jei jums patinka kūrenti - už jūsų darbštumą lenkiu galvą. Bet ar tai jūsų darbas??? JTM, su jūsų išsilavinimu! Kaip gyventume dabar, jei Einšteinas ar Edisonas vietoj savo veiklos būtų kūrikais buvę? Jums ne abidna? Neabejoju, kad iš savo pagrindinės veiklos uždirbate šimteriopai daugiau nei iš skaldymo... na bet jei tai hobis ala žvejoti/medžioti tada viskas sustoja į vietas, linkiu jums kuo šiltesnio namo, kad liktų laiko kur kas prasmingesniems užsiėmimams 4u.gif

Dėl bankų - manau man labai pasisekė, kad nesusidėjau su įteisintais "rabotniki noža i topora", krizė davė nedidelių pamokyčių iš kurių padariau labai svarbių išvadų. Todėl visiškai nedomu palūkanos, įmokos ir pan. bankinis briedas.

Nezinau, reikia skaicioti ir dydinti pritekejimus.. daugiau protingu transformatoriu i nama ideti smile.gif

Todel, kad jus neteisingai mano nuomone ziurite i pleskinina elektra vs malkos.. malku kwh 5 kart pigesne uz elektra.. todel jei jusu PN tik 2 kart siltesni uz standarta - vistiek prasmes ji statyti ziurint i sito kampo nera

velgi sakiau bet pasikartosiu - manau medinis karkasas su 30 cm vatos uzpildymu - yra pakankamai siltas, tvirtas ir technologiskai pigiausias is visu kitu variantu + KKK + akumuliacine

nepatinka - galima neskaldyti paciam.. pirkti skaldytus +20% kainos.. pasamdyti vietini "skaldyka" +100 lt islaidu.. o jusu atveju sumoketi +200000 kad niekad neskaldyti malku man tai atrodo biski islaidunishka smile.gif

hehe, ne man skaldyti neperzema, as nesu toks pasikeles, fizinis darbas man patinka, malonu jaustis gyvam smile.gif

na daugumai zmoniu be kreditu neissisukti - todel si aspekta nereiketu pamirsti, aprasant kitiems PN stebuklus

Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2011 09 25, 12:59)
Kaban, Kaban, neskaičiuoti savo darbo yra kvailystė.
....

Hehe, is tos visos beletristikos 1 teisinga isvada - PN tiems, kurie uzdirba labai daug (nu gal netgi per 2 darbus) ir gali sau tai leisti.. Gaila tik kad ta mintis priestarauja tariamai "ekonominiai" PN koncepcijai. Taigi - PN brangiau uz ne PN! Ko siaip as ir siekiau parodyti!

Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2011 09 25, 13:18)
velgi sakiau bet pasikartosiu - manau medinis karkasas su 30 cm vatos uzpildymu  - yra pakankamai siltas, tvirtas ir technologiskai pigiausias is visu kitu variantu + KKK + akumuliacine

Kas dėl pastatymo ir eksploatacijos ekonomiškumo, tai nuo pat pirmos temos niekas net nebandė nuginčyti jūsų tiesos. Visad buvo teigiama, kad jei jau nuėjai tiek kelio, įdėk dar truputį pastangų, ir nereikės malkų.

nepatinka - galima neskaldyti paciam.. pirkti skaldytus +20% kainos.. pasamdyti vietini "skaldyka" +100 lt islaidu.. o jusu atveju sumoketi +200000 kad niekad neskaldyti malku man tai atrodo biski islaidunishka smile.gif

Valio, valio, pagaliau Kaban prisivertė įkalkuliuoti ir darbą smile.gif. O dabar paskaičiuokim, per kiek laiko suskaldėt tuos paminėtus 24 kubus malkų. O jei visu tuo metu (nežinau kuo dirbat, bet primeskim kad jūsų darbo specifika leidžia "pachaltūrinti") Jūs užsiėmėt chaltūrom, tai ir ant malkų kapojimo kaimo "bomželiui" išėjo, nuo to ir geresni santykiai su kaimynais wink.gif ir dar vaikams ant saldainių liks.

hehe, ne man skaldyti neperzema, as nesu toks pasikeles, fizinis darbas man patinka, malonu jaustis gyvam smile.gif

O kas sakė kad per žema? Vilienė labai gerą pavyzdį numetė, jei Edisonas malkas būtų kapojas, o ne bandymus visokius darę, gali būti, kad ir dabar dar neturėtume elektros lemputės. O pajamos iš malkų skaldymo, kiek ten sakėt 100 Lt? O iš autorinių teisių į lemputę? (Teko skaityti, kad amerikietiško M16 automato sukūrėjas gauvo po 1$ už kiekvieną automatą, tai labai nedidelis procentas, bet sumelės susidaro ir panašiai gaunas už daugumą patentų, jei tik patentas pasirodo naudingas).

Hehe, is tos visos beletristikos 1 teisinga isvada - PN tiems, kurie uzdirba labai daug (nu gal netgi per 2 darbus) ir gali sau tai leisti.. Gaila tik kad ta mintis priestarauja tariamai "ekonominiai" PN koncepcijai. Taigi  - PN brangiau uz ne PN! Ko siaip as ir siekiau parodyti!

Neteisingai supratote, tai ką aš norėjau pasakyti tąja savo "beletristika", todėl ir neteisingos išvados išplaukia.

Esu beveik tikras, kad Jūsų uždarbis Kaban, didesnis nei mano. Skiriasi tik mūsų požiūriai į galimybes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 25 rugsėjo 2011 - 15:00
QUOTE(kaban @ 2011 09 25, 14:18)
Todel, kad jus neteisingai mano nuomone ziurite i pleskinina elektra vs malkos.. malku kwh 5 kart pigesne uz elektra.. todel jei jusu PN tik 2 kart siltesni uz standarta - vistiek prasmes ji statyti ziurint i sito kampo nera

Po jūsų 'hehe' visa diskusija eina velniop...
Kai malkas skaldo jūsų spalvos diplomuotas skaldytojas yra naivu tikėtis, kad pasitenkins "vietinio mėlynanosio skaldyko +100Lt", realiai tai bus +500 o gal ir +1000Lt, hehe. Va dabar palyginam malkinės kWh kainą su elektrinės biggrin.gif

Iš kur ištraukėt, kad PN 'tik" du kartus šiltesnis? Čia tipo tiek varžos pagerėjo? O kodėl nevertinate sandarumo bei ventiliacijos? Jei PN turi tilpti į 15kWh/m2a tai norite pasakyti standartas bus 30kWh/m2a? Netgi paėmę naująsias lietuviškas normas pagal jūsų metodiką StN bus apie 50kWh/m2a. Taip kad "du kartai" yra tik mitas 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(kaban @ 2011 09 25, 14:18)
velgi sakiau bet pasikartosiu - manau medinis karkasas su 30 cm vatos uzpildymu  - yra pakankamai siltas, tvirtas ir technologiskai pigiausias is visu kitu variantu + KKK + akumuliacine

Jūs rašote tik abstrakčiai "su 30 cm vatos uzpildymu", paverskite tai skaičiukais, nes vata gali būti 0,045 ir 0,019 laidumo - kuris namas jūsų manymu bus šiltas? Nebekartokite o patikslinkite! Kiek m2 jūsų namas turėtų būti, suvedam į Narvid'o skaičiuoklę ir turim skaičius o ne "yra pakankamai siltas".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 25 rugsėjo 2011 - 15:32
dario,pasireiks pagaliau ir papasakok apie savo vmzdi,nes dabar cia zmones pykstasi del nieku. Neivienas nera teisus iki galo..

P.S. Skaiciuoti buitinius darbus namie kaip kad galima uzdarbi -smarkus kliedesiai. Tuoj jum zmonos irgi saskaitas israsys uz visus ruosos darbus jei jus taip toliau mastysite..
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2011 09 25, 17:34)
Tuoj jum zmonos irgi saskaitas israsys uz visus ruosos darbus jei jus taip toliau mastysite..

thumbup.gif Natūra? lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveiki visi, ziuriu neiskentet ir vel uzrutuliojot tema. smile.gif Tik vel apie ta pati praktiskai.
As siulyciau tema pakreipti kiek kita linkme, jei ne sia, tai gal sekancia. Dabar daug judesio susieto su sveiku namu. Zmonos bendradarbis pasistate jurta, dabar siaudini nama stato, jurtoj susalo turbut. Pasyvia technologija jie nevertina taip kaip as. Todel as pasiulysiu apjungti sitas technologijas. Naujos statybos butai del netinkamos ventiliacijos jau sekmingai supelijo, su naujais namais tas pats. Vaiku sergamumas neduoda normaliai dirbti.
Sveika ir pasyvu. Idealiausia realizacija - dviguba rasto siena su ekovata uzpildytu oro tarpu. Jokiu pleveliu, dregmes barjeru ir labai geros silumines charakteristikos.
user posted image
Komunikacijas paslepti labai patogu, salcio tiltu nera. Vaizdas, estetika ir simtamete patikrinta sveika aplinka gyventi. Pastatymo kastai irgi labai mazi. Skandinavams lietuviai eksportuoja jau seniai, nes pas mus nera paklausos.
Trukumas tik vienas - reiks pradziai didziosios pinigeliu dalies iskarto, nes viska sumontuot teks bestatant.

Cia naujiems pamastymams, kad vieni antru malku neskaiciuotumet nes jau uzsiciklinot kantriai vieni kitiems aiskindami savo tiesas ir vistiek viens kito neisgirsdami. Malkas paskaldysit saslykinei, pirtelei gale sodo, o namas turi buti sveikas ir siltas.
Atsakyti
QUOTE(Dario @ 2011 09 25, 17:07)
Idealiausia realizacija - dviguba rasto siena su ekovata uzpildytu oro tarpu. Jokiu pleveliu, dregmes barjeru ir labai geros silumines charakteristikos.

Iš paveikslėlio sunku pasakyti storius, primečiau rąstams 18 cm, oro tarpui skirtam ekovatai 20 cm. Su U-wert primečiau (deje vietoj ekovatos panaudojau mineralinę vatą) ir matau, kad varža nebloga R beveik 8, bet su mineraline vata tai be plėvelių būtų prastai, turiu įtarimą, kad ir su ekovata būtų tas pats, be to, be plėvelių sandarumo reikiamo neužtikrinsi, tad nelabai gausis namas pagal PN koncepciją. Nors ir labai šiltas ir sveikas.

Ups, atrodo klaidelę padariau. Rąstinis namas nebus sandarus, tai ir drėgmė greitai pasišalins per plyšius. U-wert šiuo atveju greičiausiais klysta. Taigi gausis šiltas, sausas, bet ne labai sandarus namas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 25 rugsėjo 2011 - 17:43
QUOTE(mintas @ 2011 09 25, 18:38)
Iš paveikslėlio sunku pasakyti storius, primečiau rąstams 18 cm, oro tarpui skirtam ekovatai 20 cm. Su U-wert primečiau (deje vietoj ekovatos panaudojau mineralinę vatą) ir matau, kad varža nebloga R beveik 8, bet su mineraline vata tai be plėvelių būtų prastai, turiu įtarimą, kad ir su ekovata būtų tas pats, be to, be plėvelių sandarumo reikiamo neužtikrinsi, tad nelabai gausis namas pagal PN koncepciją. Nors ir labai šiltas ir sveikas.

Ups, atrodo klaidelę padariau. Rąstinis namas nebus sandarus, tai ir drėgmė greitai pasišalins per plyšius. U-wert šiuo atveju greičiausiais klysta. Taigi gausis šiltas, sausas, bet ne labai sandarus namas.

Paveikslelis tik pvz, storis nepriristas. Tarpas tarp rastu taip pat. Ekovatos savybes praktiskai identiskos tiem patiem rastams, nes tai yra smulkinta celiulioze, popierius, realiai tas pats medis. Plius papildomai jis apdorotas boro junginiais nuo visu gyventoju, pelesiu ir ugnies. Ekovatos pasiekiamas tankis apie 45kg/m3, gaves dregmes toks sumustinis sukimba ir nera lengvai perpuciamas. Rastai turi dviguba uzkaita ir vejo uztvara ant kampu, nu nelabai bus is kur vejui atsirast. Jei surenkant dar naudoti savaime besipleciancia juosta, tai vejo iputimo galimybe praktiskai panaikinama.
Kas liecia dregme ir mikroklimata, tai jis bus toks koks ir seneliu rastiniuose namuose, tik bus daug silciau ir nebus perpuciama siena. Susistovejas rastas nera perpuciamas. Supelijusio rastinio namo dar nemaciau, nors rekonstruoti teko ivairios bukles. Buvo ipuvusiu nuo kiauru stogu begant i siena, bet supelijusiu kaip siuolaikiniai nebuvo.
Tokia koncepcija, manau, neislaisvina nuo priverstines ventiliacijos, na nebent tai nedidukas namukas, nes langai, skirtingai nuo musu senoliu namu, butu labai sandarus.
Statybai galima naudoti 100proc ekologiskas medziagas ir paruostas ekologiskai, nesvaistant energijos. Taigi turime Super silta - sveika - ekologiska nama.
U-Wert mano akim visai neblogai rodo
Papildykit jei kazko blogo/gero tokioj koncepcijoj neizvelgiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dario: 25 rugsėjo 2011 - 18:56
jo, medis yra gerai, bet per daug ranku darbo, tuo paciu galimybiu suchalturint, o blogiau uz shuchalturinta rastini nama turbut yra tik blokinis daugiabutis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dario @ 2011 09 25, 18:07)
o namas turi buti sveikas ir siltas.

Pasakysiu atvirai - toks rąstinumas tikrai ne man, todėl tolesnę mano nuomonę nereikėtų vertinti kaip objektyvią. Vis tik pasilieku prie pažangiųjų technologijų, medis nevilioja visiškai, man tektų jį slėpti po apdaila - o ką ten paslėpsi jei sienos jau 56cm doh.gif storio.
Pradžiai reiktų išsiaiškinti sąvokas. Ką Dario vadina sveiku namu? Namą, iš natūralių (idealiai, dalinai ar tik pagal kilmę) medžiagų? Namą su sveiku klimatu (kaip tik todėl įžangoje pateikti pelyjimo pvz?) ar dar kokie "sveiko" namo kriterijai? Gal sveikam name ir sveikai gyventi privalu, net žinote su kaimynu drinks_cheers.gif nepadarysi "kokich-to legkich piatdiesiat"? biggrin.gif
Nors ir senai Dario nesirodė, bet prisimenu kaip karkaso profą. Kodėl karkasas nebetinka? Negi Lietuvoje priviso tiek daug žaliai trenktų užsakovų, kad duokite tik jurtas ir molio-šiaudų chatas? Nes karkasas savo sandara panašus į "medžio klojinius" tik daug efektyviau atrodo plane ir pjūvyje - medis tik konstrukcija, atitvarose plonos plokštės, apkalai ir daug daug šiltalo. Negi pernakt visos plėvelės tapo vos ne toksiškomis ir tik dėl to šokama nuo karkaso į dvirasčius su užpildu namus, kad išsivaduoti iš "chemijos likučių sienose"?
Dar apie sveikatą - nesu chemikas, bet kai pamatau, kad ekovata apdorota boru kyla klausimas ar tai vis dar sveika? O tarp rąstų naudojamos besiplečiančios juostos vietoj senolių naudotų baltųjų samanų?
Vis tik galime pagal šios temos pavadinimą tokią konstrukciją apsvarstyti iš PN pusės - kiek ji atitiks ar neatitiks. Taigi varža su "sveika" vata pasiekiama, bet jei vietoj jos panaudotume "sergančią" PIR/PUR purškiamą putą? Tai užsandarintų konstrukciją ir leistų ženkliai susiaurinti sieną, žėk ne tik tokiems "antimedininkams" kaip aš atsirastų vietos vidaus apdailai, pilnai slepiančiai rąstus, bet ir kitam LT "guru" - klinkerio mūrui biggrin.gif Juk dauguma be jo gyventi negali.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 25 rugsėjo 2011 - 20:19
QUOTE(Dario @ 2011 09 25, 19:42)

Mano kompe Chrome u-wert'as kvailioja, todėl nežinau ar matau tą patį kaip kiti, bet šiam pvz jau prie -10C lauko susidaro kondensatas ant vidinės išorinio rasto pusės...jį gers ekovata? Bet jei lauko temperatūrą perstatau į Kauno projektinę -23C tai kondensatas turėtų pyltis kibirais. Ar čia tik mano kompe? Pabandysiu IE7.

Jei "sveiką" celiuliozę pakeičiam "sergančiu" PIR su folija - vaizdelis labai pasitaiso!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 25 rugsėjo 2011 - 20:16