QUOTE(tiramisu @ 2006 05 14, 09:13)
Mamytes vilnietes . O kiek jus gaunate ? aš kažkaip nepastebejau , kad Vilniuje taip stipriai algas pakiltu . Jei aukle skaitot min 1000 lt. tai koks atlyginimas turetu but vyr. finansininkes . Mano drauges buhalteres vilnietes gauna nuo 800 iki 2500 lt. Nu gal šimteliu ir pakilo algas per paskutinius tris metus , bet mano vyrui valdiškam darbe per paskutinius 4 metus nelito daugiau nepridejo .
Pardavejos prekybos centrose gauna 500 lt . Ir dar trukumus moka ir darbas nelengvas , į tualetą nevisada kada nori gali išeiti
Kambarines viešbuti senamiestija gauna į rankas 700 lt . Bet darbo tempas ten toks , kad pirmas savaites grižus namo patinusiai kojas vandenį mirko
Mano firmos vairotojai visa diena už vairo po miesta gauna 700 lt .
Gal aš nuo gyvenimo atsilikau . Gal jau su aukštoju be 8000 lt . nieks ir dirbti neeina
Prašvieskite prašau
Kad gyvenimas brangsta ir infliacija aš irgi matau . Bet kad vidutinim sluoksnije labai algas pakilo tai tikrai nesusiduriau
Papildyta:
P.S. Atsiprašau nebent aš čia įlindau į ponių Staškevičienės Marcinkevičienės Paulauskienės Zuokienės
ir kitu pasiturinčių vilniečių diskusiją . Tada
Dirbu normalų, atsakingą darbą kompiuteriu. Visą darbo dieną - nuo-iki taip sakant. Alga nesiekia 700 Lt. Vaiką pati auginausi iki 3 metų.
Aukles dabar gali samdyti tik tie, kurie 1500 lt uždirba ir ne mažiau, kitaip gausis, kad dirbi į minusą. Paskaičiavus išlaidas auklei, padidėjusią drabužių paklausą, išlaidas transportui ir pan. + nerimą. Mano draugė samdė "idealią" auklę - taip rekomendavo pažįstami. Ideali ji buvo 2 mėnesius. O tada prasidėjo - vaikas apsidaužęs, suirzęs ir pan. Pati augindama savąja mačiau, kaip auklės ant suoliuko į būrelį susėdusios plepa, o jų auklėjami vaikai vienas kitam į akis smėlį pila, arba dar geriau - laksto, ropoja ant lipynių. Vienas toks ropotojas kaip krito, tai ir riksmo ir kraujo buvo. O aš, kaip mama atėjusi su savo vaiku, ant tų lipynių visur sekioju paskui, žiūriu, kad nenukristų. Va jums ir auklė. O kaip jos ant šeimininkų varo.... na ausys linksta jei kur netoli atsistoji, tai prisiklausai..... Va po tokių pavasarojimų su auklėmis (su daug auklių) vaikų žaidimų aikštelėse ir supranti, kad svetimą žmogų įsileisti į namus - sudėtingas reikalas.