QUOTE(Blobse @ 2006 04 07, 12:12)
Ir kurią auklę tėvai užmušė ar sumušė, jei vaiką rado su gumbu didžiausiu kaktoje, jei apsinuodijo, nes ne taip pamaitino, ar slogą gavo, nes peršalo ar perkaito? Kuo pasireiškia ta atsakomybė? Gal kompensaciją kuri auklė vaiko tėvams sumokėjo?
o kiek aukliu del to atleista? zinoma jei tai pasitaike viena kart,tai visiam pasitaiko,bet jei tavo vaikas pastoviai vaiksciotu melynas ar sirgtu? juk auklyte samdai tam,kad rupintus vaiku.....
Papildyta:
QUOTE(bedugne @ 2006 04 07, 13:05)
Nesunku tai pajausti, pamatyti...
Pvz.tikrai zinau, kad ziuri TV ir perskaito visus mano zurnalus, kurie tik atsiranda namuose...
Ka tuo metu daro vaikas??
Kartojuosi-nedaro vaikui valgyti, net is lauko atejusio vaiko purvinu, zemetu pirstinyciu nepakisa po kranu, o padziauna ant radijatoriaus tokias-purvinas, smeletas, slapias.
Jei nepasakau, nieko nedaro, net elementariu dalyku, tokiu kaip pvz.-nedeti vaikui purvino seilinuko, o is spintos paimti svaru.O net ir kai pasakau, suveikia vienai dienai.o to-vel tas pats...
Arba pasakiau, kad duotu vaikui pirkta kosyte(uzpilama vandeniu).Dave, vaikui nepatiko, nevalge.Nupirkau kitokia.Sakau-duokite.Ne, neduoda.Savaite, dvi...Klausiu, kodel neduodat.Sako-jis gi nevalgo...Tai juk nauja, kitokia, pabandyti juk galima, nevalgys-tai nevalgys
.Pasakau-DUOKITE.Na, dave pagaliau.Ir taip visur ir del visko...Nu pavargau as su tokia aukle...Jej bogu...
na tegu skaito kai vaikas miega..... o jei vaikas pakankamai didelis,gal nieko tokio ir jei pusvalanduka animacinius filmukus paziuri
o jei nenori jos keist tai pabandyk sudaryt sarasa ka ji turi padaryti.o seilinuka padek ten,kur aukles akys uzklius ir uzdes
Papildyta:
QUOTE(Marinčik @ 2006 04 07, 13:19)
jEIGU NENORI PAKOLKAS SU JA IŠSISKYRTI ,GAL PARAŠYK ANT LAPELIŲ NURODIMUS,PAVYZDŽ.PO LAUKO IŠPLAUT BUTINAI RANKAS,ANT ŠALDYTUVO PRIKLIJOK KĄ VAIKUI TURI ŠIANDIEN DUOT.
iR DAR KLAUSIMAS AR JUS NESUSISKAMBINAT DIENA.aŠ PAVYZDŽ.PASKAMBINU PAKLAUSIU KAIP tOMUKAS ,KĄ VALGĖ ,KĄ JAM DAR DUOT KAD NEPAMIRŠTU VITAMINUS DUOT KIEKVIENĄ DIENĄ PASKAMBINU IR PASITEIRAUJU IR DAR 100 ŽINUČIU PARAŠAU ,PAKLAUSIU ,KAIP KAS IR JI MAN ATRAŠO,NES MAN RUPI.
GAL TAIP PAT DARYK
manau tada
bedugnes aukle pareikalaus kad jinai jei dar duotu saskaitai pasipildyt
Papildyta:
QUOTE(bedugne @ 2006 04 07, 14:02)
Ka vaikui duoti valgyti, rasau jai kiekviena diena ant lapelio.Po to, kai sumaitino vaikui savaites senumo balandelius
.Ir siaip esminius dalykus parasau.Bet smulkmenu ir viso kito surasyti juk negaliu...O kai paskambinu, ji taip letai sneka, vaikas zysti, girdziu, pradeda
, ai, kazkaip susinervuoju ir nutariau neskambineti.Esu jai pasakiusi, kad man numestu majaka, as jai perskambinsiu, jei ko noretu paklausti, ar pasitarti.Per pusmeti gal 2 kartus numete majaka
Jai, tipo, viskas aisku visada...
Tiksliau-jai viskas poch..., man atrodo
Kad ir tai: grizusi visad paklausiu, kaip jiems sekesi per diena, kas naujo.Juk man viskas idomu
O ji man vis ta pati"viskas vienodai", atsako.
tai pasiulyk nuveikt ka nors naujo......
o del to kad nemajekinai tai ir man paciai yra teke kai vaikui po pokaituko temperatura pakilo pirma gydytojai ir greitajai skambint,o po to tik mamai