Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės darbo užmokestis

QUOTE(Ba_Bochka @ 2006 04 03, 16:57)
Tikrai nenorėčiau dirbti Jurros aukle.. Jei ji taip bendrauja su savo aukle, tai nieko nuostabaus, kad nieko gero atgal nesulaukia. Dar tas suabsoliutinimas "jus auklės visos tokios" ir pan., nesu auklė, bet mane žiauriai užkabino, reiktų gal šiek tiek pagarbos kitiem žmonėm turėti nepriklausomai nuo to ar jie prezidentai ar kiemsargiai ar auklės  blink.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Tai tau ir ne teks ja pas mane dirbti.As irgi tokios aukles nesamdyciau lotuliukas.gif lotuliukas.gif Nors man jos ir nereikes.Is tikruju idemiau paskaityk zinutes, isigilink ir tada savo nuomone reiks ir smerk.

Man ne vienas bendradarbis ir dauguma pazistamu senai sake kad per daug gerai elgesiesi su savo aukle, tikrai jokiu priekaistu.Nors daug ji man zalos padare.Na bet atsiprasau, kai as auklei negaliu pasakyti nieko del maisto(ta prasme maisto, kuri duoda mano mazjam)...Vat ir karta paragavau arbata, kuria gere mazylis, tai vien cukrus...tai as jai negaliu pasakyti, kad nesaldinkit...Na nezinau,gal tada kitoms mamoms nesvarbu ka geria ir valgo ju vaikai ir jos savo auklei leidzia daryti ir sakyti ka nori....O kaip jus tokia arbata..pienas, arbata ir citrina????(na maistas is vis nederinamas).

Turiu as labai karcia patirti su tom auklem.

Ba_Bochka, ziurek, kad nepakliutum ant vaidmaines aukles mirksiukas.gif

Saintlina su tavo pasakymu apie aukles 100 proc. sutinku.

pvz, savo auklei blogo žodžio nesu pasakiusi, nors priežasčių tikrai yra, tai ji man baigia ant galvos užlipt. Už ką auklei atiduot visą savo atlyginimą, jei ji per 5 savaites nėkart nesugebėjo vaiko į lauką išvest??
Faktas tas, kad auklių yra visokių - vienos ir už 300 lt vaiką kaip savo mylės, kitos ir 1200 tik savo laiką atbus.
Atsakyti
QUOTE(Marinčik @ 2006 04 04, 10:29)
O tu nenori su ja pasišnekėti ramiai,gražiai,pasakyti jai ,kad bukit gera išplaukit po savęs puodus ir lėkštes,ir pasakyk ,kad norėčiai kad vaikas būtu visą laik švarus, maitinti su švariu seilinuku,purvina dėkit į krepšį,vandens negaila.
Nežinau kažkaip reikia kalbetis.
Mūsų šaunuole jei palieku per skubėjima biški aptaškyta plytelė ,ateinu švaru ,gražu. thumbup.gif

Snekejau.Kad puodus plautu, nepasakiau, tiek to, pati isplausiu...Tik pasakiau, kad ne tokio musu bendradarbiavimo tikejausi...
Del seilinuko sakiau.Ir dar del dauk ko.Vis sakau ir sakau...Zodziu, viska turiu kontroliuoti.Iniciatyvos is jos puses-jokios.Nors esu sakiusi ir tai, kad noriu, jog ir jai musu namuose butu gera dirbti, todel isklausysiu jos pastabu ar pageidavimu, jei ji tokiu turi.
Nepasiseke man su aukle schmoll.gif
Dar viena momenta papasakosiu:
saldytuve buvo"balandeliai".Aukle juos dave vaikui viena diena, o kita diena as jau pagaminau kita maista.Ir taip gaminau vis kitoms dienoms....Tie like balandeliai buvo saldytuve, nes planavau juos vezti savaitgali mamos suniui.Ateinu is darbo penktadieni, klausiu aukles, kaip sekesi, ka valge vaikas.O ji man:"balandelius". Savaites senumo doh.gif doh.gif doh.gif Ji sumaitino vaikui balandelius, nors puikiai zinojo, kad jie nuo savaites pradzios saldytuve, seni jau blink.gif Ir maistas buvo gaminamas sviezias unsure.gif Nu as apakau.Be zodziu...Gerai, kad vaikui neskaudejo pilvuko.Bet pats faktas ohmy.gif Aukle, kai paklausiau, kodel ji sitaip padare, pasake kad ji pagalvojo, kad tai naujai pagaminti balandeliai g.gif Nors mate, kad jie guli tame paciame inde savaite doh.gif Ai, skleroznike babyte, tada jau norejau atsisveikinti su ja, bo pasiutus nerealiai buvau...
Atsakyti
Marincik ir Bedugne teisingai apie aukles kalbat ax.gif Labai teisingai 4u.gif
Papildyta:
Zmogui negaila daugiau moketi, bet tik tada kai jis to vertas ir stengiasi...Kai nereikia kiekvienam zingsny kontroliuoti.
Atsakyti
Gal ir aš savo trigrašį įkišiu... blush2.gif Visos, jūs, mamytės teisios. Kiekvienai vis kitokie poreikiai, skirtingi požiūriai į tuos pačius dalykus. Visos savo vaikams norim tik paties geriausio.
Na, o atsakydama į temos klausimą, tai pasakysiu, kad auklei moku 5 lt. už valandą (Kaunas). Mano mergaitei 5 metai, per pietus grįžta ir paaugliai du sūnūs. Auklytė labai skaniai gamina visiems pietus, tvarko namus.
Kiek turėjau anksčiau auklių, su visomis palaikiau tik gerus santykius. Ne visos atsakė tuo pačiu... unsure.gif , bet manau, kad priėmus žmogų į savo šeimą, ir dar visai svetimą žmogų, vistiek būtina jam sukurti gerą atmosferą. O auklės neturėtų įsižeisti dėl išsakytų mamyčių pastabų.
Sėkmės visoms mamytėms ir jų vaikučių auklėms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ursa @ 2006 04 04, 10:54)
O auklės neturėtų įsižeisti dėl išsakytų mamyčių pastabų.
Sėkmės visoms mamytėms ir jų vaikučių auklėms 4u.gif

Kad tavo zodziai Dievui i ausi ax.gif Bet vat kad jos isizeidzia doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurra @ 2006 04 04, 10:10)
Kad tavo zodziai Dievui i ausi ax.gif Bet vat kad jos isizeidzia doh.gif

Cia kaskokia -NESAMONE blush2.gif
Ir iskur , tokias thumbup.gif aukles atrandi g.gif
Gal gali ax.gif ADRESIUKU wub.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2006 04 04, 08:51)
pamirštat, mamytės, kad auklė pradėdama dirbt puikiausiai žino, ką reiks daryt, ir kiek už tai gaus. Jei jau auklei per maža pinigų, gali ieškot geresnių pasiūlymų. O jeigu jau sutinka su tokiom sąlygonm, tai ir turi atlikt savo pareigas kaip reikia, o ne " galėčiau geriau dirbt, jei daugiau mokėtų".

Kitas dalykas, kaip čia kažkuri mamytė užsipuolė Jurra, kad ji blogai su aukle elgiasi - aš, pvz, savo auklei blogo žodžio nesu pasakiusi, nors priežasčių tikrai yra, tai ji man baigia ant galvos užlipt. Už ką auklei atiduot visą savo atlyginimą, jei ji per 5 savaites nėkart nesugebėjo vaiko į lauką išvest??
Faktas tas, kad auklių yra visokių - vienos ir už 300 lt vaiką kaip savo mylės, kitos ir 1200 tik savo laiką atbus.

taip.ji zino ka reiks daryt ir kiek mokes...bet..... daznai buna,kad po kiek laiko mamyte papraso,buk gera kai vaikas miega rubelius islygink,buk gera pietus pagamink ir t.t. o del sito nebuva susitata,taigi auklyte saro,o pinigeliu daugiau niekas nemoka schmoll.gif
o del to,kad vaiko i lauka nevede,tai tu tikrai pasakyk,nes gal ji galvoja,kad jei nieko nesako,tai gerai yra,ir toliau ramia sazine namuciuose sedi g.gif

bedugne dauguma aukles darba is vis nedarbu laiko,ir net isivaizduoja kokia didzliue atsakomybe.kol nedirba,tai atrodo tik lengvi pinigeliai.gal ir Jusu auklyte tokia,todel manau turetumet pasakyt,kas jums nepatinka. o tai kas tada vaikui pietukus gamina?
Atsakyti
QUOTE(pesimiste @ 2006 04 04, 13:29)
o del to,kad vaiko i lauka nevede,tai tu tikrai pasakyk,nes gal ji galvoja,kad jei nieko nesako,tai gerai yra,ir toliau ramia sazine namuciuose sedi g.gif

bedugne  dauguma aukles darba is vis nedarbu laiko,ir net isivaizduoja kokia didzliue atsakomybe.kol nedirba,tai atrodo tik lengvi pinigeliai.gal ir Jusu auklyte tokia,todel manau turetumet pasakyt,kas jums nepatinka. o tai kas tada vaikui pietukus gamina?

Niu jo, siaubinga-kaip gali i lauka vaiko visa savaite nevesti?Vargsiukas vaikas verysad.gif As tai auklei mad.gif

Pesimiste,musu aukle pries tai ziurejo berniuka( ji taip sake ir tuo kazkodel tikiu g.gif ). O padirbusi pas mus sake, daugiau vaiku neis ziureti doh.gif ...
Vaikui pietukus gaminu as, kai jis uzmiega(nes vakare juk buna mamos pasiilges ir zaidziame, kai griztu). O po to luzinedama ir su dievais jau snekedama is nuovargio gaminu,tvarkau, lyginu, delioju...Na, bet as nesiskundziu schmoll.gif Vaiko labui viska mes, mamos, padarysim.Tiesiog nepasiseke man su auklyte.Tikrai ji tu virs 600 Lt neverta ( ir maista valgo musu, cia tarp kitko). smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bru @ 2006 04 04, 11:59)
Cia kaskokia -NESAMONE blush2.gif
Ir iskur , tokias  thumbup.gif  aukles atrandi g.gif 
Gal gali  ax.gif  ADRESIUKU wub.gif

Tikrai cia kazkokia NESAMONE, kai kazkas nesuprantama apie ka kalbama schmoll.gif Sis klausimas ne i tvora ne i meta "Ir iskur , tokias thumbup.gif aukles atrandi g.gif " lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Na nesvarbu biggrin.gif

O tau juk aukles nereikia, turit super, kuriai 800 mokat bigsmile.gif

Pesimiste, visi mes dirbam ir nesam atsakomybe bigsmile.gif Bet tikrai dauguma aukliu yra atsipalaidavusios ir atsakomybe pamirsta doh.gif mirksiukas.gif Paziurek, kiek tokiu yra juodajame aukliu sarase mirksiukas.gif Jei visos jos butu atsakingesnes, kitaip butu vertinamos ir joms daugiau pinigeliu moketi visai nebutu gaila schmoll.gif Zinoma, kad daug kas priklauso nuo zmogaus bigsmile.gif Kita galvoja, kad tik kaip greiciau atsedeti valandas ir namo, o kita stengiasi, uzsiima...kai vaikas miega pasti kazkokios veiklos imasi....na cia kaip zmogus supranta....Nera jau jos nuskriaustos...daugumai aukliu mes tikrai permokam, jos tiek nevertos tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(pesimiste @ 2006 04 04, 12:29)

[

sakiau.. ir pati vis skundžiasi, kad negali vaiko užmigdyt, toks aktyvus, laksto. Tai kurgi jis norės miego, jeigu visai nepavargęs, namie sėdėdamas. Na, vakar pašnekėjom, tai pasižadėjo nuo rytdienos vest.

Ir Bedugnės balandėliai priminė, kad ne jos vienos auklytė tokia. Maniškė irgi visai nežiūri, ką mažiui duoda. Pas mus vis pasitaiko, kad koks nors produktas ilgėliau šaldytuve užsilaiko. Na, pvz, jogurtas koks nors ar sūrelis. Kelis kartus grįžus pamačiau, kad auklė juos vaikui sumaitinus, nors galiojimo laikas seniai pasibaigęs. Dabar viską šveičiu lauk. Arba iš kameros vis ką nors ištraukia (irgi kai kas guli nežinia kiek laiko), nors liepiau gamint tik iš šviežių produktų, kurių tikrai niekada netrūksta. Žodžiu, reik pačioms žiūrėti, ką paliekam šaldytuve, nes auklėms kartais visai nesvarbu, kuo vaikelį maitina. Gerai, jeigu mažius nevalgo, o kai maniškis viską šveičia..
Atsakyti
QUOTE(bedugne @ 2006 04 04, 15:32)
Niu jo, siaubinga-kaip gali i lauka vaiko visa savaite nevesti?Vargsiukas vaikas verysad.gif As tai auklei mad.gif

Pesimiste,musu aukle pries tai ziurejo berniuka( ji taip sake ir tuo kazkodel tikiu g.gif ). O padirbusi pas mus sake, daugiau vaiku neis ziureti doh.gif ...
Vaikui pietukus gaminu as, kai jis uzmiega(nes vakare juk buna mamos pasiilges ir zaidziame, kai griztu). O po to luzinedama ir su dievais jau snekedama is nuovargio gaminu,tvarkau, lyginu, delioju...Na, bet as nesiskundziu schmoll.gif Vaiko labui viska mes, mamos, padarysim.Tiesiog nepasiseke man su auklyte.Tikrai ji tu virs 600 Lt neverta ( ir maista valgo musu, cia tarp kitko). smile.gif

o tai sau ji gaminasi,o vaikui ne? vargsas vaikas turi sildyta maista valgyt doh.gif kazkas ant manes supyko,kai pasakiau,kad zmogus kuris sako ieskau darbo galiu darzus ravet arba vaikus priziuret,negali dirbt aukle nes tarp situ dvieju darbu nemato skirtumo schmoll.gif o tai kad ji daugiau aukle nebedirbs,tik i nauda,maziau nuskriaustu leliu bus mirksiukas.gif

jurra zinoma visi,bet ar visi apsiimtu atsakomybe uz svetima vaika.as jau pasakojau,kad tevai buvo palike neusuke lango,ir kai vaikas i ji atsireme susvyravo ant palanges.gerai kad pagavau,ir jis is trecio auksto neisbildejo.o galejau gamint jam valgi ir salia nebuti. g.gif ar tevai butu pasake mes kalti,net neuzsukom lango? tikrai nemanau schmoll.gif o i juodaji ir as viena itraukiau,ir tikrai jei viska susakiau,neleidau galvot kad ji gera aukle,nes nieko niekas nesako.o del permokejimo,turbut reikia su auke susitrt,kiek ir uz ka moket,ir jei matai kad ji stengiasi ten kelis litelius pridet,tada manau auklyte gavus paskatinima dar labiau stengsis (deja buna ir isimciu)

Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2006 04 04, 17:12)
sakiau.. ir pati vis skundžiasi, kad negali vaiko užmigdyt, toks aktyvus, laksto. Tai kurgi jis norės miego, jeigu visai nepavargęs, namie sėdėdamas. Na, vakar pašnekėjom, tai pasižadėjo nuo rytdienos vest.

Ir Bedugnės balandėliai priminė, kad ne jos vienos auklytė tokia. Maniškė irgi visai nežiūri, ką mažiui duoda. Pas mus vis pasitaiko, kad koks nors produktas ilgėliau šaldytuve užsilaiko. Na, pvz, jogurtas koks nors ar sūrelis. Kelis kartus grįžus pamačiau, kad auklė juos vaikui sumaitinus, nors galiojimo laikas seniai pasibaigęs. Dabar viską šveičiu lauk. Arba iš kameros vis ką nors ištraukia (irgi kai kas guli nežinia kiek laiko), nors liepiau gamint tik iš šviežių produktų, kurių tikrai niekada netrūksta. Žodžiu, reik pačioms žiūrėti, ką paliekam šaldytuve, nes auklėms kartais visai nesvarbu, kuo vaikelį maitina. Gerai, jeigu mažius nevalgo, o kai maniškis viską šveičia..

blembacki,tokias saudyt...aisku sitaip negrazu,bet jei pastebeciau,kad sitaip spurduliuka maitina,tai pasakyciau,kad jis apsinuodijo ir is jos atlyginimo atskaiciuosiu vaistukams. o geriausia tai butu pasakyt,kad nebenorit su ja draugauti schmoll.gif
Atsakyti
Kai priiminejau i darba savo aukle, sakiau, kad jos darbas bus uzsiimti vaikais, bet musu saunuole viska speja. Ir su vaikais uziima ir kambarius issiurbia, nesvarias kelnes isplauna. Zodziu ji kaip namie. Aukleja kaip savo vaikus. O vaikai ja myli, nes ji teisinga. Ir tai viso labo 21m mergina. Negaila jai nei virsaus pinigu sumoketi, ar dovanele kokia padovanoti, nes kiekviena karta matau, kad ji uz tai dekinga
Atsakyti