Įkraunama...
Įkraunama...

IVF

QUOTE(ryte @ 2004 10 14, 11:59)
svajuke, lyg tai ir pas tave embrionu defregmentacijos procentas didokas, ar jums aiskino ka nors apie embrionu defregmentacija iki 30 proc. vakar tas pofesorius, ir kaip to isvengti? ar profesorius del tokios embrionu veiklos kaltina vyra ar ir moteri, ar abu?

va, tik viena diena darbe nebuvau, o jau jus, merginos, kad priraset, kad priraset. wink.gif
Ryte, as profesoriaus specialiai uzklausiau, kodel jo nuomone, buvo nekokybiski embrionai ir ka reiketu daryti. tai jis sake, kad butent pacios schemos ir vaistu pakeitimas turetu teigiamai paveikti ju kokybe. o daugiau nieko nepasake g.gif

QUOTE(ryte @ 2004 10 15, 14:47)
o ka tu pati galvoji apie embrionu kokybes gerinima? turi kokiu nors minciu? as tai net nezinau ka daryti, vyras gers ilgiausiai antibiotikus, pasidarys jam disbakterioze, dar susirgs nuo tu vaistu... o gal uztenka tik vaistu kieki pagerinti pacio IVF protokolo metu. cia tai misle... g.gif

zinai, Ryte, as jau dabar galvoju, kad tikriausiai nieko neisgalvosiu daugiau siuo klausimu. pasidarysim su vyru paselius, nupirksiu jam vitaminu Wellman (Daivute cia rekomendavo kazkurioje temoje biggrin.gif ), stengsiuosi nesusalti ir nesusirgti ir tikesiuos, kad profesoriaus pasiulyta schema ir vaistai suveiks si karta. profesorius sake, kad ilgoji schema yra didelis stresas organizmui ir kad kokybe nukenteti ir del to galejo. tiesa, pas mus yra dar vienas neigiamas faktorius, vyro spaudimas labai aukstas ir jis nuolat geria vaistus. tie vaistai irgi itakoja spermos kokybe, bet ju negalima nevartoti. tai va. sad.gif
Atsakyti
zaira, nesidziauk. Usoniene kalbėjo apie dirbtinio apvaisinimo įstatymą. to įstatymo projektų yra du, vienas labai blogas tokiems kaip mes, bent jau mano supratimu. neleidžia, pvz., šaldyti embrionu, neleidžia pasilikti kitam kartui embrionu, neleidžia jų žudyti , jeigu jie blogi ir t.t. tame tarpe neleidžia nesusituokusioms poroms darytis IVF, negalima spermos donorystė ir daug kitų dalykų. labai greižtas įstatymas, panašus į Italijos, kurį dabar jau aptys italai nori pakeisti. yra ir kitas projektas, kuris lyg tai liberalesnis. bet kad ten būtų numatyta, kad valstybė mokės už IVF, tai neteko girdėti. asociacija būtų pats tas ginti mūsų teises priimant šitą įstatymą. nes kitaip galime likti ne tik kad be galimybės natūraliai pastoti, bet ir su dideliais suvaržymais pastoti dirbtinai, ir ne tik finansiniais.

O as siandien pradejau KRIO protokola. idomu butu pasidalinti ispudziais su tomis, kurios jau tai praejo. man nuo antros menesiniu dienos (nors gal reikejo ir nuo pirmos, bet gydytojos nebuvo Vilniuje), paskyre tris vaistus - aspirina vakare, estrofem du kartus dienoj ir dexamethason tabletes, dar folio rugsti (cia as pati nusipirkau, nes gydytoja nieko ensake, o izraelietis sake). visom taip buna?
nors geru rezultatu si karta visai netikiu, bet kaip noreciau stebuklo, ach...
Atsakyti
Knisau apie IVF finansavima ir radau idomu puslapi.
Forumai apie IVF daugelyje saliu:
http://www_ivfconnec.../allboards.html
Pasiskaiciau, yra geru dalyku, geru pasakojimu. Kas mokat angliskai ir netingit - please.

Pavyzdelis:
just want to let people know about IVF in Poland. We are military and are stationed in Warsaw and did IVF here in Oct. 2002. I became pregnant on the first try with my now, 3 month old, twin girls.
They are amazing here! They really care about the patient and it is extremely cheap. I paid $800 for meds and $918 for the procedure. We retrieved 12 eggs and did IVF on 6 & ICSI the other 6. All 12 fertilized and we transferred 3 on day 2. I still have 9 frozen and we will pay to have them stored here ($100 a year) until we decided to come back and use them or donate them.
It is very cheap to fly to Poland and the clinic here works with people from the States to where you could fly here to have the procedure done.
If you would like any info on it or have any questions, email me at Kellee2576@yahoo.com
Good luck to everyone on the IVF track! Your dreams will come true just as mine did!

Mew
Atsakyti
tai va,man paskyre 100 mg aspirino naudoti pries saldytu embrionu transplantacija.
o tuose amerikoniskuose pokalbiuose, kur Mew nurode, merginos kalba apie baby aspirin.
Atsakyti
QUOTE (zaira @ 2004 10 20, 20:15)
Aš jau pradėjau nuo 16 d.,penktadienį varau tekina pas Usonienę ,kad pasakytų kurią dieną.Manau ,kad spalio 28 -29 ta lauktoji diena.

Ar spalio 28-ą dieną planuojamas įsodinimas? Ar jau žinai, kiek kaiušialąsčių auga? Parašyk penktadienį būtinai savo naujienas....Nu ką kolkas laikau kumščius už tavo folikulus - kad jų būtų daug ir iš kų gautųsi daig gerų kaiušialąsčių....

Beje, šiandien perskaičiau, kad apie pora mėnesių prieš IVF ar IUI vyriškiams netgi du buteliai alaus per dieną yra per daug - prastėja spermos apvaisinimo galimybės netgi spermogramai rodant gerus rodiklius.
Atsakyti
Tai leidžiuosi aš Diphereline jau antra diena. Ir Jūs dabar man papasakokit ar Jūs jaučiatės taip kaip aš? Rankos, kojos dreba, širdutė kalatojasi, karštis muša, kiaušides vis suskausta... Na žodžiu jausmas įdomus g.gif

Daivute, Tu čia mus visas registruoji, o kada pati planuoji pradėti?

Atsakyti
QUOTE (JustaZ @ 2004 10 21, 12:25)
Sveikute,

o kiek ilgai ir kokiom dozem tau reikes to Diphereline leistis? Atrodo, minejai, kad tau ilgas schema paskirta?
Ar labai kankinantis jausmas?

Dabar leisiuosi iš viso 14 ampulių po 0,1mg iki lapkričio 3, bet lapkričio 2 važiuoju pas Bogdanskienę, tai tada kaip supratau dar skirs iki 14 (gali būti ir mažiau) ir Puregon.(O gal ką ir maišau)
Jausmas nekankinantis, na bet nemalonus....Atrodo viskas gerai ir užeina tokia banga kokiam pusvalandžiui, poto vėl viskas porą valandų OK, ir vėl banga...
Gerai, kad darbas sėdimas tai galiu banguoti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilmikė: 21 spalio 2004 - 12:55
Vilmike, aš irgi nekaip jaučiausi nuo Diferilino....Matau, kad pas tave ilga IVF schema - taigi gausi jo nemažai...Mane labiausiai vargino karščio-šalčio priepuoliai, ypatingai naktį....O "damušinėjo" mano smegeninė - visiškai "atsisakinėjo" ką nors prisiminti, koncentruotis, galvoti....Dirbti būdavo gana sunku....nuvažiuoju į susitikimą su klientu ir pasakius pusę sakinio užmirštu apie ką kalbu....Tačiau viskas dingo, kai tik pradėjo leisti stimuliuojančius (Puregoną).
Dėl klimakso Viltė visiškai teisi - Diferilinas sukuria dirbtinį klimaksą, man gydytoja lygiai tą patį pasakė - "dabar galit įsivaizduoti, koks bus jūsų klimaksas..."

Bet gi pati puikiai žinai, kad mes viską galim iškentėti ir tai tokia smulkmena palyginus su neigiamu testo atsakymu.... smile.gif

O aš Vilmike dabar ruošiuosi laparaskopijai ir vaikus kolkas planuoju natūraliai laugh.gif
IVF esu nusimačiusi pavasariui, nes labai bijau infekcijų, kurias būtinai žiemą pasigaunu....

QUOTE(Vilmikė @ 2004 10 21, 16:07)
Daivuže,
O tai laparaskopija bus apžvalginė, ar kokių negerumų yra?

Laparskopijos pati pareikalavau (kartu su histeroskopija) diagnostiniais tikslais. Kadangi turėjau anksčiau du persileidimus, per abu IVF kraujuoti pradėjau 8 -ą dieną po embrionų persodinimo abi su gydytoja nusprendėme, kad turėtų būti kažkas gimdoje, kas sunaikina vaisių...Be to, gal dar bandysim rekonstruoti dalinai pratekamą kiaušintakį ir pabandyti iki pavasario keletą IUI (kad mano greitai bėgantis laikas neitų veltui smile.gif ). Dar įtariu, kad pas mane gali būti hydrosalpingsas (tokie infekuoto skysčio židiniai, kurie veikia abortuojančiai). Žodžiu po truputį pereisiu pilnai visą įmanomą diagnostiką. Dar liko skydliaukę išsitirti ir lapkričio 9 dieną kariotipo tyrimas (labai tikiuosi, kad po trylikos bandymo metų nesužinosiu, kad mes su vyru paprasčiausiai nesuderinami genetiškai...).

Na dėl bendravimo - tai joooo, matai tik nustojau bendrauti ir kokai užpuolė laugh.gif
Reikės man matyt išsitraukti iš didelio vaistų maišo tokią rudą košę - dar apie ją jums nepasakojau. Gavo man ją giminaitis gydytojas (ji tik platinama, neparduodama vaistinėse) - kažkokia stebuklinga ir labai tipo padeda nuo visko, tame tarpe ir nuo nevaisingumo. Kai surasiu, daugiau papasakosiu laugh.gif
Atsakyti
Man dėlto hidrosalpingso sausio mėnesį ir man kiaušintakį pašalino (pasakojau kai buvom susitikę Kaune). Bet dabar Bogdanskienė mane galutinai nuramino, iki to dar vis jaučiau kaltę kad sutikau šalinti. O kaip gydytoja paaiškino, tai aš ar su juo ar be jo nebūčiau pastojusi, o bėdų tai pastoviai būčiau turėjusi g.gif
Atsakyti
dėl hydrosalpingso - kiek aš skaičiau apie tai, su juo neįmanoma pastoti...tiksliau išnešioti bent kelias savaites...Užsienyje dauguma klinikų iš viso neleidžia daryti IVF su kiaušintakiais.
Atsakyti
Merginos o man keistai nuo Dipherelino nei karšta nei šalta,tik labi išsipūtė pilvas ,truputį paskausta .Galva irgi šviesi ,a kartais ryte pykina bet š...
Tai gal klimaksas pas mane bus lengvas.Arba čia dėl to,kad kartu ir Gonal leidžiuosi.Rytoj einu pas Usonienę ,tai į vakarą parašysiu ką sakė,jeigu kam bus įdomu.
Va prisiminiau kantrybės nebeturiu visai
Atsakyti
mano pilvas nuo diferelino su gonaliu irgi buvo baisiai issiputes, storas toks, ir kietokas. bet tai reiskia, kad auga ten viskas gerai. man skaudedavo desini sona, tai ten ir priaugo daugiausia. apie nuotaikas nieko negaliu pasakyti, nes ir siaip neaisku, nuo ko jos viena karta tokios, kita karta kitokios. bet kad nebuciau galejusi valdytis , tai tikrai nebuvo. man atrodo, kad ilgojo protokolo metu sunkiau turetu buti.
Atsakyti