Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės darbo užmokestis

na as tai nelabai suprantu aukles kuri ima pinigus uz nedirbtas dienas ,be reikalo mokejai,juk pinigus moki uz darba ,ir isvis kaip ji gali laukti apsirengus ,ir ka nieko nepapasakoja apie vaikuti ka jis veike visa diena ar valge ir t t g.gif
Atsakyti
Paskaitinėjau čia jūsų pasisakymus ir nusprendžiau, kad mano (nežinau nė kaip ją pavadinti) auklė gauna ne per mažai (mes gyvename Mažeikiuose, o ne Kaune ar Vilniuje). Iki šiol mokėdavom 120 litų į savaitę (šiaip paprastai 5 darbo dienos), už visas nedirbtas dienas, kai įpuola šventės ar kai patys atostogaujam irgi mokėdavom, nes kai išvažiuodavom į kelionę, ateidavo paprižiūrėti katytę. Jos dukrai atiduodavau tikrai nenuvalkiotus rūbus (atrodo džiaugėsi, nes patys nėra iš turtuolių). Darbas buvo pataisyti valgyti vaikams ir mums grįžtant iš darbo, apsitvarkyti vaikų kambaryje, nuvesti mažąją į šokių užsiėmimus. Kai mažoji pradėjo lankyti mokyklą, kol ji grįždavo iš mokyklos, žiūrėdavo teliką ir šiaip visokiom nesąmonėm užsiimdavo. Dabar jai bereikia tik ateiti apie 12 val ir pataisyti mažajai mano dukrytei pietus, vakarienę mums. Kambarių tvarkyti neprašau, nors ji "aptvarko" (nuo stalelio kambario viduryje viską sukrauna ant vyro kompiuterinio stalo tongue.gif , tas piktinasi nerealiai). Atlyginimą sumažinome iki 60 lt už 5 darbo dienas ir pasakėme, kad jei sąlygos netenkina, nesupyksime jei atsisakys. Darbo kokybei tas atsiliepė labai stipriai. Kenčiu kol vaikams baigsis mokykla ir bus ate.
Atsakyti
QUOTE(dekr @ 2006 05 03, 13:11)
Paskaitinėjau čia jūsų pasisakymus ir nusprendžiau, kad mano (nežinau nė kaip ją pavadinti) auklė gauna ne per mažai (mes gyvename Mažeikiuose, o ne Kaune ar Vilniuje). Iki šiol mokėdavom 120 litų į savaitę (šiaip paprastai 5 darbo dienos), už visas nedirbtas dienas, kai įpuola šventės ar kai patys atostogaujam irgi mokėdavom, nes kai išvažiuodavom į kelionę, ateidavo paprižiūrėti katytę. Jos dukrai atiduodavau tikrai nenuvalkiotus rūbus (atrodo džiaugėsi, nes patys nėra iš turtuolių). Darbas buvo pataisyti valgyti vaikams ir mums grįžtant iš darbo, apsitvarkyti vaikų kambaryje, nuvesti mažąją į šokių užsiėmimus. Kai mažoji pradėjo lankyti mokyklą, kol ji grįždavo iš mokyklos, žiūrėdavo teliką ir šiaip visokiom nesąmonėm užsiimdavo. Dabar jai bereikia tik ateiti apie 12 val ir pataisyti mažajai mano dukrytei pietus, vakarienę mums. Kambarių tvarkyti neprašau, nors ji "aptvarko" (nuo stalelio kambario viduryje viską sukrauna ant vyro kompiuterinio stalo  tongue.gif , tas piktinasi nerealiai). Atlyginimą sumažinome iki 60 lt už 5 darbo dienas ir pasakėme, kad jei sąlygos netenkina, nesupyksime jei atsisakys. Darbo kokybei tas atsiliepė labai stipriai. Kenčiu kol vaikams baigsis mokykla ir bus ate.

o kada jus griztat is darbo? ta prasme ateina nuo 12 o kada iseina? beja ir as is Mazeikiu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pesimiste @ 2006 05 03, 14:12)
o kada jus griztat is darbo? ta prasme ateina nuo 12 o kada iseina? beja ir as is Mazeikiu  mirksiukas.gif

Jai mūsų laukti nereikia. Kai grįžtame namo jos jau nebebūna.
Atsakyti
QUOTE(dekr @ 2006 05 03, 12:11)
Paskaitinėjau čia jūsų pasisakymus ir nusprendžiau, kad mano (nežinau nė kaip ją pavadinti) auklė gauna ne per mažai (mes gyvename Mažeikiuose, o ne Kaune ar Vilniuje). Iki šiol mokėdavom 120 litų į savaitę (šiaip paprastai 5 darbo dienos), už visas nedirbtas dienas, kai įpuola šventės ar kai patys atostogaujam irgi mokėdavom, nes kai išvažiuodavom į kelionę, ateidavo paprižiūrėti katytę. Jos dukrai atiduodavau tikrai nenuvalkiotus rūbus (atrodo džiaugėsi, nes patys nėra iš turtuolių). Darbas buvo pataisyti valgyti vaikams ir mums grįžtant iš darbo, apsitvarkyti vaikų kambaryje, nuvesti mažąją į šokių užsiėmimus. Kai mažoji pradėjo lankyti mokyklą, kol ji grįždavo iš mokyklos, žiūrėdavo teliką ir šiaip visokiom nesąmonėm užsiimdavo. Dabar jai bereikia tik ateiti apie 12 val ir pataisyti mažajai mano dukrytei pietus, vakarienę mums. Kambarių tvarkyti neprašau, nors ji "aptvarko" (nuo stalelio kambario viduryje viską sukrauna ant vyro kompiuterinio stalo  tongue.gif , tas piktinasi nerealiai). Atlyginimą sumažinome iki 60 lt už 5 darbo dienas ir pasakėme, kad jei sąlygos netenkina, nesupyksime jei atsisakys. Darbo kokybei tas atsiliepė labai stipriai. Kenčiu kol vaikams baigsis mokykla ir bus ate.

o kam jums ta auklė tada reikalinga? juk mergytės jau didelės. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Grytė @ 2006 05 03, 14:58)
o kam jums ta auklė tada reikalinga? juk mergytės jau didelės. ax.gif

Turime problemų dėl valgymo. Vyresnioji jau suaugo į protą tongue.gif ir jos beveik nebekontroliuoju, o mažoji valgo labai prastai. Tai auklė (gal greičiau namų šeimininkė) reikalinga, kad prakontroliuotų, kad ji pavalgytų pietus. Septintą ryto priversti pavalgyti pusrytį sunkoka, o aš grįžtu ne anksčiau 18 val. Be to labai puiku, kai grįžti namo ir peralkusiai šeimynai nereikia laukti, kol pataisysiu vakarienę. Tas tai man labai patiko, palepau truputi per tuos 7 metus tongue.gif (juk ši moteris pas mus kažkur jau tiek ir dirba, užtai ir keista, kad taip pasikeitė). Nežinau, gal buvome neteisūs sumažindami atlygį, bet juk darbo gerokai sumažėjo. Ir dukros užaugo, ir laiko gerokai mažiau pas mus praleidžia (anksčiau ateidavo apie 7.30 ir išeidavo apie 18 val.) g.gif
Atsakyti
QUOTE(dekr @ 2006 05 03, 12:11)

Mano istorija vis panašėja į tavo . Aš jau prieš kelias dienas rašiau
Tai va . Vakar pasiūliau aukliai 4 lt. už valandą ir 50 lt transportui į men. Bet pasiuliau skaičiuoti valandas ir kad man jos reikes nuo 12 iki 17-18 val. Vaika paguldyti pietu miego , duot užkasti jei darželį nepavalgė ir sutvarkyti ką vaikas išvertė .Irgi pasakiau kag ne užpiksiu jei netiks , gal ji suras geresniu pasiūlymu
Galiu pasakyti , jau antra diena tas pokalbis neišeina iš galvos. Mačiau kad jai labai nepatiko pasiulymas . Ji tikėjosi kad aš mokėsiu daugiau už val. , bet neskaičiuosiu val. Pasakė kad jai reikia pagalvuoti
Labai gaila kad del tokiu dalyku geras bendravimas 2 metu kažkaip pradeda apkarti. Suprantu kad visi nori uždirbti daugiau , bet ir mamytes irgi dažniausiai nelengvai tuos pinigus uždirba ir pagaliau vaikučiams irgi išlaidos nemažos .O kai kuriom auklem vis atrodo kad teveliai "skručai" .
Bet žinot kaip pradeda taip spausti į kampą tada pradedi irgi viska skaičiuoti , ir kad beveik niekada ne buna sutartu valandų , ir kad po darbo nevalgius su siūrblių tenka lakstyti , ir kad jei nepriminsi tai į lauką neišeis . o jei lietutis , debeselis ar vejalis , tai iš karto "Koks laukas ? Ar jus matete koks oras?"
ir kitos smulkmenos į kurias užsimergdavai, tik kad vaikui gerai butu .
Gerai nors čia galima išsikalbėti. Vyrui pradečiau pasakoti apie visas smulkmenas , tai tik įtampą sukelčiau . O šiaip labai g.gif
Atsakyti
QUOTE(grazina37 @ 2006 05 03, 08:52)
na as tai nelabai suprantu aukles kuri ima pinigus uz nedirbtas dienas ,be reikalo mokejai,juk pinigus moki uz darba ,ir isvis kaip ji gali laukti apsirengus ,ir ka nieko nepapasakoja apie vaikuti ka jis veike visa diena ar valge ir t t g.gif

Laukia ne apsirengusi, o tik su kepure biggrin.gif Gerai, kad atšilo, tai dabar be kepurės, nes mane jau rimtai ta jos kepurė buvo pradėjusi erzinti cool.gif
O apie vaiką kažkiek papasakoja, kai nelabai skuba. O kai kur nors susiruošusi, tai taip lekia, kad vos atsisveikinti suspėju doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2006 05 03, 20:27)
Laukia ne apsirengusi, o tik su kepure biggrin.gif  Gerai, kad atšilo, tai dabar be kepurės, nes mane jau rimtai ta jos kepurė buvo pradėjusi erzinti cool.gif
O apie vaiką kažkiek papasakoja, kai nelabai skuba. O kai kur nors susiruošusi, tai taip lekia, kad vos atsisveikinti suspėju doh.gif

o kiek tu moki uz valanda?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pesimiste: 03 gegužės 2006 - 20:32
QUOTE(Ingėnas @ 2006 05 02, 21:04)
Ir nepriklausomai nuo to, kada aš pareinu, visad bėga lekia iš karto namo.

As tai pradeciau itart, kad gal ji bijo tavo klausimu, na, pvz. ka vaikas valge, ka veike, ar buvot lauke ir pan. Gal jauciasi prasta aukle, kad bijo su tavim net pabendraut? Bijo, kad kazka gali issiaiskinti?
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2006 05 03, 20:14)
As tai pradeciau itart, kad gal ji bijo tavo klausimu, na, pvz. ka vaikas valge, ka veike, ar buvot lauke ir pan. Gal jauciasi prasta aukle, kad bijo su tavim net pabendraut? Bijo, kad kazka gali issiaiskinti?

Tai va, auklė sužinojo per kažką, ką čia apie ją parašiau, ir šiandien pasakė, kad išeina iš darbo, tipo labai įsižeidė, kad čia ją viešai aptarinėju g.gif Turi jos , žinokit, savo "agentus" ir šmirinėja po šituos mūsų puslapius , ir ieško kas apie ką rašo doh.gif Ir dar kur- pačioje aktualiausioje temoje "Apie auklių darbo užmokestį".
Beje apie tai ką parašiau , tokie komentarai: kad reikėjo su ja pačia pakalbėti ir apie ją nerašinėti. Na gal čia ir yra tiesos, bet mano rašymo tikslas tai buvo pasitarti, kas kaip mano apie tokią situaciją, kaip kitos elgtųsi. Ir nebuvo tikslas tiesiog ant jos "pavaryti", jeigu labai norėčiau, beje tam yra kitas skyrius "Juodųjų auklių sąrašas", nors jos traukti ten tikrai neketinau. O nesiryžau to, ką galvoju, sakyti, nes jinai yra labai jautri asmenybė, ir dėl kiekvienos elementariausios smulkmenos susinervuoja, tai tikrai nelengva su tokiu jautriu žmogum apie rimtus ir jam nelabai manlonius klausimus kalbėti.
Dėl to bėgimo namo, tai irgi turėjo savų argumentų - tipo praeitą penktadienį ant kapų važiuoti reikėjo net 30 km. O kiek tokių penktadienių ir šiaip eilinių darbo dienų buvo, kai nerdavo susiraukusi doh.gif
Tiesa čia jau bus labai į temą , mamos brangiosios, ką jinai man paaiškino, kad ir kitos tokios "klaidos" nepadarytumėte: pasirodo, pagal auklių nerašytas taisykles už tas mano sirgtas 4 dienas turėjau mokėti pilną atlyginimą, jeigu jinai pagal susitarimą dirba pilną dieną, o ne pagal valandas. O kai aš pasakiau, kad moku 50 proc., tai jinai "neprieštaravo, sutiko". Nes, jos žodžiais, dėl MANO kaltės jinai tas dienas nedirbo. Išeitų pagal tą logiką , kad turėčiau labai kalta jaustis, kad apsirgau, ir sirgdama pati vaiką prižiūrėjau, nes gyvename vieno kambario kambario bute, o bijojau dar ir ją pačią apkrėsti.
Tai va tokios tos šiuolaikinės auklės chitros. Nežinau, net ar verta labai pergyventi, ją praradus. Nes tikrai daug kas man jos elgesyje nepatiko. Ir mano darbas nėra toks, kurį praradusi kruvinomis ašaromis verkčiau. Tiesiog neturėjau patirties su auklėmis, ir man tiesiog šokas tokie pareiškimai. Juolab nuvylė tai,kad pasirodo viską, ką čia rašome, pasirodo, jos plačiai aptarinėja. Ir viskas po to pletkinama , nors čia lyg ir ne auklių internetinis puslapis , o mamų g.gif Galėtų moderatoriai kažkokią apsaugą uždėti nuo pašalinių, kaip yra "Už miegamojo durų" cool.gif

Atsakyti
Apsaugos cia nieks neuzdes, nes kas gi prisipazins, kad "as aukle", "o as tai mama, mane tai ileiskit". O ir aukles turi teise pasidometi darbo uzmokesciais. O suzinoti, ka apie ja parasei galejo gi ir ne per kazka, o ir pati, jei interneta turi.
Ir nieko cia tokio apie ja nerasei, kad butu jai del ko ant taves pykt. Kad varda ir pavarde butum paminejus, tai taip, jau negrazu is tavo puses butu, o dabar uzpyko ir net neaisko del ko. Del to sirgino... su kita aukle tarkis, kad moki tik uz isdirbtas valandas ir problemu tokiu nebus. Kiek zinau, dauguma taip daro ir man tai atrodo normaliausia.
Pati nesu nei aukle, nei aukles neturiu, tai tik pasalinio zmogaus nuomone.
Atsakyti