QUOTE(Dieter @ 2011 10 07, 12:47)
Mes tik gyvenam kartu, mes ne šeima ir jos nevaidinam. Gyvenam nes abiems taip geriau ir pigiau.
Kai bus šeima, bus vaikai, bus bendra. Kol nėra, kas mano tas mano.
Mano draugas, man pasakė, kad tikrai ne visa jo alga bus šeimos, nes dalį pinigų jis investuos, kažkur dės (na, finansus išmano, nes studijuoja ir dirba), ateičiai ir pan.
QUOTE(Dieter @ 2011 10 07, 14:06)
Laba dieną, Jūs iš medžio iškritot? Žinoma kad yra išimčių, ligos, bedarbystė. Pastaroji yra laikina. SM'e ir taip pilna temų kai vyras moterims nedirbdamas sėdi ant sprando, o ji ir save, ir vaiką ir dar jį išlaiko. O jis sveikas, turi rankas, kojas, bet va, nenori, nes juk taip patogu. Yra ir moterų kurios nedirba ir tik iš vyrų gyvena. Ima pinigus viskam. Aš taip negaliu
Man taip nėra priimtina.
Bedarbystė yra laikina, ją galima visaip išspręsti.
Bet aš nenoriu, kad vyras man priekaištautų kodėl aš nusipirkau batus, nors nevaikštau basa, kodėl pirkau švarką, kai spintoje jau pora yra. Ir aš jam nenoriu priekaištauti, kam leidžia savo pinigus, naujam kompui, nors ir senas veikia, naujam telefonui, o moksli knygai.
Valio, kai yra porų kurioms savo pinigų nėra gaila niekam. O man gaila. Aš noriu kad būtų lygybė, man taip patogiau ir priimtiniau. Mano antrai pusei taip pat. Tai nematau čia jokios bėdos, jei mes abu sugebame susitarti. O kitiems kai nepriimtina tai ir nesupras to. Jei B neturi dabar pinigų telefonui, o mirtinai reikia, nes neveikia senasis, tai ką, man jam dovanoti 600 Lt, aš nesu milijonierė. Aš skolinu, o jis atiduoda. Nematau čia nieko blogo ar smerktino.
Aš tai suprantu kai yra bendras biudžetas. Ir puiku, jeigu tik jiems taip gerai.
Aš tikrai nenorėjau supikdyti ar juolabiau ižeisti.
Jus sakot, kad nesat šeima ir aš Jūsų situacija suprantu. Aš būtent ir klausiu kaip būtų jei būtu šeima?
Tiesiog jei mano žmona dvigubai mažiau gauna algos nei aš tai kaip tada? Nejau aš rengsiuos firminei parduotuvei, o ji to negalėdama dėvėtu rūbų parduotuvėje? Jei aš noriu austriu vakarienei, o ji gali sau leisti tik makaronus? Bet vėlgi pabrėžiu, jei yra šeima.
Sakot vyras neduos visų pinigų šeimasi, nes investuos. Tai labai gerai, bet jei yra šeima, ar tas neturėtu būti abipusiu sutarimu? Na čia tik man taip atrodo.