QUOTE(Krysta @ 2006 05 16, 15:33)
Jei auklė sutinka su siūloma alga - vadinasi, jai to užtenka. Kokie reikalavimai būna auklei? Pabūti su vaiku, jį pamaitinti, sauskelnes pakeisti, į kiemą išvesti. Kodėl reikalavimai nerealūs?
O tau atrodo paprasti reikalavimai? Ar pati pabuvusi su vaiku namie ir padariusi tik tuos darbus, vakare nesijauti pavargusi, neieškai vyro pagalbos? Tai atrodo elementarūs dalykai, bet kai reikia atlikti, vis dėlto tai yra darbas.
QUOTE(Ingėnas @ 2006 05 16, 19:09)
O tai kiek tu pati uždirbi , jeigu ne paslaptis, ir kiek procentaliai moki auklei
Beje tie 500, 700 ar 800 Lt auklei ne visada būna vienintelės šeimos pajamos. Kaip mes, mamytės, dažniausiai turim vyrus, kurie parneša pinigėlių, juk dažniausiai ir auklės juos turi. Pvz. aš sumokėdavau auklei pusę savo algos - 700 Lt - ir likusia suma šiai dienai buvau kaip ir patenkinta. Su mintimi atstatyti per 2.5 metų vaiko priežiūros prarastą kvalifikaciją. Galvoju, gal čia tik mano apetitas pinigams toks mažas
Dar. Ir oficialiuose darbuose tikrai ne visada ir ne viskas oficialu: atlyginimai į vokelius, nemokami atostoginiai, biuleteniai tik iš "SODROS" lėšų ir tik nuo oficialios atlyginimo dalies. Žinau nemažai pavyzdžių, mano vyro darbe beje irgi taip.
Galų gale dirbant oficialiai įmonėje yra ne tik socialinės garantijos, tačiau ir tam tikros prievolės. Pvz. išeiti iš darbo galima tik parašius prašymą prieš 2 savaites, nebent darbdavys pats anksčiau išleistų. O ne vakare pasakius, kad rytoj nebeateisiu
Be to prieš įsidarbindama auklė turėtų pagalvoti, ar siūloma suma ją tenkina. O jeigu jai atrodo permažai, juk visada gali atsisakyti ir ieškotis kito geriau apmokamo darbo, beje nebūtinai auklės ir nebūtinai neoficialaus.
Aš pati uždirbdavau apie 1300. Auklei algą kėliau palaipsniai. Tai reiškia, priėmusi ją į darbą, iš karto pasakiau, kad ji gaus pas mane tiek ir tiek, jos pareigos bus tokios ir tokios, tačiau po mėnesio ar dviejų, kai pamatysiu kaip mums sekasi. Jei viskas yra tvarkoje, vaikas prižiūrėtas, laimingas, lavintas, kodėl nemokėti normalios algos.
Apie tuos pačius vokelius: vokeliai yra skirti, kad žmogus uždirbtų daugiau. Ir žmogus pasirenki arba gauni oficialiai, bet mažiau, arba vokeliuose bet daugiau. TAs pats ir su aukle: nupirk jai patentą ir mokėk mažai, negali nupirkti, mokėk vokelyje, bet padoriai.
QUOTE(SiDo @ 2006 05 16, 21:42)
Jo tikrai sudetingas, siandien grizau ir uztikau savo aukle bevalancia savo batus su musu batu tepalu
Sakyčiau siaubas
![blink.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/blink.gif)
ar sugebėsi išgyventi po tokios traumos, nes juk toks nuostolis šeimynai
QUOTE(LAILA @ 2006 05 17, 07:51)
Noriu kai kuriu mamu paklaust, kiek tureciau moketi auklei, jeigu pvz. mano alga butu 900, o vyro 1500. tai gal 1000, o gal 1500,o seimai ir 900uzteks
![g.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/g.gif)
. Keisti man tie pasisakimai, kad 700lt., tai mazai, jug visu pirma aukle gi isanksto zino kiek jai mokes, ir gali sutikti, o gali eskoti geriau apmokamo darbo.
mano nuomone kiekvienas moka tiek, kiek gali. Jeigu tu gali sumoketi daugiau, tai dziaukis, ir nereikia cia kitu mamu bart, kad jos TYCIOJASI is zmoniu. Jos netyciojasi, paprasciausiai, jos NEGALI daugiau moket.
Ir dar daznai auklem dirba pensininkes, manyciau kokie 500lt., visai neblogas priedas prie pensijos.
Turiu omenyje tai, kad atsisėdi namie prieš pasirinkdama auklę ir galvoji, mokėsiu 500 lt, ir už tai reikalausiu, tik prižiūrėti vaiką. Jei noriu, kad darytų valgyti, plius dar 50 lt, noriu, kad lygintų rūbus plius dar 50 lt, noriu, kad valytų dulkes plius dar 50 lt. Ir taip pasirenki pagal save. ARba auklė ateina prižiūrėti vaiką už 500 lt ir visus šituos darbus pati pasidarai, arba moki normaliai ir pati nieko neveiki. Kur čia prasilenkta su logika??
QUOTE(KreKre @ 2006 05 17, 11:36)
O gal reiktu pagalvoti apie vaikucio paauginima iki metu ir po to leisti i lopseli. Taip ir finansiskai nenukentesit labai ir vaikui tikrai nebus blogiau nei su aukle, nes juk nezinia ant kokios pataikysit.
Toks vaizdas kad be aukles jau nera kur vaikuti deti. Juk darzeliai dar neisnyko, tik gal ne tokie madingi kaip aukles.
Būtent su tuo ir sutinku
![thumbup.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/thumbup.gif)
jeigu negalite mokėti auklei, kodėl neprižiūrite vaiko pačios, arba nevedate jo į darželį. Taip pigiau.
Mielosios, auklės nėra antrarūšiai žmonės, jau vien dėl to, kad joms visai dienai paliekate patį brangiausią žmogų pasaulyje, t.y. savo vaiką. Tai kodėl jūs taip nusispjaunate į jų gyvenimą? Negi norėtumėte, kad ji nusispjautų į jūsų vaiką??