Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės darbo užmokestis

QUOTE(pesimiste @ 2006 05 04, 23:49)
tiesa pasakius sakau.kiekviena penktadieni kai paduoda pinigelius sakau aciu ir tik tada kisu i pinigine.juk ne i kortele perveda,o su zmogum kontaktuoji,ir nesvarbu kad as juos uzdirbau,bet man padekot visiskai nesunku

o nors karta atsisakei pinigu-kai imone dirbo nepelningai arba visiskai nedirbo? (del kazkokiu tai priezasciu-bet ne tavo kaltes)?? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Ingėnas @ 2006 05 02, 23:04)
Praeitą mėnesį sirgau ir 4 dienas turėjau biuletenį. Auklei pasakiau, kad tas dienas neateitų, kad jos neužkrėsti. Pasveikusi už tas nedirbtas diena pasiūliau jai atidirbti susitarus vėliau, kai po darbo kur norėsiu užbėgti kokiai valandėlei. Bet jinai tik akis pastatė, "tada tipo išskaičiuokit už tas dienas".
Permąsčiau, kad jeigu visai nemokėsiu už tas dienas, gali būti nepatenkinta. Na, galvoju, tiek to, kad labai jos nenuskriausti, sumokėsiu už tas dienas pusę sutartos sumos, nors pingais man ir nelyja. Šiandien mokėjau auklei atlyginimą, ir pasakiau, kad už tas keturias dienas moku 50 proc. sutarto atlyginimo. Sako, "gerai"  blink.gif Na aš jos vietoj bent ačiū būčiau pasakiusi. Juk jinai tas dienas tai nedirbo g.gif  Išeina taip, kad čia jai kaip savaime  suprantamas dalykas. Beje apie tokius mokėjimus prieš tariantis dėl darbo mes išvis nekalbėjome. Bet mano supratimu, tai naglumo moteriškei netrūksta.

zvengiu negaliu lotuliukas.gif tai reikejo iskaiciuot...ko dar nori is zmogaus? thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(skype @ 2006 05 04, 23:13)
o nors karta atsisakei pinigu-kai imone dirbo nepelningai arba visiskai nedirbo? (del kazkokiu tai priezasciu-bet ne tavo kaltes)?? g.gif
Papildyta:

zvengiu negaliu lotuliukas.gif  tai reikejo iskaiciuot...ko dar nori is zmogaus? thumbup.gif

bet tai nera imone. jei tu dirbi del pinigu o ne savo malonumui tada eik dirbk pardaveja, barmene ar dar kuo.nes tai nera jau tokie dideli pinigai uz kuriuos galetum pragyventi.cia tik prisidurimui.o jei mamyte tau dave laisva diena tada dziaukis, kad gali susitvarkyt savo reikalus, nes vaiko vieno tai nepaliks ir neiseisi is darbo vietos kad juos susitvarkytum
Atsakyti
Visų pirma, tai aš tikrai nepykau, kad auklė tuos pinigus paėmė. Bet man nepatiko jos reakcija paimant pinigus, kaip savaime suprantamą dalyką. O dabar su ja bekalbant pasirodė , kad aš jai dar per mažai pasiūliau doh.gif Aš pati jos vietoje imdama tuos pinigus traktuočiau gal kaip kokį paskatinimą ar kažką pan. T.y.lietuvių kalboje dar egzistuoja toks elementarus "ačiū". Juk už nemokams atostogas turbūt irgi darbdavys niekam nemoka? O tai , kad aš apsirgau, nemanau, kad tai didelė kaltė, šitoje vietoj tai man net toks įsireiškimas ausį rėžia. Jeigu aš būčiau sumaniusi atostogauti, išvežčiau vaiką pas močiutę, tai kitas reikalas. Tada manau reiktų tartis dėl mokėjimo iš anksto. O ligų iš anksto taigi neplanuoji. Na bet čia aišku man pamoka, kad vistik reikia prieš tariantis dėl darbo smulkiai ir pedantiškai viską aptarti.
Dėl aptarinėjimo forume. Aš įsivaizdavau, kad šitas forumas skirtas tėvams, o ne auklėms. Ir maniau, kad mamos čia gali tartis įvairiais klausimais ir aptarinėti visokius dalykus padorumo ribose. Ir nemanau tikrai, kad kažką ypač blogo parašiau. Juk neminėta nei vardo, nei pavardės, nei kokiame rajone prižiūri vaiką, nei daugiau jokių kitų faktų. Tik mano profilyje matyti vaiko vardas ir amžius. Bet tikrai nemanau, kad visame Vilniuje viena Rusnė tokio amžiaus. Taigi laikau, kad tai pakankamai anonimiška, taigi nėra čia ko isterikuoti, kad visi žino, kiek supratau, visos jos pažįstamos auklės etc.
Auklėms niekas nedraudžia čia skaitinėti. Bet man atrodo, kad inkognito ieškoti informacijos, ką apie tave ar apie tavo kaimyną kiti rašo, juolab kad tai yra MAMŲ diskusijų ir patirties pasidalijimo tema, tolygu skaityti svetimus laiškus. Juk man kažkaip dar lyg šiol nekilo minties ieškoti temos "Blogos aukles samdančios mamos" ir ieškoti, gal ten apie mane ką pliotkina.
Ir dar, aptarinėti mamas auklės tarpusavyje žinoma gali, kaip aptarinėjame jas mes. Bet nelabai etiška lįsti į ne tau skirtą internetinį puslapį, ir žvilgčioti kaip pro rakto skylutę. Na čia tik mano nuomonė cool.gif
Nelabai supratau, ką gerda0221 turėjo omenyje kalusdama, ar aš jaučiuosi visiškai teisi kitais atžvilgiais, ne darbo užmokesčio. Įdealių žmonių nebūna, nei aš nei auklė toli gražu nesam idealios, todėl ir negalim būti teisios visais atžvilgiais. Kadangi jinai tokia jautri, aš stengdavausi nutylėti, jeigu man kas ir nelabai patinka, nes bijojau, kad jinai dėl kokios pastabos įsižeis, ir gali išeiti. O kai vaikas apsipratęs, tai be reikalo nesinori auklių kaitos, kai nėra rimtos priežasties.
Ir , tiesa, kaip kažkuri klausėt, dabar jinai tikrai paliko mus "ant ledo". Rytoj jau nebeateis. Nežinau, kaip vyniosimės iš šitos situacijos. Po tokių peripetijų kirba mintis kol kas pasiimti atostogas, ir ruoštis darželiui.

Papildyta:
QUOTE(gerda0221 @ 2006 05 04, 21:33)
Uz prastovas darbe juk darbdaviai irgi moka smile.gif

Už kokio pobūdžio prastovas ir kokios firmos moka g.gif Tikrai žinau firmų, kurios pvz. nesezono metu siunčia darbininkus neapmokamų atostogų. Ir privačiose firmose tikrai ne visų įstatymų laikomasi, deja cool.gif
Atsakyti
QUOTE(pesimiste @ 2006 05 05, 00:18)
bet tai nera imone. jei tu dirbi del pinigu o ne savo malonumui tada eik dirbk pardaveja, barmene ar dar kuo.nes tai nera jau tokie dideli pinigai uz kuriuos galetum pragyventi.cia tik prisidurimui.o jei mamyte tau dave laisva diena tada dziaukis, kad gali susitvarkyt savo reikalus, nes vaiko vieno tai nepaliks ir neiseisi is darbo vietos kad juos susitvarkytum

vat aukle ir nubego "dziaugtis" -po to pasake-ISKAICIUOKYTE- ir dabara apie tai zino dabar DAUG zmoniu blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2006 05 04, 23:22)
Visų pirma, tai aš tikrai nepykau, kad auklė tuos pinigus paėmė. Bet man nepatiko jos reakcija paimant pinigus, kaip savaime suprantamą dalyką. O dabar su ja bekalbant  pasirodė , kad aš jai dar per mažai pasiūliau doh.gif Aš pati jos vietoje imdama tuos pinigus traktuočiau  gal kaip kokį paskatinimą ar kažką pan. T.y.lietuvių kalboje dar egzistuoja toks elementarus "ačiū". Juk už nemokams atostogas turbūt irgi darbdavys niekam nemoka? O tai , kad aš apsirgau, nemanau, kad tai didelė kaltė, šitoje vietoj tai man net toks įsireiškimas ausį rėžia. Jeigu aš būčiau sumaniusi atostogauti, išvežčiau vaiką pas močiutę, tai kitas reikalas. Tada manau reiktų tartis dėl mokėjimo iš anksto. O ligų iš anksto taigi neplanuoji. Na bet čia aišku man pamoka, kad vistik reikia prieš tariantis dėl darbo smulkiai ir pedantiškai viską aptarti.
Dėl aptarinėjimo forume. Aš įsivaizdavau, kad šitas forumas skirtas tėvams, o ne auklėms. Ir maniau, kad mamos čia gali tartis įvairiais klausimais ir aptarinėti visokius dalykus padorumo ribose. Ir nemanau tikrai, kad kažką ypač blogo parašiau. Juk neminėta nei vardo, nei pavardės, nei kokiame rajone prižiūri vaiką, nei daugiau jokių kitų faktų. Tik  mano profilyje matyti vaiko vardas ir amžius. Bet tikrai nemanau, kad visame Vilniuje viena Rusnė tokio amžiaus. Taigi laikau, kad tai pakankamai anonimiška, taigi nėra čia ko isterikuoti, kad visi žino, kiek supratau, visos jos pažįstamos auklės etc.
Auklėms niekas nedraudžia čia skaitinėti. Bet man atrodo, kad inkognito ieškoti informacijos, ką apie tave ar apie tavo kaimyną kiti rašo, juolab kad tai yra MAMŲ diskusijų ir patirties pasidalijimo tema,  tolygu skaityti svetimus laiškus. Juk man kažkaip dar lyg šiol nekilo minties ieškoti temos "Blogos aukles samdančios mamos" ir ieškoti, gal ten apie mane ką pliotkina.
Ir dar, aptarinėti mamas auklės tarpusavyje žinoma gali, kaip aptarinėjame jas mes. Bet nelabai etiška lįsti į ne tau skirtą internetinį puslapį, ir žvilgčioti kaip pro rakto skylutę. Na čia tik mano nuomonė cool.gif 
Nelabai supratau, ką gerda0221 turėjo omenyje kalusdama, ar aš jaučiuosi visiškai teisi kitais atžvilgiais, ne darbo užmokesčio. Įdealių žmonių nebūna, nei aš nei auklė toli gražu nesam idealios, todėl ir negalim būti teisios visais atžvilgiais. Kadangi jinai tokia jautri, aš stengdavausi nutylėti, jeigu man kas ir nelabai patinka, nes bijojau, kad jinai dėl kokios pastabos įsižeis, ir gali išeiti. O kai vaikas apsipratęs, tai be reikalo nesinori auklių kaitos, kai nėra rimtos priežasties.
Ir , tiesa, kaip kažkuri klausėt, dabar jinai tikrai paliko mus "ant ledo". Rytoj jau nebeateis. Nežinau, kaip vyniosimės iš šitos situacijos. Po tokių peripetijų kirba mintis kol kas pasiimti atostogas, ir ruoštis darželiui.
Papildyta:
Už kokio pobūdžio prastovas ir kokios firmos moka g.gif  Tikrai žinau firmų, kurios pvz. nesezono metu siunčia darbininkus neapmokamų atostogų. Ir privačiose firmose tikrai ne visų įstatymų laikomasi, deja cool.gif

tarp kitko daugelis aukliu taip pat mamos smile.gif Todel manau, kad sis forumas skirtas ir joms. Pataisyk, jei klystu.
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2006 05 05, 00:22)
Auklėms niekas nedraudžia čia skaitinėti. Bet man atrodo, kad inkognito ieškoti informacijos, ką apie tave ar apie tavo kaimyną kiti rašo, juolab kad tai yra MAMŲ diskusijų ir patirties pasidalijimo tema,  tolygu skaityti svetimus laiškus. Juk man kažkaip dar lyg šiol nekilo minties ieškoti temos "Blogos aukles samdančios mamos" ir ieškoti, gal ten apie mane ką pliotkina.
Papildyta:
Už kokio pobūdžio prastovas ir kokios firmos moka g.gif  Tikrai žinau firmų, kurios pvz. nesezono metu siunčia darbininkus neapmokamų atostogų. Ir privačiose firmose tikrai ne visų įstatymų laikomasi, deja cool.gif

pati sau priestarayji....ispradziu rasai, kad niekas nedraudzia skaityti cia auklems- o po to rasai kad aukles lenda ne i savo skyle..... schmoll.gif
taves gi jos kepure nervindavo-prie ko ci idealai? doh.gif
jai nenorejai keist aukles(jai nera rimtos priezasties)-galejai ramiai pakalbet, nors ir NEBUVO RIMTOS PRIEZASTIES.....
------------------
kaip visda moneta turi 2 puses......dar neaisku ka tavo buvusi aukle mums papasakotu?
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2006 05 04, 22:22)
Dėl aptarinėjimo forume. Aš įsivaizdavau, kad šitas forumas skirtas tėvams, o ne auklėms. Ir maniau, kad mamos čia gali tartis įvairiais klausimais ir aptarinėti visokius dalykus padorumo ribose.

Auklėms niekas nedraudžia čia skaitinėti. Bet man atrodo, kad inkognito ieškoti informacijos, ką apie tave ar apie tavo kaimyną kiti rašo, juolab kad tai yra MAMŲ diskusijų ir patirties pasidalijimo tema,  tolygu skaityti svetimus laiškus.

Joooooo, tai gal praneskit moderatoriams, kad as nesu mama ir lai meta mane visai is forumo blink.gif Ne mama - tai ko cia ieskai bash.gif
Beja, o aukles kartais dar ir mamos buna, tai tada kaip?

Inkognito informacijos ieskoti visai nebutina. As atpazinau 2 forumo dalyves visai ju neieskodama. Net nezinojau turi jos interneta ar ne. Kodel esi isitikunus, kad taves specialiai ieskojo? g.gif
Atsakyti
QUOTE(skype @ 2006 05 04, 22:31)
vat aukle ir nubego "dziaugtis" -po to pasake-ISKAICIUOKYTE- ir dabara apie tai zino  dabar DAUG zmoniu blink.gif

Na bet irgi traktavimas - reiškia, auklei reikia džiaugtis, jeigu vaikučio mama serga, tada bus laisvų dienų, už kurias tiksės pinigėliai. Gal tiesiog reikia elementaraus žmogiškumo.
Beje ne tokia aš ir "skrudžė". Kai pratinau vaiką prie auklės, išpuolė šventės - Kalėdos, Nauji metai. Kadangi tada dar mokėjau už valandas, prieš šventes atsiskaitydama damečiau pinigėlių, tiksliai nepamenu, bet vienąkart gal 50 Lt, kitąkart 30 Lt. Nors žmogus buvo tik dvi savaites atidirbęs po kelias valandas per dieną. Na tada , tiesa, tai ačiū tikrai pasakė, net imti nenorėjo.
Ir dar, kad žmogų skatinti, tame tarpe ir pinigais, turi matyti kažkokias jo pastangas, entuziazmą. Jeigu tų pastangų nematai, o pas mus tokių dalykų kai kuriais atžvilgiais pasitaikydavo, tai ir skatinti noro nelabai yra.
Ir iš esmės man ne dėl tų pinigėlių už nedirbtas dienas labiausiai klausimas kirbino. Bet labiausiai man buvo sunku susitaikyti su tuo, kad samdydama auklę ir mokėdama už sutartas valandas, turiu jaustis kalta , kai grįžtu 17.50-17.55. Nors moku už buvimą iki 18 val. Bet jau pas mane darbe, ir visuose, kur aš dirbau, jeigu jau darbo laikas iki 17 val., tai be 17 val. aš nuo darbo stalo nepakylu. Na aišku gal auklės turi savas taisykles, tiesiog per mažai turėjau su jomis patirties. Užtai ir bandžiau čia viešai pasikonsultuoti su kitomis mamytėmis. Taip jau išeitų, kad mama, samdydama tokią auklę, kokią aš turėjau, net į parduotuvę duonos po darbo nebelabai gali užbėgti?
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2006 05 04, 22:42)
Joooooo, tai gal praneskit moderatoriams, kad as nesu mama ir lai meta mane visai is forumo  blink.gif  Ne mama - tai ko cia ieskai  bash.gif
Beja, o aukles kartais dar ir mamos buna, tai tada kaip?

Inkognito informacijos ieskoti visai nebutina. As atpazinau 2 forumo dalyves visai ju neieskodama. Net nezinojau turi jos interneta ar ne. Kodel esi isitikunus, kad taves specialiai ieskojo?  g.gif

Na čia tai taip, manoji irgi mama, nors vaikutis jau stipriai "paaugęs" tongue.gif
Na gal jinai ir neieškojo specialiai tokios informacijos, bet jeigu jai tiesiog užkliuvo, kad čia rašoma būtent apie ją, tai ko čia man skalambyti, kad dabar "visi žino". Ar jūs kuri iš dabar čia skaitančių iššifravote jos vardą, pavardę, gyvenamąją vietą etc? Ar aš paviešinau jos asmeninius duomenis g.gif Kadangi konkretus asmuo neįvardintas, tai negi čia didelė nuomonė pasitarti forume apie vienokius ar kitokius veiksmus? Gali kiekvienas landžioti ten, kur jam reikia, bet jeigu jinai jau tokia "kieta", tai galėjo ir pakomentuoti pvz. čia. Būtumėm įdomiai padiskutavusios cool.gif Nelabai suprantu tada kam iš viso šita tema skirta, jeigu aš negaliu pasidalinti mintimis apie savo auklės užmokestį? Neminėdama jos asmens nei jokių asmeninių duomenų?
Dėl tų moderatorių leidimų, tai aš gal pasikarščiavau. Bet ar jūs nepasikarščiuotumėte, kai pareini po darbo namo ir auklė sako: "Viskas, nuo rytojaus nebeateisiu. Kam apie mane prirašėte internete etc." Ir juolab kad tikrai neprirašiau aš nieko ypatingai blogo. Žinoma, jai nemalonu buvo sužinoti tokiu būdu, ką aš kai kuriais klausimais manau. Bet kadangi tai nebuvo JAI skirti žodžiai, tai galėjome mes po to vistik normaliai viską išsiaiškinti, ir gal dar būtume radę kažkokį bendrą sprendimą.
Atsakyti
Labas rytas, nesibarkit taip smarkiai. Aš tai visgi džiaugiuosi savo aukle. Man joje tik vienas dalykas nepatinka (kaip jau minėjau, kad jos elgesys po atlyginimo sumažinimo pasikeitė, tai ačiū dievui ne su vaikais) - na stiklines tai ji išplauna klaikiai. Nesakau, kad aš kokia super švaruolė, bet kai pamatau tik praskalauta stiklinę su visais pirštų anspaudais ant jos, tai užmuša schmoll.gif , bet pasakyti jai nedrystu. Su šia problema gyvenu jau seniai, dar prieš atlyginimo sumažinimą. O su dukrom ji sutaria, sakyčiau, puikiai. Kai ką sužinau būtent iš jos, o ne iš dukrų. Tada tik lieka klausimas, kaip man, neišduodant auklės, pasikalbėti su jomis. Kol kas atrodo sekasi tongue.gif .
Atsakyti
nesuprantu, ko jūs čia visos tą mamytę užsipuolėt g.gif Kokį nusikaltimą ji padarė? Aš sakyčiau, kad ji tiesiog gražiai pasielgė, sumokėdama pusę sumos už auklės nedirbtas dienas. Darbdaviai įmonėsė, tarp kita ko, daugiausia moka už dirbtą laiką, o ne už prastovas. Ir kalbėdama apie auklę nei jos pavardės, nei asmens kodo nepaminėjo. Galų gale, auklėms visai naudinga, manyčiau, paskaitinėti apie tai, kas jų darbe gali būti netinkama. Man, pavyzdžiui, visada įdomu paskaityt, ką auklės parašo apie savo šeimininkus. Kad, galbūt, aš pati nepadaryčiau taip ar kitaip.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2006 05 05, 09:16)
nesuprantu, ko jūs čia visos tą mamytę užsipuolėt  g.gif  Kokį nusikaltimą ji padarė?

Kažkaip labai įtartinai atrodo "naujokėlių" išpuoliai. Ir būtent vienoje šioje temoje prieš vieną asmenį mastau.gif
Atsakyti