QUOTE(Koxamte @ 2011 10 07, 18:12)
Priėmę bažnytinę santuoką, jus iš dviejų kūnų tampate vienu...Nežinau, kaip tiksliai ten sako, bet esmė ta pati...
Apie bažnytinę santuoką esu atskiros nuomonės. Tad šis dalykas man tikrai netinka.
QUOTE(Verutea @ 2011 10 07, 19:01)
Dieter, ar gauni dovanų iš sugyventinio? Kokios jos? Man tavo vyrukas skūpokas atrodo. O su čekiais... Taip darydavau, kai iš tėvų pinigų gyvenau. Ir dar tada, kai alga biedna buvo. Bet kai du rimti žmonės... Et... Eina sau. Metu akmenį tavo sugyventinin. Kaip jis jaučiasi pats tuos čekius rinkdamas? Jo tokia situacija nežemina?
Hmz, dovanų, konkrečių dovanų ne, nes mano pageidavimu to nėra. Tačiau malonių staigmenų taip, gaunu, dažnokai. Na, dėl skūpumo, jis taupus, tikrai, ir labai, nes tėvų situacija ir jo vaikystės buvo visai kitokia. Gyvenimas kartais priverčia. Dėl čekių norėjau to aš. Jis sakė aš tau duodu pinigus ir tu pirk viską. O aš nenoriu viską pirkti, nenoriu viena būti už kažką atsakinga, noriu dalintis visais rekalais
QUOTE(Dimitrijus @ 2011 10 08, 00:55)
1. Aš tikrai nenorėjau supikdyti ar juolabiau ižeisti.
Jus sakot, kad nesat šeima ir aš Jūsų situacija suprantu. Aš būtent ir klausiu kaip būtų jei būtu šeima?
2. Tiesiog jei mano žmona dvigubai mažiau gauna algos nei aš tai kaip tada? Nejau aš rengsiuos firminei parduotuvei, o ji to negalėdama dėvėtu rūbų parduotuvėje? Jei aš noriu austriu vakarienei, o ji gali sau leisti tik makaronus? Bet vėlgi pabrėžiu, jei yra šeima.
3. Sakot vyras neduos visų pinigų šeimasi, nes investuos. Tai labai gerai, bet jei yra šeima, ar tas neturėtu būti abipusiu sutarimu? Na čia tik man taip atrodo.
1. Neįsižeidžiau ir nesupykau. Bet ir aprašiau, kaip įsivaizduoju šeimoje. Taip kaip mes su draugu kalbamės.
2. Na, mes maistą perkam vienas kitam, jei noriu krevečių, nusiperku padarau ir draugas jas valgo, juk maisto išlaidos yra bendros. Dėl vakarienių kavinėse, taip mes valgom, einam kartu, tačiau kiekvienas susimoka už save. Nuo paauglystės man taip buvo, neleisdavau mokėti, man nesmagu, jaučiuosi prastai, jaučiuosi skolinga ir išlaikoma. Tuo metu mano savijauta prasta. Dėl drabužių. Na, palyginus mano ir draugo drabužių ir batų kainas mano didesnės. Tačiau jei aš jam nupirkčiau megztinį, pasiūlyčiau sumokėti (nes turiu daugiau pinigų), jis nesutiktų ir būtų nepatenkintas, net susipyktume (kartą taip buvo), tai kodėl tada turiu lįsti ten kur jis pats nenori, kad aš lįsčiau.
3. Na, dabar tau jau ir yra abipusis susitarimas. Jis dalį pinigų skirs šeimai (manau pasiskaičiuoti sugebėsim), o dalis bus investuojama, tikrai nerašiau, kad jis visai neduos šeimai pinigų.
O dėl negyvenimo kartu, kaip viena narė rašė, dėl vaikų ir t.t. tai tikrai nepritariu. Ir pati matau, kaip 'vaikai' moterims nėra prioritetas ir jie tampa paprasčiausiu 'kliuviniu', taip, taip yra. Bet visuomenė negali judėti atgal ar stovėti vietoje, viskas keičiasi... ir tai labai natūralu