Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės darbo užmokestis

Nezinau, kas iesko aukles uz 500 lt. Bent jau man sunku gera aukle uz 800 lt rasti, kuri butu santuri, tvarkinga, atvira ir pareiginga moteris, moketu rupintis mano mazyle, o man butu ramu vaikeli jos prieziuroje palikti. Ir darbo valandas trumpesnes nei iprastai siulau, bet, deja, realija tokia, kad sunku rasti tokia aukle, o uz pigiau ir bet kam negaleciau savo mergytes palikti. Be to, daugelis norinciu dirbti auklemis isivaizduoja, kad ir jos tiek pat vertos, ir teigia kad dar ir daugiau auklems moka... Kitos kisa savo visokius privalumus, kaip guvernantes ir pan., atlyginimas 1000 lt. Man tokios nereikia, reikia paprastos, nuosirdzios bei mylincios savo darba moteriskes, o ne norincios uzdirbti. Jau geriau pati auginsiu, jei tokios, kokios ieskau negausiu, nors ir labai pavargau nuo rutinos.
Atsakyti
QUOTE(Mega @ 2006 03 15, 08:15)
Sena tema ČIA
Kadangi ruošiuosi eiti dirbti, tai labai aktualu pasidarė auklės užmokestis.
Kaip manot, ar 500Lt per mėnesį Kaune yra normalus auklės užmokestis?
Reikia tik prižiūrėti vaikutį, na, gal kartais valgyt padaryti jam. Darbas visą dieną.

Mes tiek mokam, ir abi puses patenkintos mirksiukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(#Mia# @ 2006 04 10, 11:51)
Siaip mama nera juridinis asmuo, o mokescius slepia aukle - neissipirkdama patento. Todel nematau kurioje vietoje mama sutaupo daugiau nei 230 LTL. ,
Ir tu paskaiciavai aukletojos darbo salygas, kurios priziuri ne viena vaika, mokina darbeliu ... ko aukles (paskaityk kitas temas) retai daro.
o atlyginimas aukliu yra iskeltas (nelyginkim su uzsieniu, kuriame nekvalifikuotos aukles, pvz. is Lietuvos, gauna maziau nei minimalus), nes reta aukle yra tikra aukle, o ne pasirinkusi ta darba del didesnio atlyginimo arba kitokio darbo nesuradimo.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2006 04 09, 16:50)
Pamiršot dar įmokas į garantinį fondą priskaičiuot..  lotuliukas.gif Ir dar deklaracijas kas mėnesį atitinkamoms įstaigoms gal pateikinėt?
Mano nuomone, nusišnekėjot truputį, Audruze. Visų pirma, aš - tai ne juridinis asmuo, kad visus šituos mokesčius mokėčiau. Reiktų tik verslo liudijimą auklei parūpint ir tik pagal jį priklausančius mokesčius mokėt.
Antra, gal pamiršot, kurioje šalyje veiksmas vyksta? Kiek įmonių LT galėtų sumokėt visus mokesčius ir neužsidaryt? O jūs čia paistote, kad eilinė mamytė, gaudama 1000 lt, turi būti užgraužta sąžinės, kad neatiduoda auklei bei valstybei viso savo atlyginimo. Gal reiktų atsižvelgt į bendrą ekonominę situaciją? Kai gyvensim taip, kaip, pvz, Skandinavijoj, tai ir auklės gaus atitinkamai.
Aš nesakau, kad auklės gauna per daug ar per mažai, aš manau, kad tai yra susitarimo reikalas. Jeigu man atlyginimas per mažas, tai aš ir nesiimu to darbo dirbti. Galų gale, darbuotojų dabar visur trūksta - gali superinės neįvertintos  auklės bandyt susirast darbą ir už 2000 lt, ir daugiau. Sėkmės joms.

Super pasakyta ax.gif

Aukles labai daznai save pervertina.Ir jei jos sugebetu dirbti kita darba, tai neitu dirbti auklemis bigsmile.gif

Audruze, zinai tavo pasisakymai

Papildyta:
Audruze, nu bet tavo pasisakymai hihihi.gif Mokek tu savo auklem, kad ir 5000 Lt. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurra @ 2006 04 13, 14:35)
Super pasakyta ax.gif

Aukles labai daznai save pervertina.Ir jei jos sugebetu dirbti kita darba, tai neitu dirbti auklemis bigsmile.gif

Audruze, zinai tavo pasisakymai

Papildyta:
Audruze, nu bet tavo pasisakymai hihihi.gif Mokek tu savo auklem, kad ir 5000 Lt. lotuliukas.gif

Mano pasisakymai "hihihi"? Taciau kodel Jusu, mieloji Jurra, poste, ne vieno argumento, ne vieno fakto, ne vieno logisko ir pagristo sakinio nerasta, vien tik, atleiskite, kvailokas kikenimas?

Priminsiu, kad "man taip atrodo", ar "visi taip daro", arba "pati ir daryk taip, kad tokia gudri" - tai NE argumentas; mane to dar mokykloje ismoke, taigi ne nedrisciau tokiom frazem kaipo "Mokek tu savo auklem, kad ir 5000" svaidytis...

Tiesiog nuostabu, kaip tokios moterys, kurios gali sau leisti paniekinanciai ir apibendrintai leptelti "jei jos sugebetu dirbti kita darba, tai neitu dirbti auklemis", paskui tuo paciu atsikvepimu dejuoja, kaip sunku gera aukle rasti, ir kaip ne viena nesugeba deramai pasirupinti mazuteliu...Su tokiu niekinanciu poziuriu i aukles, ir, kaip supratau, zmones apskritai, tai visiskai nieko keisto sakyciau.

Pabaigai, pasiskolinus Jusu pacios minti: jei Tamsta sugebetumete suregzti isbaigta sakini ir pagristai issakyti savo nuomone, tai uzuot kikenusi taip ir padarytumete.
Atsakyti
QUOTE(bedugne @ 2006 04 10, 15:06)
Sneka apie tai, kad aukle, ateidama dirbti, zino, kiek gaus atlyginimo(jei netenkina, turi teise nesutikti dirbti) ir uz ka ji gaus( vaiko prieziura...).Ir piktina tai, kad gaudama ta ne toki jau ir menka atlyginima(virs 600) , issisukineja nuo priklausanciu darbu ir bendrai, minimaliai stengiasi.
Tai jei jai mazai tu 600, kokio chrieno ejo dirbti?? Kad neranda kitur darbo? Ar kad prie pensijos prisidurti visai ir tie 600 neblogai?? blink.gif

Jei samdyciau aukle uz 1000-2000Lt,ji man VISKA darytu mirksiukas.gif

g.gif
Atsakyti
QUOTE(ramunelle @ 2006 04 10, 15:07)
Nezinau, kas iesko aukles uz 500 lt. Bent jau man sunku gera aukle uz 800 lt rasti, kuri butu santuri, tvarkinga, atvira ir pareiginga moteris, moketu rupintis mano mazyle, o man butu ramu vaikeli jos prieziuroje palikti. Ir darbo valandas trumpesnes nei iprastai siulau, bet, deja, realija tokia, kad sunku rasti tokia aukle, o uz pigiau ir bet kam negaleciau savo mergytes palikti. Be to, daugelis norinciu dirbti auklemis isivaizduoja, kad ir jos tiek pat vertos, ir teigia kad dar ir daugiau auklems moka... Kitos kisa savo visokius privalumus, kaip guvernantes ir pan., atlyginimas 1000 lt. Man tokios nereikia, reikia paprastos, nuosirdzios bei mylincios savo darba moteriskes, o ne norincios uzdirbti. Jau geriau pati auginsiu, jei tokios, kokios ieskau negausiu, nors ir labai pavargau nuo rutinos.

Tik turtingas zmogus gali sau leisti dirbti savo malonumui. Visiems kitiems tiesiog reikia uzdirbti, kad isgyventu.
Atsakyti
QUOTE(KreKre @ 2006 04 13, 17:55)
Tik turtingas zmogus gali sau leisti dirbti savo malonumui. Visiems kitiems tiesiog reikia uzdirbti, kad isgyventu.

bat galima dirbti darba,kuris teikia tau malonuma blush2.gif
Atsakyti
drinks_cheers.gif bet ir uzdirbti reikia, nes valgyti norisi. Todel laimingi zmones kurie dirba megstama darba ir dar gali is jo pragyventi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(KreKre @ 2006 04 13, 18:10)
drinks_cheers.gif  bet ir uzdirbti reikia, nes valgyti norisi. Todel laimingi zmones kurie dirba megstama darba ir dar gali is jo pragyventi  thumbup.gif

nors is kitos puses as tai rinkciaus kiek maziau apmokama bet sau malonu darba.nes jei ir gausiu keliais litais daugiau,bet del mano nervu ir nepasitenkinimo kentes seima tai irgi ne kas schmoll.gif aisku jei matyciau kad visai su pinigeliais mazai,tada irgi savo seimos neaukociau aisku cia tik mano nuomone blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Audruze @ 2006 04 13, 17:43)
Mano pasisakymai "hihihi"? Taciau kodel Jusu, mieloji Jurra, poste, ne vieno argumento, ne vieno fakto, ne vieno logisko ir pagristo sakinio nerasta, vien tik, atleiskite, kvailokas kikenimas?

Priminsiu, kad "man taip atrodo", ar "visi taip daro", arba "pati ir daryk taip, kad tokia gudri" - tai NE argumentas; mane to dar mokykloje ismoke, taigi ne nedrisciau tokiom frazem kaipo "Mokek tu savo auklem, kad ir 5000" svaidytis...

Tiesiog nuostabu, kaip tokios moterys, kurios gali sau leisti paniekinanciai ir apibendrintai leptelti "jei jos sugebetu dirbti kita darba, tai neitu dirbti auklemis", paskui tuo paciu atsikvepimu dejuoja, kaip sunku gera aukle rasti, ir kaip ne viena nesugeba deramai pasirupinti mazuteliu...Su tokiu niekinanciu poziuriu i aukles, ir, kaip supratau, zmones apskritai, tai visiskai nieko keisto sakyciau.

Pabaigai, pasiskolinus Jusu pacios minti: jei Tamsta sugebetumete suregzti isbaigta sakini ir pagristai issakyti savo nuomone, tai uzuot kikenusi taip ir padarytumete.

As irgi mokykloje daug ko ismokau lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Nera daugiau ka komentuoti, palyginus jau daug sioje temoje yra protingu mamyciu pasisakymu ir nevertetu kartotis mirksiukas.gif Kaip tavo manymu verta aukle 600 lt, kuri nieko nedaro (nei vaikui valgyti), jau nekalbu apie visokius pavalymus, jei vaikas priterlioja ir t.t., kuri tris valandas miega..ir issimiegojusi, paziurejusi telika, pavalgiusi iseina...O dar kiek kartu prie jos vaikas susizalojo...Ai nu nera cia ko vel plestis.... Mano nuomone reta kuri aukle verta ir tu 600 lt.
Atsakyti
QUOTE(KreKre @ 2006 04 13, 16:55)

Aš tai kaip tik manyčiau, kad vis dėlto geriau, kai auklė dirba dėl to, kad jai pinigų reikia, o ne dėl kokių kitų priežasčių. Čia aš iš savo patirties. Kai žmogui trūksta pinigų, tai jis ir darbo dienų stengiasi nepraleist. O maniškė auklė kodėl išvis dirba, aš nelabai suprantu. Sugalvoja, kad nelabai gerai jaučiasi (temperatūros nėra, bet..) ar šiaip kokių priežasčių atsiranda - ir ji nebeateina. Reiškia, nelabai jai tų pinigų reikia. O ir kai darbinosi pas mane, sakė, kad ji nenori darbo kiekvieną dieną, nuo ankstaus ryto iki vakaro, nors ir daug mokėtų (aš ieškojau auklės trims dienoms per savaitę). Ir šiaip, matau, kad ji savo uždirbtus pinigus leidžia tikrai ne kažkam, be ko pragyvent negalėtų. Žinoma, tai tik jos reikalas. Tiesiog norėjau pasakyt, kad kai dirba ne dėl to, kad reikia pinigų, gali būti ir taip, kad atsainiai į tą darbą ir žiūri.

Na, tiesa, kai pasikalbėjom, kad mano darbų už mane tai nieks neatlieka, kai ji neateina, tai kol kas negaliu skųstis smile.gif
Atsakyti