Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės darbo užmokestis

Nžn, turim trys vaikus, abu dirbam, vaikai darželiuose nuo metukų ir jokių auklių mums niekada nereikėjo, nebent kokiam vakarui į bariuką pasedėti, ar pasishopinti ramiai ax.gif bet čia jau gelbsti mano sesuo, pusbrolis ar draugas.
Nežinau kam reikia sunkiai dirbti, kad visą atlyginimą atiduoti auklei....Gaunasi beveik taip- dirbu tam kad svetimas pabutu su mano vaiku, o aš neatsilikčiau nuo visuomenės g.gif Na nejaugi šiais laikais imanoma nesusirasti darbo? O patirtis....patirties nuolat reikia semtis, na tai kas kad praleisi metus, ar du, ateisi ir pasivysi. Po kiekvieno vaikučio labai man buvo baisu vėl grižti ir integruotis, bet praeina sav ar kiek ir aš net nesijaučiau praradusi laiką. Aš nedirbčiau, kad uždirbti auklei.
O šiaip manau, kad auklė kaip ir bet koks kitas darbuotojas turi gauti bent 800-1000 litukų, nes toks darbas tikrai to vertas doh.gif ir dar soc garantijos būtų neblogai...
Atsakyti
Martyna,na kazkaip dar nepasitaike,kad vaikuciai sirgtu,oi,kad neprisisnekeciau,labai jau saugau savo leliukus ax.gif Na jei nestipriai serga tai galima ir paziureti,paslaugyti,tikrai nesunku,o jei stipriai,tai bet kokiu atveju jau mamytes reiktu vaikuciui.
Beje, mano dukrytes vardas irgi Martyna drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(*Julyte* @ 2006 11 24, 23:50)
O šiaip manau, kad auklė kaip ir bet koks kitas darbuotojas turi gauti bent 800-1000 litukų, nes toks darbas tikrai to vertas doh.gif

Pritariu *JULYTEI* - mes auklei mokame 5 lt už valandą (Vilniuje), tad per mėnesį gaunasi vidutiniškai 950-1000 lt (už šią sumą auklė dar pati pasisiūlė pirkti mažylei maisto produktus pietums, nes mes vežame dukrytę pas ją į namus).

Šiuo atveju man svarbiau, ar patenkinta auklė, o ne tai, ar patenkinti mes (turiu omeny darbo užmokestį). Man būtų idealiausia, jei mėnesinis auklės atlyginimas neviršytų 800 lt, tačiau kai kalba eina apie žmogaus, kuri prižiūri TAVO VAIKĄ (o ne bandeles tau kepa ar butą tvarko) darbo užmokestį, kiekvieno lituko skaičiavimas man atrodo netikslingas.
Esu pasiryžusi taupyti kitose srityse, bet ne savo vaiko sąskaita. Aišku, daugiau tūkstančio tikrai nemokėčiau, bet kai kalba eina, ar mokėti auklei 100 lt daugiau, ar mažiau, aš pasisakau už pirmąjį variantą...
(beje, aukle esame labai patenkinti, gal todėl ir negaila tų pinigėlių...)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pitija: 02 gruodžio 2006 - 16:49
Skaitau ir kuo toliau tuo labiau kraupstu nuo mokamų atlyginimų auklėms blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Yups @ 2006 12 03, 23:59)
Skaitau ir kuo toliau tuo labiau kraupstu nuo mokamų atlyginimų auklėms  blink.gif

Yups, o kiek moki (ar mokėtum) tu?..
Yra kaip yra, kainos kyla, reikia pripažinti... g.gif
Atsakyti
Svarstau ar mokėti auklei kalėdinę premiją. Visai norėčiau, bet taip suspausta kalėdiniu laikotarpiu su pinigėliais...

O kaip jūs darot? Jei mokat, tai kiek?
Atsakyti
QUOTE(giedrag @ 2006 12 04, 11:40)
Svarstau ar mokėti auklei kalėdinę premiją. Visai norėčiau, bet taip suspausta kalėdiniu laikotarpiu su pinigėliais...

Aš pinigine išraiška nemokėsiu, nes auklė pas mus dar tik pora mėnesių, tad nemanau, kad būtų tikslinga.
Padovanosiu kvepalus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pitija @ 2006 12 04, 11:30)
Yups, o kiek moki (ar mokėtum) tu?..
Yra kaip yra, kainos kyla, reikia pripažinti...  g.gif

Dukros auklei mokėjai apie 500Lt, tiksliau nepamenu. Tai buvo prieš metus. Bet auklės pareigos buvo tik užsiimti su vaiku. Jokio valgio darymo, kambarių tvarkymo ir pan. Visas dėmesys tik vaikui. Kažkam toks atlyginimas atrodys mažas, bet kadangi dirbau pamaininį darbą, tai kartais per dieną ji dirbdavo 4 val., kartais 7 val. Be to mano samdyta auklė neturėjo jokios patirties su vaikais, nes pati jų neturėjo.
Dabar reik ieškoti auklės sūnui, tai kainos gasdina. Sutikčiau mokėti 800Lt, bet vėl gi man norėtųsi, jog auklės visas dėmesys būtų vaikui, jokių papildomų darbų.
Atsakyti
QUOTE(Yups @ 2006 12 04, 12:47)
Dabar reik ieškoti auklės sūnui, tai kainos gasdina. Sutikčiau mokėti 800Lt, bet vėl gi man norėtųsi, jog auklės visas dėmesys būtų vaikui, jokių papildomų darbų.

Yups, nesigąsdink, manau, už tokį atlygį tikrai realu susirasti moteriškę.
Kelios mano pažįstamos, kurių auklės dirba po 9-10 val. per dieną, moka būtent 800 lt per mėnesį.
Atsakyti
QUOTE(Karklas @ 2006 03 27, 17:42)
As Kaune auklei moku 3lt/val ir 3lt. kelionei i darba.Auklė labai gera.Pirmą dukrytę prižiurėjo iki 4 metuku,o dabar ir mažąjį.Dabar net gaila,kad mažių išleisim į darželį ir teks su auklyte atsisveikint verysad.gif Kartais pagalvoju gal ir per mažai 3lt/val.Ji savo noru ir namus sutvarko ir rūbelius vaikų,sakydama,kad kai vaikas miega vistiek nera ka veikti.Niekada nieko nevalgo,atsineša savo,nors mes sakom,kad pavalgytų,ypač kai ilgiau dirba. Turėti gerą auklę tikras lobis.Mums irgi ne iškarto pavyko.Pirmoji buvo ne kokia verysad.gif

smile.gif 4 metus turejom sunui turejom puikia aukle - rimtai susirgo, laukia sunki operacija, ko gero sus vaikais nebedirbs. Labai ieskom kitos aukles-gal gali kas pasiulyti gera aukle (jei atsilaisvina pas jus, isleidziat i darzeli ar kt.) ar pagelbet gera rekomendacija? Mes Kaune, sunus jau eis i mokykla kitamet, aukles reikia mazajam. Tel. 8-614-04727, vaiva.rasteniene@kalnieciai.lt. Aciu is anksto.
Atsakyti
QUOTE(giedrag @ 2006 12 04, 10:40)

Aš visuomet moku auklei papildomai ir kalėdoms, ir jos gimtadienio proga, ir velykoms. Mano nuomone, aukle dažniausiai eina dirbti žmogus, kuriam reikia užsidirbti pinigų. Todėl visuomet moku pinigais: 50-100 Lt.
Atsakyti
QUOTE(Pitija @ 2006 12 04, 12:51)
Yups, nesigąsdink, manau, už tokį atlygį tikrai realu susirasti moteriškę.
Kelios mano pažįstamos, kurių auklės dirba po 9-10 val. per dieną, moka būtent 800 lt per mėnesį.

Tai, kad va, pasirodo ne taip lengva susirasti aukle uz 800Lt (10val.)... visos sakosi, kad be 1000Lt neis... mane jau neviltis apemusi... pradedu galvoti apie darzeli... bet taip dar nenoriu verysad.gif
Atsakyti