Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės darbo užmokestis

QUOTE(bedugne @ 2006 04 07, 12:30)
Butent. Pries pradedant darba, yra aptariamos salygos ir darbo uzmokestis.Ir sorry, bet siutina, kai ateina aukle, "atsedi" darbo laika, nerodo iniciatyvos, ja reikia "stumdyti", kontroliuoti ir t.t.

o IŠ KUR TU ŽINAI KAD JI TIKTAI SĖDI IR NIEKO NEDARO g.gif
Atsakyti
QUOTE(Marinčik @ 2006 04 07, 12:52)
o IŠ KUR TU ŽINAI KAD JI TIKTAI SĖDI IR NIEKO NEDARO g.gif

Nesunku tai pajausti, pamatyti...
Pvz.tikrai zinau, kad ziuri TV ir perskaito visus mano zurnalus, kurie tik atsiranda namuose...
Ka tuo metu daro vaikas??
Kartojuosi-nedaro vaikui valgyti, net is lauko atejusio vaiko purvinu, zemetu pirstinyciu nepakisa po kranu, o padziauna ant radijatoriaus tokias-purvinas, smeletas, slapias.
Jei nepasakau, nieko nedaro, net elementariu dalyku, tokiu kaip pvz.-nedeti vaikui purvino seilinuko, o is spintos paimti svaru.O net ir kai pasakau, suveikia vienai dienai.o to-vel tas pats...
Arba pasakiau, kad duotu vaikui pirkta kosyte(uzpilama vandeniu).Dave, vaikui nepatiko, nevalge.Nupirkau kitokia.Sakau-duokite.Ne, neduoda.Savaite, dvi...Klausiu, kodel neduodat.Sako-jis gi nevalgo...Tai juk nauja, kitokia, pabandyti juk galima, nevalgys-tai nevalgys doh.gif .Pasakau-DUOKITE.Na, dave pagaliau.Ir taip visur ir del visko...Nu pavargau as su tokia aukle...Jej bogu...
Atsakyti
QUOTE(bedugne @ 2006 04 07, 13:05)
Pvz.tikrai zinau, kad ziuri TV ir perskaito visus mano zurnalus, kurie tik atsiranda namuose...
Kartojuosi-nedaro vaikui valgyti, net is lauko atejusio vaiko purvinu, zemetu pirstinyciu nepakisa po kranu, o padziauna ant radijatoriaus tokias-purvinas, smeletas, slapias.
Jei nepasakau, nieko nedaro, net elementariu dalyku, tokiu kaip pvz.-nedeti vaikui purvino seilinuko, o is spintos paimti svaru.O net ir kai pasakau, suveikia vienai dienai.o to-vel tas pats...
Arba pasakiau, kad duotu vaikui pirkta kosyte(uzpilama vandeniu).Dave, vaikui nepatiko, nevalge.Nupirkau kitokia.Sakau-duokite.Ne, neduoda.Savaite, dvi...Klausiu, kodel neduodat.Sako-jis gi nevalgo...Tai juk nauja, kitokia, pabandyti juk galima, nevalgys-tai nevalgys doh.gif .Pasakau-DUOKITE.Na, dave pagaliau.Ir taip visur ir del visko...Nu pavargau as su tokia aukle...Jej bogu...

jEIGU NENORI PAKOLKAS SU JA IŠSISKYRTI ,GAL PARAŠYK ANT LAPELIŲ NURODIMUS,PAVYZDŽ.PO LAUKO IŠPLAUT BUTINAI RANKAS,ANT ŠALDYTUVO PRIKLIJOK KĄ VAIKUI TURI ŠIANDIEN DUOT.
iR DAR KLAUSIMAS AR JUS NESUSISKAMBINAT DIENA.aŠ PAVYZDŽ.PASKAMBINU PAKLAUSIU KAIP tOMUKAS ,KĄ VALGĖ ,KĄ JAM DAR DUOT KAD NEPAMIRŠTU VITAMINUS DUOT KIEKVIENĄ DIENĄ PASKAMBINU IR PASITEIRAUJU IR DAR 100 ŽINUČIU PARAŠAU ,PAKLAUSIU ,KAIP KAS IR JI MAN ATRAŠO,NES MAN RUPI.
GAL TAIP PAT DARYK rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Marinčik @ 2006 04 07, 13:19)
jEIGU NENORI PAKOLKAS SU JA IŠSISKYRTI ,GAL PARAŠYK ANT LAPELIŲ NURODIMUS,PAVYZDŽ.PO LAUKO IŠPLAUT BUTINAI RANKAS,ANT ŠALDYTUVO PRIKLIJOK KĄ VAIKUI TURI ŠIANDIEN DUOT.
iR DAR KLAUSIMAS AR JUS NESUSISKAMBINAT DIENA.aŠ PAVYZDŽ.PASKAMBINU PAKLAUSIU KAIP tOMUKAS ,KĄ VALGĖ ,KĄ JAM DAR DUOT KAD NEPAMIRŠTU VITAMINUS DUOT KIEKVIENĄ DIENĄ PASKAMBINU IR PASITEIRAUJU IR DAR 100 ŽINUČIU PARAŠAU ,PAKLAUSIU ,KAIP KAS IR JI MAN ATRAŠO,NES MAN RUPI.

Ka vaikui duoti valgyti, rasau jai kiekviena diena ant lapelio.Po to, kai sumaitino vaikui savaites senumo balandelius doh.gif .Ir siaip esminius dalykus parasau.Bet smulkmenu ir viso kito surasyti juk negaliu...O kai paskambinu, ji taip letai sneka, vaikas zysti, girdziu, pradeda verysad.gif , ai, kazkaip susinervuoju ir nutariau neskambineti.Esu jai pasakiusi, kad man numestu majaka, as jai perskambinsiu, jei ko noretu paklausti, ar pasitarti.Per pusmeti gal 2 kartus numete majaka verysad.gif Jai, tipo, viskas aisku visada...
Tiksliau-jai viskas poch..., man atrodo doh.gif
Kad ir tai: grizusi visad paklausiu, kaip jiems sekesi per diena, kas naujo.Juk man viskas idomu doh.gif O ji man vis ta pati"viskas vienodai", atsako. blink.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Blobse @ 2006 04 07, 12:12)
Ir kurią auklę tėvai užmušė ar sumušė, jei vaiką rado su gumbu didžiausiu kaktoje, jei apsinuodijo, nes ne taip pamaitino, ar slogą gavo, nes peršalo ar perkaito? Kuo pasireiškia ta atsakomybė? Gal kompensaciją kuri auklė vaiko tėvams sumokėjo?

o kiek aukliu del to atleista? zinoma jei tai pasitaike viena kart,tai visiam pasitaiko,bet jei tavo vaikas pastoviai vaiksciotu melynas ar sirgtu? juk auklyte samdai tam,kad rupintus vaiku.....
Papildyta:
QUOTE(bedugne @ 2006 04 07, 13:05)

na tegu skaito kai vaikas miega..... o jei vaikas pakankamai didelis,gal nieko tokio ir jei pusvalanduka animacinius filmukus paziuri ax.gif o jei nenori jos keist tai pabandyk sudaryt sarasa ka ji turi padaryti.o seilinuka padek ten,kur aukles akys uzklius ir uzdes g.gif
Papildyta:
QUOTE(Marinčik @ 2006 04 07, 13:19)

manau tada bedugnes aukle pareikalaus kad jinai jei dar duotu saskaitai pasipildyt thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(bedugne @ 2006 04 07, 14:02)
Ka vaikui duoti valgyti, rasau jai kiekviena diena ant lapelio.Po to, kai sumaitino vaikui savaites senumo balandelius doh.gif .Ir siaip esminius dalykus parasau.Bet smulkmenu ir viso kito surasyti juk negaliu...O kai paskambinu, ji taip letai sneka, vaikas zysti, girdziu, pradeda verysad.gif , ai, kazkaip susinervuoju ir nutariau neskambineti.Esu jai pasakiusi, kad man numestu majaka, as jai perskambinsiu, jei ko noretu paklausti, ar pasitarti.Per pusmeti gal 2 kartus numete majaka verysad.gif Jai, tipo, viskas aisku visada...
Tiksliau-jai viskas poch..., man atrodo doh.gif
Kad ir tai: grizusi visad paklausiu, kaip jiems sekesi per diena, kas naujo.Juk man viskas idomu doh.gif O ji man vis ta pati"viskas vienodai", atsako.  blink.gif  blink.gif

tai pasiulyk nuveikt ka nors naujo...... doh.gif o del to kad nemajekinai tai ir man paciai yra teke kai vaikui po pokaituko temperatura pakilo pirma gydytojai ir greitajai skambint,o po to tik mamai 4u.gif
Atsakyti
Nu ką aš žinau - auklei mokėti 1200+SODRA (čia ką papildomai visi 34 proc, t.y. 408 Lt ???) tikrai ne kiekvienas gali mokėt...Man atrodo per daug. Aišku, kiekvienas moka pagal savo galimybes, bet apie tokį atlyginimą dar negirdėjau, na nebent daug papildomų funkcijų atlieka arba kelis vaikus prižiūri. Kiek uždirba moteris su aukštuoju išsilavinimu Lietuvoje vidutiniškai - na gal kokius 2000 Lt???
Juk tokius pinigus sumokėjus auklei ne kas ir beliktų...Nesąmonė kažkokia.
Atsakyti
QUOTE(Marinčik @ 2006 04 07, 11:25)
Ai nerašyk čia nesamoniu.nebuna vaikų be guzų ,be slogos ,be peršalimų,supranti nebuna.parodyk nors vieną šeimą auginanti vaikus ir  kad vaikai nesirgtu,kad negriuvinetu ,neužsigautu niekur ,neverktu ir taip tuoliau.

nebūna, žinoma, BET... pareinu aš šiandien namo - langai namuose atidaryti visi, vaikas tik su pampersu laksto (man su megztuku kaip ir vėsoka). O dar auklė pasakoja - šiandien vaikas žaidė žaidė, kažko tylu pasidarė. Pasižiūriu - miega. Tai aš jo ir nejudinau, tik užklojau.
Viskas atrodo nekaltai, BET vaikas tai ant grindų užmigo...

O jau buvau pasikalbėjus su aukle, jau ir nebevėluoja po kelias valandas, ir į lauką vaiką vest pradėjo, džiaugiausi, mokėt papildomai galvojau ir te tau g.gif
Galų gale, pakeist auklytę irgi ne taip paprasta. Ir mažius ją mėgsta, ir aš pati esu toks žmogus, kad visokioms permainoms labai sunkiai pasiryžtu. Be to - keist auklę reiškia vėl kelias savaites nedirbt, o man, kaip finansininkei, pats darbymetis, tuo labiau, kad tik mėnuo, kaip į darbą grįžau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 07 balandžio 2006 - 18:25
[quote=bedugne,2006 04 07, 13:30]
Butent. Pries pradedant darba, yra aptariamos salygos ir darbo uzmokestis.Ir sorry, bet siutina, kai ateina aukle, "atsedi" darbo laika, nerodo iniciatyvos, ja reikia "stumdyti", kontroliuoti ir t.t.

Nors visiskai suprantu mamyciu pasipiktinima tokiomis auklemis, visgi manyciau cia jau kitas aspektas, kai zmogus tiesiog nedirba savo darbo gerai. Pilnai sutinku, kad tokios aukles ir tu 600LTL nevertos, bet tai cia lygiai taip pat yra su kiekvienu individu, kuris prastai dirba: nevykes medikas irgi nevertas ne 100 litu, tas pats su nevykusiu buhalteriu ar kuo tik nori, ir aukles darbas cia ne isimtis. Velgi: nors galima sakyti, kad geras zmogus ir uz visiska minimuma dirbs su dziaugsmu ir atsidavimu, taciau mokedamos normalu atlyginima manau padidintumet tiek konkurencija (kas, kaip zinia, paprastai yra kelias i geresne paslaugu kokybe) tiek tikimybe susirasti asmeni, su kuriuo paskui bus gaila skirtis.

Noreti geriausio "serviso" mokant kelis simtus uz pilna darbo diena aisku galima, taciau cia jau dideles sekmes reikia ir, atleiskit, isnaudojimu kvepia... Ir jei lygiuosimes i tai, kad "kitur dar blogiau, todel dziaukimes kaip yra" (apytikre citata: "o va siuvyklose moterys 14 valandu per para uz minimuma dirba..."), tai toli nenuvaziuosim...

Moralas: norit geros aukles, siulytit gera atlyginima smile.gif

p.s. Marinčik ax.gif (mirkt)
Atsakyti
QUOTE(RutyteD @ 2006 03 16, 20:27)
Reiškiu užuojautą schmoll.gif
Bet man taip ir neišku kiek mamytės jūs mokat auklėms.
Jei skaičiuot po 4 Lt./val., tai man gaunasi nerealiai daug 968 Lt. (11 val.x4 Lt. x 22 d.d).
Jei 700 Lt. yra normalus atlyginimas, tai kur tos gerosios auklytės, kurioms prie pensijos dar toks priedas nepamaišytų?

savo auklei moku būtent 700Lt. dirba ji per dieną 11 val. pirma buvo sulygta dėl 600Lt atlyginimo ir 10 val. darbo. bet aš mokausi, vyras daug dirba, dažnai užsilaikom, paklausėm jos, ar ji galėtų pabūti ilgiau, bet mes jai pakelsim atlyginimą. ji sutiko. beja, valgo ji pas mus, bet jau taaaip mažai, kaip žvilrblis. net pačiai kažkaip gėda dėl to būna, gal žmogus bijo apvalgyt? blink.gif kartais atidarau šaldytuvą ir nesuprantu ar valgė ji iš vis.
kaip auklė tai ji tobula. pati jai kartais kaip priedą nuperku autobuso mėnesinį bilietą. jei reikia, dažnai ateina ir savaitgalį. žinoma, už savaitgalį visada sumoku dviguba kaina.
Atsakyti
QUOTE(Mazhulka @ 2006 04 08, 11:56)
savo auklei moku būtent 700Lt. dirba ji per dieną 11 val. pirma buvo sulygta dėl 600Lt atlyginimo ir 10 val. darbo. bet aš mokausi, vyras daug dirba, dažnai užsilaikom, paklausėm jos, ar ji galėtų pabūti ilgiau, bet mes jai pakelsim atlyginimą. ji sutiko. beja, valgo ji pas mus, bet jau taaaip mažai, kaip žvilrblis. net pačiai kažkaip gėda dėl to būna, gal žmogus bijo apvalgyt? blink.gif  kartais atidarau šaldytuvą ir nesuprantu ar valgė ji iš vis.
kaip auklė tai ji tobula. pati jai kartais kaip priedą nuperku autobuso mėnesinį bilietą. jei reikia, dažnai ateina ir savaitgalį. žinoma, už savaitgalį  visada sumoku dviguba kaina.

o as sakyciau,kad svetimuose namuose tiesiog apetitas ne tas....
Atsakyti
[quote=Mazhulka,2006 04 08, 12:56]
savo auklei moku būtent 700Lt. dirba ji per dieną 11 val. pirma buvo sulygta dėl 600Lt atlyginimo ir 10 val. darbo. bet aš mokausi, vyras daug dirba, dažnai užsilaikom, paklausėm jos, ar ji galėtų pabūti ilgiau, bet mes jai pakelsim atlyginimą. ji sutiko. beja, valgo ji pas mus, bet jau taaaip mažai, kaip žvilrblis. net pačiai kažkaip gėda dėl to būna, gal žmogus bijo apvalgyt? blink.gif kartais atidarau šaldytuvą ir nesuprantu ar valgė ji iš vis.
kaip auklė tai ji tobula. pati jai kartais kaip priedą nuperku autobuso mėnesinį bilietą. jei reikia, dažnai ateina ir savaitgalį. žinoma, už savaitgalį visada sumoku dviguba kaina.

Taigi, dar karta netiesiogiai formuluojama isvada, kad aukle visgi nera normalus visavertis zmogus, todel jai arti 11 valandu per para uz 700 yra normalu... Savaitgali sumoketi dviguba kaina, zinoma, yra gerasirdiska be galo, taciau ar nereiketu cia prisiminti Lietuvos valstybes darbo teises normu, kuriose gana aiskiai pasakyta, kad darbo diena yra 8 valandos, o visa kita jau vadinama virsvalandziais (taigi techniskai butu tas pats, kaip ir darbas savaitgali) IR turetu buti apmokama papildomai?

Aukle kad sutinka, tai matyt ne is gero gyvenimo visgi. Bet negi jums pacioms, kurios samdo ar iesko aukles tokioms darbo salygoms tai neatrodo isnaudojimas zmogaus? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Audruze @ 2006 04 09, 00:45)
[Savaitgali sumoketi dviguba kaina, zinoma, yra gerasirdiska be galo, taciau ar nereiketu cia prisiminti Lietuvos valstybes darbo teises normu, kuriose gana aiskiai pasakyta, kad darbo diena yra 8 valandos, o visa kita jau vadinama virsvalandziais (taigi techniskai butu tas pats, kaip ir darbas savaitgali) IR turetu buti apmokama papildomai?

Šiaip jau valstybės teisės normos reikajauja ir visus valstybei priklausančius mokesčius sumokėti... tongue.gif
Atsakyti