Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės darbo užmokestis

Mes mokame savo auklei pilnus atostoginius, nes būna, kad kartais išlekiam kur su tėveliu, tad auklė būna pakviečiama dirbti. O be to, jeigu aš gaunu atostoginius, tai kodėl auklei jų nemokėti?
Atsakyti
QUOTE(Mariposa @ 2006 04 17, 22:54)
Cia as apie tas iseigines klausiau, o ne apie darbo dienas. Uz darbo dienas moku tiek, kiek dirbo. O uz iseigines?

Jeigu Tu moki už faktiškai dirbtas valandas, tai nesuprantu, kodėl suki galvą dėl išeiginių? Nemanau, kad reikia už jas mokėti schmoll.gif
Atsakyti
Idomu, o kiek tu atostoginiu moketi? Ar visa aukles atlyginima? Ir ka daryti, jei ji dar nera isdirbus puse metu, juk atostogos jai dar nepriklauso:)? Gali ji tuos visus metus ir neisdirbti... Cia zinoma priklauso, kaip susitarsi, bet man idomu, kaip kitur.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramunelle: 18 balandžio 2006 - 13:12
kalbu apie save, bet manau ne tik as bet ir dauguma auklyciu dirba savo molonumui ir dar gauna papildomai pinigeliu.kaip jau minejau,jei matyciau kad mes imam sunkiau gyvent tikrai nebedirbiciau auklyte eiciau dirbt pardaveja,padaveja ar kitur,kur butu didesne alga,bet as esu auklyte,turiu puikias salygas mokintis ir mano seima yra patenkinta kad i darbeli keliuosi linksma,kad sekmadienio vakara neniurnu jog prasideda darbo savaite,o grizusi neburnoju ir nesu tokia pavargusi jog griuciau i lova. todel nemanau kodel man turetu moketi uz atostogas.
o del valgymo tai tikrai kazkokia nesamone jai as negaleciau atsidariusi saldytuva paimt ir susitept sumustini,o temptis is namu schmoll.gif atsiprasau,bet cia jau kazkoks nesveikas mastymas g.gif
Atsakyti
QUOTE(pesimiste @ 2006 04 17, 20:19)
o kodel aukle negali valgyt to kas liko is jusu  g.gif 

kad ir todel, kad pas mane saldytuve daznai nelabai ka rasi.
Paskutiniu metu net ir pusryciauju darbe
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2006 04 18, 19:20)
kad ir todel, kad pas mane saldytuve daznai nelabai ka rasi.
Paskutiniu metu net ir pusryciauju darbe

jei tavo saldytuvas tuscias tai cia kitas reikalas. o ka aukle duoda tavo vaikui jei saldytuvas tuscias? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(pesimiste @ 2006 04 18, 19:55)
jei tavo saldytuvas tuscias tai cia kitas reikalas. o ka aukle duoda tavo vaikui jei saldytuvas tuscias?  blink.gif

kazkur iki 2-2.5 m vaikas valge atskira maista nei me( versiena, misineliai, vaikiskos suktys, sureliai, vaisiai). Bet sutik, tokiu maistu maitinti dar ir suaugusi zmogu butu prabanga.
Todel ir sakau arba savo pietus nesami, arba gaminami bandrai ir tada valgomi.
Kitaip juokinga situacija gaunasi - mama parejusi po darbo dar turi auklei pietus gaminti?
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2006 04 18, 20:27)
kazkur iki 2-2.5 m vaikas valge atskira maista nei me( versiena, misineliai, vaikiskos suktys, sureliai, vaisiai). Bet sutik, tokiu maistu maitinti dar ir suaugusi zmogu butu prabanga.
Todel ir sakau arba savo pietus nesami, arba gaminami bandrai ir tada valgomi.
Kitaip juokinga situacija gaunasi - mama parejusi po darbo dar turi auklei pietus gaminti?

jei auklei gamint tada ne,o is sureliu tai nemanau kas suauges zmogus butu sotus.bet sakykim jei vaikas didesnis,ir aukle daro jam sumustini,verda desreles,kepa zuvies pirstelius,manau ju turetu but ir nupirkta ir ant auklytes dalies. o del to kad aukle gamintu pietus tai schmoll.gif nes is tikro sunku gamint maista kitiems,pvz. as dedu nedaug druskos,megstam cesnaka ir morkas....bet zmonems kuriems as gaminsiu pietus tai gali visai nepatikti g.gif
Atsakyti
QUOTE(pesimiste @ 2006 04 18, 20:39)
jei auklei gamint tada ne,o is sureliu tai nemanau kas suauges zmogus butu sotus.bet sakykim jei vaikas didesnis,ir aukle daro jam sumustini,verda desreles,kepa zuvies pirstelius,manau ju turetu but ir nupirkta ir ant auklytes dalies. o del to kad aukle gamintu pietus tai  schmoll.gif 

Nu kodėl tokia keista nuomonė pas kitas aukles būna doh.gif Ne komunizmas juk tai, kainuoja viskas doh.gif Jei aš dirbsiu batų parduotuvėj, juk nepasiimsiu sau batų nemokamai, nes juk batų parduotuvėj dirbu, negi kitur eisiu pirkt ax.gif O gal pačios mamos taip aukles išlepina kaip kad viena mano draugė su raukšle kaktoj vis parduotuvėj sutinkama. Reikia sugalvot ką valgys vaikutis, kuriam dar verdama atskirai (gamina ji), ką valgys auklė (gamina ji), ką valgys vakarienei ir ką į darbą įsidės... Tarkim, nuperka auklei dešrelių, bet juk savaitę taip žmogaus nemaitinsi g.gif Be to paskaičiavo, kad maistas auklei kainuoja maždaug 300 lt per mėn. Tų pinigų kaip ir nesimato, bet auklė kaip ir burbėt bando, kad mažai gauna doh.gif
Atsakyti
QUOTE(pesimiste @ 2006 04 18, 15:31)
o del valgymo tai tikrai kazkokia nesamone jai as negaleciau atsidariusi saldytuva paimt ir susitept sumustini,o temptis is namu schmoll.gif  atsiprasau,bet cia jau kazkoks nesveikas mastymas g.gif

QUOTE(Agotukas @ 2006 04 18, 20:35)
Nu kodėl tokia keista nuomonė pas kitas aukles būna  doh.gif Ne komunizmas juk tai, kainuoja viskas  doh.gif Jei aš dirbsiu batų parduotuvėj, juk nepasiimsiu sau batų nemokamai, nes juk batų parduotuvėj dirbu, negi kitur eisiu pirkt  ax.gif O gal pačios mamos taip aukles išlepina

Sutinku su Agotuku. Net jei namuose yra maisto nereiskia, kad ji galima imti. Juk pavyzdziui maisto prekiu parduotuvej dirbantys zmones negauna maisto nemokamai, nors jo ten pilna. Cia kazkoks keistas poziuris. Darbas skirtas tam, kad pinigu uzsidirbtum ir gautum socialines garantijas, o ne natura su tavim atsiskaitinetu. Kodel normaliai uzdirbanciai auklei dar reikia maista duot, - niekaip nesuprantu. O jau kai mamos ruosia specialiai, tai isvis nesamone. Cia turbut del aukliu trukumo visaip stengiamasi joms isiteikt. Kita vertus, kodel tik auklems tokia privilegija gauti darba + maista. Juk visi zmones dirba, o maisto problema sprendzia kiekvienas savo nuoziura, nors, prisipazinsiu, maximos salotomis ir instant soup metu metus visai nelinksma misti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Agotukas @ 2006 04 18, 21:35)
Nu kodėl tokia keista nuomonė pas kitas aukles būna  doh.gif Ne komunizmas juk tai, kainuoja viskas  doh.gif Jei aš dirbsiu batų parduotuvėj, juk nepasiimsiu sau batų nemokamai, nes juk batų parduotuvėj dirbu, negi kitur eisiu pirkt  ax.gif O gal pačios mamos taip aukles išlepina kaip kad viena mano draugė su raukšle kaktoj vis parduotuvėj sutinkama. Reikia sugalvot ką valgys vaikutis, kuriam dar verdama atskirai (gamina ji), ką valgys auklė (gamina ji), ką valgys vakarienei ir ką į darbą įsidės... Tarkim, nuperka auklei dešrelių, bet juk savaitę taip žmogaus nemaitinsi  g.gif Be to paskaičiavo, kad maistas auklei kainuoja maždaug 300 lt per mėn. Tų pinigų kaip ir nesimato, bet auklė kaip ir burbėt bando, kad mažai gauna  doh.gif

AS NESAKAU KAD TEVAI TURI AUKLEI GAMINTI doh.gif jetu dirbtum batu gamykloje,manau tu gautum batus nemokamai,jei dirbtum kirpykloj,pasidarytum sukuosena nemokamai.... tai gal paprasciau auklei moket keliais litais maziau,bet leist jei is saldytuvo pasiimt duonos sviestos,surio....juk ne namo nestis doh.gif jei pas tuos zmones pas kuriuos dirbu koks gimtadienis ar svente kurioje negaliu dalyvaut,tai man pyrago visada buna palikta,jei liko maisto as visada galiu pasisildyt ir pavalgyt. zinoma,vaikutis su kuriuo esu valgo kartu su manim,tad jei gaminu vaikui pasigaminu ir sau.
o jei auklei einant i darba dar ir cukru i arbata reikia savo nestis tai jau apsurdiska. ar jei istrauke viena obuoli ir pasake kad cia tau ir tu gali suvalgyt.kita vertus kur dingo kazkoks zmoniskas supratimas,kas jei zmogus jau yra tavo namuose,sedi ant tavo klozeto,tavo vaikui skiria daugiau laiko nei tu matydama pilna saldytuva maistu negali kazko paragaut (nesakau kad viska ryt iki paskutinio kasnelio)?
Atsakyti
QUOTE(pesimiste @ 2006 04 18, 21:12)
o jei auklei einant i darba dar ir cukru i arbata reikia savo nestis tai jau apsurdiska. ar jei istrauke viena obuoli ir pasake kad cia tau ir tu gali suvalgyt.kita vertus kur dingo kazkoks zmoniskas supratimas,kas jei zmogus jau yra tavo namuose,sedi ant tavo klozeto,tavo vaikui skiria daugiau laiko nei tu matydama pilna saldytuva maistu negali kazko paragaut (nesakau kad viska ryt iki paskutinio kasnelio)?

Pesimiste, cia ne zmogiskumo klausimas, o pinigu. Ar tu tikra, kad visa menesi dirbdama nuo ryto iki vakaro tik tuos kelis litus pravalgai? Manau, maistas ne viena simta kainuoja. Ar noretum kad tau nuo atlyginimo tiek nuskaiciuotu? Zinoma, idealu ir atyginima gaut ir dar maista, tuomet vietoj 800 LT, realiai uzdirbi koki 1000-1200LT. As pavyzdziui, sau to negaliu leist, o jei ir galeciau, verciau auklei mokeciau 1200, nei sukciau galva kuo ja maitinti.

Tiesa, viskas kainuoja...
Atsakyti