Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės darbo užmokestis

QUOTE(Augustina @ 2006 05 16, 09:40)
O ar mama savam vaikui yra pati geriausia AUKLE (pabreziu zodi aukle - tik ta prasme, nesupraskit neteisingai), cia dar didelis ir gincytinas klausimas. Iki 1 metu taip, o po to...? Reta mama su 1-3 metu vaiku uzsiima 12 val per diena, lauke buna po 4-5 val maziausiai ir t.t. Kiek galima matyti pavyzdziu, sedi namie pikta, susiraukusi, vaikui zaisla i rankas igruda ir bega valgyt daryti. Savu pinigu neturi, vaikui nera autoritetas. O jam reikia laimingos mamos. Be to, vaikui reikia ir su kitais zmonemis bendrauti, ne tik su mama.

laugh.gif geras čia irnesakyk.gif Taip išeitų, jei mama neuždirba pinigų, tai pusantrų metų vaikui ji nebe autoritetas? hihihi.gif
O limcaca gerai pastebėjo. Šiaip jau priimant auklę į savo namus reiktų vadovautis auksine taisykle - jeigu žmogus žmogui žmogus, tai ir žmogus žmogui žmogus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2006 05 16, 11:25)
Mielosios, mane stebina rolleyes.gif Mes šiuo metu paleidžiame savo baltąją auklytę, nu nepykit, tikrai jums nerekomenduosiu joms. Nes jūs TYČIOJATĖS iš žmonių. Ar pačios bandėte išgyventi už 500 lt. Jei darbdavys jums tiek mokėtų, ar nebūtų pikta. Pažiūrėkit į save kartais, į savo keliamus reikalavimus auklėms, ir palyginkite ką joms mokate, tai yra dauguma moka tiesiog grašius. O vaiką norite, kad prižiūrėtų idealiai.

Jei auklė sutinka su siūloma alga - vadinasi, jai to užtenka. Kokie reikalavimai būna auklei? Pabūti su vaiku, jį pamaitinti, sauskelnes pakeisti, į kiemą išvesti. Kodėl reikalavimai nerealūs? Mano atlyginimas kažkada buvo minimalus. Ką aš dariau? Studijavau, kėliau kvalifikaciją, įgijau darbo patirties. Ką turėtų daryti auklė, kuriai neišeina pragyventi? Kelti savo kvalifikaciją, mokytis, siūlytis atlikti daugiau darbų namuose. Jei aš mokėčiau auklei 1000Lt į rankas, jai reikalavimų būtų tikrai nemažai. Dirbtų nuo ryto iki vakaro. Ir namus tvarkytų, ir pietus, vakarienę darytų. Nes pinigai niekam nedalinami, jie turi būti uždirbami. Jei negaliu mokėti tokių pinigų, samdau nekvalifikuotą moteriškę už mažesnę algą, su kuria ji džiaugsmingai sutinka. Ir daugiausia čia rašoma būtent apie tai, ką parašiau aš - už mažesnį atlygį reikalaujama mažiau darbo ir mažiau kvalifikacijos. Jau keletas puslapių ginčijamasi apie tą patį. Ir nėra čia ko piktintis. Yra visokių žmonių, visokių reikia. Nori didelės algos - mokėk ją užsidirbti. Jei auklė tikrai gera, ras normalų darbą su normaliu užmokesčiu...
Atsakyti
[quote=Agotukas,2006 05 16, 16:23]
laugh.gif geras čia irnesakyk.gif Taip išeitų, jei mama neuždirba pinigų, tai pusantrų metų vaikui ji nebe autoritetas? hihihi.gif

Cia turejau du skirtingus sakinius omenyje. Jie tarpusavyje nesuristi. Kad mama neturi pinigu, jai paciai yra blogai, nes is vyro reikia kaulyti, o tai turbut niekam nemalonu.
Papildyta:
QUOTE(Krysta @ 2006 05 16, 16:33)
Jei auklė sutinka su siūloma alga - vadinasi, jai to užtenka. Kokie reikalavimai būna auklei? Pabūti su vaiku, jį pamaitinti, sauskelnes pakeisti, į kiemą išvesti. Kodėl reikalavimai nerealūs? Mano atlyginimas kažkada buvo minimalus. Ką aš dariau? Studijavau, kėliau kvalifikaciją, įgijau darbo patirties. Ką turėtų daryti auklė, kuriai neišeina pragyventi? Kelti savo kvalifikaciją, mokytis, siūlytis atlikti daugiau darbų namuose. Jei aš mokėčiau auklei 1000Lt į rankas, jai reikalavimų būtų tikrai nemažai. Dirbtų nuo ryto iki vakaro. Ir namus tvarkytų, ir pietus, vakarienę darytų. Nes pinigai niekam nedalinami, jie turi būti uždirbami. Jei negaliu mokėti tokių pinigų, samdau nekvalifikuotą moteriškę už mažesnę algą, su kuria ji džiaugsmingai sutinka.

Kryste, o Tu nepagalvojai, kad jeigu aukle tures daug pareigu, maziau skirs demesio vaikui? OK, jeigu vaikas per jos darbo laika miega 4 val. Tuomet tikrai galima padaryti ir pavalgyti, ir kambarius sutvarkyti, o jeigu nemiega? Arba miega tik lauke? Ne visi vaikai megsta vieni ilgai zaisti.
Bet ka as pati pastebejau, tai butent tos gerosios aukles, tuom ir geros, kad jos ne tik super aukleja vaika, bet ir kai turi laiko padaro pavalgyti ir aptvarko kambarius, nors to ir neprasai.
Atsakyti
[quote=Augustina,2006 05 16, 17:13]
[quote=Agotukas,2006 05 16, 16:23]

Cia turejau du skirtingus sakinius omenyje. Jie tarpusavyje nesuristi. Kad mama neturi pinigu, jai paciai yra blogai, nes is vyro reikia kaulyti, o tai turbut niekam nemalonu.
[/quote]
Tai priklauso nuo santykių šeimoje, bet visiškai nesusieta su auklės atlyginimu mirksiukas.gif Turiu auklytę, kuria esu labai patenkinta tpfu tpfu, kad kokios forumietės neapspjovus hihihi.gif Tačiau lauke taipogi prisižiūriu "gražių" vaizdų, kai auklės pliotkina apie ką tik papuola, tuo tarpu vaikai...
Papildyta:
QUOTE(Augustina @ 2006 05 16, 17:22)
Kryste, o Tu nepagalvojai, kad jeigu aukle tures daug pareigu, maziau skirs demesio vaikui? OK, jeigu vaikas per jos darbo laika miega 4 val. Tuomet tikrai galima padaryti ir pavalgyti, ir kambarius sutvarkyti, o jeigu nemiega? Arba miega tik lauke? Ne visi vaikai megsta vieni ilgai zaisti.
Bet ka as pati pastebejau, tai butent tos gerosios aukles, tuom ir geros, kad jos ne tik super aukleja vaika, bet ir kai turi laiko padaro pavalgyti ir aptvarko kambarius, nors to ir neprasai.

Bet kaip tai spėja mama? doh.gif Tačiau sutinku, kad auklė gali imtis namų ruošos tik tada, kai tai netrukdo jos tiesioginėms pareigoms smile.gif
Atsakyti
sveikos mamkos smile.gif cia truputi skaiciau,apie aukles tai ir as noreciau pasireiksti:)
Mano mama dirba aukle,Kaune.Bet manau atlyginimas galetu buti kiek didesnis,bent jau as taip manau.Ji dirba ten jau 5m. Priziuri 4vaikus. Du dvynukai,po 5m. ir dvi mergaites vienai 7m kitai 9m. Atlyginimas siai dienai 700lt i menesi.Dirba kiekviena diena nuo 8ryto,iki kai papuola.kartais iki 18val,o kita kart net iki20.00val. Atlyginimas toks pats.Dar ji turi tvarkyti kambarius,daryti vaikams valgyt,skalbti.Nu viska patapo kaip tarnaite:) Vaikuciu mamyte yra patenkinta jos darbu,bet mano mama jau nori is ten iseiti,bet vaikuciu mamyte niekaip jos nenori isleisti biggrin.gif
noreciau jusu nuomones,ar toks normalus yra atlyginimas? g.gif
P.S. Mano mama dar vezioja vaikus i uzsiemimus tris kartus i savaite,tai i baseina veza,tai i kankliu pamokas mergaites.Tiesa kelione apmoka mano mama:)
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2006 05 16, 10:25)
Ar pačios bandėte išgyventi už 500 lt. Jei darbdavys jums tiek mokėtų, ar nebūtų pikta. Pažiūrėkit į save kartais, į savo keliamus reikalavimus auklėms, ir palyginkite ką joms mokate, tai yra dauguma moka tiesiog grašius. O vaiką norite, kad prižiūrėtų idealiai.

O tai kiek tu pati uždirbi , jeigu ne paslaptis, ir kiek procentaliai moki auklei g.gif
Beje tie 500, 700 ar 800 Lt auklei ne visada būna vienintelės šeimos pajamos. Kaip mes, mamytės, dažniausiai turim vyrus, kurie parneša pinigėlių, juk dažniausiai ir auklės juos turi. Pvz. aš sumokėdavau auklei pusę savo algos - 700 Lt - ir likusia suma šiai dienai buvau kaip ir patenkinta. Su mintimi atstatyti per 2.5 metų vaiko priežiūros prarastą kvalifikaciją. Galvoju, gal čia tik mano apetitas pinigams toks mažas g.gif
Dar. Ir oficialiuose darbuose tikrai ne visada ir ne viskas oficialu: atlyginimai į vokelius, nemokami atostoginiai, biuleteniai tik iš "SODROS" lėšų ir tik nuo oficialios atlyginimo dalies. Žinau nemažai pavyzdžių, mano vyro darbe beje irgi taip.
Galų gale dirbant oficialiai įmonėje yra ne tik socialinės garantijos, tačiau ir tam tikros prievolės. Pvz. išeiti iš darbo galima tik parašius prašymą prieš 2 savaites, nebent darbdavys pats anksčiau išleistų. O ne vakare pasakius, kad rytoj nebeateisiu cool.gif
Be to prieš įsidarbindama auklė turėtų pagalvoti, ar siūloma suma ją tenkina. O jeigu jai atrodo permažai, juk visada gali atsisakyti ir ieškotis kito geriau apmokamo darbo, beje nebūtinai auklės ir nebūtinai neoficialaus.
Atsakyti
QUOTE(MILDUKĖ @ 2006 05 16, 17:17)
sveikos mamkos smile.gif  cia truputi skaiciau,apie aukles tai ir as noreciau pasireiksti:)
Mano mama dirba aukle,Kaune.Bet manau atlyginimas galetu buti kiek didesnis,bent jau as taip manau.Ji dirba ten jau 5m. Priziuri 4vaikus. Du dvynukai,po 5m. ir dvi mergaites vienai 7m kitai 9m. Atlyginimas siai dienai 700lt i menesi.Dirba kiekviena diena nuo 8ryto,iki kai papuola.kartais iki 18val,o kita kart net iki20.00val. Atlyginimas toks pats.Dar ji turi tvarkyti kambarius,daryti vaikams valgyt,skalbti.Nu viska patapo kaip tarnaite:) Vaikuciu mamyte yra patenkinta jos darbu,bet mano mama jau nori is ten iseiti,bet vaikuciu mamyte niekaip jos nenori isleisti biggrin.gif
noreciau jusu nuomones,ar toks normalus yra atlyginimas? g.gif 
P.S. Mano mama dar vezioja vaikus i uzsiemimus tris kartus i savaite,tai i baseina veza,tai i kankliu pamokas mergaites.Tiesa kelione apmoka mano mama:)

Čia tai jau tikrai mažokai jai moka cool.gif
Ir dar įdomu, kodėl tavo mama apmoka kelionę į vaikų užsiėmimus g.gif
Atsakyti
QUOTE(Fanta @ 2006 05 16, 07:35)
Patikėk, yra ir daugiau 3000 uždirbančių  mirksiukas.gif

OAš irgi žinau kad yra tiek uždibančiu . Bet paskaityk pvz . buhalteriu foruma tax .lt apie algas . Tai daug kas girdėjo apie tokias algas , tik labai nedaug kas tiek gauna . Iš mano bendrakursiu , su kuo palaikau ryšį iš 50 kokie 4 gal gauna . Tik viena pas vyrą firmoje , kita pas šeimos draugus , dar vienaj šiaip pasisekė . Nereikia deklaruoti kad čia vos ne visi normalus tiek gauna , o kas uždirba mažiau yra "Lochas " nemokantis geru darbu ieškuoti . Aš skaitau kad 2000-2500 lt ne tokią jau ir maža alga Viniuje ir net ir tokia ne taip jau ir lengvai surasti .

Aš valdiškam sektoriuj dirbu dar tik antri metai, o alga jau pakilo kelis sykius  mirksiukas.gif

Tikiu , bet ne labai išsivaizduoju , kaip tai gali but . Ten gi viskas priklauso nuo stažo , nuo kategorijos ir kitu dal. Ar yra vietu , kur nuciožiai pas bosą , pranešiai kad alga permaža . thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Bac kita diena kelia !!!!!!!!
??????? schmoll.gif schmoll.gif

Tikrai nesąmonė  schmoll.gif Draugė dirbo elementaria kasininke - būdavo galimybės per mėnesį ir 1000 užsidirbt. Ir maitindavo plius nemokamai  mirksiukas.gif

Ir kur tą elementarią kasininkę dirbą ? Pardavejai -vadybininkai su procentais tiek uždirba . Bet kasininkes 1000 lt . Nebent su viršvalandžiais

aš pati auklei moku 700. Ir man tai atrodo pati normaliausia suma

Na va ir atvažiavome . first: first.gif :first:Kodel tiek mažai .Pačiai atlyginimas pakilo kelis kartus . O kiek kartu auklei pakelei ? Ar tai jau pakeltas ? Tai ka ji nuo 100 lt į mėnesį pas tavę pradėjo dirbti prieš metus ? nono.gif nono.gif
swoon.gif

Atsakyti
Sveiki. Kiek mokama auklems, jei vaika vezi i ju namus? Gal yra mamu, kurios veza vaikiukus pas aukle i namus? Kaip su vaiko maistu darot ir pan g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KreKre: 16 gegužės 2006 - 21:02
QUOTE(Fanta @ 2006 05 16, 05:35)
Aš valdiškam sektoriuj dirbu dar tik antri metai, o alga jau pakilo kelis sykius  mirksiukas.gif

Nu as irgi tame paciame sektoriuje, bet man taip tikrai nesiseka kaip tau schmoll.gif

QUOTE(Limcamca @ 2006 05 16, 08:25)
metams už tokią kainą jei perkamas per darbo biržą su nuolaida.

Mielosios, mane stebina rolleyes.gif Mes šiuo metu paleidžiame savo baltąją auklytę, nu nepykit, tikrai jums nerekomenduosiu joms. Nes jūs TYČIOJATĖS iš žmonių. Ar pačios bandėte išgyventi už 500 lt. Jei darbdavys jums tiek mokėtų, ar nebūtų pikta. Pažiūrėkit į save kartais, į savo keliamus reikalavimus auklėms, ir palyginkite ką joms mokate, tai yra dauguma moka tiesiog grašius. O vaiką norite, kad prižiūrėtų idealiai.

Koks skirtumas kaip perkamas - tokia jo kaina 4u.gif

O is zmoniu mes nesityciojam. kalbam apie realius dalykus - kiek galim moketi auklems. Nes kaina sudaro ne tik tai, kiek aukles nori gauti, bet ir tai kiek tevai gali moketi. As irgi gal noriu uzdirbti 10 000 Lt per men, bet nera taip paprasta toki darba rasti ir neuztenka vien drasos kaip cia kazkas raso, reikia dar ir siokiu tokiu talentu ir sugebejimu, kvalifikacijos galu gale cool.gif

QUOTE(Rucikas @ 2006 05 16, 13:13)
svetimą žmogų įsileisti į namus - sudėtingas reikalas.

Jo tikrai sudetingas, siandien grizau ir uztikau savo aukle bevalancia savo batus su musu batu tepalu doh.gif rolleyes.gif

QUOTE(KreKre @ 2006 05 16, 19:01)
Sveiki. Kiek mokama auklems, jei vaika vezi i ju namus?  Gal yra mamu, kurios veza vaikiukus pas aukle i namus? Kaip su vaiko maistu darot ir pan  g.gif

As vezioju vaika, kas antra savaite, o kitom savaitem pas mane ateina kita aukle (zodziu turiu dvi aukles) Tai uz dvi savaites moku 300 Lt. Vezu savo maista - paprastai pirmadieni nuvezu visa maisa bulviu, kruopu, pieno, sureliu, jogurtu, obuoliu. Bet cia mano drauges mama, tai todel tokia kaina. Siaip manau, kad uz kokius 400 galetum rasti cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SiDo: 16 gegužės 2006 - 21:44
QUOTE(Ingėnas @ 2006 05 16, 21:50)
Čia tai jau tikrai mažokai jai moka  cool.gif
Ir dar įdomu, kodėl tavo mama apmoka  kelionę į  vaikų užsiėmimus g.gif

na net pati,nezinau.Sako,kad pamirsta palikti pinigeliu doh.gif Kartais palieka,bet labai retai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(tiramisu @ 2006 05 16, 20:00)
Tikiu , bet ne labai išsivaizduoju , kaip tai gali but . Ten gi viskas priklauso nuo stažo , nuo kategorijos ir kitu dal. Ar yra vietu , kur nuciožiai pas bosą , pranešiai kad alga permaža . thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  Bac kita diena kelia !!!!!!!!
??????? schmoll.gif  schmoll.gif

Yra tokie dalykai kaip darbuotoju vertinimas ir apskritai - istaigos turimas biudzetas bei kiti kazkokie finansiniai dalykai, i kuriuos as nesigilinu, nes visai neidomu - svarbu alga pakilo lotuliukas.gif

Ir kur tą elementarią kasininkę dirbą ? Pardavejai -vadybininkai su procentais tiek uždirba . Bet kasininkes 1000 lt . Nebent su viršvalandžiais

Elementariai - Maximoj mirksiukas.gif Ji pati jau dabar mama, vis kvieciu ateiti i SM, pati tau patvirtintu mirksiukas.gif O kas neleidzia zmogui dirbti virsvalandziu, nesuprantu g.gif Jeigu jis to nori ir siekia daugiau uzsidirbti. Cia juk kiekvieno pasirinkimo laisve. Na gal ne visuose darbuose tik g.gif

Na va ir atvažiavome . first:  first.gif  :first:Kodel tiek mažai .Pačiai atlyginimas pakilo kelis kartus . O kiek kartu auklei pakelei ? Ar tai jau pakeltas ? Tai ka ji nuo 100 lt į mėnesį pas tavę pradėjo dirbti prieš metus ? nono.gif  nono.gif
  swoon.gif

Auklei alga jau kelta minimum 5 kartus, ir ji tikrai ne nuo 100 litu pradejo dirbti doh.gif Absurdas kazkoks doh.gif Ir algos kelimas - dar ne finisas. Jeigu matom, kad uzeina mums darbymetis ir prasom karts nuo karto ateit ryte anksciau pusvalandziu arba vakare ilgiau pabut pusvalandziu ar valanda, tai irgi zmogu ivertinam ir duodam prieda prie algos mirksiukas.gif
Atsakyti