Pašnekute, Radvilee gražu
Raštas matytas, bet mano megztas pirmą kartą ir labai mielas
Iki jūsų grožių man dar toli...
Bet ir aš jau pradėjau raščiukas nedidelis ir nesudėtingas tik 60 akių užsidėjau (apsiskaičiavau ) tai nžn. ardyt, ar palikt ilgesnes
Aaagnex, atiduok propelerį Aš darbe tik per 2 pirštus numezgiau per dieną gal... jei pirkėjos būtų netrukdę... ir per kokius 4 būčiau numezgus
Bet ir aš jau pradėjau raščiukas nedidelis ir nesudėtingas tik 60 akių užsidėjau (apsiskaičiavau ) tai nžn. ardyt, ar palikt ilgesnes
Aaagnex, atiduok propelerį Aš darbe tik per 2 pirštus numezgiau per dieną gal... jei pirkėjos būtų netrukdę... ir per kokius 4 būčiau numezgus
Nu jau Vinci nesikuklink. Užtat kokie visi kiti grožiai pas tave
Palik 60
Palik 60
QUOTE(vincis @ 2011 10 10, 09:02)
Man tai kuo ilgesnės, tuo gražiau. Tik tada būtina platinti link alkūnės - tada dailiai apgula. Jei neplatinsit - arba viršuje spaus, arba per riešą bus per platu.
sakykit, o kaip jus platinat riesines? kazkurias eilutes is tos puses, kur reikia platinti ismezgat iki vietos, nuo kur platinti, tada atgal, ir vel visa eilute pilnai?
nezinau ar aiskiai klausiu
QUOTE(Agnieshkele @ 2011 10 11, 11:04)
sakykit, o kaip jus platinat riesines? kazkurias eilutes is tos puses, kur reikia platinti ismezgat iki vietos, nuo kur platinti, tada atgal, ir vel visa eilute pilnai?
Kai 50 akių pločio, tai nereikia platinti.
Dabar mezgu iš 70 akių, tai vieną numezgusi pamačiau, kad gal būtų buvo pravartu kas 10 eilę platint nebaigtų eilių būdu.
QUOTE(saulėlydis* @ 2011 10 11, 13:43)
Kai 50 akių pločio, tai nereikia platinti.
Dabar mezgu iš 70 akių, tai vieną numezgusi pamačiau, kad gal būtų buvo pravartu kas 10 eilę platint nebaigtų eilių būdu.
as mezgiau 75 akiu - gavosi tokios iki alkuniu. tai mano aprasytu budu platinau, bet tose platinimo vietose gavosi bisk skylutes - uz tai klausiu, gal yra koks kitas platinimo budas?
QUOTE(Agnieshkele @ 2011 10 11, 14:47)
as mezgiau 75 akiu - gavosi tokios iki alkuniu. tai mano aprasytu budu platinau, bet tose platinimo vietose gavosi bisk skylutes - uz tai klausiu, gal yra koks kitas platinimo budas?
Reikia numezgus norima akiu skaiciu paskutine aki(kur gaunasi vidury mezginio) ne ismegzti, bet tik apie ja apsukti siula ir apsukus mezgini megzti atgal. Nezinau ar aiskiai parasiau, bet as taip darau ir gaunasi tikrai labai neblogai, jokio tarpelio-skylutes. Mezguosi beveik iki alkuniu, tai butinai turiu platinti viena gala...
Mergaites pagelbekit. Mezgu dovanu riesines - viskas puikiai iseina, bet krastas ne idealus. Mezgu paprastai: kiekvienoje eileje paskutinę aki ismezgu geraja. O kiekvienos eiles pirma aki nukeliu. Bet gal yra kokia gudrybe? Esu pas kazka maciusi labai grazius lygius krastus. Prasau labai - pasidalinkit idejom.
QUOTE(editamm @ 2011 10 12, 00:04)
Mergaites pagelbekit. Mezgu dovanu riesines - viskas puikiai iseina, bet krastas ne idealus. Mezgu paprastai: kiekvienoje eileje paskutinę aki ismezgu geraja. O kiekvienos eiles pirma aki nukeliu. Bet gal yra kokia gudrybe? Esu pas kazka maciusi labai grazius lygius krastus. Prasau labai - pasidalinkit idejom.
aš irgi taip mezgu. Tik kuo įtempčiau reikia, kad ypač nukeliamoji akis neatsipalaiduotų. Mane tenkina tokie kraštai
QUOTE(editamm @ 2011 10 12, 00:04)
As apneriu zemu stulpeliu, bet jei pakankamai standziai mezgu, tai krastelis ir taip gan lygus gaunasi. As paskutine aki mezgu isvirksciai, pirma nukeliu, bet jei siula gerai perkeli, tai manau, jog nera skirtumo ar gerai paskutine mezgama, ar isvirksciai