Įkraunama...
Įkraunama...

IVF

Zaira, man taip buvo. Tik man tą cistukę surado, kai jau buvo pradėtas leisiti Diderilinas, tai tiesiog ilgiau leido Diferiliną - laukė, kol ta cistukė išnyks. O jei nebūtų išnykusi, tai jau buvau išsiprašiusi, kad ją išpunktuotų.

Tavo atvejis truputuką kitoks - tau dar iki IVF rado tą cistukę. Su cista jokiu būdu negalima stimuliuoti, todėl labai gerai, kad tau atidėjo IVF. Kontraceptikus paskyrė tam, kad kiaušidės pailsėtų ir per tą ciklą cistos dažniausiai išnyksta arba gerokai sumažėja (tiek, kad nebetrukdys IVF-ui). Kažkada seniau man cistą šitaip "naikino" su kontraceptikais.

Viskas gerai, nepergyvenk smile.gif

O kur darysi IVF, pas ką? Ir kodėl, jei ne paslaptis?
Atsakyti
QUOTE (zaira @ 2004 10 12, 20:56)
Laba visoms Labai noriu patarimo.
Ar kam nors taikė prieš IVF Gonal nuo antros dienos,o nuo 3Diphereline.Klausiu todėl,kad iškilo nesusipratimas turėjo 20 c.d. leisti Diphereline,bet supratau kad,tokio kiekio neturėjo

Zaira, tai labai svarbu - tau reikėtų perklausti gydytojos, nes turi būti rami ir pasitikėti gydytoju - tai labai svarbu per IVF.
O mano pastebėjimas būtų toks - tiesiog tau pakeitė gydymo schemą. Jei skaitei čia forume, yra ilga ir trumpa schema. Pagal ilgą Diferiliną pradeda leisti 20 ciklo dieną ir tikpo kokių poros 10 dienų - poros savaičių pradedamas leisti Puregonas arba Gonalis. O per trumpą schemą ir Gonalis, ir Diferilinas pradedamas leisti tą pačią dieną (gal su dienos paklaida kaip tavo atveju). Taigi mano manymu pas tave viskas gerai.

Linkiu daug daug sėkmės, kuri pasibaigtų 2.gif
Atsakyti
QUOTE (ryte @ 2004 10 13, 09:12)
jeigu jis negydo vyru, tai is viso ka jis apie vyrus ir gali atsakyti, manau, kad nieko. pas mano vyra dar pries pusmeti buvo judriu ir a ir b, nors mazokai, dabar kai primusem keleta kartu antibiotikais, tai judurmas sumazejo, tikiuosi, griztamai. nemanau, kad kazka gudriau jis galetu pasakyti. gydytojai sneka, kad nei labai padidinti judrumo nei pagerinti kokybes ryskiai neimanoma, gal tik siek tiek, kad IVF+ICSI uztektu.

sutinku Ryte. na, mums tai bent truputeli pagerinti noretusi. kad IVF uztektu wink.gif
Atsakyti
QUOTE (mallena @ 2004 10 13, 09:15)
ryte , nezinau ar tai vadinama imuniniu nesuderinamumu. Nes kazkaip jau lyg ir aiski problema - kiausialastes storomis sienomis. Pas mane nustatytas nesuderinamumas, kai mano gleives nepraleidzia gyvu spermiuku.

bet jei darytum IVF-a, tas nesuredinamumas netrukdytu wink.gif
visai formaliai ziurint tau ir IUI turetu padeti, nes tu gleiviu gimdoje neturetu buti. bent jauu taip pacioje pradzioje man aiskino Bogdanskiene, kuri irgi bande patikrinti musu suderinamuma, bet tuomet nepavyko, o dabar ir netikslinga tikrinti.
gaila, kad neuzsirasei pas ta izraelieti, daugiau nuomoniu vis geriau, gal ka gero pasakytu.
Atsakyti
QUOTE (ryte @ 2004 10 13, 09:19)
bet jei darytum IVF-a, tas nesuredinamumas netrukdytu wink.gif
visai formaliai ziurint tau ir IUI turetu padeti, nes tu gleiviu gimdoje neturetu buti. bent jauu taip pacioje pradzioje man aiskino Bogdanskiene, kuri irgi bande patikrinti musu suderinamuma, bet tuomet nepavyko, o dabar ir netikslinga tikrinti.
gaila, kad neuzsirasei pas ta izraelieti, daugiau nuomoniu vis geriau, gal ka gero pasakytu.

As kaip ir norejau pas ji apsilankyti, net Klimas pats siulesi susitari su tuo izraelieciu del priemimo. Bet kartu jis sake, kad ar ka naujo mes isgirsime, nes jis pats, Klimas, yra jo mokinys ir , kad isgirstumeme ta pati ka sako jis. Tai sako bereikalinga kelione ir islaidos. Man kazkaip ir nepatogu buvo spausti ji del to izraeliecio, nes kazkaip tai butu lyg ir isreikstas nepasitikejimas juo. Bet dabar gal biski ir gailiuosi , nors paziuresim. Gi pasiulytu manau IUI arba IVF. Kitu keliu kaip ir nera g.gif
Atsakyti
QUOTE (svajukė @ 2004 10 13, 09:09)
na, mano vyro spermos kokybe be galo prasta. pas ji A ir B rusies spermiuku po 0 proc. manau, kad profesorius nieko stebuklingo pasakyti negales wink.gif

Ajaj, pas maniski labai panasu ir A-0, ir B-beveik O.
Isvada bus panasi - IVF+ICSI.
Atsakyti
Tęsiam naujoj temoj
Atsakyti
tai va, buvau ir as pas ta izraelieti. nieko ypatingo man asmeniskai jis nepasake, gydytojams gal ir kazka pasake, bet as nelabai supratau - daugiausia apie KRIO ir naujo IVF protokola snekejo. Vyrui pasake negerti tostesterono, o tik dar du menesius antibiotiko, kad neatsirastu infekcija. man is viso nieko, tik folio rugsti gerti. nelabai tikiu kad ka nors gero is to iseis. Usoniene tikrai grubi gydytoja palyginus su kitom, buvo trys gydytojos ir jis, visi apziurinejo ir sprende, ka daryt. as kaip ir ne prie ko ten buvau... o apie tai, del kokios priezasties nepavyko, arba del ko pas musu embrionus defregmentacija - gal ir del mano kaltes, ne tik del vyro, tai nesake. aiskino, kad jeigu ir toliau taip daug defregmentuos, toliau vyra gydys, o mane??? gal ir pas mane kazkas negerai. siaip as lyg ir pastebejau, akd kazka negerai su vaistais gydytojai IVF protokole padare is jo repliku ir minciu, kad nelabai kazkas tame protokole, tai tikiuosi, kad jo patarimas kazkiek gal ir duos naudos, bent jau gydytojams aiskiau bus, jei jie ka nors suprato ir isidemejo...

tiesa, paskyre ir aspirina nuo pirmos protokolo dienos gerti, kad geriau implantacija vyktu. bet kol kas neliepe gerti nieko, isksyrus vitamina, ir sake, kad folio rugsti - penki ml. - reikia visada gerti iki nepagimdysi, sako, kad labai padeda implantacijai ir tolimesniam nesiojimui.
Atsakyti
Ryte, Svajuke,

kreipiuosi i jus, nes abi jau turite nemazai patirties nevaisingumo gydyme.Gal noretumete apsilankyti musu susitikimuose ir pasidalinti savo patirtimi su tom, kurios dar tik bandys darytis IVF? Mums jusu patirtis labai praverstu ir galbut padetu isvengti klaidu.
A? smile.gif

Dar noriu paklausti jusu del to Differilin'o (teisingo pavadinimo nezinau).
Man tas profesorius is Izraelio aiskino, kad kadangi turiu endometrioze, turesiu si vaista per IVF leistis du kartus, t.y.:
pirma karta susileisti 3 arba 21 c.d. viena doze, kita karta po 4 savaiciu antra doze. Susileidus antra doze iskart pradedama visa IVF procedura, t.y. toliau seka Gonal'is ir t.t.
Man idomu, ar as busu normaliai darbinga nuo tokiu sio vaisto doziu? Kiek girdejau tai trumpame protokole paprastai Differilinas leidziamas i pilva viena karta ir to paprastai uztenka.
Dar idomu, kiek jis galetu kainuoti?
Atsakyti
svajuke, lyg tai ir pas tave embrionu defregmentacijos procentas didokas, ar jums aiskino ka nors apie embrionu defregmentacija iki 30 proc. vakar tas pofesorius, ir kaip to isvengti? ar profesorius del tokios embrionu veiklos kaltina vyra ar ir moteri, ar abu?
Atsakyti
as paklausiau ar citomegalo antikuniai turejo itakos tam, kad vaisius 16 sav zuvo...sake ne ir toliau planuokit nestumus, Usoniene ta pati sake...O Klimas sake - kas is to gydymo, kai jo paprasciausiai nera, gal jis tiesiog apie ji nieko ir nezino...gi zmogus negali zinoti visko.
Atsakyti
na va, pagaliau susirgau mmm. ryt skambinsiu gydytojai ir pradesiu IVF protokola su saldytais embrionais. idomu, kas bus. tikimybes maza del dideles palyginus embrionu fragmentacijos. vienintelis sansas, kad pavyks, jeigu per IVF su svieziais embrionais gydytojai padare klaida su hormonais (vaistais reguliuojanciais ju kieki), kas is izraeliecio reakcijos i vaistu dozes ir hormonu lygi butu tiketina, nors neaisku. vienu zodziu, vel pabusiu bandomasis triusis savo noru:)

KRIO - uzsaldytu embrionu implantacija
Atsakyti