Įkraunama...
Įkraunama...

Endometriozė

QUOTE(lauraz5 @ 2011 09 19, 23:12)
na pienlige yra candida grybelis, kuris sukelia uzdegimus, jei jo negydai ax.gif o uzdegimai isprovokuoja endo kiek esu girdejusi ax.gif man atrodo Ice Tea dar geriau zinotu ar sigulis g.gif

Mane jau eile metu kankina visokie niezejimai ir deginimai doh.gif gal 10 metu... ir niekas nieko neranda doh.gif
gal tai ir prisidejo prie endo...
Kai sulauksiu O, eisiu pas gine, kad paziuretu kaip ten su mano folikulais - auga jie ar ne... Viena karta yra ziureje, tai viskas ok. Tai tuo oaciu ir cistas apziuresim, nes po LP jau beveik 4 men. praejo.
Mergaites, gal Jus zinot, kai OT rodo II juosteles, tai jau vyksta O ir galima eiti pas gine del folikulu ar dar ne? nesuprantu as su tais OT doh.gif su NT tai viskas aisku biggrin.gif
Atsakyti
va prisėdau naujienas pasiskaitinėti, o gi žiūriu kad *ziurkyte* nieko neparašė.. g.gif gal kuri žinote ką kai jai apžiūra praėjo?
Atsakyti
QUOTE(pasislepusi @ 2011 09 20, 06:43)
Kristinuke, laikykis  4u.gif viskas bus gerai!  friends.gif

Laura, aš, kai pienligė prikibdavo, greit sodą panaudodavau... į litrą šilto vandens valg. š. sodos ir prasiplauni... kažkaip man padėdavo atsikratyt to šlykštaus jausmo, o ir viena pažįstama dėkojo už šį "receptą".  ax.gif

Ir farmacininkų nepavergti ginekologai tą patį pataria thumbup.gif

QUOTE(Andzeliukasdd @ 2011 09 20, 06:50)
Sveikos merginos,

Ar priimsite i savo saunu buri? ax.gif
Trumpai papasakosiu savo istorija:
su vyru leliuka jau planuojame daugiau nei du metus, pries 5 men. dariausi LP, rado endo, bet nezinau kokia stadija, nes gyvenu ne LT, po operacijos gydytojas man israse Ova mit pagerti puse metu ( vaistas panasus i clomifena) geriu ji 2d. nuo mmm pradzios 5 dienas,kolkas rezultatu jokiu  schmoll.gif ,
Kiek suprantu gydymas totaliai skiriasi nuo gydymo LT.

Čia Clomiphene, ovuliacijai skatinti. Moduliuoja estrogenų receporius ir taip didina gonadotropinų sekreciją, o padidėjusi pastarųjų sekrecija skatina ovuliaciją. Aš irgi abejoju, kad tau rasta endometriozė g.gif

Kristinuke, špygos kišenėse!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pilkos akys: 20 rugsėjo 2011 - 21:49
QUOTE(lauraz5 @ 2011 09 20, 16:20)
na tada speju,kad endo pas tave nesiekia net 1st!tai juk puiku!na tu cia pas mus saules spinduliukas!matai pas mus 1-2stadijos,net negydo arba gydo progestinais,manau cia kazkuris is tu variantu..na ka lb laukia rezultatu!
Tiesa ar kiti tyrimukai daryti?nes jei istikruju pas tave tokia maza ta endo galvociau,kad ne ji uzkerta kelia stebukliu ax.gif

Radau dar, bet tai tik israsas is "ultrasound" The right ovary contains a 3.1x2.8x2.0 cm cyst with diffuse low level echoes consistent with an endometriotic cyst. Po LP gydytojas pastvirtino ta pati, kad rasta endo cysta verysad.gif
Tyrimukai mano visi tvarkoje, dare harmonu tyrimus, progesterono tyrimus, viskas normoje, nors papildomai jau puse metu geriu folio rugsti ir vitaminus nestukems smile.gif nesuprantu kodel man tokius israse smile.gif
Tiesa mano MB turtas nera superinis, gal dar ir tai stabdo atsirasti taip lauktam stebukleliui 2.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos! Esu naujoke ir noriu i jusu buri blush2.gif , jau parasiau i laparoskopijos skyreli, bet kuo toliau skaitau, tuo baisiau darosi ir galvoju, kad gal ir cia mano vieta... Man paskirta laparoskopija, gydytoja siunte "istirti kiausintakiu praeinamuma", bet dabar issigandau endometriozes. Skaiciau skyrelio pradzioje pozymius - tai sau galiu priskirti tik "sokolada", bet esu turejusi cista, laparotomijos atsakyme - "daugiausia duomenu uz endometrioidine cista", o dabar, kai jau daugiau kaip 2 metai negaliu pastoti, mane ima siurpas nuo minties, kad iki to gydytoja sake, kad bent dvejus metus reikia stengtis, nes is pirmo karto tik serialuose pastoja... imu bijoti, kad per ilgai laukeme... cray.gif . Sakykit, o hormonu tyrimuose atsispindi endometrioze? Nes tuos pasidariau, gydytoja ziurejo, sake, viskas normoj... Ar endometrioze iskreipia hormonus?... Pradedu mirti is baimes - as eziukas ruke, drebantis nuo nezinomybes fear.gif
Atsakyti
QUOTE(kimberley7 @ 2011 09 20, 10:01)
Kad nebuvom tai as zinau, nes musu palatoj niekam neoperavo L.Lenkutyte Mane israse rugs. 16, kita diena po LP  4u.gif As gulejau 007 palatoj  blush2.gif O tai kaip tau si gyd.?

Na kaip čia pasakius..Gal ta gydytoja ir gera pjaustytoja biggrin.gif bet visa kitą..Nesitikiu, kad mane kaip vaiką už rankytės laikytų ir popintų, kad nebijočiau ir pan, tam yra pasichologai..bet bent paaiškinimo apie opreraciją ir kokia situacija kaip pacientė galėčiau tikėtis..Buvau įsidėjus vokelį gydytojai, tačiau, kai nuėjus daryt echoskopo ji dar man už kasos pradėjo tampyt ir šaukt, tai ką aš žinau biggrin.gif dabar juokinga..tada taip nebuvo..po operacijos net neatėjo..pasirodė kitą dieną paspaudė pilvą, paklausė ar neskauda ir išbėgo..informacijos nulis.o kas tave operavo?
Atsakyti
QUOTE(stryga @ 2011 09 21, 15:11)
Sveikos, merginos! Esu naujoke ir noriu i jusu buri blush2.gif , jau parasiau i laparoskopijos skyreli, bet kuo toliau skaitau, tuo baisiau darosi ir galvoju, kad gal ir cia mano vieta... Man paskirta laparoskopija, gydytoja siunte "istirti kiausintakiu praeinamuma", bet dabar issigandau endometriozes. Skaiciau skyrelio pradzioje pozymius - tai sau galiu priskirti tik "sokolada", bet esu turejusi cista, laparotomijos atsakyme - "daugiausia duomenu uz endometrioidine cista", o dabar, kai jau daugiau kaip 2 metai negaliu pastoti, mane ima siurpas nuo minties, kad iki to gydytoja sake, kad bent dvejus metus reikia stengtis, nes is pirmo karto tik serialuose pastoja... imu bijoti, kad per ilgai laukeme... cray.gif . Sakykit, o hormonu tyrimuose atsispindi endometrioze? Nes tuos pasidariau, gydytoja ziurejo, sake, viskas normoj... Ar endometrioze iskreipia hormonus?... Pradedu mirti is baimes - as eziukas ruke, drebantis nuo nezinomybes fear.gif

Sveika,dar nepanikuok kol nepadaryta LP ir nera diagnozes 4u.gif Is pirmo karto ne tik serialuose pastoja, bet ir realiam gyvenime- tik deja mazas procentas (su sunum papuoliau i ta maza proc. bigsmile.gif ), o laukti du metus- irgi absurdas doh.gif As po keliu menesiu pastangu jau nulekiau pas gyd. ieskoti priezasties, buvo padaryti visi reikalingi tyrimai, viena cikla stimuliacija, mazinau PRL,o birzeli jau susitariau del LP rugs.men., rytoj jau savaite kaip po jos ax.gif Mano nepastojimo stazas metai ir 2 men. ir siai dienai turiu diagnoze-I st. endo (tfu,tfu,tfu), o pries 6 metus turejau III st.
Manau kad endo hormonams jokios itakos neturi, bet gal kitos, labiau patyrusios mergaites gerau zino 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(irmuciukasss @ 2011 09 21, 16:02)
Na kaip čia pasakius..Gal ta gydytoja ir gera pjaustytoja biggrin.gif  bet visa kitą..Nesitikiu, kad mane kaip vaiką už rankytės laikytų ir popintų, kad nebijočiau ir pan, tam yra pasichologai..bet bent paaiškinimo apie opreraciją ir kokia situacija kaip pacientė galėčiau tikėtis..Buvau įsidėjus vokelį gydytojai, tačiau, kai nuėjus daryt echoskopo ji dar man už kasos pradėjo tampyt ir šaukt, tai ką aš žinau biggrin.gif  dabar juokinga..tada taip nebuvo..po operacijos net neatėjo..pasirodė kitą dieną paspaudė pilvą, paklausė ar neskauda ir išbėgo..informacijos nulis.o kas tave operavo?

Klausiau todel kad girdejau neigiamu atsiliepimu, butent apie prieziura, informacijos suteikimo 4u.gif Mane S.Raciniene thumbup.gif
Pas ja dar pries pirma LP atvede mano pazistama, esu tikrai patenkinta sia gyd.
Aisku visa laika jai atsiliginu, bet ir visos procedurus atlieka man pati ( dreno ir siulu traikimas) ir siandien vaziuoju pas ja i ligonine siulus traukti ax.gif O kur tau trauks? Dar yra ten gera gyd. Tatjana, bet pavardes neatsimenu doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kimberley7: 21 rugsėjo 2011 - 14:18
QUOTE(kimberley7 @ 2011 09 21, 16:05)

Manau kad endo hormonams jokios itakos neturi, bet gal kitos, labiau patyrusios mergaites gerau zino  4u.gif

Apie tai jau buvo kalbėta ankstenėse temelėse... ir daug. Jei yra endo, tai hormonai nėra idealūs, tik vienų jie išlenda visu gražumu, o kitų taip ir pratūno užsislaptinę. Neužtenka žinoti, kad jūsų FSH, LH, TTH, FT3, FT4, PRG, PRL tvarkingi. Ir be jų yra ką patyrinėti, tačiau, kol to nereikia, gyvenkit ramiai.
Atsakyti
QUOTE(Andzeliukasdd @ 2011 09 21, 04:21)
Radau dar, bet tai tik israsas is "ultrasound" The  right ovary contains a 3.1x2.8x2.0 cm cyst with diffuse low level echoes consistent with an endometriotic cyst. Po LP gydytojas pastvirtino ta pati, kad rasta endo cysta  verysad.gif
Tyrimukai mano visi tvarkoje, dare harmonu tyrimus, progesterono tyrimus, viskas normoje, nors papildomai jau puse metu geriu folio rugsti ir vitaminus nestukems  smile.gif Tiesa mano MB turtas nera superinis, gal dar ir tai stabdo atsirasti taip lauktam stebukleliui  2.gif

zinok gal ir endo pas tave bet tokia minimali,kad net nesiekia 1stadijos.bet netgi tokia "stadija" gali isprovokuoti cistas,manau,kad ip TB turtas dar prisideda..kristinuk,kaip tu manai?
QUOTE(stryga @ 2011 09 21, 14:11)

kaip Ice Tea pasakytu i palata priimam bet lovos negausi kolkas..lova gausi kai patvirtins diagnoze 4u.gif endo niekaip kitaip neaptinkama tik lp metu ir jokiu iskraipymu hormonams irgi nepadaro..tad laukiam lp rezultatu ir tada galesi gaut jau lova ir but musu palatos drauge,bet kolkas pabuk lankytoja ir nesinervink taip 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kimberley7 @ 2011 09 21, 15:18)
Sveika,dar nepanikuok kol nepadaryta LP ir nera diagnozes  4u.gif Is pirmo karto ne tik serialuose pastoja, bet ir realiam gyvenime- tik deja mazas procentas (su sunum papuoliau i ta maza proc.  bigsmile.gif ), o laukti du metus- irgi absurdas  doh.gif  As po keliu menesiu pastangu jau nulekiau pas gyd. ieskoti priezasties, buvo padaryti visi reikalingi tyrimai, viena cikla stimuliacija, mazinau PRL,o birzeli jau susitariau del LP rugs.men., rytoj jau savaite kaip po jos  ax.gif Mano nepastojimo stazas metai ir 2 men. ir siai dienai turiu diagnoze-I st. endo (tfu,tfu,tfu), o pries 6 metus turejau III st.
Manau kad endo hormonams jokios itakos neturi, bet gal kitos, labiau patyrusios mergaites gerau zino  4u.gif
Papildyta:

Klausiau todel kad girdejau neigiamu atsiliepimu, butent apie prieziura, informacijos suteikimo  4u.gif Mane S.Raciniene  thumbup.gif
Pas ja dar pries pirma LP atvede mano pazistama, esu tikrai patenkinta sia gyd.
Aisku visa laika jai atsiliginu, bet ir visos procedurus atlieka man pati ( dreno ir siulu traikimas) ir siandien vaziuoju pas ja i ligonine siulus traukti  ax.gif O kur tau trauks? Dar yra ten gera gyd. Tatjana, bet pavardes neatsimenu  doh.gif

Aš jau vakar išsitraukiau toj pačioj ligininėj kur operavo. Aš norėjau, kad mane operuotų Vildaitė, nes gerų atsiliepimų buvau prisiskaičius, bet tuo metu ji buvo atostogose, tai sakau tada nesvarbu kas operuos, nes atsarginio varianto neturėjau:) Užtat vakar nuėjus trauktis siūlų mačiau šią gyd, dar paklausė manęs ko laukiu, tai pasakiau, kad siūlų išsitraukt, tai liepė biškiuką palaukti. taip tikėjausi, kad ji trauks, tai būčiau dar pakalbinus, paklausinėjus kas man rūpi, bet deja...atvarė Lenkutytė biggrin.gif vakar biški geresnės nuotaikos buvo..bet kas iš to..
Atsakyti
QUOTE(lauraz5 @ 2011 09 21, 16:21)
ir jokiu iskraipymu hormonams irgi nepadaro..

Lauraz, iš kur žinai? Jei tau nėra, tai nereiškia, kad nepadaro. Jau anksčiau diskutavom ta tema. Jei viskas gerai su imunine ir hormonų sistema, endo nekankins. Ir taip sakau ne dėl to, kad pati sugalvojau ar kad man vienai dar ir hormonų problemų yra. Tai gydytojų nuomonė, tik, deja,ne tų, kurie sėdi įprastose poliklinikose ir mažai nutuokia, kas ta endo apskritai yra.
Atsakyti
QUOTE(kristinuke @ 2011 09 21, 15:40)
Lauraz, iš kur žinai? Jei tau nėra, tai nereiškia, kad nepadaro. Jau anksčiau diskutavom ta tema. Jei viskas gerai su imunine ir hormonų sistema, endo nekankins. Ir taip sakau ne dėl to, kad pati sugalvojau ar kad man vienai dar ir hormonų problemų yra. Tai gydytojų nuomonė, tik, deja,ne tų, kurie sėdi įprastose poliklinikose ir mažai nutuokia, kas ta endo apskritai yra.

ok ok ,kristinuk,nesiginciju,tu gi apie hormonus geriau ismanai negu as,kaip tu sakai nukrypimu pas mane nera..tai taip pagalvojau..tikrai endo mistine liga,bent zinotum kaip nuo jos saugotis.
Bet jau snd kaip susinervinau siaubingai!perskaiciau laikrasty kad yra 25tukst produktu kur yra sudety sojos!siaubas,juk soja endo maistas irgi nes skatina estrogenu gamyba! Zodziu valgai ir maitini endo to pats nezinodamas!neveltui tos endo daugeja,kai tos sojos visur prikista ohmy.gifx:
Atsakyti