Įkraunama...
Įkraunama...

Po kiek laiko draugystės apsigyvenote kartu?

QUOTE(Koxamte @ 2011 10 11, 18:03)
Hm..gyvenat kartu, bet mėn pab. apsigyvensit kartu.. kažką truputį ne taip parašėt  ax.gif

tfu norejau parasyti draugaujam smile.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Dimitrijus @ 2011 10 11, 20:56)
Oi nesakykit. Aš irgi katalikas, bet nevisai sutiksiu su Jūsų požiūriu. Žmonėms neretai ir būna tas sekantis draugystės žingsnis, kai jie apsigyvena kartu. Kai pradeda galvoti apie ateitį kartu. pagyvene kartu dažniausiai ir nusprendžia tuoktis. Be to gyvenimas rodo, kad gyvenant kartu atsiskleidžia ivairus žmogaus bruožai, kurių nepastebėsi tik susitikinėjant.  O tai būna paskui, susitikinėjom 7 metus, susituokėm ir po savaitės skirybos.

visiskai pritariu, nes pagyvenus kartu zmones pamato ar jie gali buti kartu ar negali
Atsakyti
QUOTE(Dimitrijus @ 2011 10 11, 18:56)
Oi nesakykit. Aš irgi katalikas, bet nevisai sutiksiu su Jūsų požiūriu. Žmonėms neretai ir būna tas sekantis draugystės žingsnis, kai jie apsigyvena kartu. Kai pradeda galvoti apie ateitį kartu. pagyvene kartu dažniausiai ir nusprendžia tuoktis. Be to gyvenimas rodo, kad gyvenant kartu atsiskleidžia ivairus žmogaus bruožai, kurių nepastebėsi tik susitikinėjant.  O tai būna paskui, susitikinėjom 7 metus, susituokėm ir po savaitės skirybos.

Nemanau, kad viskas taip paprasta. g.gif Yra ir nemažai tyrimų, rodančių, kad gyvenę iki santuokos ir skiriasi dažniau. Be to, ir iš pat pradžių vienaip bus žiūrima į santykius kai įsipareigojama šeimai ir visiškai kitaip, kai norima tik "pasibandyti". Bet juk žmogus - ne daiktas? (juk ne kokia skalbimo mašina, atsiprašant) smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovainė @ 2011 10 11, 19:41)
  Jei vaikinas gerbia savo merginą ir sako mylintis, jis pasiūlys jai tekėti, o ne sugyventinės rolę. Visa kita yra manipuliacijos.

lotuliukas.gif o kas jei ne vaikinas pasiulo kartu gyventi ?

Man tai juokingas tas savo nuomones pirsimas..bet koks..ar toks, kur sako, kad oj negyvenkit kartu pries vestuves, tai blogai...gadinates sau gyvenima..
ar toks, kai persama, kad butinai reik pagyvent pries tuokiantis...

Kas kaip nori, tas taip elgiasi smile.gif ir tokiu atveju maziausiai rupi nuomone tu, kuriu tu nepazisti smile.gif
Atsakyti

visiskai pritariu, nes pagyvenus kartu zmones pamato ar jie gali buti kartu ar negali
[/quote]

Su tokia nuostata dažniausiai paaiškės , kad "negali". Reikia pasiryžimo ir įsipareigojimo nuolat kurti santykius, tiesiog "dirbti" dėl jų, ir abiem. Ir visada bus sunkumų, krizių, negandų. Pabėgti lengviausia.
Atsakyti
QUOTE(Fantastique @ 2011 09 14, 14:38)
Sveikutės  ax.gif 
Turiu paprastą klausimą: po kiek laiko draugystės apsigyvenote kartu su vaikinu?  smile.gif  kuris pirmas apie tai pradėjo šnekėti? Na, situacija mano tokia, kad su vaikinu draugauju dar tikrai labai trumpai (skaičiuojant mėnesiais), o jis jau reiškia norą gyventi su manimi. Pats pagrindą po kojomis jau turi, pinigėlius uždirba, mokslus baiginėja ir tėra dviem metais už mane vyresnis  ax.gif  aš pati nuomojuos butą, esu studentė ir dar turiu mažą darbelį. Patarimų man nereikia- aš apsisprendusi nepradėti gyvenimo kartu taip anksti. Labai bijau netekti nerūpestingos draugystės metų, praleisti šį etapą ir iškart lėkt rūpintis namais, buitimi  smile.gif  todėl noriu šiaip jūsų paklausti, kokios buvo jūsų situacijos ir po kiek laiko apsigyvenote kartu?  blush2.gif

Musu draugystes diena sutapo su gyvenimo kartu diena lotuliukas.gif
Taip jau gavos, kad viskas pas mus lb kosminiu greiciu kazkaip klostes... mes buvom pries tai draugai ir poto tik lyg zaibas kazkaip trenke smile.gif realiai pradejom draugaut ir iskart atsikrausciau pas ji... po metu jau susituokem, db jau keli metai susituoke esam ir be galo laimingi bigsmile.gif
taip kad mano nuomone kiekvienam savo... vieni nori neskubet, o kitiem gaunas kaip sakau kosminiu greiciu ax.gif
Atsakyti

Kas kaip nori, tas taip elgiasi smile.gif ir tokiu atveju maziausiai rupi nuomone tu, kuriu tu nepazisti smile.gif
[/quote]

Sutinku, nes jūs, tikriausiai taip ir elgiatės? smile.gif
Dalinuosi savo patirtimi ir supratimu, o priimti ją ar ne, čia be jokios abejonės, kiekvieno pasirinkimo reikalas.
Galima neigti ir žmogaus ar gamtos dėsningumus, tik, kad ir kaip norėtumėmėm, nuo to jie niekur nedings. ax.gif Sėkmės.
Atsakyti
QUOTE(Dovainė @ 2011 10 12, 10:00)
Sutinku, nes jūs, tikriausiai taip ir elgiatės? smile.gif
Dalinuosi savo patirtimi ir supratimu, o priimti ją ar ne, čia be jokios abejonės, kiekvieno pasirinkimo reikalas. 
Galima neigti ir žmogaus ar gamtos dėsningumus, tik, kad ir kaip norėtumėmėm,  nuo to jie niekur nedings.  ax.gif  Sėkmės.

taip, as taip ir elgiausi smile.gif Man tada rupejo tik mano artimiausiu zmoniu nuomone smile.gif

Gyvenime MES kiekvienas gyvename taip, kaip mum priimtina smile.gif Ir tas gyvenimas butu nuobodus, jei visi vienodai, stereotipiskai, elgtusi smile.gif

Ir seimos laime tikrai nepriklauso nuo to, ar tu pries vedybas gyvenai kartu ar ne smile.gif
Tai kurkas gilesni dalykai smile.gif Tik kai zmogus nudega kazkuriuo atveju, tada tvirtina, kad taip bus daugumai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dimitrijus @ 2011 10 11, 19:56)

Visiškai pritariu smile.gif Mes apsigyvenome kartu, idealiai pažinome vienas kitą, ko tikrai nebūtų buvę tik susitikinėjant. Ir susituokėme mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(simpa @ 2011 10 12, 07:38)
lotuliukas.gif o kas jei ne vaikinas pasiulo kartu gyventi ?

Man tai juokingas tas savo nuomones pirsimas..bet koks..ar toks, kur sako, kad oj negyvenkit kartu pries vestuves, tai blogai...gadinates sau gyvenima..
ar toks, kai persama, kad butinai reik pagyvent pries tuokiantis...

QUOTE(simpa @ 2011 10 12, 08:34)
taip, as taip ir elgiausi smile.gif Man tada rupejo tik mano artimiausiu zmoniu nuomone  smile.gif

Gyvenime MES kiekvienas gyvename taip, kaip mum priimtina smile.gif Ir tas gyvenimas butu nuobodus, jei visi vienodai, stereotipiskai, elgtusi smile.gif

Ir seimos laime tikrai nepriklauso nuo to, ar tu pries vedybas gyvenai kartu ar ne smile.gif
Tai kurkas gilesni dalykai smile.gif Tik kai zmogus nudega kazkuriuo atveju, tada tvirtina, kad taip bus daugumai smile.gif

labai teisingai pasakyta thumbup.gif pritariu visomis keturiom drinks_cheers.gif neturiu net ka pridurti thumbup.gif esu tos pacios nuomones.
Atsakyti
Sveiki 4u.gif Mes apsigyvenome kartu po daugiau nei metų draugystės. Aš asmeniškai net neplanavau taip anksti pradėti savarankišką gyvenimą su vaikinu (man tuo metu buvo ką tik suėję 19 metų), tačiau likimas viską pakoregavo savaip thumbup.gif . Taip jau gavosi, kad, pradraugavus beveik metus su vaikinu, kaip tik baigiau vidurinę mokyklą, įstojau mokytis į kitą miestą, tad taip ar taip teko keisti gyvenamąją vietą ir pradėti studentišką gyvenimą. Tuo tarpu vaikinas irgi buvo baigęs mokslus, kaip tik ieškojo darbo, tad nedvejodamas nusprendė vykti į kitą kartu su manimi. Abiejų tėvai šį sprendimą palaimino: manieji buvo laimingi, nes nepažįstamam mieste būsiu ne viena, na o vaikino tėvai – kad jų sūnus įsitvirtins, visgi didesniam mieste platesnės darbo galimybės. Tad visiems buvo gerai, na o mes asmeniškai nei kiek nesigailime šio savo žingsnio bigsmile.gif . Gera kiekvieną dieną jausti šalia mylimą žmogų, žingsnis po žingsnio kartu mokytis savarankiško gyvenimo pagrindų, dar labiau pažinti vienas kitą įvairiose gyvenimo situacijose, apsigludinti charakterio kampus. Dabar jau kartu gyvename daugiau nei 5-erius metus. Kartais susimąstau, ar vis dar būtume kartu, jei jis būtų mane vieną išleidęs gyventi į svetimą miestą; ar būtų laukęs jis tuos 6-erius metus, kol baigsiu studijas ir grįšiu į gimtą miestą, ar būtų pasitenkinęs trumpais pasimatymais savaitgaliais. Aišku atsakymų į šiuos klausimus jau nebesužinosim, bet turbūt tai jau ir ne taip svarbu... ax.gif Beje, taip pat norėčiau pritarti nuomonei, kad šeimos laimės pamatai tikrai nepriklauso nuo to, ar pora anksti ar vėlai pradeda gyventi kartu, jau nekalbant apie pačias sąvokas „anksti“ ar „vėlai“, kurios vėlgi yra sąlyginės ir priklauso nuo kiekvieno mūsų asmeninių nuostatų. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Koxamte @ 2011 10 07, 18:12)
Priėmę bažnytinę santuoką, jus iš dviejų kūnų tampate vienu...Nežinau, kaip tiksliai ten sako, bet esmė ta pati...
Apie bažnytinę santuoką esu atskiros nuomonės. Tad šis dalykas man tikrai netinka.
QUOTE(Verutea @ 2011 10 07, 19:01)
Dieter, ar gauni dovanų iš sugyventinio? Kokios jos? Man tavo vyrukas skūpokas atrodo. O su čekiais... Taip darydavau, kai iš tėvų pinigų gyvenau. Ir dar tada, kai alga biedna buvo. Bet kai du rimti žmonės... Et... Eina sau. Metu akmenį tavo sugyventinin. Kaip jis jaučiasi pats tuos čekius rinkdamas? Jo tokia situacija nežemina?
Hmz, dovanų, konkrečių dovanų ne, nes mano pageidavimu to nėra. Tačiau malonių staigmenų taip, gaunu, dažnokai. Na, dėl skūpumo, jis taupus, tikrai, ir labai, nes tėvų situacija ir jo vaikystės buvo visai kitokia. Gyvenimas kartais priverčia. Dėl čekių norėjau to aš. Jis sakė aš tau duodu pinigus ir tu pirk viską. O aš nenoriu viską pirkti, nenoriu viena būti už kažką atsakinga, noriu dalintis visais rekalais
QUOTE(Dimitrijus @ 2011 10 08, 00:55)
1. Aš tikrai nenorėjau supikdyti ar juolabiau ižeisti. 4u.gif  Jus sakot, kad nesat šeima ir aš Jūsų situacija suprantu. Aš būtent ir klausiu kaip būtų jei būtu šeima?
2. Tiesiog jei mano žmona dvigubai mažiau gauna algos nei aš tai kaip tada? Nejau aš rengsiuos firminei parduotuvei, o ji to negalėdama dėvėtu rūbų parduotuvėje? Jei aš noriu austriu vakarienei, o ji gali sau leisti tik makaronus? Bet vėlgi pabrėžiu, jei yra šeima.
3. Sakot vyras neduos visų pinigų šeimasi, nes investuos. Tai labai gerai, bet jei yra šeima, ar tas neturėtu būti abipusiu sutarimu? Na čia tik man taip atrodo.
1. Neįsižeidžiau ir nesupykau. Bet ir aprašiau, kaip įsivaizduoju šeimoje. Taip kaip mes su draugu kalbamės.
2. Na, mes maistą perkam vienas kitam, jei noriu krevečių, nusiperku padarau ir draugas jas valgo, juk maisto išlaidos yra bendros. Dėl vakarienių kavinėse, taip mes valgom, einam kartu, tačiau kiekvienas susimoka už save. Nuo paauglystės man taip buvo, neleisdavau mokėti, man nesmagu, jaučiuosi prastai, jaučiuosi skolinga ir išlaikoma. Tuo metu mano savijauta prasta. Dėl drabužių. Na, palyginus mano ir draugo drabužių ir batų kainas mano didesnės. Tačiau jei aš jam nupirkčiau megztinį, pasiūlyčiau sumokėti (nes turiu daugiau pinigų), jis nesutiktų ir būtų nepatenkintas, net susipyktume (kartą taip buvo), tai kodėl tada turiu lįsti ten kur jis pats nenori, kad aš lįsčiau.
3. Na, dabar tau jau ir yra abipusis susitarimas. Jis dalį pinigų skirs šeimai (manau pasiskaičiuoti sugebėsim), o dalis bus investuojama, tikrai nerašiau, kad jis visai neduos šeimai pinigų.

O dėl negyvenimo kartu, kaip viena narė rašė, dėl vaikų ir t.t. tai tikrai nepritariu. Ir pati matau, kaip 'vaikai' moterims nėra prioritetas ir jie tampa paprasčiausiu 'kliuviniu', taip, taip yra. Bet visuomenė negali judėti atgal ar stovėti vietoje, viskas keičiasi... ir tai labai natūralu mirksiukas.gif
Atsakyti
mes 4metus kartu ,is ju 3gyvenam kartu jai galima tai pavadinti taip....visa laika gyvenom pas mano tevus ir si rudeni (laikinai)persikraustem pas jo tevus(del mano mokslu,susisiekimo ir pan.) Kitu metu vasara planuojam iseiti kazkur kartu,as raginu remontuoti sena sodo nameli ,jis vis apie buta o veliau lyg persigalvoja ir sako gerai ir pas tevus.....o mane tai zudo,nors santykiai su jais tikrai begalo grazus seima nuostabi ,bet dviese yra dviese....kaip jam tai ikalti i galva... g.gif
Atsakyti