QUOTE(Audruze @ 2006 04 07, 00:46)
Skaiciau skaiciau, pagalvojau ir savo trigrasi ikisiu
Pirmiausia, nesuprantu, kodel aukles darbas nuvertinamas taip?? Dauguma ieskot auklytes visai darbo dienai (plius neblogai dar butu savaitgaliai kai kurie ir vakarai) ir norit 400-500lt moketi. Jei tai yra vienisa pensininke, galbut jai tai ir galetu buti puikus priedas prie pensijos, t.y. dirbtu su dziaugsmu ir atsidavimu. Taciau tada daznai teks ir susitaikyti su tuo, kad pagyvenes zmogus yra pagyvenes, kad jis nei duks su vaiku tiek, kiek mazajam noresis, nei po lauka kartu begios, ir gerai dar jei netures kokiu savu "uzgyventu" keistu iprociu
O visoms kitoms auklems, kurioms sis darbas yra pagrindinis pragyvenimo saltinis (kitaip nelabai ir buti gali, jei darbas visa diena!) tie 500lt yra vis delto "ne fontanai", kaip mano mamule sako
Is esmes mano nuomone aukles, kaip ir vaiku darzeliai, yra skirtingu kategoriju paprasciausiai. Nesistebekit, kad jaunos issilavinusios moterys nebega pas jus dirbti uz 2-3lt valandini atlyginima...
Pamastykit, ar pacios eitumet uz tiek svetimo vaiko priziuret? Aukles juk nera kazkokios butybes antraruses, o cia kazkodel taip naturaliai primetama, kad 500lt joms per akis. Darbas, nors ir namuose, yra pakankamai varginantis, ypac jei vaikas judresnis ir reikalauja demesio visa laika, kas yra dar sudetingiau, kadangi vaikas nera savas ir cia patarle kad kiekvienai peledai savo peledziukas graziausias neprisitaiko. Man asmeniskai nieko keisto, jei aukle uzdirba tiek pat kiek sekretore kokioj firmoj
Dar del atlyginimu: taip, galbut yra mediku, kurie ne ka daugiau gauna, taciau cia manau reiketu ivertinti dar ir tai, kad visgi mediko darbas yra su perspektyva tam tikra: bet kokioj istaigoj imanoma ir karjera padaryti, ir atlyginima didesni gauti, o kur dar socialines garantijos visos. O aukle is esmes priklauso nuo poros asmenu, kurie ja gali isspirti kada panoreje.
Kazka dar norejau pasakyti, bet nebeprisimenu:)
Šaunuole aš irgi taip galvuoju taip pat kaip tu čia viską aprašei.
yra nerealei atsakingas darbas ,neduok die kas atsitiktu vaikui ,viskas užmuštu tėvai,tai kad žmonės visą laiką reikia stengtis pastatyt savę į jų vietą ,bent išsivaizduot ,kaip tau butu ,,lengva'' prižiūreti ne savo vaiką.
Dabar noriu pasakyti ,kad gerų auklių paklausa nereali,pavyzdž.mūsų auklę nori žmonės pasamdyti,bet ji dar gal pusmeti pas mus dirbs,tai prieš metus jau susitare dėl apmokėjimo ir viso kito.
Jos drauge mūsų kieme prižiūri vaiką,dabar jai pasiūle 1,200 + sodra + pravažiavimas,+ 50 Lt jeigu reikes per išeigines atvažiuoti ,arba koki vakarą tėvus išleisti (su salygą kad ir nuvež namo)+ maistas+ geri šilti santikiai.
Žmogus 9 dangui iš džiaugsmo,geros nuotaikos ir noro dirbti.Ko dar reikia ,tik gerai dirbt ir neprarast tokio darbo.
Manau kiekviena laikytusi tokio darbo dantimis ir butu pareiginga.
Ir tie žmonės tikrai nejieškojo už 500 -600 Lt,o jieškojo žmogaus kuris gerai dirba,kuriam saugu palikti vaiką,kuris turi patirtį.
VISŲ PIRMA REIKIA ŽINOT KO TAU REIKIA AR GERO DARBUOTOJO KURIAM UŽ GERĄ DARBĄ ŽINOMA REKES
GERAI MOKĖTI IR PAPIGIAI IR TIKETIS KAŽKO NEREALAS.