Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės darbo užmokestis

QUOTE(Ingėnas @ 2006 05 04, 18:57)
Tai va, auklė sužinojo per kažką,  ką čia apie ją parašiau, ir šiandien pasakė, kad išeina iš darbo, tipo labai įsižeidė, kad čia ją viešai aptarinėju g.gif Turi jos , žinokit, savo "agentus" ir šmirinėja po šituos mūsų puslapius , ir ieško kas apie ką rašo doh.gif  Ir dar kur-  pačioje aktualiausioje temoje "Apie auklių darbo užmokestį".
Beje apie tai ką parašiau , tokie komentarai: kad reikėjo su ja pačia pakalbėti ir apie ją nerašinėti. Na gal čia ir yra tiesos, bet mano rašymo tikslas tai buvo pasitarti, kas kaip mano apie tokią situaciją, kaip kitos elgtųsi. Ir nebuvo tikslas tiesiog ant jos "pavaryti", jeigu labai norėčiau, beje tam yra kitas skyrius "Juodųjų auklių sąrašas", nors jos traukti ten tikrai neketinau. O nesiryžau  to, ką galvoju, sakyti, nes jinai yra labai jautri asmenybė, ir dėl kiekvienos elementariausios smulkmenos susinervuoja, tai tikrai nelengva su tokiu jautriu žmogum apie rimtus ir jam nelabai manlonius klausimus kalbėti.
Dėl to bėgimo namo, tai irgi turėjo savų argumentų - tipo praeitą penktadienį ant kapų važiuoti reikėjo net  30 km. O kiek tokių penktadienių ir šiaip eilinių darbo dienų buvo, kai nerdavo susiraukusi  doh.gif
Tiesa čia jau bus labai į temą , mamos brangiosios, ką jinai man paaiškino, kad ir kitos tokios "klaidos" nepadarytumėte: pasirodo, pagal auklių nerašytas taisykles už tas mano sirgtas 4 dienas turėjau mokėti pilną atlyginimą, jeigu jinai pagal susitarimą dirba  pilną dieną, o ne pagal valandas. O kai aš pasakiau, kad moku 50 proc., tai jinai "neprieštaravo, sutiko". Nes, jos žodžiais, dėl MANO kaltės jinai tas dienas nedirbo. Išeitų pagal tą logiką , kad turėčiau labai kalta jaustis, kad apsirgau, ir sirgdama pati vaiką prižiūrėjau, nes gyvename vieno kambario kambario bute, o bijojau dar ir ją pačią apkrėsti.
Tai va tokios tos šiuolaikinės auklės chitros. Nežinau, net ar verta labai pergyventi, ją praradus. Nes tikrai daug kas man jos elgesyje nepatiko. Ir mano darbas nėra toks, kurį praradusi kruvinomis ašaromis verkčiau. Tiesiog neturėjau patirties su auklėmis, ir man tiesiog šokas tokie pareiškimai. Juolab nuvylė tai,kad pasirodo viską, ką čia rašome, pasirodo, jos plačiai aptarinėja. Ir viskas po to pletkinama , nors čia lyg ir ne auklių internetinis puslapis , o mamų g.gif  Galėtų moderatoriai kažkokią apsaugą uždėti nuo pašalinių, kaip yra "Už miegamojo durų" cool.gif

Atsakyti
Tiesa čia jau bus labai į temą , mamos brangiosios, ką jinai man paaiškino, kad ir kitos tokios "klaidos" nepadarytumėte: pasirodo, pagal auklių nerašytas taisykles už tas mano sirgtas 4 dienas turėjau mokėti pilną atlyginimą, jeigu jinai pagal susitarimą dirba  pilną dieną, o ne pagal valandas. O kai aš pasakiau, kad moku 50 proc., tai jinai "neprieštaravo, sutiko". Nes, jos žodžiais, dėl MANO kaltės jinai tas dienas nedirbo. Išeitų pagal tą logiką , kad turėčiau labai kalta jaustis, kad apsirgau, ir sirgdama pati vaiką prižiūrėjau, nes gyvename vieno kambario kambario bute, o bijojau dar ir ją pačią apkrėsti.

Logiškai mąstant tai kaip ir tu kalta, normaliam darbe tai būtų prastova dėl darbdavio kaltės, kuri apmokama kažkurį laiką, jei trunka ilgiau, tada tik 2/3 atrodo moka darbdavys. Tačiau būdama auklės vietoj aš atsižvelgčiau į kitą dalyką, kas jei ji pati susirgtų, jei jūs be jokių problemų leidžiate jai sirgti, na nieko tokio, nebambat ir negrąsinat atleidimu ir pan, tai aš suprasčiau tokį dalyką - jei darbo negali atlikti dėl jūsų kaltės, nieko tokio, jei dėl jos pačios kaltės, vėl nieko tokio. Na taip sakant abiems pusėms gerai. Bet savaime suprantama, tokius dalykus reikėtų aptarti prieš pradedant dirbti, kad nekiltų nesusipratimų.
Atsakyti
Tai va, auklė sužinojo per kažką,  ką čia apie ją parašiau, ir šiandien pasakė, kad išeina iš darbo, tipo labai įsižeidė, kad čia ją viešai aptarinėju g.gif Turi jos , žinokit, savo "agentus" ir šmirinėja po šituos mūsų puslapius , ir ieško kas apie ką rašo doh.gif  Ir dar kur-  pačioje aktualiausioje temoje "Apie auklių darbo užmokestį".
Beje apie tai ką parašiau , tokie komentarai: kad reikėjo su ja pačia pakalbėti ir apie ją nerašinėti. Na gal čia ir yra tiesos, bet mano rašymo tikslas tai buvo pasitarti, kas kaip mano apie tokią situaciją, kaip kitos elgtųsi. Ir nebuvo tikslas tiesiog ant jos "pavaryti", jeigu labai norėčiau, beje tam yra kitas skyrius "Juodųjų auklių sąrašas", nors jos traukti ten tikrai neketinau. O nesiryžau  to, ką galvoju, sakyti, nes jinai yra labai jautri asmenybė, ir dėl kiekvienos elementariausios smulkmenos susinervuoja, tai tikrai nelengva su tokiu jautriu žmogum apie rimtus ir jam nelabai manlonius klausimus kalbėti.
Dėl to bėgimo namo, tai irgi turėjo savų argumentų - tipo praeitą penktadienį ant kapų važiuoti reikėjo net  30 km. O kiek tokių penktadienių ir šiaip eilinių darbo dienų buvo, kai nerdavo susiraukusi  doh.gif
Tai va tokios tos šiuolaikinės auklės chitros. Nežinau, net ar verta labai pergyventi, ją praradus. Nes tikrai daug kas man jos elgesyje nepatiko. Ir mano darbas nėra toks, kurį praradusi kruvinomis ašaromis verkčiau. Tiesiog neturėjau patirties su auklėmis, ir man tiesiog šokas tokie pareiškimai. Juolab nuvylė tai,kad pasirodo viską, ką čia rašome, pasirodo, jos plačiai aptarinėja. Ir viskas po to pletkinama , nors čia lyg ir ne auklių internetinis puslapis , o mamų g.gif  Galėtų moderatoriai kažkokią apsaugą uždėti nuo pašalinių, kaip yra "Už miegamojo durų" cool.gif

Na vienas dalykas, reikia visuomet aptarti darbo uzmokesti, kada, kaip ir uz kiek. Reikia is anksto tartis del nedarbo dienu apmokejimo del jusu kaltes ir pan.
Visu antra, ar jus pati taip jau labai jauciates teisi visais atzvilgiais (ne darbo uzmokescio).
Trecias dalykas - nera cia ko pykti, kad ji suzinojo ir kad "agentai" snipineja. Argi jus bijojote, kad ji suzinos. Be to, jei jauciates teisi, nera ko gasdintis, kad aukles aptarineja savo seimininku elgesi ir ju vaikus - juk jus jas aptarinejate ar ne? unsure.gif
Ir paskutinis dalykas - net jei ir zmogus labai jautrus ir greitai susinervinantis, jus turite teise isreiksti savo nuomone ir pageidavimus, o ji turi teise zinoti jusu nuomone apie ja, tam kad galetu taisytis ir aukledama jusu vaika su jumis bendradarbiauti, o ne pyktis ir likti nepatenkinta.
P.S. Be to, jei pati pasiulete tuos 50 proc., nera ko isizeisti, kad moteris sutiko juos paimti. Paimciau ir as 4u.gif
Atsakyti

nu cia tai man patiko lotuliukas.gif ir zinok jokiu nerasytu aukliu taisykliu nera. ir tu tikrai neturejai moket uz tas dienas kai ji nedirbo schmoll.gif o tai per kiek laiko sake tau kita aukle susirast. ar sita teisuole taip isizeide ir paliko tave ant ledo?
Papildyta:
QUOTE(gerda0221 @ 2006 05 04, 22:17)
Na vienas dalykas, reikia visuomet aptarti darbo uzmokesti, kada, kaip ir uz kiek. Reikia is anksto tartis del nedarbo dienu apmokejimo del jusu kaltes ir pan.
Visu antra, ar jus pati taip jau labai jauciates teisi visais atzvilgiais (ne darbo uzmokescio).
Trecias dalykas - nera cia ko pykti, kad ji suzinojo ir kad "agentai" snipineja. Argi jus bijojote, kad ji suzinos. Be to, jei jauciates teisi, nera ko gasdintis, kad aukles aptarineja savo seimininku elgesi ir ju vaikus - juk jus jas aptarinejate ar ne?  unsure.gif
Ir paskutinis dalykas - net jei ir zmogus labai jautrus ir greitai susinervinantis, jus turite teise isreiksti savo nuomone ir pageidavimus, o ji turi teise zinoti jusu nuomone apie ja, tam kad galetu taisytis ir aukledama jusu vaika su jumis bendradarbiauti, o ne pyktis ir likti nepatenkinta.
P.S. Be to, jei pati pasiulete tuos 50 proc., nera ko isizeisti, kad moteris sutiko juos paimti. Paimciau ir as 4u.gif

o uz ka tu paimtum? g.gif
Atsakyti
Juolab nuvylė tai,kad pasirodo viską, ką čia rašome, pasirodo, jos plačiai aptarinėja. Ir viskas po to pletkinama , nors čia lyg ir ne auklių internetinis puslapis , o mamų g.gif  Galėtų moderatoriai kažkokią apsaugą uždėti nuo pašalinių, kaip yra "Už miegamojo durų" cool.gif

O kas čia tokio? Auklę gal irgi šokas ištiko, kai pamatė, kad jos darbą aptarinėja pusė Lietuvos. O kodėl jos tarpusavy negali šnekėtis, aptarinėti, juolab, kad tai daro asmeniškai, o ne viešai, kaip mamos...
Atsakyti
QUOTE(Kira @ 2006 05 04, 22:23)
O kas čia tokio? Auklę gal irgi šokas ištiko, kai pamatė, kad jos darbą aptarinėja pusė Lietuvos. O kodėl jos tarpusavy negali šnekėtis, aptarinėti, juolab, kad tai daro asmeniškai, o ne viešai, kaip mamos...

o kas cia tokio kad aptarineja cia? bent jau nera sugedes telefonas. o taip mama papasakoja draugei,ta drauge dar draugei,ir iki aukles atsigirta tik puse mamos zodziu, o cia viskas aiskiai issakyta thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(pesimiste @ 2006 05 04, 22:22)
nu cia tai man patiko  lotuliukas.gif  ir zinok jokiu nerasytu aukliu taisykliu nera. ir tu tikrai neturejai moket uz tas dienas kai ji nedirbo  schmoll.gif  o tai per kiek laiko sake tau kita aukle susirast. ar sita teisuole taip isizeide ir paliko tave ant ledo?
Papildyta:
o uz ka tu paimtum?  g.gif

Uz tai, kad duoda. Juk ne pati paprase. Uz prastovas darbe juk darbdaviai irgi moka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gerda0221 @ 2006 05 04, 22:33)
Uz tai, kad duoda. Juk ne pati paprase. Uz prastovas darbe juk darbdaviai irgi moka smile.gif

nu ir poziuris blink.gif jei duoda is mandagumo tai tu viska ir imi? kad ir paskutines kelnes is zmogaus?o be to niekas nesake kad blogai jog paeme,o tik kad ne aciu nepasake
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pesimiste: 04 gegužės 2006 - 21:35
QUOTE(pesimiste @ 2006 05 04, 22:35)
nu ir poziuris  blink.gif  jei duoda is mandagumo tai tu viska ir imi? kad ir paskutines kelnes is zmogaus?o be to niekas nesake kad blogai jog paeme,o tik kad ne aciu nepasake

Klausimas: darbo uzmokesti irgi is mandagumo moka? Be to, tu ZINAI, kad aciu nepasake. Taip teigia tik viena puse, kuri, atrodo, taip pat gerokai isizeidusi. Manau, kad zmogus nepergeriausios nuotaikos viska truputi kitaip ir interpretuoja ir ne viska isgirsta, o gal ne taip supranta. tik tiek
Atsakyti
QUOTE(pesimiste @ 2006 05 04, 23:35)
nu ir poziuris  blink.gif  jei duoda is mandagumo tai tu viska ir imi? kad ir paskutines kelnes is zmogaus?o be to niekas nesake kad blogai jog paeme,o tik kad ne aciu nepasake

o tai gal reikia atsisakyti ir nuo atlyginimo is mandagumo?
o tu aciu sakai auklei-kad priziuri tavo vaika? o sakai aciu darbdviui uz atlyginia?
Atsakyti
QUOTE(skype @ 2006 05 04, 22:47)
o tai gal reikia atsisakyti ir nuo atlyginimo is mandagumo?
o tu aciu sakai auklei-kad priziuri tavo vaika? o sakai aciu darbdviui uz atlyginia?

tiesa pasakius sakau.kiekviena penktadieni kai paduoda pinigelius sakau aciu ir tik tada kisu i pinigine.juk ne i kortele perveda,o su zmogum kontaktuoji,ir nesvarbu kad as juos uzdirbau,bet man padekot visiskai nesunku
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pesimiste: 04 gegužės 2006 - 21:50
Ingėnas,ne vien tavo tokia auklė biggrin.gif ,turėjau ir aš anksčiau auklę kuri lėkdavo pro duris vos man įžengus bigsmile.gif ,nors ji tedabojo vaikiuką 6val.
Atsakyti