Įkraunama...
Įkraunama...

Čiužiniai 13

QUOTE(gitulia @ 2011 11 09, 15:19)
Dar klausmas pardavejams ir zinantiems  4u.gif
Kai nusiperki ciuzini, prie jo gauni koki nors dokumenta, sertifikata, garantini dokumenta ar kazka panasaus? Is kur man zinoti, kad man atveze butent Rayon, o ne siaip koki porolona?  biggrin.gif  g.gif

Čia lygiai tas pats kai perki šampūną, iš kur žinai, kad ne kondicionierius arba perki opelį, o gal tai wolkswagenas? Patikrinti paprasta, žiūri į vidurius ir lygini. Dažnau ant čiužinio būna etiketės su pavadinimais.
O kam tie sertifikatai, kas iš jų? Kad medžiaga pagaminta nenaudojant vergų ar uždraustų cheminių komponentų, jeigu ir naudojama, tai bus taip užslėpta, o sertifikatai to neatskleis.
Pagrindiniai dokumentai :
1. Pirkimo dokumentas ir dar kartą pirkimo dokumentas, jame nurodyta pirktos prekės duomenys.
2. Garantinis, kuris negalioje be pirkimo dokumento ir dažniausiai jis keičia pirkimo dokumentą, jei yra tik pirkimo čekis, kuriame nėra pakankamai aiškiai apibūdinta prekė.

Kas liečia čiužinių garantinius, ten nelabai daug ką reikia rašyti, tik reikalavimus grotelėms ir išpylus skystį greitai išdžiovinti. Visi kiti dalykai yra tik rekomendaciniai, bet nebūtinieji. Aišku galima rašyti, kad jų valgyti negalima, naudoti vietoje kilimo negalima, nes per daug amortizuoja ir t.t.

Papildyta:
QUOTE(dracena @ 2011 11 09, 16:24)
taip taip, ačiū už pagalbą. Būten tai ir domina ar tikrai netinka ant lovos su grotelėlėmis bet su patalynės dėže čiužiniai Harmonija

Ir kokia Jūasų Zoran nuomonė apie Lono naujos kolekcijos čiužinius

Nekokia ta mano nuomonė ir į ją aš neverčiu kreipti dėmesį, o į smulkmenas nenoriu lysti. Užtenka pažiūrėti kitus konkurentus ir palyginus turėtų būti aišku.
Atsakyti
QUOTE(Zoran @ 2011 11 09, 16:52)
Papildyta:
  Nekokia ta mano nuomonė ir į ją aš neverčiu kreipti dėmesį, o į smulkmenas nenoriu lysti. Užtenka pažiūrėti kitus konkurentus ir palyginus turėtų būti aišku.

Ačiū Zoran:-)

reikės "plačiau" dairytis:-):-)

Na būtent šiandien vienoje parduotuvėjepasiūlė Coltex Pro "Dunlopillo" dviejų skirtingų kietumo čiužinį .Jis pralaidesnis orui ir tt, Ką manote apie tokį Zoran??

Na sunku išsirinkti ir nuspręsti kai toks pasirinkimas o neturi nė menkiausio supratimo nuo ko pradėti rinktis.. :-( :-(
Atsakyti
QUOTE(Zoran @ 2011 11 09, 16:52)

na tai kaip suprantu jūs ir atstovaujat tuos kitus konkurentus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Zoran @ 2011 11 09, 15:52)
  Pagrindiniai dokumentai :
1. Pirkimo dokumentas ir dar kartą pirkimo dokumentas, jame nurodyta pirktos prekės duomenys.
2. Garantinis, kuris negalioje be pirkimo dokumento ir dažniausiai jis keičia pirkimo dokumentą, jei yra tik pirkimo  čekis, kuriame nėra pakankamai aiškiai apibūdinta prekė.

Butent ta ir norejau suzinoti. Vadinasi as gavau preke, o negavau dokumentu. Aisku isigijimo dok. turiu, nes pati pinigus mokejau ir issisaugojau. O kas priklauso is pardavejo, negavau g.gif Reiks aiskintis doh.gif Manau siuo atveju tik cekio - pavedimo neuztektu, nes tai nera preke, kuriai taikoma standartine istatymu numatyta 14 dienu ar 2 metu garantija.
Atsakyti
QUOTE(gitulia @ 2011 11 09, 17:15)
Butent ta ir norejau suzinoti. Vadinasi as gavau preke, o negavau dokumentu. Aisku isigijimo dok. turiu, nes pati pinigus mokejau ir issisaugojau. O kas priklauso is pardavejo, negavau  g.gif  Reiks aiskintis  doh.gif Manau siuo atveju tik cekio - pavedimo neuztektu, nes tai nera preke, kuriai taikoma standartine istatymu numatyta 14 dienu ar 2 metu garantija.

kas yra pirkimo dokumentas tai sąskaita faktūra manau apie tasi rašo Zoran ir čekis.Nemanau kad viose parduotuvėse skuba rašyti sąskaitas, na bet jeigu paprašysite manau parašys.
Paprastai duoda čekį ir viso gero...nežinau ar prie čiužinių būna dar papildomos, knygelės , aprašymai ar dar kas na tarkim kai prie elektronikos prekių.Ir man įdomu ar egzistuoja panašūs dokumentai patvirtinantys kokybę
Papildyta:
QUOTE(fishke @ 2011 11 09, 17:02)
na tai kaip suprantu jūs ir atstovaujat tuos kitus konkurentus  biggrin.gif

na ir aš taip jau supratau..apie Lono čiužnius ..tyla.
O gaila.

Ir garantija jiems suteikama netrumpa 7 ar 10 metų tai nemanau kad yra visiškas šlamštas. Juo labiau na išvaizda , dizainas naujų čiužinių tikrai gražus:-)

fishke
,Jūs parašykite ar gavote kokius dokumentus iškyrus čekį.
Ir ar tik čekis suteikia Lono gaminiams garantiją.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dracena: 09 lapkričio 2011 - 16:43
QUOTE(dracena @ 2011 11 09, 17:35)
kas yra pirkimo dokumentas tai sąskaita faktūra manau apie tasi rašo Zoran ir čekis.Nemanau kad viose parduotuvėse skuba rašyti sąskaitas, na bet jeigu paprašysite manau parašys.
Paprastai duoda čekį ir viso gero...nežinau ar prie čiužinių būna dar papildomos, knygelės , aprašymai ar dar kas na tarkim kai prie elektronikos prekių.Ir man įdomu ar egzistuoja panašūs dokumentai patvirtinantys kokybę
Papildyta:

na ir aš taip jau supratau..apie Lono čiužnius ..tyla.
O gaila.

Ir garantija jiems suteikama netrumpa 7 ar 10 metų tai nemanau kad yra visiškas šlamštas. Juo labiau na išvaizda , dizainas naujų čiužinių tikrai gražus:-)

fishke

Dabar del visu tu garantiju, kad ir kiek jums zades pardavejas tos garantijos, Lietuvoje yra toks Vartotoju gynimo istatymas, kuris reglamentuoja, kad ciuziniams garantija yra suteikiama tik 24 men ir nesvarbu ar jus pirkote Lietuviska, Lenkiska, Slovakiska ar Vokiska ciuzini, ilgiau jums garantija negalios. Garantija yra suteikiama tik tada jei jus pateikiate pirkimo ceki ir saskaita faktura.
Lono naujos kolekcijos ciuziniai nera labai stiprus, ir nera tokie labai gerai kvepuojantys, kaip kad jie teigia. Gumotex, kuria jie kazkada iki susipykimo atstovavo buvo kokybiskesni nei dabartine Lietuviska kolekcija. Si kolekcija buvo sukurta kaip konkurencinga Dormeo marketingo tipo ciuziniams, jie irgi pasirinko skambia reklama, del medziagu kokybes kol kas tyla, nes nera tiek daug jau naudojusiu tuos ciuzinius. Manau nerasite nei voieno kuris miega jau 2, 5 ar 7 metus ir pasakyti atsiliepimu kol kas niekas per daug negali. Uz ta kaina, kokia dabar yra Lono produkcija, analogisku rasite pigiau ir bus Slovakiskas, Cekiskas arba Vokiskas gaminys. Jums ponai ir ponios rinktis, ar laiko patikrintas variantas, ar didelis burbulas, bet naujiena.
Atsakyti
QUOTE(dracena @ 2011 11 09, 16:58)
Ačiū Zoran:-)

reikės "plačiau" dairytis:-):-)

Na būtent šiandien  vienoje parduotuvėjepasiūlė  Coltex Pro "Dunlopillo" dviejų skirtingų kietumo čiužinį .Jis pralaidesnis orui ir tt, Ką manote apie tokį Zoran??

Na sunku išsirinkti ir nuspręsti kai toks pasirinkimas o neturi nė menkiausio supratimo nuo ko pradėti rinktis.. :-( :-(

Spyruoklinis Amadeo Eucatherm 5cm tikrai nenukonkuruotas Lono. Lateksinių mes nevertiname, kaip jau atgyvenusios technologijos, kuri tik bando pasivyti pabėgusį poliuretaną, bet aplenkti jau negali pagal dauguma parametrų, o svarbiausią jų visumą.
Variantai su viskoleastu, na juos turi visi, tai nėra geriausi čiužiniai, bet nėra ir blogiausi, jie pas visus daug maž tokiame kainų lygmenyje panašūs, čia jau aktualiau pas ką pigiau, va kodėl siūlome paieškoti. O išskirtiniai su viskoelastu yra Rayon - savo konstrukcija ir atsistatymo greitumu, Tempur - savo didžiausiu tankiu, bet klampiausiu viskoelastu ir didžiausia kaina ir t.t.
Dunlopillo serijoje nei vieno čiužinio nemačiau su įdiegta kvėpavimo sistema, kaip pati medžiaga laidi orui taip ir yra. Tas pats Swiss Magic ar koks Breckle gaminys kvėpuoja ne ką prasčiau, o dar ir geriau. Rimtas kvėpavimo sistemas turi : Pilatis, Clima, Metzeler Tubes serija ir panašūs.
Papildyta:
QUOTE(gitulia @ 2011 11 09, 17:15)
Butent ta ir norejau suzinoti. Vadinasi as gavau preke, o negavau dokumentu. Aisku isigijimo dok. turiu, nes pati pinigus mokejau ir issisaugojau. O kas priklauso is pardavejo, negavau  g.gif  Reiks aiskintis  doh.gif Manau siuo atveju tik cekio - pavedimo neuztektu, nes tai nera preke, kuriai taikoma standartine istatymu numatyta 14 dienu ar 2 metu garantija.

Tai kaip jūs užsakėte tada čiužinį jei neturite jokio pirkimo dokumento? Gal iškarto parduotuvėje turėjo ir pirkote?
Faktūra nėra vienintelis pirkimo dokumentas, tame tarpe yra sutartis, kuri dažniausiai yra sudaroma užsakant prekę, joje nurodyti pirkėjo įsipareigojimai ir pardavėjo, taip pat joje nurodoma tiksli prekė, jos matmenys ir kaina. Sutartis įsigalioja pagal susitarimą, dažniausiai su avansu arba be jo, jei ten prekė 100Lt nekainuoja.
Tiek faktūra, tiek sutartis, tiek garantinis kuriame nurodyta prekė ir jos duomenys yra tolygus PIRKIMO DOKUMENTAI, kuriuos reikia patvirtinti mokėjimo čekiu arba bako išrašu. Jeigu šie PIRKIMO DOKUMENTAI yra, kad ir su štampais ar parašais, jie negalioja be pirkimo čekio ar banko išrašo kaip garantinis.
Todėl :
1.Jei turi faktūrą ir mokėjimo čekį ar pavedimo kopiją iš bako, reiškia turi visus reikiamus dokumentus;
2. Jei turi sutartį su prekės aprašu ir mokėjimo čekį ar pavedimo kopiją iš bako, reiškia turi visus reikiamus dokumentus;
3. Jei turi garantinį su prekės aprašu ir mokėjimo čekį ar pavedimo kopiją iš bako, reiškia turi visus reikiamus dokumentus.

Gali net neturėti faktūros, sutarties ar garantinio, bet turėti tik pirkimo čekį ar galiojantį pavedimo dokumentą su ta firma ir pirktą daiktą iš tos firmos ir jau gali įrodyti savo pirkinį ir gauti garantinį.
O ten visokie parašai ir antspaudai ant gausių tekstais lapų tėra tik formalumas, kuris iš esmės jokių garantijų pats neduoda teisme, jei nėra atsiskaitymo čekio ar banko išrašo.
Atsakyti
Del garantiju:
Jei as turiu pirkimo ceki, faktura, pavedima (jokio skirtumo kuri),t.y. pirkimo dokumenta irodanti konkretaus daikto isigijima, galiu gauti garantija max. tai ka numato LT istatymai - 24 men.
vickyy, siuo klausimu neteisus, pardavejas man gali suteikti kokia nori garantija, bet ne mazesne nei numato LT istatymai (24 men.). T.y. jei man pardavejas nieko neraso del garantijos, as ja bet kokiu atveju issireikalausiu 24 men., bet jei man pardavejas parasys 5 m. jis ir privales man teikti garantija pagal sutarti 5 m. wink.gif
Del mano dok.:
As turiu isigijimo dokumenta - ceki, banko pavedimo dok. ir turiu sutarti - uzsakyma, kurioje nieko nerasoma apie garantinius terminus. Todel ir paklausiau ka bendru atveju isduoda pardavejai perkant tokio pobudzio preke. O negavusi jokio dokumento as suprantu, kad po 3 metu jei issigules ciuzinys, galiu buti graziai pasiusta pirkti naujo ciuzinio ir sutartys, antspaudai siuo atveju tikrai ne "tik formalumas", o normalus ir vienintelis teisetas pagrindas reikalauti ir issireikalauti kas tau priklauso.
Bet viskas tvarkoj, jau issiaiskinau su pardaveju, israsys man oficialu nauja dok. su garantiniais terminais.
O visas sitas susirasinejimas gal bus naudingas ir busimiems pirkejams - jei pardavejas deklaruoja garantija ilgesne, nei parasyta LT istatymuose, visada apsiziureite, kad tai butu parasyta rastu wink.gif
Atsakyti
Manau bus daug kam naudinga tai ir ne vien pirkėjams.
Atsakyti
QUOTE(dracena @ 2011 11 09, 17:35)

fishke

yra garantinis lapas , būtent mūsų įsigyto čiužinio, čekis ir lyg dar kažkas g.gif Garantijoje 100 proc atlyginimas taikomas 3 metus, o toliau su kiekvienais mažėja, tiksliau priemoka gaunas jei nori kito čiužinio, na kažkas panašaus g.gif
Atsakyti
Nu va, jums pasiseke, turit normaliai farantija. Is kokios firmos pirkot ciuzini?

Jau pamaciau - Lono?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gitulia: 09 lapkričio 2011 - 19:25
QUOTE(vickyyy @ 2011 11 09, 13:01)
tai yra Lono nauja kolekcija, bet man asmeniskai nepatinka kainos, nes jie labai daug investuoja i dabartine reklama ir uz ja moka pirkejas.

Ner nei geros kainos, nei geros kokybes, nei kazkokiu naujoviu...
Plius vietoj Lietuvisku ciuziniu per telika kazkokius uzsieniecius reklamuoja...
Juokas pro asaras, sakyciau... bet as gal klystu 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(liepa27 @ 2011 11 09, 13:23)
4u.gif aciu uz nuomone,as kazkaip svarstau Magic pagalves isbandyt,kazkaip viskoelastines bijau del prakaitavimo ir taip vos ne kas antra diena galva plaut tenka.bet cia turbut ne sioje temoje diskutuot reiketu apie pagalves blush2.gif

Jei kalbate apie Metzeler Magic pagalviu linija, tai man labiausiai is ju Magic Plus patinka, bet tik todel, kad Magic man yra per zema smile.gif
Visos jos yra geros, tik butina prie savo gabaritu ir esamo ciuzinio klampumo prisiderinti.

QUOTE(gitulia @ 2011 11 09, 19:36)
Del garantiju:

Respect Jums "gitulia"! Keista man tik del vieno... ir Jus zinote del ko...
Atsakyti