Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės darbo užmokestis

QUOTE(saule111 @ 2006 11 12, 20:57)
dėl to sukelto atlyginimo tai prieš 2 dienas buvau šoke. reikėtų jūsųs patarimo.

nuo rugsėjo nusamdėm moterį. sutarėm dėl 4 lt val. ji tokia faina pasirodė, vaikui gerai,jis noriai su mumis atsisveikina, ji tokia tvarkinga, rūpestinga ir t.t. džiaugėmės džiaugėmės, o vieną dieną pareinu, ji verkdama sako, : gal aš jūsųs vaiką blogai prižiūriu, kad jūs man tiek mažai mokat?" aš -  blink.gif

Panasu, kad aukle pas jus padirbusi nusprende, kad jus gyvenat geriau nei kad jai galit moketi ir nusprende paprasyti pakelti atlyginima, ypac jei labai rodet, kad esate ja patenkinti lotuliukas.gif Mano nuomone, jei aukle butu nepatenkinta esanciomis salygomis, tai ji susirastu nauja darba nieko nesakiusi (jei taip visiems moka), o dabar istikro gal pamate, kad gerai gyvenat ir ji gali is jusu daugiau paprasyti. Geriau pasakyk tu jai, kad atiduodi jai vos ne visa savo atlyginima ir nera is ko kelti, dirbi, nes pavargai nuo vaiko. Jei zinoma, dar nori toki zmogu namuose tureti. Cia tik mano nuomone.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramunelle: 12 lapkričio 2006 - 22:05
saule111, o gal tavo aukle iš tų žmonių, kur visada bus per maža alga. Tada manau tu jos nesulaikysi - vieną kart pakelsi iki 6Lt, tau pasakys, kad kiti moka 7Lt. Bet kad 6 Lt mokėtų tai dar negirdėjau (turiu omeny jei dirba visą dieną). Man iš viso keistai skamba už valandą tiek ir tiek, o tai kodėl tada joms reikia mokėti už atostogų valandas, juk tada nedirba.... Yra sutarta mėnesio alga ir viskas, koks dar valandos įkainis.
Atsakyti
O siandien is vienos studentes, kuri kartu lanko anglu k kursus isgirdau, kad jos pazistama studente uzsidirba pinigu ziuredama vaika uz atlyginima - 1,20 lt / val. doh.gif Va jums ir 5-6 Lt per val.
Atsakyti
QUOTE(saule111 @ 2006 11 12, 19:57)
dėl to sukelto atlyginimo tai prieš 2 dienas buvau šoke. reikėtų jūsųs patarimo.

nuo rugsėjo nusamdėm moterį. sutarėm dėl 4 lt val. ji tokia faina pasirodė, vaikui gerai,jis noriai su mumis atsisveikina, ji tokia tvarkinga, rūpestinga ir t.t. džiaugėmės džiaugėmės, o vieną dieną pareinu, ji verkdama sako, : gal aš jūsųs vaiką blogai prižiūriu, kad jūs man tiek mažai mokat?" aš -  blink.gif

ji sako, aš viską žinau, dabar jau po 4 lt/val niekas nemoka.
aš -  blink.gif

pasirodo, mūsų kieme yra moterų, kurios net 6 lt/ val gauna  blink.gif  blink.gif
o šiaip, visos po 5.

ir dar norėjau paklausti, jei paprastai ji būna nuo 8:30 iki 18:00, o vieną dieną pasislinkęs grafikas, nuo 11 iki 20, ar tas laikas, nuo 18:00 iki 20:00 yra viršvalandžiai?  g.gif  nes ji ir dėl to verkė, kad nemokam už viršvalandžius  g.gif  mat aš visada maniau, kad tai ne viršvalandžiai ir iš pradžių jai buvo gerai.
mokam ir už tas dienas, kai jai ateiti nereikia ar net jei ji pasiima kokią vieną kitą laisvą dieną sutvarkyti reikalams.

bet to, ji visada skundžiasi, kad apgavau, kad ne 5, o 6 aukštas (garažas skaitosi kaip 1 aukštas), kad per aukštai į lauką lipti (nors visada eina  thumbup.gif ), kad vaikas per mažas (1,5 mėn.).

jos darbai: prižiūrėti vaiką, paruošti kas 2 dieną jam valgyti.
vaikas miega 3 val pietų.

gal grubiai nuskambes, bet siulau pasiusti ja ko toliau cool.gif
Normalus zmogus niekada taip nepasielgtu schmoll.gif
Ji dirba tik stengdamasi pratempti diena , o dar nori NEREALIOS algos doh.gif
Pasiulyuk i kokia Maxima valytoja nueiti padirbrti, gal ten darbas lengvesnis ir atlyginimas didesnis tongue.gif
Atsakyti
Saule111, kuriame mieste gyvenate? Jei auklė skundžiasi atlyginimu Vilniuje ir dirba visą dieną, pigiausiai normalią auklę ilgam galima nusisamdyti už 900 Lt (apie 4,5 Lt/val.). Jei Kaune ar kitam mieste, iš tiesų "viena boba sakė" jai klaidingą informaciją.
Kainos dar labai priklauso nuo rajono, kuriame gyvenate (Vilniaus mieste auklės daugiausia išsireikalauja Žvėryne, dar labai stipri "bendruomenė" Jeruzalėje).
Auklės "siųsti" iškart nesiūlau, jei žmogus gerai dirba, galbūt iš tiesų kažkas ją "paprotino" ir apie viską galima pasikalbėti ir žmogiškai susitarti.
Atsakyti
Ir guste, ka reiskia Vilniuje PIGIAUSIAI aukle galima pasisamdyti uz 900 lt, mazdaug 4,5 Lt valanda. Kai klausiau asmeniskai taves, uz kiek galima pasisamdyti aukle Vilniuje dviem vaikams pilnai darbo dienai, rasei uz 1000 ar 1100. Tai sakyciau ne toks jau ir didelis skirtumas... Turbut kaip reikia, taip ir parasai, nes dirbdama aukliu firmoje niekada nebusi objektyvi.
O su tom aukliu kainom situacija tikrai idomi. Man tai panasu i nekilnojamo turto kainu buma - visu svarbiausias cia psichologinis veiksnys. Taip ir su aukliu kainom - jei mamos, aukliu agenturos atstovai sneka kad uz 4,5 tai tikrai jau nebegausi arba gausi pigiausiai, na tik uz penkis, dar taip aukles tarp saves pasisneka, tai ta kaina ir kyla. O kad jos pasisneka, tai tikrai. O po to tas snekas pateikia vienaip ar kitaip. Kadangi dabar priziuriu vaikus ir eidama su jais i lauka nori-nenori atsiduri aukliu buryje (nes vaikai zaidzia kartu), ta situacija gerai zinau. Taip kad noredama pasikelti kainas aukle visada papasakos kas gauna daugiau, bet nepasakys kad lygiai tiek pat moteriskiu gauna po 3 Lt uz valanda. Arba nepasakys, kad ta kuri gauna 1500 Lt i menesi priziuri vaika labai turtingu zmoniu seimoje, kuriem istiesu net tas 1500 yra lasas juroje ir jai tiesiog pasiseke.
O kai ramiai pagalvoji, kokiu profesiju mamos apsimoka samdyti aukle ir eiti i darba, pasidaro idomu. Aisku, kad mokytojoms, paprastoms gydytojoms - tikriausiai ne , ir dar eile profesiju sugalvociau, iskyrus nebent kas dirba versle. Arba kam juodai atsibodo sedeti namuose, arba bijo prarasti kvalifikacija, darbo vieta. TAigi, situacija Lietuvoje, kaip visada, juokinga.
Atsakyti
QUOTE(Ieva101 @ 2006 11 19, 11:39)

O kai ramiai pagalvoji, kokiu profesiju mamos  apsimoka samdyti aukle ir eiti i darba, pasidaro idomu. Aisku, kad mokytojoms, paprastoms gydytojoms - tikriausiai ne , ir dar eile profesiju sugalvociau, iskyrus nebent kas dirba versle. Arba kam juodai atsibodo sedeti namuose, arba bijo prarasti kvalifikacija, darbo vieta. TAigi, situacija Lietuvoje, kaip visada, juokinga.

Pilnai sutinku drinks_cheers.gif
Mamos, ar tikrai ne per daug mokat?
Nugi paskaičiuokim, broliai kurmiai. Jei mokat 1000 lt auklei, transportas dar ~100-200 lt (jei visuomeniniu transportu, dar nuo miesto priklauso, man išeina 200 lt ant benzo), auklė valgo namuose ~200 lt (negražu svetimus kąsnius skaičiuot, bet ką dabar cool.gif )
Viso: 1300 - 1600 lt bigsmile.gif ir tą sumą neįeina širdagraužis, kai palieki mažą vaikeliuką namie. AR APSIMOKA???
Abejoju, ar dauguma uždirba tiek hihihi.gif Išvada - auklės algos net labai išpūstos. Negauna jos tiek schmoll.gif
P.S. Kai kurios mamos skelbia, kad dar apmoka auklės kelionę. Va čia jau viršūnė ir visiškas išnaglėjimas doh.gif
Atsakyti
Butent Agotuk, as tai ir norejau pasakyti smile.gif
Prie islaidu dar prideciau tai, kad einant i darba reikia normalesniu rubu, batu, kosmetika, kvepalai, maistas darbe, visokios rinkliavos darbe. Nezinau, kiek tai ivertinti pinigais bet isivaizduojat turbut kiek siais laikais kainuoja paltas, kostimelis arba normalus batai, bet vidutiniskai i menesi vis tiek prisideda kokie 200 Lt (manau cia minimum). Plius dar prie viso to galima primesti atveji, kai tau su aukle nelabai pasiseka, o kiek tenka cia prisiskaityti gyvenimisku situaciju, taip atsitinka netgi samdant uz 900 arba 1000 lt , tai dar prie visu kastu reiketu prideti nervus, galvojant kad ta aukle mane knisa, kuo ja keisti arba kazin ar mano vaikui gerai. Taigi, viska sudejus iseina nelabai koks biznis schmoll.gif
Na, nebent kokios svarbios aplinkybes veja i darba arba siaip yra lengvinanciu aplinkybiu: ppavyzdziui vyras uzdirba labai daug, kad moteris dirbdama gali eiti i minusa, kad tik nereiktu namie sedeti. Bet idomu, ar labai daug tokiu seimu yra, kad jos sugebetu taip sukelti kainas. g.gif
Atsakyti
Baikit cia panikuoti del atlyginimo auklei. Tikrai ispustas reikalas. Gal ir gauna kuri tiek tikrai profesionali aukle ir galincioj tiek moketi seimoj. Nes kiek pazistamu, tiek nei vieno paprasta aukle daugiau 800 per men negaudavo. Kaimyne sake, kad jai 800 auklei tai daug butu, o pastebejau i darba jos aukle ateina anksciau nei musiske ir iseina veliau. Tad kas kaip randa ir ka randa. Juolab kad profesionaliu aukliu tikrai nera daug. Tos vadinamos aukles, kurios lieka su musu vaikais, tik priziuri juos, taip kaip moka ir augino savo, o ne kokius kursus baige, kaip aukleti vaikus. biggrin.gif .

Be to, teko su viena pensininke giminaite kalbetis, tai ji kartais priziuri vaikus, valandini darba dirbdama, padeda artimiesiems ir sake pazista daug jos amziaus motereliu, kurios kalba, kad noretu taip prie pensijos prisidurti, tik gal darbo nemoka susirasti ar siaip bijo ant reikliu seimininku papulti, nepasitiki savo jegomis. Ir tikrai negali ar nemoka prisijungti prie interneto ir parasyti cia, kad noretu ar gauna pvz 2-3 lt/val. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramunelle: 19 lapkričio 2006 - 21:23
As irgi manau, kad moki gerai ir normaliai, tiesiog pamate, kad minkstesne esi ir pabande paspausti.O del to, kad apgavai del auksto irt.t. , tai gi ejo darbintis ir mate- kur , jei visiskai nepriimtina buvo galejo nesutikti.O juk gyvenime apskritai, žmonės skirtingai mato daugeli dalykų,vienam - pusė st. vandens atrodys artituštė, kitam artipilnė.Mano viena darbuotoja dėl šimto litų išėjo dirbti į kitą firmą , nors dirbo dešimt metų ir tikrai gražiai bendravom ir nesipykom , visada buvo jai pas mus gerai.KIta jau septyni metai kasdien bamba nuo pačios pirmos dienos, kaip jai pas mys bloga, ką ji ne taip dar0, ir t. t., bet kai paskambino konkurentai norėdami pervilioti-atsakė, kad ir darboviėčių , ir darbdavių esu mačiusi.
Aš auklei moku tris litus už valandą ir vežu maisto po didelį krepšį, vieną kartą per mėnesį, nes būna sūnus pas ją. 4u.gif
Kai prieš dešimt metų auginau didžkius ėmiau auklę iš agentūros ir mokėjau aštuonis šimtus litų.Padirbo tikrai gera moteris pas mus pora metų ir išėjo, nes labai toli važinėt buvo.Kaimynė tuo metu žiūrėjo vaikelį už du lt/h., bet man reikėjo rekomendacijų doh.gif
Atsakyti
Kai aš ieškojau aukės, tai tas moteriškes, kurios dar vaiko nepamačiusios, dar pas mus namuose neapsilankiusiuos pradėdavo kelt atlyginimą iškart atmečiau ax.gif , na dėl viso pikto, kad ateityje problemų nekiltų, kaip Saulei111. Aš iškart pasakydavau, kad mokėsiu iki 800Lt schmoll.gif , daugumai tiko toks atlygis. Žinoma buvo, kad prašo 5 -6 lt už valandą blink.gif
O "profesionalių' auklių nebūna, na kaip ir "profesiuonalių" mamų biggrin.gif
Atsakyti
As taip pat jau pradesiu aukles paieskas... Isejus i kiema, susiduriu su daugeliu aukliu ir galiu pasakyti, kad visokiu maciau... vienos tikrai dirba savo darba, o kitos tik stovi ir plepa, o plepa tai patikekit doh.gif Del atlyginimu, tai man taip pat ispustas reikalas... jos cia aiskina, kad tai labai sunkus ir atsakingas darbas, zinoma, kad atsakingas! O kuris darbas yra neatsakingas ir sakyciau, zmones dar uz mezesnius atlyginimus dirba. Kaip cia viena man preiske, kad "oi, ne be 1000Lt neisiu..." doh.gif Jau isnaglejo visai, zinau viena aukle, kuri vis save siulosi, nors jau dirba ir jei tik kas pasiulo daugiau- is kart bega pas kitus. Taip, kad mamos, daug kas priklauso ir nuo musu... jei pasiduosim tokiom aukliu provokacijoms, tai pacios ir kantesim...
Atsakyti