Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės darbo užmokestis

QUOTE(Pelene @ 2006 04 25, 15:09)
Uzjauciu verysad.gif  KIEKVIENAS VAIKUTIS VERTAS PACIOS GERIAUSIOS AUKLES!. Kai ja dirbu, tuo vadovaujuosi ax.gif

kaip smagu, kad yra auklių taip mąstančių thumbup.gif ir kodėl aš ant tokiso neužtaikiau? biggrin.gif
Atsakyti
[quote=Asta78,2006 04 25, 15:51]
Mamytes,visos mes is dalies teisios. 4u.gif Kiekviena pati turime nuspresti ,kas musu vaikiukui geriausia ax.gif ,ir elgtis taip,kaip sirdis liepia.

Tai va, tai va. Širdis liepia vienaip, aplinkybės viską sudėlioja kitaip. Norisi kaip geriau, gaunasi kaip visada...
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2006 04 25, 21:47)
kaip smagu, kad yra auklių taip mąstančių  thumbup.gif  ir kodėl aš ant tokiso neužtaikiau?  biggrin.gif

Gal kita Tavo aukle bus pati geriausia - tokia, su kuria bus sunku skirtis, kai ateis laikas mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos mamaitės ir auklytės,

aš savąjį vedu į darželį, bet atsiradus tam tikrom aplinkybėm esu priversta po daržo mažąjį atiduoti auklės priežiūrai. Taip kaip ir patys esam turėję šiokios tokios patirties su auklėm, nusprendėm samdytis jau turėtą ir mielą žmogų, kuris prižiūri Augustą kaip savą vaiką, pasiūliau jai 6 litus už valandą. Dabar nelabai žinau kokie yra įkainiai už valandas, bet manau, kad šis užmokestis tinkantis kai prižiūri tik vakarais. Ką jūs apie tai manot?
Atsakyti
man 1000Lt auklei per mėnesį atrodo brangu. Juk daržely auklėtojos, prižiūrinčios 20 vaikų gauna apie 800 LT blink.gif Va čia tai tikrai neteisingas uždarbis.
Atsakyti
Mamytės,
kelinta diena vis griztu prie sios temos. vis skaitau ir perskaitineju atskiras mintis.as pati uzauginau keturis vaikus. ir man nesuprantama kaip aukle gali ne savo vaika priziureti kitaip, t y blogiau negu savo. jei buciau gydytoja, tai ir savo ir svetima juk gydyciau taip, kaip savo. nesuprantamos jusu kaikurios aprasomos situacijos. bet matyt tokia karti jusu patirtis.
dabar apie kainas. kazkodel aukle isivaizduojama kaip pagyvenusi pensininke. o jei vaikeli priziuri moteris, kuriai 45 - 50 ? jei uz valanda mokami 4 lt, per menesi gaunasi apie 700 lt. ir jei savo noru ji mokesis sodrai 100 dar sveikatos draudima 9( nezinau kiek) o jei dar aukles patenta, tai manau- neliks ne minimumo- 450 lt.
Tai vat, tokios mano mintys apie aukles darba. O aukle galeciau buti, net noreciau.
Atsakyti
QUOTE(ramunelle @ 2006 04 18, 13:08)
Idomu, o kiek tu atostoginiu moketi? Ar visa aukles atlyginima? Ir ka daryti, jei ji dar nera isdirbus puse metu, juk atostogos jai dar nepriklauso:)? Gali ji tuos visus metus ir neisdirbti... Cia zinoma priklauso, kaip susitarsi, bet man idomu, kaip kitur.

Na, jei tu esi idarbinusi aukle be jokiu socialiniu garantiju, tai prie ko cia tie puse metu?? Juk istatymu tai ir pati nesilaikai.
O siaip kadangi mes auklei mokame nustatyta alga uz savaite neskaiciuojant valandu, tai ta pati ji gauna ir uz atostogu savaite 4u.gif
Atsakyti
Alio .................Tema vadinosi- kiek reikia mokėti auklei, o čia prasidėjo masinė isterija: auklės prieš darbdavius ir atvirkščiai.
Moteriškės- ramiau.

Aš moku Vilniuje 600, iš auklės nieko nereikalauju, tik prižiūrėti vaiką. Valgyti ji gali pas mus ką nori ir kiek nori, bet kartais atrodo, kad ji nieko ir nevalgo, bent aš nepastebiu. Ir tai nėra daug, bet prie pensijos šioks toks priedas.
Surasti buvo labai sunku, ir namo baisu svetima įsileisti- palieki vaiką, įsileidi į butą...
Atsakyti
QUOTE(Dirbanti mama @ 2006 04 28, 14:45)
Alio .................Tema vadinosi- kiek reikia mokėti auklei, o čia prasidėjo masinė isterija: auklės prieš darbdavius ir atvirkščiai.
Moteriškės- ramiau.

Aš moku Vilniuje 600, iš auklės nieko nereikalauju, tik prižiūrėti vaiką. Valgyti ji gali pas mus ką nori ir kiek nori, bet kartais atrodo, kad ji nieko ir nevalgo, bent aš nepastebiu. Ir tai nėra daug, bet prie pensijos šioks toks priedas.
Surasti buvo labai sunku, ir namo baisu svetima įsileisti- palieki vaiką, įsileidi į butą...

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Labas mergaites . Noriu jūsų patarimo.
Turiu auklė jau 2 metus . Moku 25 lt į dieną . Bet vaikas jau rugsėjo pradėjo lankyti darželį , bet nekaip nemiega tenai . Tai jis ten buna iki 12 val. o po to aš parvežu jį namo , kur jis buna su auklę . Apie 14 val jis eina mieguoti ir dažniausiai miega iki 17- 18 val . Bet mažius dažnai pasluogoja , tai tada po 2 savaites buna namie. Auklei aš moku 25 lt. ir tada kai ji ateina nuo 8,30 ir kada veliau .Jį ateina 4 kartus į savaitę , nes prižiūri savo anūką viena diena į sąvaitę.
Šią sąvaitė ji paprašė pakelti jai algą iki 35 lt už diena . Šiaip ir su pinigėliiais ne lengvas momentas . Ir aš dabar galvuoju . Kai mes tarėmes del apmokėjimu , kad ji pas mus bus nuo 8,30 iki 18,00 val ir mes mokėsime 25 lt už diena , tai kai ji budavo nuo 12 iki 18 val., o kartais kai vyras anksciau griždavo iš darbo ir iki 17 val , aš vis tiek mokėdavau 25 lt.
Bet dabar galvojų kad 35 lt , už laiką nuo 12 iki 18 val. man per brangu .
Turbut man reikėtu su ją pasikalbėti . Kažkaip mes su ją anksčiau valandu neskaičiodavome , 25 ir 25 . Taip kad nuo 8,30 iki 18,00 gal 1-2 kartus į sąvaitę būna . O dabar ji akcentavo kad nori 3,5 lt už valandą , nes dabar tokie įkainiai .
Aš sutikau jai tiek mokėti , nes kažkaip pasimečiau . O dabar kažkaip kvailai jaučiosi .
Atsakyti
QUOTE(tiramisu @ 2006 04 28, 23:50)
Labas mergaites . Noriu jūsų patarimo.
Turiu auklė jau 2 metus . Moku 25 lt į dieną . Bet vaikas jau rugsėjo pradėjo lankyti darželį , bet nekaip nemiega tenai . Tai jis ten buna iki 12 val. o po to aš parvežu jį namo , kur jis buna su auklę . Apie 14 val jis eina mieguoti ir dažniausiai miega iki 17- 18 val .  Bet mažius dažnai pasluogoja , tai tada po 2 savaites buna namie. Auklei aš moku 25 lt. ir tada kai ji ateina nuo 8,30 ir kada veliau .Jį ateina 4 kartus į savaitę , nes prižiūri savo anūką viena diena į sąvaitę.
Šią sąvaitė ji paprašė pakelti jai algą iki 35 lt už diena . Šiaip ir su pinigėliiais ne lengvas momentas . Ir aš dabar galvuoju . Kai mes tarėmes del apmokėjimu , kad ji pas mus bus nuo 8,30 iki 18,00 val ir mes mokėsime 25 lt už diena , tai kai ji budavo nuo 12 iki 18 val., o kartais kai vyras anksciau griždavo iš darbo ir iki 17 val , aš vis tiek mokėdavau 25 lt.
Bet dabar galvojų kad 35 lt , už laiką nuo 12 iki 18 val. man per brangu .
Turbut man reikėtu su ją pasikalbėti . Kažkaip mes su ją anksčiau valandu neskaičiodavome , 25 ir 25 . Taip kad nuo 8,30 iki 18,00  gal 1-2 kartus į sąvaitę būna  . O dabar ji akcentavo kad nori 3,5 lt už valandą , nes dabar tokie įkainiai .
Aš sutikau jai tiek mokėti , nes kažkaip pasimečiau . O dabar kažkaip kvailai jaučiosi .

Tai mokėk už valandas ax.gif Jei dažniausiai dirba nuo 12 iki 18 , tai ir po3,5 lt mokant išeis tik 21 litas mirksiukas.gif Na, o jei ilgiau, tai daugiau teks pamokėt... pažiūrėkim nuo 8,30 iki 18,00 - 33,25 lito... vis tiek pigiau blush2.gif Kadangi ji pati taip pageidauja, tai taip ir mokėkit mirksiukas.gif
Nu man jau 35 litai už šešias valandas - ryškiai per daug atrodo (čia gi beveik po 6 litus už valandą blink.gif )...
Atsakyti
QUOTE(Ievius @ 2006 04 29, 07:48)
Tai mokėk už valandas ax.gif Jei dažniausiai dirba nuo 12 iki 18 , tai ir po3,5 lt mokant išeis tik 21 litas  mirksiukas.gif Na, o jei ilgiau, tai daugiau teks pamokėt... pažiūrėkim nuo 8,30 iki 18,00 - 33,25 lito... vis tiek pigiau  blush2.gif Kadangi ji pati taip pageidauja, tai taip ir mokėkit  mirksiukas.gif
Nu man jau 35 litai už šešias valandas - ryškiai per daug atrodo (čia gi beveik po 6 litus už valandą blink.gif )...

Tu teisi ir man taip atrodo . Bet aš kažkaip įvedžiau madą neskaičiuoti valandų . Mamytės mokynkites iš mano klaidų !!!
Kažkaip nežianau kaip ir pradėti tą pokalbį antradienį .Auklė labai idomiai skaičioja . PVZ. ji man pasake kad gauna pas mane tik 2,5 lt už valandą . O aš jau kada ji įšėjo namo , pradėjau skaičiuoti kaip buvo prajeitą sąvaitę
PVZ.
pirmadienį nuo 12 iki 18,00 val
antr. nuo 8,30 iki 17,00 val.
trieč. ne buvo
kietv. nuo 12 iki 18,30 val.
penkt. nuo 10 iki 17,00 val.
sumokėjau 100 lt. už šią savaitę ir paskaičiavau kad ji buvo 27 val. tai į valandą gaunasi 3,70 lt.
Ji man pasakė kad jai gaunasi 2,5 lt už valandą , nes kai ji pas mus atėjo mes sutarėme kad aš jai mokėsiu 25 lt ir ji bus nuo 8 iki 18,00 val. keturius kartus į sąvaitę, pradžioja ir buvo taip bet per paskutinius metus ilgiau tai ne vieno karto jai nereikejo likti , o trumpiau gana dažnai .Bet aš ne karto ne buvau jai sumokėjus mažiau už trumpesnę dieną .Tai dabar aš mastau , gal ji ir 3,5 lt turi omeni kad jeigu ji ir bus trumpiau aš irgi turėčiau jai mokėti ?
Atsakyti