Įkraunama...
Įkraunama...

IVF

kalbant apie vaistu salutini poveiki, tai man nuo vaistu nuolat skaudedavo galva. sad.gif ir siokius tokius depresijos pozymius is tiesu apturejau. as jau galvojau, kad kazkas cia su manim negerai, o pasirodo, cia gi vaistu salutinis poveikis tongue.gif ). prisipazinsiu, pries pradedama procedura as irgi dvejojau, labai nenorejau pradeti vartoti tu visu hormonu (mat esu net ir pries kontraceptikus, ir ju niekada nevartojau, aisku, veliau suzinojau, kad mums apskritai nereikia jokiu apsisaugojimo priemoniu blink.gif ). itariau, kad organizmui tai nebus i nauda (is tiesu kazkur skaiciau, kad IVF procedura moteriai rekomenduojama darytis ne daugiau kaip 5 kartus per visa gyvenima). taciau, kaip teisingai Daiva sako, tu nori buti nestuke.gif , ar ne?... smile.gif tada viskas i savo vietas atsistoja. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE (Daiva_B. @ 2004 08 23, 09:58)

Kolibriuke, gal žinai, kokia pertrauka bandymui pastoti reikalinga po histeroskopijos?

Galiu tik spelioti.

Manau, kad jei histeroskopija tik diagnostine , tai pertrauka - max vienam menesiui. Jei operacine - priklausomai nuo to, ka salina.
Pati histeroskopija - tai optinio prietaiso panasaus i laparoskopa ikisimas i gimdos ertme ir apziurejimas gleivines is vidaus. Nieko ypatingai blatno.
Kadangi man tai aktualu, skaitau apie tai daug. Tai histeroskopijos patikimumas irgi nera super didelis, bet vis geriau nei nieko, nes echoskopiskai ir histerosalpingografiskai tikrai ne visada viskas matosi.

Ir siaip - labai panasu, kad pas tave gimdoj kazkas sedi, kas neleidzia implantuotis. Nes tepimas labai ankstyvas....8 diena. Siaip isskaiciau tokia gudria minti, kad polipas esantis gimdoje veikia kaip intraukterinine spirale - trukdo implantuotis.
Atsakyti
Labai gaila, kad čia mūsų (po IVF) labai mažai. man labai įdomu, kaip gydytojai komentuoja, kodėl kraujavimas prasideda dar anksčiau nei reikia daryti testą. Šį kartą man Bogdanskienė garantavo, kad nebus jokio kraujavimo, kol vartosiu Utrogest. Tai aš dar paprieštaravau, sakau "nu bet jei nebus nėštumo, tai vistiek pradėsiu kraujuoti...", o ji pasakė, kad nekraujuosiu net, jei nebus nėštumo, kol vartosiu Utrogest...Tai čia dabar man ir kyla klausimų, ar pas mane per maža Utrogest dozė, ar pas mane tokia stipri gimdos apsauginė reakcija, kad ji akimirksiu "spjauna" viską, kas į ją papuola...Žodžiu kaip visada niekas neaišku ir net nebėra intereso teirautis pa gydytoją, nes vistiek tik pečiais pagūžčios...
Atsakyti
Daivute, man nestumo metu t.p. buvo kraujavimas, nu ne svieziu krauju, o toks rudas tepimas, gal apie menesi, tai doc.Arlauskiene nustate, kad valosi gematoma, echoskopiskai labai gerai matesi tas retrohorioninis darinys..o praejus savaitei po pastojimo, atsirado kraujo, galvojau kad menesines, kadangi nelabai tikejau kad galiu pastoti, o pasirodo tai buvo implantacija. Labai norisi tave palaikyti ir padrasinti..
Atsakyti
Tikrai. Kažkur skaičiau, kad iš visų IVF, darytų su užšaldytais embrionais, tik 5 procentai sėkmingų. Ir kad pasaulyje tik prieš keleta metų pradėta tokia procedūra - tarsi teoriškai galima, bet praktiškai sunkiai įgyvendinama...Baisu pagalvoti, kad tokie ką tik užsimezgę vaikiukai kišami į azotą, užšaldomi, atšildomi...brrrr... Gimę jie turėtų būti labai užsigrūdinę smile.gif

Visgi turime pavyzdį - Maajai pavyko, kiek prisimenu net natūraliam cikle. Vadinasi viskas įmanoma - netgi tokie stebuklai.

Turėk vilties, Daiva. Ir vis dėlto gerai, kai yra ką skaičiuoti wink.gif
Atsakyti
QUOTE (Daiva_B. @ 2004 08 25, 10:44)
jeigu krenta, tai gal neužtenka to progesterono g.gif Ir jeigu "sėkmingai" kraujuoji su medikamentiniu progesteronu, tai gal irgi jo neužtenka g.gif
Temperatūros pamatuoti šį kartą matyt nebeteks, nes ryte jau nepamatavau, o po pietų darysiu HCG, nors kraujuoju jau smarkiau...taigi kaip sakiau tik dėl šventos ramybės...

Na as manau, kad bet koks progesteronas - medikamentinis ar naturalus - uztikrina ir palaiko antra ciklo faze - 12 - 16 dienu. Po to, jei nera nestumo, jis nebesulaiko atsidalinancios gimdos gleivines. Skiriamas medikamentinis progesteronas palaiko bazine temperatura butent tas 12 - 16 dienu po ovuliacijos, jei neivyko pastojimas. Po to BT krenta. Jei ivyko pastojimas, BT laikosi, geltonkunis toliau gamina PG.

Kitas klausimas, jei dar tos 12 dienu (minimaliai) nepraejo, tai gal rimtai jo trukumas yra, kurio nesugeba uzdengti net ultrogest. Velgi - Daivos atveju, manau, kad cia progesteronas niekuo detas. Jo uztenka, implantacija vyksta, bet gemaliukus tuoj pat ismeta gimda. Mes jau su Daivute diskutavom - reikia endometro biopsijos ir histeroskopijos. Ir butent biopsijos labiau. Nes visa anamneze rodo, kad tie persileidimai buve anksti, ju buve nevienas, nesekmingi IVF....galbut yra letinis endometritas, kuris cia visa reikala knisa g.gif Arba koks polipas ar mioma uzlinde - nors cia sansai mazesni.

Dabar kraujuoja ne del progesterono trukumo, bet del ankstyvo persileidimo.

Atleiskit, kad taip grubiai ir ziauriai cia prirasiau. Daivute, heart.gif heart.gif heart.gif
Atsakyti
QUOTE (Daiva_B. @ 2004 08 25, 11:23)
Kolibriuke, labai teisingai parašei smile.gif Mėgstu blaivų ir racionalų požiūrį smile.gif Aš tik maniau, kad net įvykus persileidimui progesteronas sulaiko kraujavimą...nes pagal tokią logiką ir natūraliam cikle neįvykus nėštumui turėtų prasidėti kraujavimas...Na žodžiu knisa mane tas kraujavimas - taip norėtųsi bent tas 14 dienų pabūti "nėščiai". Nors iš kitos pusės gal gerai - akivaizdi užuomina, kad kažkas negerai gimdoj...

Man visgi rodosi, kad kai vyksta persileidimas, tai atsisluoksniuoja gemaliuko dangalai nuo gimdos gleivines (grubiai kalbant), tada pradeda kraujuoti. Progesteronas cia bejegis. Bet cia tik mano supratimas. Galbut klystu.
Atsakyti
Nyksta iš organizmo HCG šiek tiek lėčiau, kiek žinau nei auga (nėštumo pradžioje kiekvieną dieną dvigubinasi), tačiau augti pradeda tik nuo implantacijos dienos. Implantacija pas mane turėjo būti maždaug 15-17 rugpjūčio. Tobish praėjo savaitė, gal su biškiu. Tepti pradėjo 20 dieną, taigi per kokias penkias dienas HCG galėjo išaugti geriausiu atveju iki keliolikos (jautriausias testas rodo nuo HCG 12), taigi teoriskai gali nieko neberodyti...

Taciau net jei embrionai žūsta iš karto dar iki implantacijos - matau tris priežastis - jie netalaiko perkėlimo šoko, juos "užmuša" infekcija gimdoje arba chromosomų anomalijos...Gal ką praleidau...

Tačiau mano buvę du persileidimai ne po IVF buvo su aukštais HCG rodikliais (maždaug 6-a akušerinė savaitė).

Atsakyti
QUOTE (Daiva_B. @ 2004 08 25, 17:34)

Taciau net jei embrionai žūsta iš karto dar iki implantacijos - matau tris priežastis - jie netalaiko perkėlimo šoko, juos "užmuša" infekcija gimdoje arba chromosomų anomalijos...Gal ką praleidau...

Tačiau mano buvę du persileidimai ne po IVF buvo su aukštais HCG rodikliais (maždaug 6-a akušerinė savaitė).

jei leistum man rinktis is triju pateiktu galimybiu as gerokai susvyruociau.

Perkelimo sokas - itikinama, bet tam priestarauja anksciau buve ankstyvi persileidimai,

Infekcija gimdoje - labai itikinama. Bet jokiu letinio endometrito pozymiu nera. Galbut infekcija tik rusena. Bet velgi - as kaip suprantu tepineliai - maksties ir gimdos kaklelio paseliai svarus.... blink.gif Infekciniai zymenys daryti juk g.gif

Genetiniai pakitimai - chromosomu anomalijos. Taipogi labai itikinama. 6 akuserines savaites - tai labai ankstyvas nestumo nutrukimas. Speju, kad galbut yra ir daugiau buve, kuriu net nezinai - atsisluoksniuoja ir pasisalina su menstruaciniu krauju. labai nemazai kam is moteriskiu taip buna. Atsimenu per genetika daug ka pasakojo apie tai, turiu kazkur uzsirasiusi, jei bus idomu - galesiu paieskot ir permesti.

zinai, Daivute, dabar reikia issiliudeti, issirekti, issiverkti, issiisterikuoti, o tada pradeti ieskoti priezasciu. Nebuna taip, kad nelemta, buna taip, kad priezasties neranda. zinau, kad man cia lengva postringaut, bet noriu bent kiek tau padeti heart.gif
Atsakyti
QUOTE (Kolibriukė @ 2004 08 25, 17:43)
Infekcija gimdoje - labai itikinama. Bet jokiu letinio endometrito pozymiu nera. Galbut infekcija tik rusena. Bet velgi - as kaip suprantu tepineliai - maksties ir gimdos kaklelio paseliai svarus.... blink.gif Infekciniai zymenys daryti juk g.gif

Genetiniai pakitimai - chromosomu anomalijos. Taipogi labai itikinama. 6 akuserines savaites - tai labai ankstyvas nestumo nutrukimas. Speju, kad galbut yra ir daugiau buve, kuriu net nezinai - atsisluoksniuoja ir pasisalina su menstruaciniu krauju. labai nemazai kam is moteriskiu taip buna. Atsimenu per genetika daug ka pasakojo apie tai, turiu kazkur uzsirasiusi, jei bus idomu - galesiu paieskot ir permesti.

zinai, Daivute, dabar reikia issiliudeti, issirekti, issiverkti, issiisterikuoti, o tada pradeti ieskoti priezasciu. Nebuna taip, kad nelemta, buna taip, kad priezasties neranda. zinau, kad man cia lengva postringaut, bet noriu bent kiek tau padeti heart.gif

Tepinėlyje visada būna šiek tiek daugiau nei norma leukocitų wink.gif

Kolibriuke, taip labai norėčiau sužinoti apie tas chromosomų anomalijas. Ar tai įveikiama ar beviltiška. Bogdanskienės klinika jau siūlo priešimplantacinę embrionų diagnostiką, tačiau kažkaip baisoka man tai daryti - kai kurie embrionai sako neatlaiko, o ir pasekmės tokios intervencijos nenuspėjamos...

Nebeliūdžiu mergaitės, tikrai. Kaip tik stengiuosi save mobilizuoti, kad viltis kur nors nepasimestų pakeliui...vienintelis dalykas tėra, kuris mane gąsdina - mano amžius, bijau pavėluoti į "traukinuką" wink.gif
Atsakyti
Pakankamai sudėtingas (IVF "naujokėms"), bet įdomus straipsnis apie IVF efektyvumo priežastis (rusų kalba)

http://www.rusmedser...rticle_318.html
Atsakyti
QUOTE (JustaZ @ 2004 08 26, 09:46)
Sveikos,
as kaip zalia siame fronte uzduosiu klausima.
Kodel Vaisingumo klinikoje pries darant IVF butina atlikti tokius tyrimus:
citomegalijos IgG ir IgM
toksoplazmozės IgG ir IgM
raudoniukes IgG
tyrimas del chlamidiju
tyrimas del AIDS (porai)
tyrimas del sifilio (porai)
hepatito B viruso antigenas (porai)
hepatito C viruso antigenas (porai)?
Atrodo, viska isvardinau. Ar jie saugojasi nuo infekciju ir visokiu netiketumu, ar tiesiog klientas turi buti svarus, ar tai butina uztikrinti gerai implantacijai?
O ar pas Bogdanskiene irgi tokiu tyrimu reikia?

Perskaičiau ir net kažkaip suirzau...

Jokiais būdais nevenkite atlikti šitų tyrimų. Jei bus labai didelis noras, galėsiu išvardinti, ką blogo gali padaryti tie virusai, kuriuos reikia nustatyti prieš IVF. Pasidaryti šiuos tyrimus absoliučiai privaloma, jei norit, kad vaikas gimtų sveikas. Ir prieš normalų planuojamą nėštumą juos reikėtų pasidaryt, jau nekalbant apie IVF.
Atsakyti