Noreciau paklaust, ar mokat auklems uz iseigines dienas, pvz., kaip dabar yra dvi nedarbo dienos, nors man is esmes reiktu kad aukle ateitu, nes mokausi, bet kadangi zmogui sventes, viska suprantu. Kita vertus, kad atostogu menesi apmoketi reikia, tai logiska, bet ar mokat uz tokias kelias iseigines, kurios buna darbo dienu metu.
Jei taip, tai kiek mokat? Kaip uz visa darbo diena?
QUOTE(Mariposa @ 2006 04 17, 19:32)
Noreciau paklaust, ar mokat auklems uz iseigines dienas, pvz., kaip dabar yra dvi nedarbo dienos, nors man is esmes reiktu kad aukle ateitu, nes mokausi, bet kadangi zmogui sventes, viska suprantu. Kita vertus, kad atostogu menesi apmoketi reikia, tai logiska, bet ar mokat uz tokias kelias iseigines, kurios buna darbo dienu metu.
men net tokiu minciu nekyla prasyt kad moketu uz nedarbo dienas ir atostogas juk kai jus atostogaujat atostogauja ir aukle ir nematau uz ka cia moket
QUOTE(pesimiste @ 2006 04 16, 20:51)
o tai idomu kaip aukle turi dirbt pietu nevalgius o gal tavo vaika sus savim turi temptis i kokia visa valgykliukste
o ka jinai savo negali atsinesti?
Manau seimininkai nepyktu, jeigu mikrobangine pasinaudot.
Su kitu atveju sutikciau nebent, jeigu aukle visai seimai gamintu, tada ir pati galetu valgyti tai, ka pagamino
QUOTE(Mariposa @ 2006 04 17, 19:32)
Moku kaip už pilną darbo dieną,nes man taip pat mokama alga už švenčių ir poilsio dienas
QUOTE(Silvute @ 2006 04 17, 20:02)
o ka jinai savo negali atsinesti?
Su kitu atveju sutikciau nebent, jeigu aukle visai seimai gamintu, tada ir pati galetu valgyti tai, ka pagamino
o kodel aukle negali valgyt to kas liko is jusu nu tikrai nedirbciau pas tave,jei per visa diena tik savo atsinestus sumustinius tureciau valgyt
QUOTE(Mariposa @ 2006 04 17, 18:32)
Noreciau paklaust, ar mokat auklems uz iseigines dienas,
Manau, kad viskas priklauso nuo to, kaip jūs sutarę atsiskaityt su aukle. Jei tai yra fiksuotas menesinis darbo užmokestis, tai negi išskaičiuosi už pasitaikiusius laisvadienius? Tada ir moki tiek, kiek sutarta. Tačiau jei mokate už realiai dirbtas valandas, tai mokėt matyt nereiktų
QUOTE(pesimiste @ 2006 04 17, 18:34)
men net tokiu minciu nekyla prasyt kad moketu uz nedarbo dienas ir atostogas juk kai jus atostogaujat atostogauja ir aukle ir nematau uz ka cia moket
Keista, kad nekyla Kiek žinau daugumai auklių yra mokami pinigėliai atostogų metu. Bent jau aš savajai turėsiu mokėt.
QUOTE(gintariukas @ 2006 04 17, 22:35)
Manau, kad viskas priklauso nuo to, kaip jūs sutarę atsiskaityt su aukle. Jei tai yra fiksuotas menesinis darbo užmokestis, tai negi išskaičiuosi už pasitaikiusius laisvadienius? Tada ir moki tiek, kiek sutarta. Tačiau jei mokate už realiai dirbtas valandas, tai mokėt matyt nereiktų
Keista, kad nekyla Kiek žinau daugumai auklių yra mokami pinigėliai atostogų metu. Bent jau aš savajai turėsiu mokėt.
tai iseina taip,kad auklei tu atskirai duodi atostogas kada ji nori?
QUOTE(pesimiste @ 2006 04 17, 18:34)
juk kai jus atostogaujat atostogauja ir aukle ir nematau uz ka cia moket
QUOTE(pesimiste @ 2006 04 17, 21:54)
tai iseina taip,kad auklei tu atskirai duodi atostogas kada ji nori?
Ar neatrodo, kad pati sau prieštarauji? Cituoju dar kartą Tavo žodžius "kai jūs atostogaujat, atostogauja ir auklė" . Taigi, kai aš atostogausiu, tą patį darys ir mano auklė ir už tai turėsiu pinigėlius mokėt. O ne tada, kai ji to norės
QUOTE(gintariukas @ 2006 04 17, 23:03)
Ar neatrodo, kad pati sau prieštarauji? Cituoju dar kartą Tavo žodžius "kai jūs atostogaujat, atostogauja ir auklė" . Taigi, kai aš atostogausiu, tą patį darys ir mano auklė ir už tai turėsiu pinigėlius mokėt. O ne tada, kai ji to norės
as nepriestarauju. as tik nesuprantu,uz ka auklytei moket per atostogas?
vat ka reiskia didmiestis pas mum tokiu nesamoniu negirdet ir as tikrai jei ir pasiulytu nenoreciau gaut pinigelius uz ta laika kai atostogauju o atostogauju daznai ir tuom labai dziaugiuosi
QUOTE(pesimiste @ 2006 04 17, 22:08)
as nepriestarauju. as tik nesuprantu,uz ka auklytei moket per atostogas?
vat ka reiskia didmiestis pas mum tokiu nesamoniu negirdet
vat ka reiskia didmiestis pas mum tokiu nesamoniu negirdet
Na, zinai cia tokia pati nesamone, kaip ir gaut balta alga, o ne vokelyje
Kiekvienas zmogus turi turet socialines garantijas. O mokamos atostogos yra viena tu garantiju.
Del tu iseiginiu dienu, klausiu delto, kad man pavyzdziui visai ne iseigines jokios, nes turiu sedet ir rasyti diplomini, tai mielai naudociaus auklytes paslaugom, nes pati neturiu kada atostogaut. Na, bet kadangi sventes, nesakysiu gi zmogui, man nesvarbu, viska meskit ir ateikit. Del to, kazkaip nesmagu, kad pati turiu naktim sedet, nes diena bunu su vaikeliu, ir dar pinigus moket.
Kai pradejo dirbt auklyte del tostogu susitarem, o del tu laisvu dienu kazkaip pamirsau...
Tikriausiai vis tiek teks moket.
Moku auklytei pinigus uz valandu ir kiekviena diena ji pas mane dirba vis skirtinga valandu skaiciu - viena diena 7 val. o kita gali ir 10 ir 11 dirbt. Tai kaip tuomet? Tartis konkreciai su auklyte? Ar moket uz standartine aukles diena? 10 val?
Papildyta:
QUOTE(pesimiste @ 2006 04 17, 19:19)
o kodel aukle negali valgyt to kas liko is jusu nu tikrai nedirbciau pas tave,jei per visa diena tik savo atsinestus sumustinius tureciau valgyt
Nesuprantu, kodel aukles reikia maitinti... Manes, pvz., darbe nieks nemaitina, ir nieko, valgau atsinesta is parduotuves nusipirkta maista ir net pasisildyti nera kur! O aukle turi visa namu virtuve, kuria gali naudotis, jei nori. As pavyzdziui, namuose apskritai negaminu, tai jau auklei specialiai gaminti, butu per didele prabanga.
QUOTE(Mariposa @ 2006 04 17, 23:26)
Kai pradejo dirbt auklyte del tostogu susitarem, o del tu laisvu dienu kazkaip pamirsau...
Tikriausiai vis tiek teks moket.
Moku auklytei pinigus uz valandu ir kiekviena diena ji pas mane dirba vis skirtinga valandu skaiciu - viena diena 7 val. o kita gali ir 10 ir 11 dirbt. Tai kaip tuomet? Tartis konkreciai su auklyte? Ar moket uz standartine aukles diena? 10 val?
Jei auklytė valandinė, tai ir moki tiek, kiek valandų ji dirbo, o ne standartinę auklės dieną. Šiaip jau ir per poilsio dienas galėjai jai pasiūlyti padirbėt, tik, aišku, atlyginimas jos turėtų būti jau kitas O vat dėl atostoginių ir aš mąstau Jei valandinė, tai kaip ir nereiktų mokėt, pagaliau manoji ir neimtų, nesugadinta dar. Manau, šį punktą reiktų priimant į darbą aptarti, kad paskui nesusikalbėjimų nebūtų
QUOTE(Agotukas @ 2006 04 17, 22:33)
Jei auklytė valandinė, tai ir moki tiek, kiek valandų ji dirbo, o ne standartinę auklės dieną.
Cia as apie tas iseigines klausiau, o ne apie darbo dienas. Uz darbo dienas moku tiek, kiek dirbo. O uz iseigines?
As jai uzsiminiau, bet ji man sake, ne, iseigines, kita vertus save toj situacijoj isivazduoju, tai pati nenoreciau dirbt. Be to, kam dirbt jei ir uz nedarbo dienas gauni pinigu, ar ne?