Įkraunama...
Įkraunama...

Naminės plaukų kaukės

QUOTE(bresk5 @ 2011 10 29, 21:58)
gal zinote gera ,veiksminga kauke nuo pleiskanu

Nežinau, ar dar aktualu, bet gal kam nors pravers.

Trynių kaukė sausiems ir varginamiems pleiskanų plaukams (sausiems ir normaliems plaukams). Ištrinkite kiaušinio trynį ir 1 valgomąjį šaukštą ricinos aliejaus. Ištepusios plaukus, kaukę palaikykite 3 valandas, o paskui kruopščiai išplaukite.

Varnalėšų kaukė nuo pleiskanų (tinka visų tipų plaukams). Moliniame inde sumaišykite po 20 g varnalėšų ir alyvų aliejaus bei 10 g šampūno. Ištepkite šia mase plaukus ir 2 minutes juos šukuokite įvairiomis kryptimis. Paskui užsidėkite polietileninę kepuraitę ir apvyniokite galvą frotiniu rankšluosčiu. Po 30 minučių praskalaukite galvą šiltu vandeniu ir leiskite plaukams natūraliai išdžiūti.

Kovojant su pleiskanomis gali būti naudojami ir eteriniai aliejai (ea atskieskite 30 ml augalinio aliejaus): eukalipto — 9 lašai, rozmarino — 6 lašai. Sumaišykite reikiamas dalis ir užtepkite ant sausų ar drėgnų plaukų. Masažuokite galvą pirštais. Palikite 2—5 minutėms, gerai išplaukite.
Sumaišykite keletą lašų rozmarinų ea su 30 ml alyvų aliejaus ir gerai įtrinkite į galvos odą. Ryte išplaukite ir gerai išskalaukite galvą.

Dar kelios priemonės:

-Pleiskanas išnaikinti padės kiaušinio trynys: plaukus ir galvos odą 10 minučių trinkite dviejų kiaušinių tryniais. Po tokio galvos masažo plaukus išskalaukite vėsiu vandeniu.
-Svogūnas – taip pat sėkmingai susidoroja su pleiskanomis. Sutarkuokite nedidelę svogūno galvutę ir gautą košelę suvyniokite į marlę. Gautu ryšulėliu masažuokite galvos odą. Įmasažavusios palikite porai valandų ir po to išplaukite. Plaukai taps minkštesni, elastingesni ir tvirtesni. Po keleto tokių procedūrų pleiskanos turėtų išnykti.
-Šalpusnis taip pat puiki priemonė, kovojanti su pleiskanomis. Tris šaukštus šalpusnio ir tiek pat dilgėlių lapų užpilkite litru verdančio vandens. Po 30 minučių nukoškite per marlę. Šiuo antpilu įtrinkite galvos odą 2-3 kartus per savaitę.
-100 gramų smulkintų šviežių šalpusnio lapų užpilkite karštu vandeniu ir gauta mase ištrinkite galvos odą. Galvą apriškite skarele ir palikite 20-30 minučių. Po to plaukus gerai išplaukite šiek tiek actu parūgštintu vandeniu. Ši plaukų kaukė veiksmingai stabdo plaukų slinkimą ir naikina pleiskanas.
-4 arbatinius šaukštelius džiovintų čiobrelių užvirkite pusėje litro vandens, 10 minučių palaukite, kad pritrauktų ir perkoškite. Kai atvės, užpilkite ant švarių plaukų, švelniai pamasažuokite galvos odą ir palaukite, kol išdžius. Plaukų perskalauti nereikia ir džiovintuvu džiovinti negalima.
-Kiekvieną dieną plaukus ir galvos odą įtrinkite 2 valgomaisiais šaukštais dilgėlių sulčių.

Dar čia:
http://www.supermama...?...&p=23798193
Atsakyti
Sveikutės gražuolės 4u.gif

Mano plaukai sausi, šiurkštūs, banguoti, šviesinti sruogelėmis, mėgstantis pasipūsti. Prieš gerą mėnesį sugalvojau padaryt bandymą: pradėjau plaukus lepinti naminėmis kaukėmis. Kartą į savaitę ištepdavau alyvuogių aliejumi ir palaikydavau (min parą). Ir vieną kartą į savaitę pasidarydavau stipresnę kaukę (kiaušinio trynys, majonezas, alyvuogių arba linų sėmenų aliejus, medus, cinamonas (proporcijos iš akies, kad užtektų visiems plaukams. Viską sumaišius pašildydavau)). Iš pradžių šią kaukę laikydavau per naktį, tačiau vieną kartą pribėgo jos į ausis, tai atsisakiau tokios minties. Ir dabar palaikau ją 1-2h...
Ir negaliu pasakyt, kad po mėnesio plaukų lepinimo įvyko stebuklas doh.gif Taip, jie tapo švelnesni, mažiau galiukai šakojasi, plaukas minkštesnis tapo, lengviau šukuojasi ir t.t. Bet plauko struktūros nepakeisi, garbanotas plaukas dažniausiai atrodo nesveikas. Taip kad netapau tokia, kaip iš reklamos lotuliukas.gif O gal dar reikia laiko? Aišku kai išlygini plauką, tai jie gražūs, bet čia kaip ir su marškiniais. Susilamdę atrodo nekaip, o kaip išlygini, tai malonu ir žiūrėt, ir liest biggrin.gif
Bet bandyt žinoma verta. Beje, atradau naujų dalykų. Pvz.: išplaudavau plaukus su šampūnu (vieną kartą), nusausindavau juos, iššukuodavau ir tik tada tepdavau naminę kaukę ant drėgnų plaukų. Po kelių valandų plaukus išplaudavau šampūnų, dėdavau kondicionierių. Tada vėl iššukuodavau juos. Lygiai taip pat darydavau ir su pirktine kauke. Man atrodo, kad į iššukuotą plauką geriau įsigeria priemonė, nei į susivėlusius. Tai dabar visada plaudama plaukus, juos šukuoju... rolleyes.gif
Pabandykit, gal ir jums padės mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kokosė @ 2011 12 07, 13:13)
Sveikutės gražuolės  4u.gif

Mano plaukai sausi, šiurkštūs, banguoti, šviesinti sruogelėmis, mėgstantis pasipūsti. Prieš gerą mėnesį sugalvojau padaryt bandymą: pradėjau plaukus lepinti naminėmis kaukėmis. Kartą į savaitę ištepdavau alyvuogių aliejumi ir palaikydavau (min parą). Ir vieną kartą į savaitę pasidarydavau stipresnę kaukę (kiaušinio trynys, majonezas, alyvuogių arba linų sėmenų aliejus, medus, cinamonas (proporcijos iš akies, kad užtektų visiems plaukams. Viską sumaišius pašildydavau)). Iš pradžių šią kaukę laikydavau per naktį, tačiau vieną kartą pribėgo jos į ausis, tai atsisakiau tokios minties. Ir dabar palaikau ją  1-2h...
Ir negaliu pasakyt, kad po mėnesio plaukų lepinimo įvyko stebuklas  doh.gif Taip, jie tapo švelnesni, mažiau galiukai šakojasi, plaukas minkštesnis tapo, lengviau šukuojasi ir t.t. Bet plauko struktūros nepakeisi, garbanotas plaukas dažniausiai atrodo nesveikas. Taip kad netapau tokia, kaip iš reklamos  lotuliukas.gif O gal dar reikia laiko? Aišku kai išlygini plauką, tai jie gražūs, bet čia kaip ir su marškiniais. Susilamdę atrodo nekaip, o kaip išlygini, tai malonu ir žiūrėt, ir liest  biggrin.gif
Bet bandyt žinoma verta. Beje, atradau naujų dalykų. Pvz.: išplaudavau plaukus su šampūnu (vieną kartą), nusausindavau juos, iššukuodavau ir tik tada tepdavau naminę kaukę ant drėgnų plaukų. Po kelių valandų plaukus išplaudavau šampūnų, dėdavau kondicionierių. Tada vėl iššukuodavau juos. Lygiai taip pat darydavau ir su pirktine kauke. Man atrodo, kad į iššukuotą plauką geriau įsigeria priemonė, nei į susivėlusius. Tai dabar visada plaudama plaukus, juos šukuoju...  rolleyes.gif 
Pabandykit, gal ir jums padės  mirksiukas.gif

Na kauke plauku neistiesins jeigu jau naturalaii garbanoti, tik tiesintuvas arba cheminiai prieparatai.
Plauku strukturos irgi nepakeis, bet is patirties galiu pasakyti, kad gali tikrai pagerinti situacija. Mano buvo laabai pasisiause ir slinko, nudeginta daugiau nei puse plauku ilgio su dazais ir tiesintuvu.. Tai atrodziau kaip liutas! Tiesinti ir dar labiau zeisti juos nebeleido sazine, teko vaiksciot susipynus i kasa, nuolat.. po kurio laiko darymo kaukiu su varnalesu aliejum, kokosu, alyvuogiu, avokadu (visus atskirai pakaitaliojant), plaukai tapo glotnesni, labiau zvilga, maziau puciasi, tuo paciu nuaugantiems naturaliems plaukams, kad ir dazytiems sruogelemis poveikis taip pat laaabai ggeras, net nesijaucia kad sruoguoti, atrodo sveiki, ypatingai svelnus ir glotnus, laukiu ko nuaugs visi plaukai dabar.. oiiii kad tai butu greiciau! verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(distancija @ 2011 12 07, 14:33)

O kiek laiko jau bandai atgaivinti savo plaukiukus?
Atsakyti
QUOTE(Kokosė @ 2011 12 07, 16:10)
O kiek laiko jau bandai atgaivinti savo plaukiukus?

Na taip plius minus jau kogero metai.. nevisai regulairiai, kartais numuilindavau, kartais intensyviai tepdavausi.. IR dar labai VENGIU dzionvintuvo, po jo plaukai daug sausesni nors ir po visu kaukiu. Labai jauciasi plauku bukles pakitimas po dziovinomo dziovintuvu ir kur isdziusta naturaliai.
Dar po kaukiu gal nusipirk aliejuko tepamo ant galiuku? mazina skilinejima, glotnina, svelnina. Man labai patinka wub.gif

Pries tai kur rasei, dar norejau parasyti, bet pamirsau, kad nepatarciau sukuoti slapiu plauku, taip jiems laaabai kenkia! as sukuoju tik kirpciukus kad normaliai kristu isdziuve o paciu plauku nelieciu jau.. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(distancija @ 2011 12 07, 19:20)
Na taip plius minus jau kogero metai.. nevisai regulairiai, kartais numuilindavau, kartais intensyviai tepdavausi.. IR dar labai VENGIU dzionvintuvo, po jo plaukai daug sausesni nors ir po visu kaukiu. Labai jauciasi plauku bukles pakitimas po dziovinomo dziovintuvu ir kur isdziusta naturaliai.
Dar po kaukiu gal nusipirk aliejuko tepamo ant galiuku? mazina skilinejima, glotnina, svelnina. Man labai patinka  wub.gif

Pries tai kur rasei, dar norejau parasyti, bet  pamirsau, kad nepatarciau sukuoti slapiu plauku, taip jiems laaabai kenkia! as sukuoju tik kirpciukus kad normaliai kristu isdziuve o paciu plauku nelieciu jau..  ax.gif

OooOO, tai po metų tepliojimo gal ir mano plaukai bus visai kitokie bigsmile.gif Dabar tik mėnuo tepraėjo, tai matyt nėra ko tikėtis superinių rezultatų...
Beje aš plaukų džiovintuvo net neturiu namuose. Visiškai jo nenaudoju schmoll.gif Ir aliejuką galams naudoju. Kol kas į trasą eina eilinis iš avon. Bet jau dabar planuoju įsigyt macadamios aliejuką ir plaukų kaukę. ax.gif Tai jau tikiuosi, kad jie man daug laimės atneš biggrin.gif
O dėl plaukų šukavimo skaičiau kažkur. Bet man kol kas taip geriau. Matai, aš kaip garbanė, tai plaukų nešukuoju. Nes kitaip būčiau vaikščiojantis pudeliukas. Šukuoju plaukus tik tada kai jie būna šlapi. Išssiploviau, susišukavau, paglamžiau garbanas ir viskas. Po to šukuoju tik tada kai kitą kartą plaunu juos. Tai maniškiai būna gerokai susivėlę ir matyt netolygiai pasiskirsto balzamai, kaukės ir t.t. O kai pradėjau šukuot uždėjus balzamą, jie švelnučiai tapo. Taip jau yra, kiekvienas plaukas kitoks, kiekviena skirtingai prižiūrėt reikia. Gyveni ir mokaisi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kokosė @ 2011 12 08, 16:43)
OooOO, tai po metų tepliojimo gal ir mano plaukai bus visai kitokie  bigsmile.gif  Dabar tik mėnuo tepraėjo, tai matyt nėra ko tikėtis superinių rezultatų...
Beje aš plaukų džiovintuvo net neturiu namuose. Visiškai jo nenaudoju  schmoll.gif  Ir aliejuką galams naudoju. Kol kas į trasą eina eilinis iš avon. Bet jau dabar planuoju įsigyt macadamios aliejuką ir plaukų kaukę.  ax.gif Tai jau tikiuosi, kad jie man daug laimės atneš  biggrin.gif
O dėl plaukų šukavimo skaičiau kažkur. Bet man kol kas taip geriau. Matai, aš kaip garbanė, tai plaukų nešukuoju. Nes kitaip būčiau vaikščiojantis pudeliukas. Šukuoju plaukus tik tada kai jie būna šlapi. Išssiploviau, susišukavau, paglamžiau garbanas ir viskas. Po to šukuoju tik tada kai kitą kartą plaunu juos. Tai maniškiai būna gerokai susivėlę ir matyt netolygiai pasiskirsto balzamai, kaukės ir t.t. O kai pradėjau šukuot uždėjus balzamą, jie švelnučiai tapo. Taip jau yra, kiekvienas plaukas kitoks, kiekviena skirtingai prižiūrėt reikia. Gyveni ir mokaisi  biggrin.gif

Na taip, sutinku kad kiekvienas plaukas kitoks ir tik patys zinom kaip geriau priziureti juos smile.gif
Man rezultatai pasimate greiciau negu po metu, bet menesio kiek pamenu neuzteko. Bet tuo metu as labaiu kovojau su slinkimu plauku.. Bet taip jo ir nelaimejau iki tol, kol nesibaige didieji stresai gyvenime smile.gif O isslinko tragiskai daug, manau daugiau negu puse neliko verysad.gif
O sausumas vis dar erzina, atrodo issiplauni viskas ok, kita diena jau perbraukus jauciu kur sausa, tada tampa nebesvelnus, vel puciasi.. zodziu.. nusibodo, kainuoja brangiai, ir galu gale jauciu nieko nebepasieksiu daugiau su sitais, lieka tik augintis naujas kasas verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo distancija: 08 gruodžio 2011 - 15:55
QUOTE(wife @ 2011 11 15, 08:29)
Nerandu temos apie aliejus g.gif visos uzdarytos jau ax.gif Ar kuri sviesiaplauke naudojo palmiu alieju, ydomu ar nenudazo plauku, nes jis ryskiai oranzinis,ar nepageltonuoja nuo jo plaukai smile.gif ?

Aš naudoju, nenudažo 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, gal kas žinote kaukę, kurie truputį paslankius, besigarbanojančius plaukučius garbanotų?
Ačiū. 4u.gif
Atsakyti
nesu kokia profe naminiu kaukiu biggrin.gif bet kas nuo karto palepinu savo plaukucius..jie turi didele man skudzia lb problema verysad.gif tai stengiuosi ju neapkrauti kokiais prasta sudetimi sampunais ar balsamais ar pan.tad siadien sumaniau palepinti tokia kauke : 1. pora arbatiniu sauksteliu AVOKADO aliejaus
2. pora sauksteliu KOKOSO aliejaus
3. pora lasu LEVANDU ea
4. pora lasu PEPPERMINT ea
mano plaukai lb trumpi,toks kiekis kaip tik jiems blush2.gif
Atsakyti
prieš kelias dienas pasidariau plaukų kaukę (kuri buvo minėta šiame forume tik gal ankstesnėse temose), su avokadu,kiaušinio tryniu ir aliejumi bigsmile.gif kai plaukai išdžiuvo mane nustebino rezultatas, visai kitokie plaukai nei naudojant kaukes pirktas parduotuvėse unsure.gif dėkui kas pasidalino šiuo receptu wub.gif thumb_yello.gif
Atsakyti
Mergaites, noriu pasidaryti kauke su nat.aliejuku, bet labai bijau, kad as to aliejaus po to "neatplausiu" doh.gif Mano plaukai iki peciu, greit riebaluojasi prie odos, o per ilgi issauseje...noriu atgaivinti, jei dar ne per velu unsure.gif Atsimenu jaunysteje su drauge buvome pasidariusios kazkokia riebios konsistencijos kauke, drauges plaukams viskas tiko, o as saviskius turejau gal pora savaiciu plauti kol plaukai vel patapo purus o ne prilipe lyg butu riebaluoti doh.gif
Atsakyti