Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės darbo užmokestis

QUOTE(Audruze @ 2006 05 12, 23:33)
Ir tai tamstos nuomone yra dalykas, kuri reikia isdidziai kelti kaip pavyzdi???

Su tais "legaliai-nelegaliai" tai nereikia spekuliuoti. Tai yra susitarimo reikalas ir nereikia vaidinti, kad cia auklei kazkokia paslauga darot. Beje, mokescius visada dalinasi abi puses. Negi manot, kad jei aukle, kuri gauna tarkim 600LTL, butu priversta moketi mokescius, jus ramiai tebemoketumet 600LTL ir tiek?

Mamytes vilnietes . O kiek jus gaunate ? aš kažkaip nepastebejau , kad Vilniuje taip stipriai algas pakiltu . Jei aukle skaitot min 1000 lt. tai koks atlyginimas turetu but vyr. finansininkes . Mano drauges buhalteres vilnietes gauna nuo 800 iki 2500 lt. Nu gal šimteliu ir pakilo algas per paskutinius tris metus , bet mano vyrui valdiškam darbe per paskutinius 4 metus nelito daugiau nepridejo .
Pardavejos prekybos centrose gauna 500 lt . Ir dar trukumus moka ir darbas nelengvas , į tualetą nevisada kada nori gali išeiti verysad.gif
Kambarines viešbuti senamiestija gauna į rankas 700 lt . Bet darbo tempas ten toks , kad pirmas savaites grižus namo patinusiai kojas vandenį mirko g.gif
Mano firmos vairotojai visa diena už vairo po miesta gauna 700 lt .
Gal aš nuo gyvenimo atsilikau . Gal jau su aukštoju be 8000 lt . nieks ir dirbti neeina schmoll.gif
Prašvieskite prašau smile.gif
Kad gyvenimas brangsta ir infliacija aš irgi matau . Bet kad vidutinim sluoksnije labai algas pakilo tai tikrai nesusiduriau schmoll.gif
Papildyta:
P.S. Atsiprašau nebent aš čia įlindau į ponių Staškevičienės Marcinkevičienės Paulauskienės Zuokienės
ir kitu pasiturinčių vilniečių diskusiją . Tada doh.gif
Atsakyti
Mano aukliei pasiulė eiti dirbti į kijoską , prie pat jos namų . Ji pradėjo ieškuotis papildomo darbo , .Darbas nuo 6,30 val iki 21 val. Tris dienas dirbti , tris laisvos . Darbas nelegalus , darbo užmokestis procentas nuo apyvartos . g.gif
Ji pakalbėjo su kita pardavėja . Šį pasakė kad gauna įvairiai . Blogas menuo 300 lt gaunasi geras menuo ir 600 lt. Žiema šalta , tik ,mažas šildytuvas prie kojų , vasara baisiai karštą . Pietaut ir į tualetą eina namo , nes irgi šalia gyvena . Vertina savo darba kaip ne labai gera , bet ir nelabai blogą . g.gif
Mano auklė pasibaisėjo . Pasakė kad badaus , bet tokio darbo už tokius pinigus nedirbs. Šiaip aš su ją sutinku .Tik tikiosi kad nors šiai sąvaitei darbo sąlygos pas mane gal jai atrodis ne tokios blogos . Galu gale ne geležiniam kijoske sedeti , valgyt gert yra . Net arbata specialiai perkam jos megstama . doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Audruze @ 2006 05 13, 01:33)
Ir tai tamstos nuomone yra dalykas, kuri reikia isdidziai kelti kaip pavyzdi???

Su tais "legaliai-nelegaliai" tai nereikia spekuliuoti. Tai yra susitarimo reikalas ir nereikia vaidinti, kad cia auklei kazkokia paslauga darot. Beje, mokescius visada dalinasi abi puses. Negi manot, kad jei aukle, kuri gauna tarkim 600LTL, butu priversta moketi mokescius, jus ramiai tebemoketumet 600LTL ir tiek?

Cia ne susitarimo reikalas, o tiesiog paklausa ir pasiula. Seimos auklei moka tiek, kiek isgali ir jei moka tiesiog 600lt, neprasoma, kad dar butu sumokami ir mokesciai, antraip manau tikrai niekas tu mokesciu nedalintu per pus, nes tiesiog ne visos seimos isgali daugiau moketi. Tiesog tokia pasiula. Ir auklei sunku butu susirasti kita darba, kur daugiau pasiulytu... O seima ne kokia pelno siekianti verslo imone, kad galetu visus mokescius sumoketi, apmokamu atostogu isleisti ir dar uzsidirbti samdydama aukle. Net uz autorini darba neskiriamos apmokamos atostogos. O tartis aisku galima, bet manau, kad seimos tarsi uzspeistos i kampa moketi ne tike kiek priklauso, o tiek, kiek isgali, kai detis nera kur, tad mamos atostoginiai daznai irgi auklems atseikejami.
Atsakyti
QUOTE(tiramisu @ 2006 05 14, 08:13)
Mamytes vilnietes . O kiek jus gaunate ?

va aš su dviem aukštaisiais dirbdama vyr.finansininke ir gaunu 1500 Lt. Ir nieks man algos nekelia. Be to, atostogų aš kaip ir neturiu jau 5 metai. Žinoma, karts nuo karto savaitėlę-kitą papoilsiauju, bet grįžus vistiek visus savo darbus turiu padaryti pati, nes pavaduotojų neturiu. Su biuleteniais lygiai tas pats. Beje, kelionės iki darbo man neapmoka, valgyt nemokamai neduoda ir televizoriaus žiūrėti neleidžia darbo vietoje. Taip kad ir aš drįstu manyti, auklės darbas nėra pats sunkiausias.
Atsakyti
QUOTE(tiramisu @ 2006 05 14, 06:13)
Mamytes vilnietes . O kiek jus gaunate ? aš kažkaip nepastebejau , kad Vilniuje taip stipriai algas pakiltu . Jei aukle skaitot min 1000 lt. tai koks atlyginimas turetu but vyr. finansininkes . P.S. Atsiprašau nebent aš čia įlindau į ponių Staškevičienės Marcinkevičienės Paulauskienės Zuokienės
ir kitu pasiturinčių vilniečių diskusiją . Tada  doh.gif

Mano ir daugelio mano pazystamu is Vilniaus algos svyruoja nuo 1000 iki 2000 Lt. Beje, tai zmones daugeliu atveju su dviem aukstaisiais ax.gif

Na taip, pazistu ir tokiu, kurie uzdirba 4000 - 10 000 Lt/men. Tai tokiems ir atrodo, kad auklei 1000 Lt yra normalu mirksiukas.gif

QUOTE(tiramisu @ 2006 05 14, 06:51)
Mano aukliei pasiulė eiti dirbti į kijoską , prie pat jos namų ..Tik tikiosi  kad nors šiai sąvaitei darbo sąlygos pas mane gal jai atrodis ne tokios blogos . Galu gale ne geležiniam kijoske sedeti , valgyt gert yra . Net arbata specialiai perkam jos megstama .  doh.gif

lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ramunija @ 2006 05 12, 20:31)
kaip tik ieškau auklės ir būtų labai įdomu sužinoti kiek mokama auklėms mažuose miesteliuose (Marijampolė)?

Papasakosiu apie situacija Kedainiuos.
Ilgai ieskojau aukles,dabar jau sutariau tokias salygas:2,5lt/val. (darbas nuo 7val iki 17-18val.),gaunasi apie 500-530lt per men.+valgis pas mus.
Sutarem,kad be vaiko prieziuros ji darys valgyt vaikui,patvarkys kambarius kasdien(grindys,dulkes).Gal,kai paaugs vaikas ,padarys ir mums valgyt.
Suradau per skelbima,nors ir ne pacia pigiausia,bet ir ne brangiausia smile.gif
Zinau,kad yra dirbanciu ir uz 250lt/men,o yra ir uz 600lt+mokesciai sodrai(cia tokios su rekomendacijom baisiausiom blink.gif )
Buvo tokiu,kurios ir uz 2lt/val sutiko dirbti,bet jos man nepatiko...Isvada tokia,kad reikia labai daug laiko ,kad rastum aukle,kuri tiktu ir atlyginimo prasme,ir kaip zmogus.Bet imanoma smile.gif
Man irgi labai pikta,kad reikia aukle dar ir maitinti,juk man darbe niekas uz pietu pertrauka nemoka ir nemaitina.
O jau uz vaziavima i darba moketi,tai man rodos,kad visiskas absurdas g.gif Idomu,jei as pareikalauciau,kad man sumoketu 600lt uz benzina,kuri isleidziu vaziuodama i darba rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2006 05 14, 17:25)
va aš su dviem aukštaisiais dirbdama vyr.finansininke ir gaunu 1500 Lt. Ir nieks man algos nekelia. Be to, atostogų aš kaip ir neturiu jau 5 metai. Žinoma, karts nuo karto savaitėlę-kitą papoilsiauju, bet grįžus vistiek visus savo darbus turiu padaryti pati, nes pavaduotojų neturiu. Su biuleteniais lygiai tas pats.  Beje, kelionės iki darbo man neapmoka, valgyt nemokamai neduoda ir televizoriaus žiūrėti neleidžia darbo vietoje. Taip kad ir aš drįstu manyti, auklės darbas nėra pats sunkiausias.

drinks_cheers.gif Mano situacija labai panaši. Tik aš dirbu ne finansininke, o buhaltere didelėje firmoje, ir irgi gaunu 1500 Lt. Beje tokį pat atlyginimą gavau išeidama į dekretą prieš 3 metus, ir per tą laiką atlyginimas nė kiek nepakilo. Atostogų šiaip ne taip išleidžia, bet ne ilgiau kaip 2 sav. Nes darbo specifika tokia, kad nieks už tave tavo darbų neatliks, grįžus reikia viską vistiek pačiai pasidaryti. Eks auklei mokėjau 700 Lt už sutartas 9 , o realiai 8-8.30 darbo valandas. Man pačiai, sumokėjus pinigėlius auklei, likdavo iš atlyginimo 800 Lt. Bet aš likusia suma buvau visai patenkinta. Nes sėdėdama namuose su vaiku išmokau taupiau gyventi, be to pukiai suvokiu , kad apie didesnį atlyginimą dabartiniame darbe nėra ko net pasvajoti. Beje mūsų firma pakankamai garsi, turi nominacijų verslo pasaulyje, yra užsienio kapitalo. Bet dabar kaip tik ieško papildomai vadybininkų, tai spėkit, kiek jiems siūlo cool.gif Ogi 900 Lt doh.gif O reikalavimai jiems būtų tokie: mokėti anglų kalbą, turi važinėti su savo automobiliu, už kurį , tiesa, šimtą prideda. Taip pat turi mokėti gerai dirbti kompiuteriu ir dar "n" kitokių reikalavimų.
Taip kad tikrai ne visur pinigais lyja.
Dar. Pabaigusi mokslus ieškojausi darbo, ir teko 2 savaites laikinai padirbėti kasininke tuomet prestižinėje parduotuvėje "Pas Juozapą" doh.gif Tai lėkiau aš iš ten neatsisukdama ir per tas savaites suvokiau, koks sunkus yra kasininkių darbas. Su auklės darbu, mano nuomone, nėra ko ir lyginti cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 14 gegužės 2006 - 22:06
QUOTE(SiDo @ 2006 05 14, 18:12)
Mano ir daugelio mano pazystamu is Vilniaus algos svyruoja nuo 1000 iki 2000 Lt. Beje, tai zmones daugeliu atveju su dviem aukstaisiais ax.gif

Na taip, pazistu ir tokiu, kurie uzdirba 4000 - 10 000 Lt/men. Tai tokiems ir atrodo, kad auklei 1000 Lt yra normalu mirksiukas.gif
lotuliukas.gif

Aš irgi pažystu nedaug žmoniu , kuriu algas viršija 2 000 lt. O beveik su aukštaisiais ir ne su vieno . Transportą į darba , jei Vilniaus mieste aš negirdėjau kad kažkam mokėtu . schmoll.gif
Tai man atrodo pagal šios dienos situacija jeigu 800 lt ir mokant auklei , tai ji turi ir vaiko lavinimu užsijimt ir šiek tiek buitį padiet .
O jei tik pabuna , pažaidžia truputi , teliką pažiuri kol vaikas miega ir dar ne visada reikalaujama , kad išbutu pilnas valandas , aš manau 600 lt Vilnjuje per akis . thumbup.gif
Aišku prisiklauso kitos aukles ,kad moka po 1000 lt . ir mano kad jas apgauna darbdaviai , nedamoka . O visiškai nepalvoja kad gal už tą tūkstantį darbas turi but visai kitos kokybės ir kvalifikacijos. g.gif
Atsakyti
QUOTE(tiramisu @ 2006 05 14, 09:13)

Pardavejos prekybos centrose gauna 500 lt . Ir dar trukumus moka ir darbas nelengvas , į tualetą nevisada kada nori gali išeiti verysad.gif

Gal aš nuo gyvenimo atsilikau . Gal jau su aukštoju be 8000 lt . nieks ir dirbti neeina schmoll.gif
Prašvieskite prašau smile.gif

atsilikai tu nuo gyvenimo atsilikai. Pardavejaos bent jau vp market gauna apie 700Lt. Ilgiau isdirbusios ( atlyginimo dydziui turi itakkos stazas) 900Lt. Vyr kasininkes ir 1000lt i rankas gauna + maitinimas.
Atsakyti
Nezinau, gal ir pasikartosiu, bet 700-800 lt atlyginimas auklei Kaune ar Vilniuje yra normalu. Jeigu palyginti su minimaliu atlyginimu: i rankas gaunasi 460 Lt uz 8 darbo valandas per diena. Aukle paprastai dirba 11-12 valandu. Uz papildomas valandas - dvigubas tarifas, t.y. 300-400 Lt papildomai. Taip ir gaunasi ta suma.
O kalbeti, kad auklei neverta moketi tokiu pinigu arba, kad aukle uz tokius pinigus turi ir namus tvarkyti, ir valgyt daryti, manau mazu maziausia neprotinga ir trumparegiska. Vaikas imliausias zinioms ir jo charakterio bruozai labiausiai formuojasi iki 6 metu. Taigi, rinkdamiesi gera aukle, jus investuojate i vaiko ateiti. Suprantu, kad super aukle galima rasti ir uz 300 Lt (vienetai. Jus sekmes kudikiai), bet gera rimta aukle savo kaina zino. Kam jai eiti dirbti uz 500 Lt, jeigu pas ja eile norinciu ir siulanciu daugiau? Ji ir renkasi.
Suprantu, kad kokia piemene, neturinti patirties, reikalautu tokios sumos. Tuomet tikrai neverta. Geriau jau samdyti brangia, bet tikrai gera aukle (ieskoti per pazistamus, su rekomendacijomis), negu tokia, kuri pigi, bet tik saugo vaika ir nesupranta kaip ji aukleti.
Ir pabaigai anekdotas:
Ateina tevai pas psichologa ir klausia:
- Patarkit, kaip mums teisingai aukleti vaika?
- O koks vaiko amzius?
- 1 metai.
- Jau per velu.smile.gif))
Taip, kad mamytes, ziurekit, kad po to nebutu per velu.
Atsakyti
QUOTE(Augustina @ 2006 05 15, 09:51)
Nezinau, gal ir pasikartosiu, bet 700-800 lt atlyginimas auklei Kaune ar Vilniuje yra normalu. Jeigu palyginti su minimaliu atlyginimu: i rankas gaunasi 460 Lt uz 8 darbo valandas per diena. Aukle paprastai dirba 11-12 valandu. Uz papildomas valandas - dvigubas tarifas, t.y. 300-400 Lt papildomai. Taip ir gaunasi ta suma.
O kalbeti, kad auklei neverta moketi tokiu pinigu arba, kad aukle uz tokius pinigus turi ir namus tvarkyti, ir valgyt daryti, manau mazu maziausia neprotinga ir trumparegiska. Vaikas imliausias zinioms ir jo charakterio bruozai labiausiai formuojasi iki 6 metu. Taigi, rinkdamiesi gera aukle, jus investuojate i vaiko ateiti. Suprantu, kad super aukle galima rasti ir uz 300 Lt (vienetai. Jus sekmes kudikiai), bet gera rimta aukle savo kaina zino. Kam jai eiti dirbti uz 500 Lt, jeigu pas ja eile norinciu ir siulanciu daugiau? Ji ir renkasi.
Suprantu, kad kokia piemene, neturinti patirties, reikalautu tokios sumos. Tuomet tikrai neverta. Geriau jau samdyti brangia, bet tikrai gera aukle (ieskoti per pazistamus, su rekomendacijomis), negu tokia, kuri pigi, bet tik saugo vaika ir nesupranta kaip ji aukleti.
Ir pabaigai anekdotas:
Ateina tevai pas psichologa ir klausia:
- Patarkit, kaip mums teisingai aukleti vaika?
- O koks vaiko amzius?
- 1 metai.
- Jau per velu.smile.gif))
Taip, kad mamytes, ziurekit, kad po to nebutu per velu.

thumbup.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Na va ir man viskas išsisprendė savaime. Gal ir paranoja, bet gal mano auklė irgi paskaitė ka rašiau ir suprato, kad apie ją, bet va tik ką paskambino į darbą ir pasakė, kad nuo rytojaus nebegali ateiti. Kadangi yra darbo biržoje užsiregistravusi, tai gavo 3 mėnesiams viešųjų darbų (ar kaip jie ten vadinasi). Bet kaip ten bebutų visgi buvo šauni auklė ir jei jai kada reikėtų rekomendacijos tai parašyčiau tik gerą, nes vaikais rūpinosi tikrai labai.
Atsakyti