Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės darbo užmokestis

QUOTE(j7777 @ 2007 04 11, 11:09)
As moku savo auklei 800lt per menesi (Klaipedoj), kambariu netvarko. Darbas tik su vaiku.
Papildyta:

Aukle radau per interneta, pirmom dienom vaiksciuojau kaip paranoike, taip buvo baisu, is darbo lekiau kaip ant sparnu namo.  Paprasiau kaimynu priziureti aukle, patikrinau buvusias darbovietes, ar nebuvo teista, dabar ir diktofona noriu palikti, nors nieko itartino nera, bet vis tiek noriu dar karta patikrinti. Pati esu teisininke, tai dar ir rastiska sutarti pasirasiau su aukle. Labai bijau del savo mazylio.

gerb. mamyte.jei taip jums baisu,tai kodel neleidziate maziuko i lopseli?o jei jis visai mazas,gal geriau ji butu auginti paciai?as irgi dirbu aukle ir dirbu jau 12 metu.patikekit manim,jei jau jums neramu -is karto darykit isvadas.jums kameros tikrai nepades.tokiu atveju geriausias patarejas yra jusu nuojauta ir maziuko elgesys.
atleiskit,as gal kiek per astriai....
Atsakyti
blink.gif tai visai naturalu, kad mamytes jaudinasi, visai ji neparanoike 4u.gif Ar ir vestu i lopseli, taip pat jaustusi, o cia isileidzia i savo namus svetima zmogu, be kameru ir diktafonu as tikrai nerizikuociau schmoll.gif , jeigu zmogus padoriai atrodo nereiskia, kad toks ir yra...todel apsigauti labai lengva..... Gal todel as net savo darzeliuose suteikiu galimybe stebeti visa laika savo vaikuti per web kamera teveliams, taip kur kas ramiau, as tai suprantu kaip ir mama, nes ir pati turiu maza dukryte mirksiukas.gif
Atsakyti
Man atrodo, kad geriausia 'kamera" vaikiuko elgesys ir reakcija pamacius aukle. Maniske dar visai mazute, 1.2 metu, bet pamacius aukle istiesus rankytes bega pasitikti. Kartais net pas mane neina, jei aukle ant ranku laiko. Be to, zinau kaip ir kiek vaikas valgo, kada ir kaip miega. Paklausi aukles kaip jai sekasi tvarkytis, ir jei ji papasakoja ta pati- vadinasi viskas tvarkoje. Ir laiku pamaitinta, ir laiku paguldyta...
As tai labai patenkinta savo aukle thumbup.gif Mokam jai 5 Lt uz valanda, nors ji nei valgyti gamina, nei namu tvarko, vaikiukui maista pati visada palieku. Manau, mokeciau ir daugiau jei paprasytu. Gera darba reikia vertinti!
Atsakyti
QUOTE(Droka @ 2007 04 20, 19:10)
:stebeti visa laika savo vaikuti per web kamera teveliams

Niekad nesutikčiau dirbti stebima kamera, ir ne todėl, kad blogai dirbu ir kažko bijau, tiesiog nesiruošiu dalyvauti "realybės šou", ir jei bučiau mama, toks "privalumas" man nebūtų joks privalumas, nenoriu nei būti stebima stiklinės akies, nei kad stebėtų mano vaiką. Žinoma, šiais laikas toks "stebėjimas" tampa norma, bet aš tai vadinu sekimu, ir nesvarbu, ar auklės tai darbas, ar vertėjos, negaliu dirbti prie kompo, kai kas stebi "už nugaros"...
Papildyta:
QUOTE(Gilute @ 2007 04 23, 10:46)
Man atrodo, kad geriausia 'kamera" vaikiuko elgesys ir reakcija pamacius aukle.

Sutinku ir dar pridurčiau, kad mano stebėjimo kamera yra mano sąžinė, ir dėl 5lt / val nerizikuočiau nei savo geru vardu, nei savo etikos normom, prieš kamerą gali būti saldžiausias saldainis, kamera nenufilmuos tavo santykio su vaiku, elgesį gal, nors, sutinku, ko gero daugelis tėvų yra patirę daug baisių dalykų, tad jie pasiruošę bet kokiom priemonėm užbėgti už akių, bet .....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norako: 23 balandžio 2007 - 12:28
QUOTE(norako @ 2007 04 23, 14:27)
Niekad nesutikčiau dirbti stebima kamera, ir ne todėl, kad blogai dirbu ir kažko bijau, tiesiog nesiruošiu dalyvauti "realybės šou", ir jei bučiau mama, toks "privalumas" man nebūtų joks privalumas, nenoriu nei būti stebima stiklinės akies, nei kad stebėtų mano vaiką. Žinoma, šiais laikas toks "stebėjimas" tampa norma, bet aš tai vadinu sekimu, ir nesvarbu, ar auklės tai darbas, ar vertėjos, negaliu dirbti prie kompo, kai kas stebi "už nugaros"...
Papildyta:

Sutinku ir dar pridurčiau, kad mano stebėjimo kamera yra mano sąžinė, ir dėl 5lt / val nerizikuočiau nei savo geru vardu, nei savo etikos normom, prieš kamerą gali būti saldžiausias saldainis, kamera nenufilmuos tavo santykio su vaiku, elgesį gal, nors, sutinku, ko gero daugelis tėvų yra patirę daug baisių dalykų, tad jie pasiruošę bet kokiom priemonėm užbėgti už akių, bet .....

Pilnai pritariu,nors kalbu is aukles pozicijos,bet..............juk vien tik is vaiko reakcijos gali suprasti,ar gerai dirbi ar dalini savo meile vaikams,ar tik apsimetineji.Jokios kameros neperduos tavo jausmo vaikui.Juk uztenka tik paziureti i vaikuti kaip reaguoja i aukle,kiekviena mama jaucia savo vaika,labiau nei pacia save.
Atsakyti
As tikrinau aukle diktafonu doh.gif Ir ACIU DIEVUI, kad taip padariau, ji elgesi slyksciai doh.gif verysad.gif BUTINAI kaip nors patikrinkit, yra tikrai apsimeteliu daug
Atsakyti
QUOTE(GileBite @ 2007 03 27, 16:16)
Jau antra musu vaika priziuri ta pati aukle. Visuomet jai mokejau uz atosotogas 100 proc.  Gi visur atosotgos (aisku 1 men per metus) apmokamos.

tikrai nea schmoll.gif - jei auklė dirba pagal patentą (kaip priklausytų), kaip ir daugelis kitų profesijų darbuotojų, kodėl ji tokia išskirtinė dėl atostogų? ar tikrai pvz, kirpėjos ar statybininkai, dirbdami pagal patentą, gauna MOKAMAS atostogas??? Ne.
Atsakyti
QUOTE(lytutis @ 2007 04 24, 12:00)
tikrai nea schmoll.gif - jei auklė dirba pagal patentą (kaip priklausytų), kaip ir daugelis kitų profesijų darbuotojų, kodėl ji tokia išskirtinė dėl atostogų? ar tikrai pvz, kirpėjos ar statybininkai, dirbdami pagal patentą, gauna MOKAMAS atostogas??? Ne.

o jus manote,kad auklei nereikia atostoginiu?jei zmogus dirba turedamas tam leidima,tai nereiskia ,kad jam nereikia pinigeliu.o daugelis turedami patenta dirba versle ir yra patys sau seimininkai. netgi namudininkams yra mokami atostoginiai.paskaitytkit istatymus.ten tikrai nera parasyta ,kad turedamas patenta,neturi teises i atostoginius.
Atsakyti
QUOTE(kuliamija @ 2007 04 23, 23:24)
As tikrinau aukle diktafonu doh.gif Ir ACIU DIEVUI, kad taip padariau, ji elgesi slyksciai doh.gif  verysad.gif BUTINAI kaip nors patikrinkit, yra tikrai apsimeteliu daug

Na nereikia buti paranojikais nono.gif
Pvz: as savo darba dirbu gerai ,man net butu keista jei tevai suabejotu mano nuosirdumu...i aukles darba ziuriu labai atsakingai .
Kita karta ir abu teveliai buna namuose, ir as visai del to nekompleksuoju .
Vienu zodziu noriu paraginti visas mamas labiau pasitiketi zmonemis
sunglasses2.gif
Atsakyti
QUOTE(cristina @ 2007 04 30, 10:16)
Na nereikia buti paranojikais  nono.gif
Pvz: as savo darba dirbu gerai ,man net butu keista jei  tevai suabejotu mano nuosirdumu...i aukles darba ziuriu labai atsakingai .
Kita karta ir abu teveliai buna namuose, ir as visai del to nekompleksuoju .
Vienu zodziu noriu paraginti visas mamas labiau pasitiketi zmonemis
sunglasses2.gif

Prie ko cia paranojikais, jug mamyte ir sako, kad itare kazka blogo, bet tuo ir isitikino su diktafonu doh.gif
Aisku yra tikrai geru aukliu, bet sunku tokia rasti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(sima77 @ 2007 05 03, 11:37)
Prie ko cia paranojikais, jug mamyte ir sako, kad itare kazka blogo, bet tuo ir isitikino su diktafonu doh.gif
Aisku yra tikrai geru aukliu, bet sunku tokia rasti verysad.gif

Mieloji hi.gif
atkreipk demesi i antra sakini " Apsimeteliu daug"

Na gal nesigilinam daugiau ???
Juk cia tema aukles darbo uzmokestis..... 4u.gif na tai kokie ten įkainiai Klaipedoje ???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cristina: 03 gegužės 2007 - 21:00
Ir mane domina įkainiai Klaipėdoje ir Kretingoje, gal kas ir parašys g.gif aš taip pat bijočiau palikt vaiką, bet išsirenki juk tokią auklę kuri nekelia nepasitikėjimo ax.gif
Atsakyti